LISTOPAD 2022 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć chcialam sie przywitać jeśli przyjmiecie mnie przyjmiecie.
Mam juz synka a teraz o dziwo w marcu pojawiły sie dwie kreski (chcieliśmy ale po wieloletnich staraniach o Kubę szczerze nie wierzyłam że się uda, nawet lekarka się śmiała bo na początku marca mówiłam ze chcemy a ona ze za trzy miesiące zaczniemy monitoring a pod koniec przyszlam z dwoma kreskami)
Najpierw było lekke opóźnienie tak do tygodnia ale na ostatnim usg w piątek wyszło 8+5 a więc 2 dni do tyluUltra-Dżasta, MamaNl, Kitaja, Olo323, smoothie, Angelaaaa, Scandi-B, Rossetia lubią tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Dziewczyny, poratujcie!
Jak jest z dawkowaniem paracetamolu w ciąży? I czy może być zwykły apap? Kuźwa, niby nie czuję się na gorączkę a na termometrze stan podgorączkowy...
Mam nadzieję, że z Maluchem wszystko w porządku 🥺.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
asias86 wrote:Cześć chcialam sie przywitać jeśli przyjmiecie mnie przyjmiecie.
Mam juz synka a teraz o dziwo w marcu pojawiły sie dwie kreski (chcieliśmy ale po wieloletnich staraniach o Kubę szczerze nie wierzyłam że się uda, nawet lekarka się śmiała bo na początku marca mówiłam ze chcemy a ona ze za trzy miesiące zaczniemy monitoring a pod koniec przyszlam z dwoma kreskami)
Najpierw było lekke opóźnienie tak do tygodnia ale na ostatnim usg w piątek wyszło 8+5 a więc 2 dni do tylu
Witaj, rozgość się ☺.
Super, że Maleństwo nadrobiło 💚.
asias86, Olo323 lubią tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta wrote:Dziewczyny, poratujcie!
Jak jest z dawkowaniem paracetamolu w ciąży? I czy może być zwykły apap? Kuźwa, niby nie czuję się na gorączkę a na termometrze stan podgorączkowy...
Mam nadzieję, że z Maluchem wszystko w porządku 🥺.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Mam nadzieję, że z Maluchem wszystko w porządku 🥺.Olo323 lubi tę wiadomość
-
Też bym nic nie brała ale z dnia na dzień jest coraz gorzej 😌. We wtorek wizyta w szpitalu, bo muszę odebrać wyniki badan
Będę jutro dzwonić do lekarza czy przychodzić, czy nie 🤧😷.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Ultra-Dżasta ja od tygodnia mam koronę 🤦🏻♀️ Mi położna nie powiedziała ile paracetamolu mogę brać. Cos tam napomknęła ze jednorazowa dawka dopuszczalna to 1000mg. Potem doczytałam żeby nie przekraczać 1 grama paracetamolu na dobę, dawka dopuszczalna max 4g na dobę i nie brać dłużej niż 3 dni. Ja przez pierwsze dwa dni wzięłam łącznie 8 dawek pi 500mg, i ostatnio 2 dni po jednej tabletce brałam. Ale biorę jak naprawdę już muszę.
Nie wiem, kiepsko się czuję, zero siły, całymi dniami tylko śpię a teoretycznie jutro do roboty powinnam wrócić 😬 Dopiero za dwa tygodnie na usg. Mam nadzieję że u dzidziusia wszystko w porządku i korona nie spowolniła rozwoju ciąży. -
Mam nadzieję, że z Maluchem wszystko w porządku 🥺.
Nie wiem czy pamiętacie ja przechodziłam grypę w 6tc wiec na świeżo mogę powiedzieć- do 37,6 tak naprawdę w ciąży (a zwłaszcza 1 trymestr) to nie jest stan podgorączkowy tylko normalna temperatura (w sensie podwyższona temperatura to norma). Tak naprawdę martwimy się gdy temperatura wzrasta powyżej 38 stopni (robimy wszystko żeby zapobiegać wzrostu) można brać paracetamol czy Apap (tylko nie ten forte, bo jest z kofeina).
Dopuszczalna dawka na dobę to 4g czyli 8 tabletek ale mi lekarka kazała brać jednak maks 7.
Brać letni prysznic/kąpiel, ja robiłam okłady tez na zbicie, bo czułam się fatalnie i nie miałam siły wstać z łóżka.👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Angelaaaa wrote:Ile macie zaleconych badań na 2 wizytę ? Ja mam mocz i 15 badań z krwi 🤨🤨 ciekawe ile zapłacę
Ja właśnie coś w podobie teraz robiłam.
Ja poszłam do rodzinnej poprosić aby to co można na NFZ mi przepisała, bez problemu dała mi skierowanie. Resztę robiłam prywatnie i wyszło 275 zł 😕👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Ja żeby nie płacić za te badania poszłam do gina na nfz. On mi na wszystko dał skierowanie 🙈
A gin musi cię przyjąć chyba maks do 10 dni . Więc można skorzystać zawsze spora suma oszczędzona np na szelenstwa wyprawkowe.Olo323 lubi tę wiadomość
-
asias86 wrote:Cześć chcialam sie przywitać jeśli przyjmiecie mnie przyjmiecie.
Najpierw było lekke opóźnienie tak do tygodnia ale na ostatnim usg w piątek wyszło 8+5 a więc 2 dni do tylu
Pytam, bo właśnie jestem w szpitalu z powodu krwawienia. Serduszko bije, ale Bąbelek ma takie crl jak we wtorek i się martwię.
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
kid_aaa trzymam za Was kciuki!
Lekarze coś mówili więcej? Podejrzewają coś? Na tak wczesnym etapie ciąży może być różnie.
Trzymam kciuki, aby narobiło! 🍀
U mnie w pierwszej ciąży dziecko najpierw rosło wzorowo, później pojawiło się opóźnienie 2 dni, później 4 a na ostatniej wizycie cały tydzień. No ale mi lekarz powiedział na drugiej wizycie, że pęcherzyk żółtkowy jest większy od samego zarodka i nie wróży to dobrze.11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
Dziewczyny czy któraś z Was jest w programie koordynowanej opieki nad kobietą w ciąży (KOC)? Mnie lekarz wpisał do tego programu. Daje to jakieś realne korzyści?
-
Tony wrote:Dziewczyny czy któraś z Was jest w programie koordynowanej opieki nad kobietą w ciąży (KOC)? Mnie lekarz wpisał do tego programu. Daje to jakieś realne korzyści?
-
Tony wrote:Dziewczyny czy któraś z Was jest w programie koordynowanej opieki nad kobietą w ciąży (KOC)? Mnie lekarz wpisał do tego programu. Daje to jakieś realne korzyści?
Nie, nawet nie mam pojęcia co to jest.
Zaraz wygooglam 😂.
Edit. Wiesz co, z tego co przeczytałam, to chyba ja jestem w tym KOCu 🤨. Nie jestem pewna, zapytam się go we wtorek. Dla mnie korzyść jest taka, że jak idę do poradni, do lekarza, to nie muszę płacić za wizytę 😂. Wszystkie badania są na NFZ i na wyniki czeka się max. 7 dni. Ostatnio wypisał mi tyle pozycji, że babka pobierała mi krew na 5 fiolek 😱. A to jest różnica, jakbyś miała za to wszystko płacić z własnej kieszeni. A no i mam kontakt z położnymi, więc jak przyjdzie co do czego, to będę wiedzieć którą wybrać 😉. A i raczej to tą poradnię wybiera się już w szpitalu w którym chce się rodzić lub gdzie pracuje prowadzący ciążę. 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 20:45
Tony lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki