LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasminum, Bee90, Makija, Lus1a kciuki za dzisiaj ❤️🍀🤞🤞 Nie ma innej opcji, musi być dobrze 🥰
Ja zaraz lecę oddać krew na nifty, stresik się pewnie zacznie po weekendzie 🥹Lus1a, Bee90, Pati2804, Jasminum, MaggLbn, Bruised, Evey, Makija lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:Ja akurat dostałam accofil już w trakcie ciąży od mojego ginekologa. Mówił że jeśli chcę to mogę skonsultować np. z doktorem Sydor akurat jestem z okolic Krakowa a on przyjmuje Kraków, Tarnów. Nie konsultowałam bo mam pełne zaufanie do mojego lekarza, ale wizyta u Sydora była na mojej liście jeszcze zanim okazało się że jestem w ciazy. Najbardziej polecany w Polsce jest docent Paśnik, w prawdzie terminy odległe i zapisy ruszają na dniach ale na grupach się dziewczyny wymieniają terminami i czasem można coś szybko ogarnąć.
Super dzięki za informacje 🩷
A wiesz w jaki sposób zapisac sie do Paśnika? Potrzebuje dla znajomej -
Niaha wrote:Jasminum, Bee90, Makija, Lus1a kciuki za dzisiaj ❤️🍀🤞🤞 Nie ma innej opcji, musi być dobrze 🥰
Ja zaraz lecę oddać krew na nifty, stresik się pewnie zacznie po weekendzie 🥹Lus1a, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Dziękujemy!
Ja dzisiaj obudziłam się o 4 na siku. I nagle patrze a tu cała toaleta we krwi, byłam bez soczewek. Przecieram oczy biorę okulary a tam nic takiego nie ma tylko troche ciemny kolor moczu. Stresuje się tą wizytą jednak. Mimo że twardo stąpam po ziemi nie jestem wrażliwa to jednak mój mozg płata mi figle.
Wstalam o 6 rano i miałam straszny bol brzucha takie skurcze ale to najprawdopodobnie jelita ze stresu bo to było tylko chwilowe z 10sekund a pozniej już ok.
Także oby do 16.30 czas szybko minął.Takaja12, Asioreq, Niaha lubią tę wiadomość
-
-
Powodzenia ja dzisiejszych wizytach ❤️
Ja dzisiaj rano byłam na badaniach krwi, jeszcze trzy dni pracy jakoś przeżyć i wzięłam urlop. Nie mogę się już doczekać, planujemy kilkudniowy wyjazd z mężem 😁Takaja12, Jasminum, Elasure, Niaha, Lus1a lubią tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Super dzięki za informacje 🩷
A wiesz w jaki sposób zapisac sie do Paśnika? Potrzebuje dla znajomej
Trzeba dzwonić do APC Łódź i tam udzielą informacji. Nie wiem czy dobrze pamietam ze zapisy beda 12kwietnia wiec lepiej od razu sie zorientować. Pierwsza wizyta osobiście a kolejne już można umawiać online.Takaja12 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Niaha wrote:Jasminum, Bee90, Makija, Lus1a kciuki za dzisiaj ❤️🍀🤞🤞 Nie ma innej opcji, musi być dobrze 🥰
Ja zaraz lecę oddać krew na nifty, stresik się pewnie zacznie po weekendzie 🥹
Kciuki za Was wszystkie ✊🍀💚Lus1a, Makija lubią tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Na którą dziewczyny macie wizytę? Ja na 15-ta i muszę znaleźć jakieś zajęcie, żeby zająć maksymalnie głowę do tego czasu 😂👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
Bee90 wrote:Dziękujemy!
Ja dzisiaj obudziłam się o 4 na siku. I nagle patrze a tu cała toaleta we krwi, byłam bez soczewek. Przecieram oczy biorę okulary a tam nic takiego nie ma tylko troche ciemny kolor moczu. Stresuje się tą wizytą jednak. Mimo że twardo stąpam po ziemi nie jestem wrażliwa to jednak mój mozg płata mi figle.
Wstalam o 6 rano i miałam straszny bol brzucha takie skurcze ale to najprawdopodobnie jelita ze stresu bo to było tylko chwilowe z 10sekund a pozniej już ok.
Także oby do 16.30 czas szybko minął.
Kurczę współczuję tych stresów 😔 niech Ci czas szybko zleci żebyś mogła się upewnić że z dzieciatkiem wszystko dobrze 🤗
U mnie też ciężka noc. Pospałam 2h potem odczytałam wiadomość od lekarza że moja beta za bardzo spadła jak na ten etap i przepisał mi ovitrelle. Przerobiłam każdy czarny scenariusz i padłam na dwie godzinki snu tuż nad ranem. Bóle brzucha inne i ból krzyża od rana ale widocznie na tle stresowym bo już ustępują.
Na szczęście wczoraj udało mi się upolować wizytę USG w luxmedzie na 7.40 i na tą chwilę dzieciątko dobrze się rozwija. Pierwsze usg przez brzuch i aż się zdziwiłam że przez mój tłuszcz się udało. Usłyszałam dziś serduszko a mimo to nie potrafię się tym do końca cieszyć, mam wrażenie że za każdym rogiem coś na nas czycha 😔 tyle już zrobiliśmy w tym kierunku żeby się udało zajść w ciążę i ją utrzymać a co chwilę okazuje się że to ciągle może być mało i niekoniecznie uda się wygrać z naturą.
Lekarz prowadzacy na medal, dzwoni od rana i widać że próbuje szukać przyczyny tej spadającej bety. Jutro mam u niego wizytę miała być szybka ale z taką rozterką na pewno krótko trzymał mnie nie będzie.
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Elasure wrote:Kurczę współczuję tych stresów 😔 niech Ci czas szybko zleci żebyś mogła się upewnić że z dzieciatkiem wszystko dobrze 🤗
U mnie też ciężka noc. Pospałam 2h potem odczytałam wiadomość od lekarza że moja beta za bardzo spadła jak na ten etap i przepisał mi ovitrelle. Przerobiłam każdy czarny scenariusz i padłam na dwie godzinki snu tuż nad ranem. Bóle brzucha inne i ból krzyża od rana ale widocznie na tle stresowym bo już ustępują.
Na szczęście wczoraj udało mi się upolować wizytę USG w luxmedzie na 7.40 i na tą chwilę dzieciątko dobrze się rozwija. Pierwsze usg przez brzuch i aż się zdziwiłam że przez mój tłuszcz się udało. Usłyszałam dziś serduszko a mimo to nie potrafię się tym do końca cieszyć, mam wrażenie że za każdym rogiem coś na nas czycha 😔 tyle już zrobiliśmy w tym kierunku żeby się udało zajść w ciążę i ją utrzymać a co chwilę okazuje się że to ciągle może być mało i niekoniecznie uda się wygrać z naturą.
Lekarz prowadzacy na medal, dzwoni od rana i widać że próbuje szukać przyczyny tej spadającej bety. Jutro mam u niego wizytę miała być szybka ale z taką rozterką na pewno krótko trzymał mnie nie będzie. -
Dziewczyny (zwłaszcza te, które już mają dzieci) sprawdzałyście płeć na podstawie wyrostka płciowego na USG? Sprawdziło się? W poprzedniej ciąży nie miałam takiego zdjęcia z USG żeby sprawdzić, ale to które Wam wstawiłam po ostatniej wizycie się nadaje i chyba będzie drugi chłopak u mnie Ciekawa jestem czy się sprawdzi
-
miska122 wrote:Dziewczyny (zwłaszcza te, które już mają dzieci) sprawdzałyście płeć na podstawie wyrostka płciowego na USG? Sprawdziło się? W poprzedniej ciąży nie miałam takiego zdjęcia z USG żeby sprawdzić, ale to które Wam wstawiłam po ostatniej wizycie się nadaje i chyba będzie drugi chłopak u mnie Ciekawa jestem czy się sprawdzi
Mam chłopaka i dziewczynę 😁miska122, Evey lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Współczuję stresów.. 😔🫂 ja nie wiedziałam że beta tak szybko zaczyna spadać, teraz doczytałam że szczyt osiąga w 8-12 tygodniu , może u Ciebie już osiągnęła i wszystko będzie dobrze.. 😘 ja nawet bym nie pomyślała żeby teraz zbadać betę.. jak lekarz wpadł na ten pomysł?
No ten jest wykątkowy ale gdzieś tą wiedzę musiał posiąść, monitorował mi też progesteron i estradiol w razie jeśli trzeba by było zadziałać z jakimś wsparciem. Z jednej strony mam mu za złe że kazał mi jeszcze betę zbadać ale jeśli to kwestia podania dodatkowego hormonu żeby wesprzeć utrzymanie ciąży to nie będę mieć mu tego za złe długo 😉. Dużo bada i szuka związków przyczynowo skutkowych.
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
A ja mam pytanie, bo lekarz wczoraj powiedział że łożysko na przedniej ścianie, co to oznacza ? Zapytałam go czy to coś złego to powiedział że nie 😅 ale ma to dla mnie jakieś znaczenie? 🤔
-
Elasure wrote:No ten jest wykątkowy ale gdzieś tą wiedzę musiał posiąść, monitorował mi też progesteron i estradiol w razie jeśli trzeba by było zadziałać z jakimś wsparciem. Z jednej strony mam mu za złe że kazał mi jeszcze betę zbadać ale jeśli to kwestia podania dodatkowego hormonu żeby wesprzeć utrzymanie ciąży to nie będę mieć mu tego za złe długo 😉. Dużo bada i szuka związków przyczynowo skutkowych.
Tylko dziwi mnie to dlaczego kazał Tobie to zbadać? Mój np mi nie każe sprawdzać bety , a Tobie jednak kazał i zastanawiam się dlaczego , co go do tego skonilo 🤔 -
Elasure wrote:No ten jest wykątkowy ale gdzieś tą wiedzę musiał posiąść, monitorował mi też progesteron i estradiol w razie jeśli trzeba by było zadziałać z jakimś wsparciem. Z jednej strony mam mu za złe że kazał mi jeszcze betę zbadać ale jeśli to kwestia podania dodatkowego hormonu żeby wesprzeć utrzymanie ciąży to nie będę mieć mu tego za złe długo 😉. Dużo bada i szuka związków przyczynowo skutkowych.
Z tego co wiedzę to mialas stratę w 9 tygodniu. Ja bym się cieszyła z takiego lekarza, który dmucha na zimne i w razie czego będzie mógł szybko zareagować 😊
Stres jest Ci teraz najmniej potrzebny, wiem że to trudne ale myśl pozytywnie 🤞 wszystko będzie dobrze, a w listopadzie będziemy wysyłać zdjęcia naszych maleństwa ❤️🥹Niaha lubi tę wiadomość
-
Marcik wrote:U mnie wyglądało na dwóch chłopaków, w tej ciąży nie mam takiego zdjęcia
Mam chłopaka i dziewczynę 😁
A masz może jeszcze gdzieś to zdjęcie dziewczynki, na którym wyglądało na chłopca? 😊 Chętnie bym porównała jeśli jesteś w stanie tu wrzucić ☺️