LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,hej 🙃
Melduję się po wizycie.
W sumie to tylko dostałam skierowanie na te podstawowe badania. Z wynikami mam przyjść na kolejną wizytę tj. 23 kwietnia.
Piękne te Wasze maluszki 🥰🥰
Też chcę takie ładniutkie zdjęcie.
Moj gin ma aparat do usg stary jak świat i na nim to tylko on coś widzi i sie zna 🤦Pati2804, juss92, Takaja12, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
Asioreq wrote:Hej,hej 🙃
Melduję się po wizycie.
W sumie to tylko dostałam skierowanie na te podstawowe badania. Z wynikami mam przyjść na kolejną wizytę tj. 23 kwietnia.
Piękne te Wasze maluszki 🥰🥰
Też chcę takie ładniutkie zdjęcie.
Moj gin ma aparat do usg stary jak świat i na nim to tylko on coś widzi i sie zna 🤦
Najważniejsze, że wszystko w porządku. Pewnie na ładne zdjęcie przyjdzie dla nas pora ❤️Takaja12, Asioreq lubią tę wiadomość
-
-
Cześć, od jakiegoś czasu już obserwuję wątek, a dziś chciałabym się przywitać, miałam dziś wizytę 6+5 i było ❤️ i 9.3 mm dzidzi pdp 28.11.2024.
Galena, Niaha, Takaja12, Asioreq, Pati2804, Makija, Bee90, juss92, Kofinka, Przedszkolanka123, Sisska lubią tę wiadomość
-
Ja nie mam cukrzycy ciazoweklj ale dzisiaj sobie zrobiłam takie danie: pieczony łosoś 100g z pieczonymi warzywami :cukinia 300 g, papryka cała, pomidorami dwoma i do tego ryż brązowy 30 g. Dużo jedzenia i noe mam już miejsca na kolację. Ogólnie lekarz kazal mi na czczo glukometrem cukry i kilka razy wyszło mi 92 więc uważam z jedzeniem. Niedługo będę miała badania z krwi w tym też glukoza na czczo i to będzie decydujące czy skieruje mnie na krYwa cukrową. Zazwyczaj mam tak że na glukometrze mi wychodzi na czczo przed krzywa cukrową np. 95 a badania z krwi zylnej pokazują 78 , więc trochę duża różnica.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 20:19
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
W końcu mogę coś napisać.
U nas wszystko w porządku. Maluszek ma już 4,3 cm.
Serduszko ładnie bije ale nie słuchaliśmy bo lekarz nie zaleca na tak wczesnym etapie.
Maluszek kręcił się , machał nóżkami i rączkami.
Dobre informacje przed prenatalnymi to kość nosową obecna, przeziernosc ok 1mm wiec w poniedziałek będzie ok 1,2mm wiec bardzo dobrze. Lekarz powiedział, że dobrze to wygląda wiec trochę spokojniejsza pójdę na badanie.
Ogólnie z usg nadal wychodzi ok 5-6 dni do przodu. Wychodzi 11 tydzień .
Następna wizyta 7.05🩺 proszę o wpisanie
https://zapodaj.net/plik-GcPt2JsWX8
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 20:59
Takaja12, Pati2804, Niaha, Nowa1992, Bee90, juss92, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
zulka wrote:W końcu mogę coś napisać.
U nas wszystko w porządku. Maluszek ma już 4,3 cm.
Serduszko ładnie bije ale nie słuchaliśmy bo lekarz nie zaleca na tak wczesnym etapie.
Maluszek kręcił się , machał nóżkami i rączkami.
Dobre informacje przed prenatalnymi to kość nosową obecna, przeziernosc ok 1mm wiec w poniedziałek będzie ok 1,2mm wiec bardzo dobrze. Lekarz powiedział, że dobrze to wygląda wiec trochę spokojniejsza pójdę na badanie.
Ogólnie z usg nadal wychodzi ok 5-6 dni do przodu. Wychodzi 11 tydzień .
Następna wizyta 7.05🩺 proszę o wpisanie
https://zapodaj.net/plik-GcPt2JsWX8
.Niaha, zulka lubią tę wiadomość
-
Evey wrote:A gdzie macie tą listę? 😳🙈
na 1 stronie. Polecam się zapoznać. Przydatne rzeczy.
Dziewczyny jutro 16:3o trzymacie kciuki. Stresuje sięWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 22:17
Niaha, Sisska, MaggLbn, Galena, Asioreq, zulka lubią tę wiadomość
-
Liliowa wrote:Ja nie mam cukrzycy ciazoweklj ale dzisiaj sobie zrobiłam takie danie: pieczony łosoś 100g z pieczonymi warzywami :cukinia 300 g, papryka cała, pomidorami dwoma i do tego ryż brązowy 30 g. Dużo jedzenia i noe mam już miejsca na kolację. Ogólnie lekarz kazal mi na czczo glukometrem cukry i kilka razy wyszło mi 92 więc uważam z jedzeniem. Niedługo będę miała badania z krwi w tym też glukoza na czczo i to będzie decydujące czy skieruje mnie na krYwa cukrową. Zazwyczaj mam tak że na glukometrze mi wychodzi na czczo przed krzywa cukrową np. 95 a badania z krwi zylnej pokazują 78 , więc trochę duża różnica.
Jaki masz glukometr? Wiele glukometrów sporo zawyża. Ja w pierwszej ciąży jak dostałam glukometr od diabetolog (chyba to byla abra, ale nie pamietam juz) to masakra, zawyżał mi jakieś 40 jednostek.. dopiero tata (cukrzyk) pożyczył mi swój i on mi pokazuje, myślę, że bardzo dobrze, bo na krzywej mierzyłam nim zaraz po pobraniu i pokazywał praktycznie tak samo jak wyszły wyniki.
A jedzonko dobre, zapisuje przepis 😊 -
Sisska wrote:Jaki masz glukometr? Wiele glukometrów sporo zawyża. Ja w pierwszej ciąży jak dostałam glukometr od diabetolog (chyba to byla abra, ale nie pamietam juz) to masakra, zawyżał mi jakieś 40 jednostek.. dopiero tata (cukrzyk) pożyczył mi swój i on mi pokazuje, myślę, że bardzo dobrze, bo na krzywej mierzyłam nim zaraz po pobraniu i pokazywał praktycznie tak samo jak wyszły wyniki.
A jedzonko dobre, zapisuje przepis 😊
Ja dostałam od diabetologa ten https://diabetyk24.pl/glukometr-contour-plus-one
Wynik glukozy na czczo z krwi zgadzał się z wynikiem z tego glukometru.
-
Niaha wrote:Ja dostałam od diabetologa ten https://diabetyk24.pl/glukometr-contour-plus-one
Wynik glukozy na czczo z krwi zgadzał się z wynikiem z tego glukometru.
Mam dokładnie ten sam i uważam, że chyba jest najbardziej wiarygodny. Mój tata cukrzyk od X lat mówi to samo. Można go sobie za darmo u producenta zamówić 😊 trzeba tylko wysłać wniosek pocztą i bardzo szybko przysyłają. Jakby któraś chciała to mogę na mejla podesłać ten wniosek 😊Niaha lubi tę wiadomość
-
Sisska wrote:Mam dokładnie ten sam i uważam, że chyba jest najbardziej wiarygodny. Mój tata cukrzyk od X lat mówi to samo. Można go sobie za darmo u producenta zamówić 😊 trzeba tylko wysłać wniosek pocztą i bardzo szybko przysyłają. Jakby któraś chciała to mogę na mejla podesłać ten wniosek 😊
poproszę
[email protected]Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 23:38
-
Takaja12 wrote:Elasure wspominałaś że bierzesz accofil. Masz może do polecenia dobrego immunologa?
Ja akurat dostałam accofil już w trakcie ciąży od mojego ginekologa. Mówił że jeśli chcę to mogę skonsultować np. z doktorem Sydor akurat jestem z okolic Krakowa a on przyjmuje Kraków, Tarnów. Nie konsultowałam bo mam pełne zaufanie do mojego lekarza, ale wizyta u Sydora była na mojej liście jeszcze zanim okazało się że jestem w ciazy. Najbardziej polecany w Polsce jest docent Paśnik, w prawdzie terminy odległe i zapisy ruszają na dniach ale na grupach się dziewczyny wymieniają terminami i czasem można coś szybko ogarnąć.Takaja12 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙