LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:A ja mam pytanie, bo lekarz wczoraj powiedział że łożysko na przedniej ścianie, co to oznacza ? Zapytałam go czy to coś złego to powiedział że nie 😅 ale ma to dla mnie jakieś znaczenie? 🤔
Nie ma to znaczenia, może być na przedniej lub tylnej. Mówią, że jeśli jest na przedniej to później czuć ruchy, aczkolwiek ja miałam w ostatniej ciąży na przedniej i już jakoś od 16tc czułam pierwsze motylki ☺️ w ciąży wszystko jest indywidualne ☺️
Najważniejsze to tylko nie mieć przodującego - uniemożliwia poród SN.Pati2804, Niaha lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:No jasne , jak trzeba to pewnie 🙂
Tylko dziwi mnie to dlaczego kazał Tobie to zbadać? Mój np mi nie każe sprawdzać bety , a Tobie jednak kazał i zastanawiam się dlaczego , co go do tego skonilo 🤔
Nie wiem, wydaje mi się że u wszystkich swoich pacjentek kontroluje (a przynajmniej tych skomplikowanych przypadkow) bo na tej swojej paraboli gdzie zaznacza czy moja się dobrze kształtuje ma też kilka innych lini wyrysowanych w toku.
@Nowa1992 🤞🍀💚
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:Nie wiem, wydaje mi się że u wszystkich swoich pacjentek kontroluje (a przynajmniej tych skomplikowanych przypadkow) bo na tej swojej paraboli gdzie zaznacza czy moja się dobrze kształtuje ma też kilka innych lini wyrysowanych w toku.
@Nowa1992 🤞🍀💚Elasure lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Nie ma to znaczenia, może być na przedniej lub tylnej. Mówią, że jeśli jest na przedniej to później czuć ruchy, aczkolwiek ja miałam w ostatniej ciąży na przedniej i już jakoś od 16tc czułam pierwsze motylki ☺️ w ciąży wszystko jest indywidualne ☺️
Najważniejsze to tylko nie mieć przodującego - uniemożliwia poród SN.
Juz nie mogę się doczekać aż poczuje pierwszy raz w życiu ruchy dziecka.. 🥺🥰 dla mnie to nie do pomyślenia 🙈 takie nierealne..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 11:24
-
Pati2804 wrote:A ja mam pytanie, bo lekarz wczoraj powiedział że łożysko na przedniej ścianie, co to oznacza ? Zapytałam go czy to coś złego to powiedział że nie 😅 ale ma to dla mnie jakieś znaczenie? 🤔
Nic złego, też takie mam. Wychodzi na to że ruchy dziecka możemy odczuć lżej i trochę później bo będą amortyzowane przez łożysko.
Nie wiem jak się to ma do wykrywania tętna detektorem czy będzie utrudniać takie położenie łożyska, ktoś coś wie na ten temat może???
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Elasure wrote:Nic złego, też takie mam. Wychodzi na to że ruchy dziecka możemy odczuć lżej i trochę później bo będą amortyzowane przez łożysko.
Nie wiem jak się to ma do wykrywania tętna detektorem czy będzie utrudniać takie położenie łożyska, ktoś coś wie na ten temat może??? -
Nie ma to znaczenia. Jedynie ruchy dziecka dużo później możesz czuć.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
A czy takie pulsowanie w brzuchu to skurcze? Bo zaczynam się powoli gubić... ostatnio takie mam uczucie że czasem pulsuje mi w różnych miejscach brzucha i nie wiem od czego to 🤯 chyba za bardzo wsłuchuje się w organizm 🙈
-
Cześć dziewczyny, czy mogę dołączyć?
Według terminu od doktor mam termin na 27.11
Jestem z wątku dinusiowego-staraczkowego (może ktoś kojarzy?🦕)
Jestem po pierwszej wizycie, mamy serduszko.
Większość informacji w stopce 😊
Widzę, że dinuś jeden wątek prowadzi, co mi jest bardzo miło 🦕❣️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 11:40
Pati2804, Takaja12, MaggLbn, Bee90, Bruised, Niaha, Asioreq, juss92, Przedszkolanka123, Evey, Makija lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:Kurczę współczuję tych stresów 😔 niech Ci czas szybko zleci żebyś mogła się upewnić że z dzieciatkiem wszystko dobrze 🤗
U mnie też ciężka noc. Pospałam 2h potem odczytałam wiadomość od lekarza że moja beta za bardzo spadła jak na ten etap i przepisał mi ovitrelle. Przerobiłam każdy czarny scenariusz i padłam na dwie godzinki snu tuż nad ranem. Bóle brzucha inne i ból krzyża od rana ale widocznie na tle stresowym bo już ustępują.
Na szczęście wczoraj udało mi się upolować wizytę USG w luxmedzie na 7.40 i na tą chwilę dzieciątko dobrze się rozwija. Pierwsze usg przez brzuch i aż się zdziwiłam że przez mój tłuszcz się udało. Usłyszałam dziś serduszko a mimo to nie potrafię się tym do końca cieszyć, mam wrażenie że za każdym rogiem coś na nas czycha 😔 tyle już zrobiliśmy w tym kierunku żeby się udało zajść w ciążę i ją utrzymać a co chwilę okazuje się że to ciągle może być mało i niekoniecznie uda się wygrać z naturą.
Lekarz prowadzacy na medal, dzwoni od rana i widać że próbuje szukać przyczyny tej spadającej bety. Jutro mam u niego wizytę miała być szybka ale z taką rozterką na pewno krótko trzymał mnie nie będzie.
Współczuję kochana tych stresów.
Beta spada właśniew podobnym czasie. Skoro na usg jest ok to się nie martw
Aleee ja wczoraj weszłam przez przypadek na wątek wrześniowy... ile tam stresu co to chrob genetyczny wodowodzia złych wyników pappa. Głowy większej czy mniejszej niż tc i tak myślę że jednak ciąża u nieświadomych ludzi przebywa fajniej. Tu mamy wsparcie i wiedzę ale przez to większy stres.KasiaKasiaKasia lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Cześć dziewczyny, czy mogę dołączyć?
No i gratulacje ! 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 11:41
-
Pati2804 wrote:Pewnie witamy 🥰 jak się czujesz?
No i gratulacje ! 🍀
Dziękuję bardzo 😘
Czuje się bardzo dobrze, nie mam ani nudności, ani wymiotów.
Odrzuciło mnie tylko od kawy. Ciągnie mnie bardziej w słone rzeczy 🤭
Z takich ogólnych rzeczy to czasami, zakuje brzuch jak zadużo rzeczy porobię (m.in w dniu wczorajszym) to dzisiaj odpoczywam.
No i piersi bolą ale ogólnie to czuje się bardzo dobrze.
Wizytuję w najbliższy wtorek ☺️
A jak u Ciebie? 😊❣️Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ooo dzięki za wyjaśnienie 😊😘
Juz nie mogę się doczekać aż poczuje pierwszy raz w życiu ruchy dziecka.. 🥺🥰 dla mnie to nie do pomyślenia 🙈 takie nierealne..
Najpierw czuje się takie delikatne muśnięcia, nie jest się pewnym czy to to. Potem już kopniaczki a w 3 trymestrze się prosi dziecko żeby przestało tak kopać w żebra, bo je w końcu złamie xD
Pati2804, juss92 lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:Nic złego, też takie mam. Wychodzi na to że ruchy dziecka możemy odczuć lżej i trochę później bo będą amortyzowane przez łożysko.
Nie wiem jak się to ma do wykrywania tętna detektorem czy będzie utrudniać takie położenie łożyska, ktoś coś wie na ten temat może???
Niekoniecznie, ja znalazłam serduszko w poprzedniej ciąży 10+5 (wcześniej nie szukałam)Elasure, Niaha lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Dziękuję bardzo 😘
Czuje się bardzo dobrze, nie mam ani nudności, ani wymiotów.
Odrzuciło mnie tylko od kawy. Ciągnie mnie bardziej w słone rzeczy 🤭
Z takich ogólnych rzeczy to czasami, zakuje brzuch jak zadużo rzeczy porobię (m.in w dniu wczorajszym) to dzisiaj odpoczywam.
No i piersi bolą ale ogólnie to czuje się bardzo dobrze.
Wizytuję w najbliższy wtorek ☺️
A jak u Ciebie? 😊❣️
Oczywiście we wtorek będę trzymać kciuki za Was 😊🥰🍀✊ -
miska122 wrote:Niekoniecznie, ja znalazłam serduszko w poprzedniej ciąży 10+5 (wcześniej nie szukałam)
-
Pati2804 wrote:Ja ostatnio próbowałam wylapac detektorem tętno i coś było słychać, jakby galop koni ale nie policzył ilości uderzeń detektor 🙈 ja liczyłam w myślach przez 10 sekund to wyszło 170 na minutę, ale nie mam pewności czy to było to . Spróbuję detektorem w następnym tygodniu 🙂
To jest dokładnie taki kalop koni, też tak opisuję Ja nie patrzyłam nigdy na tętno na detektorze - nie ufam mu aż tak. Zawsze sugerowałam się tylko wynikami na USGPati2804 lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:A masz może jeszcze gdzieś to zdjęcie dziewczynki, na którym wyglądało na chłopca? 😊 Chętnie bym porównała jeśli jesteś w stanie tu wrzucić ☺️
KarolinaAnastazja witaj 🌷
Niaha jeju, ale Ci zazdroszczę, że to już 😊miska122, Niaha lubią tę wiadomość
-
Elasure pozazdrościć takiego lekarza, bo to naprawdę wyjątek, aby tak wnikał we wszystko, ale czuje ze wszystko będzie ok u Ciebie 🍀 jesteś obstawiona lekami i bobasek miał się dobrze ma usg I głowa do gory ❤️
Rozumiem obawy, bo ja cały czas myślę czy moj kropeczek żyje, ale boję się szukać go detektorem, bo mój lekarz z tych co nie włącza jeszcze na tym etapie więc sama nie będę w domu tym bardziej.
Jedyne co mnie martwi to, że mam wrażenie że brzuch jakiś bardziej plaski się zrobił 😔ale może po prostu nie ma wzdec i organizm przyzwyczaił się do progesteronu tak to sobie tłumacze.
A jak Wasza cera? U mnie od kilku dni wysyp pryszczy na polikach pod skórą, ale nie ruszam ich więc pod światło tylko widacElasure lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Cześć dziewczyny, czy mogę dołączyć?
Widzę, że dinuś jeden wątek prowadzi, co mi jest bardzo miło 🦕❣️
Hej, super że dołączyłaś! Gratulacje💚💚💚
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat