LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Takaja12 wrote:Elasure pozazdrościć takiego lekarza, bo to naprawdę wyjątek, aby tak wnikał we wszystko, ale czuje ze wszystko będzie ok u Ciebie 🍀 jesteś obstawiona lekami i bobasek miał się dobrze ma usg I głowa do gory ❤️
Rozumiem obawy, bo ja cały czas myślę czy moj kropeczek żyje, ale boję się szukać go detektorem, bo mój lekarz z tych co nie włącza jeszcze na tym etapie więc sama nie będę w domu tym bardziej.
Jedyne co mnie martwi to, że mam wrażenie że brzuch jakiś bardziej plaski się zrobił 😔ale może po prostu nie ma wzdec i organizm przyzwyczaił się do progesteronu tak to sobie tłumacze.
A jak Wasza cera? U mnie od kilku dni wysyp pryszczy na polikach pod skórą, ale nie ruszam ich więc pod światło tylko widac
Powiem Ci, że u mnie dzisiaj to samo. Bardziej płaski brzuch (dzięki czemu się wyspałam 🫢). Staram się nie panikować, mam nadzieję, że wszystko okej
A cera fatalna, jednak przez ciągle słabe samopoczucie totalnie olałam pielęgnację, tylko mycie i lekki krem
Także to bardziej moja wina.Takaja12 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja witaj w tym wątku
-
MaggLbn wrote:Powiem Ci, że u mnie dzisiaj to samo. Bardziej płaski brzuch (dzięki czemu się wyspałam 🫢). Staram się nie panikować, mam nadzieję, że wszystko okej
A cera fatalna, jednak przez ciągle słabe samopoczucie totalnie olałam pielęgnację, tylko mycie i lekki krem
Także to bardziej moja wina.
Ja też tylko mycie i krem 🙈 więc może też się przyczyniłam nie powiem. Ale jakoś nie czytam narazie nic o ciazy o pielęgnacji jakby boję się coś kupić, boję się cieszyć tak w pełni, a nie wiem co można stosować co nie więc tak o...myje kremuje i czekam prenatalnych 🙈🙊
Dziś u nas 10+1🫶Niaha lubi tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Ja też tylko mycie i krem 🙈 więc może też się przyczyniłam nie powiem. Ale jakoś nie czytam narazie nic o ciazy o pielęgnacji jakby boję się coś kupić, boję się cieszyć tak w pełni, a nie wiem co można stosować co nie więc tak o...myje kremuje i czekam prenatalnych 🙈🙊
Dziś u nas 10+1🫶
Ja czytałam, to wszystko co dla vegan w większości się nadaje. No i peeling enzymatyczny polecają- ja mam ten z tołpy mango/papaja? 😊
Takaja12, Galena, Niaha lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Ja czytałam, to wszystko co dla vegan w większości się nadaje. No i peeling enzymatyczny polecają- ja mam ten z tołpy mango/papaja? 😊
O to peeling można enzymatyczny ? Mam ten tolpy jest ekstra. Tylko onie wiedziałam że można 😄Galena lubi tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:O to peeling można enzymatyczny ? Mam ten tolpy jest ekstra. Tylko onie wiedziałam że można 😄
Ponoć można, ja też używam, codziennie jakiś nowy wielki podskórny pryszcz ale ponoć w 2 trymestrze będzie lepiejTakaja12, Galena lubią tę wiadomość
-
Ja mam zgryza z kosmetykami. Nie wiem co się nadaje, im bardziej wczytuje sie w składy i składniki tym gorzej. Czy są jakieś firmy, w których wszystko jest wolne od pararabenów? Kremy sie pewnie jakieś znajdą ale sensowny podkład, puder? 🤔 Jak macie jakieś polecajki to napiszcie.
-
KarolinaAnastazja wrote:Cześć dziewczyny, czy mogę dołączyć?
Według terminu od doktor mam termin na 27.11
Jestem z wątku dinusiowego-staraczkowego (może ktoś kojarzy?🦕)
Jestem po pierwszej wizycie, mamy serduszko.
Większość informacji w stopce 😊
Widzę, że dinuś jeden wątek prowadzi, co mi jest bardzo miło 🦕❣️
Hejka ❤️ super, że postanowiłaś tu dołączyć 🥰 z wątku dinusiowego jest też Paula z dwoma serduszkami 😁
Jesteś na tej grupie 49 mamusią, spooro nas tu, a dzięki temu fajnie możemy się wymieniać wiedzą jak i radościami, smutkami i obawami. ❤️KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Marcik wrote:Poszukam i jeśli znajdę to wrzucę
KarolinaAnastazja witaj 🌷
Niaha jeju, ale Ci zazdroszczę, że to już 😊
Na razie jestem spokojna, ale od poniedziałku to będzie mega stres. Mąż już dzisiaj powiedział, że nie wie czy da radę spojrzeć na wyniki 🫣
Chcę być dobrej myśli, za długo się staraliśmy, żeby coś miało się nie udać.
Mega szybko to zleciało, zjeszcze niedawno mówiłam sobie, że nifty będzie dopiero za miesiąc, a dzisiaj jestem już po oddaniu krwi 😲Marcik, Evey lubią tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Elasure pozazdrościć takiego lekarza, bo to naprawdę wyjątek, aby tak wnikał we wszystko, ale czuje ze wszystko będzie ok u Ciebie 🍀 jesteś obstawiona lekami i bobasek miał się dobrze ma usg I głowa do gory ❤️
Rozumiem obawy, bo ja cały czas myślę czy moj kropeczek żyje, ale boję się szukać go detektorem, bo mój lekarz z tych co nie włącza jeszcze na tym etapie więc sama nie będę w domu tym bardziej.
Jedyne co mnie martwi to, że mam wrażenie że brzuch jakiś bardziej plaski się zrobił 😔ale może po prostu nie ma wzdec i organizm przyzwyczaił się do progesteronu tak to sobie tłumacze.
A jak Wasza cera? U mnie od kilku dni wysyp pryszczy na polikach pod skórą, ale nie ruszam ich więc pod światło tylko widac
Ja też od kilku dni mam masakrę na policzkach. Nie chcę nic na to stosować, więc ograniczam się do wody różanej, cerave (ten z olejkiem) i krem nawilżający z ziaji.
Oby to było tylko tymczasowe 🤞Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Ja też tylko mycie i krem 🙈 więc może też się przyczyniłam nie powiem. Ale jakoś nie czytam narazie nic o ciazy o pielęgnacji jakby boję się coś kupić, boję się cieszyć tak w pełni, a nie wiem co można stosować co nie więc tak o...myje kremuje i czekam prenatalnych 🙈🙊
Dziś u nas 10+1🫶
Ja z tych ciążowych produktów to kupiłam z AA płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży.
Zdecydowałam się na niego, ze względu na to, że dwa razy dziennie muszę aplikować progesteron dopochwowo i wiadomo, przez to jestem bardziej podatna na różne infekcje.Takaja12, Galena lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Na razie jestem spokojna, ale od poniedziałku to będzie mega stres. Mąż już dzisiaj powiedział, że nie wie czy da radę spojrzeć na wyniki 🫣
Mega szybko to zleciało, zjeszcze niedawno mówiłam sobie, że nifty będzie dopiero za miesiąc, a dzisiaj jestem już po oddaniu krwi 😲
Szybko zleciało to prawda. Robimy je po to żeby wiedzieć ale też będę się bała że coś będzie nie tak. Dacie radę, trzymam kciuki za niskie ryzyka i żebyście nie musieli długo czekać na wyniki!🤞💚Niaha, Takaja12 lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Niaha wrote:Na razie jestem spokojna, ale od poniedziałku to będzie mega stres. Mąż już dzisiaj powiedział, że nie wie czy da radę spojrzeć na wyniki 🫣
Mega szybko to zleciało, zjeszcze niedawno mówiłam sobie, że nifty będzie dopiero za miesiąc, a dzisiaj jestem już po oddaniu krwi 😲
W ogóle większość kobiet mówi, że im się dłuży ta druga połowa ciąży, kiedy już są takie ciężkie, a ja mam zupełnie odwrotnie. Pierwsze kilkanaście tygodni to dla mnie mordęga przez mdłości i bóle głowy, a do tego cały czas człowiek czeka na jakieś wyniki czy badanie, ciągle w niepewności.
Druga część to dla mnie sama radość i spokój, kiedy czuję ruchy, szykuję wyprawkę, a na zdjęciach z usg widać twarz człowieka 😁 nawet jeśli się spuchnie i ledwo chodzi przy końcu, to jakoś u mnie to szybciej przelatuje..miska122, Elasure, Niaha, Takaja12, Pati2804, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
Super, też go mam, używałam przed ciążą i zastanawiałam się czy mogę czy nie.
A co do brzucha to u mnie się zmienia z dnia na dzień, czasem bardziej płaski, czasem mniej, chyba na tym etapie to tylko kwestia wzdęć i jedzenia.Takaja12 lubi tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
Niaha wrote:Ja z tych ciążowych produktów to kupiłam z AA płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży.
Zdecydowałam się na niego, ze względu na to, że dwa razy dziennie muszę aplikować progesteron dopochwowo i wiadomo, przez to jestem bardziej podatna na różne infekcje.
Ja polecam łykać trivagin. Jak zaczynałam aplikować luteinę to coś mnie zaczynało piec więc od razu pobiegłam do apteki kupić i biorę caly czas i odpukać nic się nie przyplatuje 🤞Galena, Niaha lubią tę wiadomość
-
Również w niej czytałam 😄😄
Co do badań kochana to macie jakieś w rodzinie przypadłości genetyczne? Nie martw się na zapas, xhodz wiem, że to tylko łatwo się mówi 😊
Co do płynu do higieny intymnej to kupiłam z Oilian mama (od 8tyg) I Ziaje 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 16:04
-
KarolinaAnastazja wrote:Również w niej czytałam 😄😄
Co do badań kochana to macie jakieś w rodzinie przypadłości genetyczne? Nie martw się na zapas, xhodz wiem, że to tylko łatwo się mówi 😊
Co do płynu do higieny intymnej to kupiłam z Oilian mama (od 8tyg) I Ziaje 😊
Nie, nie było żadnych chorób genetycznych. Po prostu chcemy dmuchać na zimne. Od początku wiedzieliśmy, że zrobimy te badania dodatkowe. Do tej pory nie poznaliśmy przyczyny, dlaczego tak długo się nie udawało. -
dziewczyny kobieta z 16stej jeszcze nie weszła. A ja jajko zniose. Pić mi się chce a boje się Pić że za 30minut będzie mi się chciało siku 3majcie kciuki.
Elasure, Niaha lubią tę wiadomość