LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Sparky wrote:Dzięki za kciuki, i ja równiez trzymam za pozostałe wizytujace dziś dziewczyny 🍀🍀 Moja wizyta dopiero na 17:30.
Powiedziałam dzisiaj kierowniczce o 🤰🏼, reakcja była bardzo pozytywna 🥰 Wie, że mogę zniknąć zaraz na zwolnienie i nie ma z tym problemu. Duża ulga.
Super że reakacja pozytywna, ludzki odruch którego wielu ludziom brakuje. U mnie też reakcja była pozytywna i pamiętam że odjęło mi to ogrom stresu, w 3dni zdałam obowiązki i poszłam na zwolnienie - najlepsze co mogłam zrobić.
@pandzia dokładnie tak, lekarz walczy jak lew i pilnuje wszystkiego, lekami jestem obstawiona na maxa. Nie robi tego za darmo ale widać jego zaangażowanie i wiedzę na każdym kroku.Takaja12, pandzia 🐼, Niaha, Evey, Sparky lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
miska122 wrote:Ja używam tego, kupiłam 3 lata temu w ciąży, jest super ☺️
Niaha, miska122 lubią tę wiadomość
33 lata starania od lipca 2014
04.2016,05.2016- IUI
IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. 6.02.1bb
21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
20dpt 3873; 27dpt ♥
22.02.2019 jest mój mały cud
14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
28.02.2024 ⏸️
MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14% -
bambari wrote:Dziewczyny, czy któraś jest z Wrocławia? Gdzie robicie badania prenatalne? Ile płacicie za 1 badanie z testem pappa?
Z jakiej części Wrocławia jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 11:21
-
Melduję, że z dzidziulem wszystko oki. 😊
Mierzy 3,4cm
Niaha, kiedy mogłaś się zalogować na tą stronę klient.testdna?
Wiem, że pisałaś, że dokumenty dotarły do Katowic. Pisali coś do Ciebie albo coś?Nowa1992, Niaha, pandzia 🐼, Elasure, MonReve96, miska122, Przedszkolanka123, Bruised, MaggLbn, Kofinka, Paima, KarolinaAnastazja, Takaja12, zulka, juss92, xmadziax, Pati2804, Makija, Sparky lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:My już po wizycie, beta dalej spada ale niwelujemy to troche zastrzykami ovitrelle. Mimo tego spadku to zadziwiające jest to że dzieciątko dalej nie zwalnia tempa rozwoju i serducho też bije mocno (4,31cm, FHR 161). Doktor chce pociągnąć leki gdzieś do 14tygodnia dopóki łożysko nie przejmie swoich funkcji i zobaczymy co dalej. Do listy badań doszło mi dheas SO4 w sumie nie zapytałam po co/co to może nam powiedzieć ale będę grzebać w necie i podpytam na kolejnej wizycie.
Na tą chwilę jest wszystko w porządku i tego się trzymam! Więc jak będę znowu panikować w przyszły wtorek to ustawcie mnie do pionu 😄
Kolejna wizyta za tydzien 24.04 (mialam nadzieje ze po majówce dopiero ale ze względu na niestandardowy przebieg i rozwiązania wizyta wcześniej).
A to nie jest tak, że już od 8 tygodnia beta może spadać i jest to całkowicie ok? -
pandzia 🐼 wrote:Cześć dziewczyny 😊
Mogę dołączyć? Podczytuje Was od dawna ale nie miałam odwagi napisać ze strachu,że znów mi się nie uda. Z resztą już zdążyłam oplakać tę ciążę ponieważ beta w pewnym momencie słabo przyrastała. Jednak leki zrobiły robotę i kropek zawalczył. Wczoraj byłam na wizycie mamy serduszko, a dzidzia ma 1.32cm 😊
Ogromne gratulacje 🥰
Bardzo chętnie dopiszę Ciebie do naszej listy ❤️
Kiedy masz termin? Masz już umówione jakieś wizyty? -
Marcik wrote:Melduję, że z dzidziulem wszystko oki. 😊
Mierzy 3,4cm
Niaha, kiedy mogłaś się zalogować na tą stronę klient.testdna?
Wiem, że pisałaś, że dokumenty dotarły do Katowic. Pisali coś do Ciebie albo coś?
Gratulacje 🥰
Po informacji, że dokumentacja dotarła do labu. A to było dzień po pobraniu krwi, jakoś po 12:00. Wiadomość przyszła smsem i na maila.
Te dokumenty + próbka krwi dotarła wtedy do Chin, tak to zrozumiałam. Oni to wysyłają jakimś ekspresowym kurierem medycznym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 11:55
-
Niaha wrote:Ogromne gratulacje 🥰
Bardzo chętnie dopiszę Ciebie do naszej listy ❤️
Kiedy masz termin? Masz już umówione jakieś wizyty?
Następna wizyta 16maja a prenatalne 20 maja
Dziękuję za przyjęcie ☺️Niaha lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Niaha wrote:Gratulacje 🥰
Po informacji, że dokumentacja dotarła do labu. A to było dzień po pobraniu krwi, jakoś po 12:00. Wiadomość przyszła smsem i na maila.
Te dokumenty + próbka krwi dotarła wtedy do Chin, tak to zrozumiałam. Oni to wysyłają jakimś ekspresowym kurierem medycznym.
Właśnie w tej chwili dostałam smsa 😊
Juz się bałam, że najdłużej to będzie wszystko w Polsce trwało 🤣Niaha lubi tę wiadomość
-
Lusia 1234 wrote:Używałaś już go? Między nami jest dwa dni różnicy. U mnie 11+4. I jestem ciekawa czy wyłapie coś. Oszaleć idzie. Wczoraj obudziłam się pełna euforii i pozytywnego myślenia a dzisiaj zupełnie odwrotnie.
Tak, w poprzedniej ciąży zalazłam 10+5, teraz nawet jakoś szybciej. Trzeba szukać bardzo nisko i powoli. Jak już się wyrobisz to potem idzie dość szybko Tętno dziecka to taki tupot kopyt koniLusia 1234, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:A to nie jest tak, że już od 8 tygodnia beta może spadać i jest to całkowicie ok?
8tc to trochę za wcześnie, najwyzsza jest około 10tyg. I potem stopniowo ma opadać żeby już pozniej sobie znalezc mniej więcej stały poziom do końca ciąży. Moja poszła gwałtownie w dół w 13 dni około 90 tyś.
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Elasure wrote:8tc to trochę za wcześnie, najwyzsza jest około 10tyg. I potem stopniowo ma opadać żeby już pozniej sobie znalezc mniej więcej stały poziom do końca ciąży. Moja poszła gwałtownie w dół w 13 dni około 90 tyś.
A to rzeczy inna sprawa. Chyba boję się wykonać ponownie to badanie 🫣 -
Niaha wrote:A to rzeczy inna sprawa. Chyba boję się wykonać ponownie to badanie 🫣
No ja bym nie robiła, stres goni stres. Ale lekarz chciał to zrobiłam. A w internecie nic nie ma o tempie spadku co to kurna znaczy stabilnie?! 🙈
Ale miałam swoje liczby więc jakiś punkt odniesienia był przynajmniej. Bazując na samym rozwoju dzieciątka wszystko jest idealnie. Ciekawe czy kiedyś odetchnę bardziej przy wizytach raz na miesiąc, teraz na każdą idę w strachu. Już dwa razy wyciągałam męża z pracy bo cholernie bałam się iść sama na wypadek złych wiadomości. Na kolejną już pójdę sama 🤭
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Cześć dziewczyny, melduję z nowościami - u mnie Bobo 2,7 cm , wszystko ok, proszę wpisać Nifty pro na poniedziałek 22.04 ( moja próbka leci do Chorwacji) , prenatalne 9 maja. Trzymam kciuki za zdrowa dziewczynke.
Nowa1992, miska122, Elasure, KarolinaAnastazja, Galena, Takaja12, Niaha, zulka, juss92, xmadziax, Przedszkolanka123, Pati2804, Bruised, Evey, Makija, Sparky, Bee90 lubią tę wiadomość
-
Ja przez takie późne badanie ześwirowalam trochę 😎 u mnie beta nie zwolniła i do 7 tc podwajała się co 48h (tak wynika z obliczeń). Lekarka mnie uspokaja, że tak może być, ale ja już sobie wkręciłam zespół downa 🙄
Tak, że czekam na te nifty jak na ścięcie 😶 -
Elasure wrote:8tc to trochę za wcześnie, najwyzsza jest około 10tyg. I potem stopniowo ma opadać żeby już pozniej sobie znalezc mniej więcej stały poziom do końca ciąży. Moja poszła gwałtownie w dół w 13 dni około 90 tyś.
-
Niaha wrote:A to rzeczy inna sprawa. Chyba boję się wykonać ponownie to badanie 🫣
Nie badaj już bety, nie ma zupełnie sensu. Przy pappie się bada, ale to inna beta, zupełnie inne badanie.Niaha lubi tę wiadomość
-
bambari wrote:Dziewczyny, czy któraś jest z Wrocławia? Gdzie robicie badania prenatalne? Ile płacicie za 1 badanie z testem pappa?
Hej ja z okolic ale będę we Wrocławiu robić z Medfeminie -
Kofinka wrote:Cześć dziewczyny, melduję z nowościami - u mnie Bobo 2,7 cm , wszystko ok, proszę wpisać Nifty pro na poniedziałek 22.04 ( moja próbka leci do Chorwacji) , prenatalne 9 maja. Trzymam kciuki za zdrowa dziewczynke.
Super że z maleństwem wszystko dobrze.
Mi pobrano dziś krew na NIFTy i podobno też mają lecieć do Chorwacji bo wg. Pielęgniarki od 12 lutego lab w HK jest zamkniety co by się totalnie nie zgadzało z info które dostają dziewczyny co wysyłały ostatnio więc czekam co za info sama dostane. Pani wspomniała też że Chorwacji zajmuje to kilka dni dłużej.
Lekarz kazał mi zbadać betę on ręcznie zaznacza na takiej paraboli w jakim miejscu jestem i akurat moja przestała się dobrze kształtować. Lekarz jest też między innymi naprotechnologiem a tam się bada wszystko dogłębnie najwidoczniej.
Co do pęcherzyka żółtkowego to go ignoruje już.
Za mało info na tym etapie ciąży oprócz tego że przed zanikaniem może się powiększyć. Na jakimś filmiku YT było że trzeba go mierzyć od wewnętrznej do wewnętrznej i od razu rozmiar wyszedł mniejszy jak dziś na niego zerknelismy.
Dziecko się rozwija dalej w tym samym swoim tempie i nie chce szukać dziury w całym ☺️
@Marcik nikt tak nie umie sobie wkręcać jak my - kobiety w ciąży. Ja tydzień temu już byłam PEWNA że dziecko nie żyje. Już mnie nawet tak krzyż bolał jak przy pierwszym poronieniu. Trzymam kciuki za niskie ryzyka i szybkie odzyskanie spokoju.🍀✊💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 12:53
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat