LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
zulka wrote:Zabraliśmy młodą na badanie i mówię jej poczekaj z tatą za chwilę wejdziesz a ona mało co z drzwiami nie wjechała bo chciała braciszka zobaczyć a jak już weszła to pyta co to jest na ekranie. Ogolnie myślała, że mi brzuch przetną i go już wyciągną.
Haha ale słodziak 😂😍 Ile ma lat młoda?
Sparky- super wieści 😍 Laura piękne imię, też chciałam ale coś mój stary się buntuje 😖Sparky lubi tę wiadomość
-
Lusia 1234 wrote:Dziewczynki mam pytanko. Jak sprawdzacie dzieciaczka detektorem to gdzie go znajdujecie? Nad wzgórkiem łonowym czy już wyżej? Mi ciągle chodzi po głowie to łożysko nisko 🙈🙈🙈🙈 ja dziecię znajduje nisko nad wzgórkiem choć raz zdarzyło się , że był wyżej. To 14+4tc. Jak nie zwariuję do listopada to będzie dobrze. Jeszcze te sny 🙈 tak głupie, realistyczne i na dodatek wszystko pamiętam. 🙈 Dobrze, że siku chodzę często to się wybudzam z tych głupot.
Lusia masz termin 2.11? Na 1 stronie jest chyba błąd, bo jesteś wpisana na 7.11 Też mam dzisiaj 14+4. Ja nawet nie kupuję detektora, bo wiem że bym co chwilę sprawdzała 🙈😅 -
MaggLbn wrote:Haha ale słodziak 😂😍 Ile ma lat młoda?
Sparky- super wieści 😍 Laura piękne imię, też chciałam ale coś mój stary się buntuje 😖
Oj🫣 A mąż jakie imię by wolał? -
Laura - przepięknie 😍 gdyby u mnie była dziewczynka też by miała tak na imię
A mój detektor już jest w paczkomacie, później odbiorę to zobaczę co mi z tego wyjdzie 🙈MaggLbn, Sparky, Lusia 1234, juss92, Pati2804, Niaha lubią tę wiadomość
-
Sparky wrote:Oj🫣 A mąż jakie imię by wolał?
Jeszcze nie ma pomysłu, oczywiście to co mu proponuje jest na nie 😂 Czekam na jego propozycje i trochę się obawiam 😃
Chyba czas za wzięcie się za listę rzeczy do kupienia. Nie mam jeszcze nic.
Sparky lubi tę wiadomość
-
MaggLbn wrote:Jeszcze nie ma pomysłu, oczywiście to co mu proponuje jest na nie 😂 Czekam na jego propozycje i trochę się obawiam 😃
Chyba czas za wzięcie się za listę rzeczy do kupienia. Nie mam jeszcze nic.
Ja swojemu lubemu dałam możliwość wyboru imienia, ale zastrzegłam że jak go fantazja poniesie to będzie weto 🙊
Ja kupiłam narazie detektor, z resztą się wstrzymuję ale nie powiem bo codziennie oglądam🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 10:41
MaggLbn, Elasure lubią tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Lusia masz termin 2.11? Na 1 stronie jest chyba błąd, bo jesteś wpisana na 7.11 Też mam dzisiaj 14+4. Ja nawet nie kupuję detektora, bo wiem że bym co chwilę sprawdzała 🙈😅
Niaha lubi tę wiadomość
33 lata starania od lipca 2014
04.2016,05.2016- IUI
IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. 6.02.1bb
21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
20dpt 3873; 27dpt ♥
22.02.2019 jest mój mały cud
14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
28.02.2024 ⏸️
MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14% -
Lusia 1234 wrote:Faktycznie jest 7.11. na początku z miesiączki i USG był 3-6.11. teraz po prenatalnych 2.11. niby fajny ten detektor bo wiem, że dzieciak żyje. Ale martwię się wszystkim 🙈 a to tętno za wysokie a to za niskie a to on ,a nisko 😂😆🙈🙈
My generalnie chyba za mocno wszystko przeżywamy, ale niestety taka nasza natura. Ja czasem się zastanawiam jak kiedyś kobiety nasze babcie/prababcie funkcjonowały w ciąży masakra ja bym zeszła z tego świata 🙈
Z tętnem i pomiarami to chyba nie ma co się sugerować domowym sprzętem, ja sobie tłumaczę że dopoki nie czuję ruchów będę spokojniejsza -
czaranna wrote:My generalnie chyba za mocno wszystko przeżywamy, ale niestety taka nasza natura. Ja czasem się zastanawiam jak kiedyś kobiety nasze babcie/prababcie funkcjonowały w ciąży masakra ja bym zeszła z tego świata 🙈
Z tętnem i pomiarami to chyba nie ma co się sugerować domowym sprzętem, ja sobie tłumaczę że dopoki nie czuję ruchów będę spokojniejszaczaranna, MaggLbn, Niaha, Elasure, zulka lubią tę wiadomość
04.2016,05.2016- IUI
20dpt 3873; 27dpt ♥
28.02.2024 ⏸️
Lusia 1234 wrote:To prawda. Mam wrażenie, że dawniej kobiety nie miały tyle " chorób i schorzeń" w ciąży. Owszem zdarzały się jednostki , ale nie tak często jak teraz. 5 lat temu gdy byłam w klinice leczenia niepłodności to się napatrzyłam. Dziewczyny młodziutkie po 20 parę lat z ogromnymi problemami. I to chyba nasze przewrażliwienie wynika ze świadomości naszej lub przypadków wśród rodziny/znajomych, że coś może pójść nie tak, bo coś się gdzieś wydarzyło. Cieszę się, że jestem na tej grupie, bo takie zajebiste babeczki, które służą wsparciem i radą rzadko się trafiają 🙂❤️ aż mam wzrusza emocjonalnego 🤣❤️
To fakt ja poprzednią i obecną ciążę prowadzę w klinice leczenia niepłodności 10 lat temu ciąża przyszła mi ott tak, i nie potrafiłam zrozumieć że tyle młodych kobiet ma problemy, i ten zazdrosny wzrok na mój brzuch. Przy tej ciąży staraliśmy się ponad rok i już mieliśmy zaczynać badania, ale się udało, śmiałam się nawet że lekarz tylko dotknął i pykło ale nie sądziłam że ja siedząc w poczekalni spojrzę tak na inna kobietę w ciąży jak kiedyś inne patrzyły na mnie.
Może ten strach wynika też z tego wyczekania i pragnienia dziecka, może też z uwagi że jestem od jakiegoś czasu na forum i naczytalam się różnych historii stąd te panikowanie niepotrzebne, no i z uwagi na poprzednią ciążę mam schizy bez przerwy ..
Fakt faktem to wspaniale że mamy siebie ❤️ i w tej całej panice możemy się nawzajem wesprzeć i ostudzić emocje -
Ale się wkurzyłam strasznie... Mąż specjalnie brał wolne na moje prenatalne, jechałam 120km, czekałam 2h żeby oświadczyli, że mają problem z systemem i żeby przyjechać jutro ... No ręce opadają...👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
Hejo dziewczyny 😁😁
Powiem Wam, że mamy w rodzinie mała Laurke jest huraganem 😅😅 wszędzie jej pełno, trzyma z chłopakami i ma charakterek 😁😁
Lubię czytać znaczenia imion. W większości się sprawdza.
My imiona mamy wybrane odkąd że starym chodzimy 😅 serio i nic się nie zmienia w tej kwestii i rodzinka cała wie i się z tymi imionami zaprzyjaźniła 😁 ale powiem Wam jak będę wiedzieć, że wszystko okej z bąblem po prenatalnych w poniedziałek 🤞 (proszę zaciskać kciuki, bo stres mnie łapie masakryczny)
A ja mam pytanie zostały mi dziewczyny witaminy które według moich obliczeń będą do 12tc rowno. Drugie tabsy pueria DUO są od 13tc
Dokupywać paczkę UNO i brać przez tydzień, czy skoczyć na DUO od 12tc?
-
Dziewczyny boli mnie dzisiaj brzuch. Tak jakby jajniki raz z lewej raz z prawej. No dawno mnie nie bolało. Trochę też jak na okres
dziwne.
A kiedyś kobiety roniły dosyć często. Nawet o tym nie wiedziały. Poza tym styl życia żywienie itp powoduje że niepłodność jest chorobą cywilizacyjną. Nawet jak chcesz zdrowo jesc to i tak coś jesz z pestycydami. Organizm musi szybko się adaptować. Tworzymy mnóstwo śmieci jest to spalane my to wdychamy generalnie niszczymy ten piękny świat i siebie przy okazji też Ale plus taki że medycyna też się rozwijaElasure lubi tę wiadomość
-
czaranna wrote:To fakt ja poprzednią i obecną ciążę prowadzę w klinice leczenia niepłodności 10 lat temu ciąża przyszła mi ott tak, i nie potrafiłam zrozumieć że tyle młodych kobiet ma problemy, i ten zazdrosny wzrok na mój brzuch. Przy tej ciąży staraliśmy się ponad rok i już mieliśmy zaczynać badania, ale się udało, śmiałam się nawet że lekarz tylko dotknął i pykło ale nie sądziłam że ja siedząc w poczekalni spojrzę tak na inna kobietę w ciąży jak kiedyś inne patrzyły na mnie.
Może ten strach wynika też z tego wyczekania i pragnienia dziecka, może też z uwagi że jestem od jakiegoś czasu na forum i naczytalam się różnych historii stąd te panikowanie niepotrzebne, no i z uwagi na poprzednią ciążę mam schizy bez przerwy ..
Fakt faktem to wspaniale że mamy siebie ❤️ i w tej całej panice możemy się nawzajem wesprzeć i ostudzić emocje
04.2016,05.2016- IUI
20dpt 3873; 27dpt ♥
28.02.2024 ⏸️
KarolinaAnastazja wrote:Hejo dziewczyny 😁😁
Powiem Wam, że mamy w rodzinie mała Laurke jest huraganem 😅😅 wszędzie jej pełno, trzyma z chłopakami i ma charakterek 😁😁
My imiona mamy wybrane odkąd że starym chodzimy 😅 serio i nic się nie zmienia w tej kwestii i rodzinka cała wie i się z tymi imionami zaprzyjaźniła 😁 ale powiem Wam jak będę wiedzieć, że wszystko okej z bąblem po prenatalnych w poniedziałek 🤞 (proszę zaciskać kciuki, bo stres mnie łapie masakryczny)
A ja mam pytanie zostały mi dziewczyny witaminy które według moich obliczeń będą do 12tc rowno. Drugie tabsy pueria DUO są od 13tc
Mi zostało 5 tabletek pueria uno. I jakoś się zgapiłam i zaczęłam brać już kolejne. Jakbyś chciała mogę Ci je wysłać ☺️ -
Odnośnie imion, a dokładnie Laurek...mam 5 letnią Laurę..... I czasami ręce opadają... Ma bardzo mocny charakter, jest uparta, głośna i zawsze dąży do swojego... Ale za to ma dobre serduszko, kocha zwierzątka- tym się pocieszam.. ale jest ogrom pracy z nią, ale właśnie ponoć taki typ z tym imieniem.. co ciekawe powiem Wam że jak ją rodziłam to położna,kiedy zapytała o imię kazała mi się dwa razy zastanowić, bo ona też ma Laurę i że przekonam się jakie to Laury są...😊ale od dziecka będąc mała dziewczynka zawsze chciałam mieć Laurę ❤️
MaggLbn, Sparky, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Hejo dziewczyny 😁😁
Mi gin wczoraj na wizycie kazał odstawic kwas foliowy i mam brać już witaminy dla kobiet na 2 trymestr