LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
MaggLbn wrote:Tak, tak to co wymieniłaś + rączki, stopy, żołądek, kręgosłup, pęcherz, mózg, serce. Tętnice u mnie. Sporo tych pomiarów
Nowa- trzymam mocno kciuki. Nie widzę zdjęcia
O kurde to bardzo szczegółowo. Do jakiego lekarza chodzisz na prenatalne?
Ale fajnie że już tyle informacji znacie po badaniach.
Nowa wg mnie dziewczynka :p
A Twój lekarz prowadzący wczoraj na USG nie sprawdzał tak szczegółowo dzidziusia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 20:06
-
Bee90 wrote:O kurde to bardzo szczegółowo. Do jakiego lekarza chodzisz na prenatalne?
Dostałam skierowanie od mojego lekarza prowadzącego, wskazał konkretną klinikę Sprawdziłam panią, która dzisiaj wykonywała badanie i ma certyfikat.
Fajnie też bo na NFZ, więc nie płaciłam.
Jestem zadowolona bo bardzo dokładnie wszystko sprawdzała, mówiła co widzimy na ekranie Więc kolejne prenatalne pewnie też tam będę robiła.
Kurde miałam się nie nakręcać a już oglądam ubranka dla dziewczynek 🫣🤪
-
MaggLbn wrote:Dostałam skierowanie od mojego lekarza prowadzącego, wskazał konkretną klinikę Sprawdziłam panią, która dzisiaj wykonywała badanie i ma certyfikat.
Fajnie też bo na NFZ, więc nie płaciłam.
Jestem zadowolona bo bardzo dokładnie wszystko sprawdzała, mówiła co widzimy na ekranie Więc kolejne prenatalne pewnie też tam będę robiła.
Kurde miałam się nie nakręcać a już oglądam ubranka dla dziewczynek 🫣🤪
Też sobie obiecałam, że ubranka kupię dopiero po połówkowym.
Nie dałam rady, ostatnio kupiliśmy pierwsze ubranko z hm i już zamówiłam dwa z vinted 🫣MaggLbn lubi tę wiadomość
-
Bee90 wrote:O kurde to bardzo szczegółowo. Do jakiego lekarza chodzisz na prenatalne?
A Twój lekarz prowadzący wczoraj na USG nie sprawdzał tak szczegółowo dzidziusia?
Lekarz prowadzący wczoraj sprawdzal czy są narządy itp i czynność serca ale nie słuchał wszystkich stukniec, puknięć, bić itp tak szczegółowo jak dzis na prenatalnych. Dziś to co chwile cos zaznaczała, słuchała, powtarzała itp I tylko ta zastawka była poza norma. Poza tym anatomicznie wszystko było idealnie wręcz.
A co do płci, wczoraj lekarz prowadzący powiedzial ze to może być siusiak albo powiększona lechtaczka. Bobo się mało wczoraj ruszał i ciężko było zobaczyć. Dziś na prenatalnych na 80% dziewczynka, ale mamy się jeszcze nie nastawiać. -
Niaha wrote:Też sobie obiecałam, że ubranka kupię dopiero po połówkowym.
Nie dałam rady, ostatnio kupiliśmy pierwsze ubranko z hm i już zamówiłam dwa z vinted 🫣Niaha, Jenny93, MaggLbn, Pati2804, juss92, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Co do H&M podpowiem tylko, że w czerwcu powinna być wyprzedaż
Czyli uzbroić się w cierpliwość, aczkolwiek nie wiem co od znajomych dostanę więc pewnie i tak nie będę się rozpędzać za wczasu.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Elasure wrote:Czyli uzbroić się w cierpliwość, aczkolwiek nie wiem co od znajomych dostanę więc pewnie i tak nie będę się rozpędzać za wczasu.
MaggLbn, Elasure, Niaha, juss92 lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Zazwyczaj czerwiec i grudzień są największe wyprzedaże. Jako, że jestem człowiekiem promocją , to osobiście przy pierwszej ciąży zrobiłam sobie listę wszystkiego co chcę kupić dla dziecka (ale wszystkiego wszystkiego, włącznie z meblami, wózkiem, ciuszkami, zabawkami itd) i czekałam aż dana rzecz pojawi się na promocji i wtedy kupowałam teraz też mam typy i co jakie czas sprawdzam ☺️
To taka grubsza wyprawka typu wózki też są na wyprzedażach? 🙈 ja to naprawdę zielona jestem 😅 -
A to w Belgii i Holandii największe wyprzedaże od 1 lipca startują przed kolekcją jesienną. No i w styczniu ale to już takie spadki mało co do wyboru a mid sale tak w połowie czerwca
-
Jenny93 wrote:To taka grubsza wyprawka typu wózki też są na wyprzedażach? 🙈 ja to naprawdę zielona jestem 😅
No pewnie 😁 wszystko można upolować, ja za wózek dałam tysiąc mniej, ale mieli tą promkę tylko jakieś 2 dni 🙈 -
Niaha wrote:Też sobie obiecałam, że ubranka kupię dopiero po połówkowym.
Nie dałam rady, ostatnio kupiliśmy pierwsze ubranko z hm i już zamówiłam dwa z vinted 🫣MaggLbn, Niaha, Evey lubią tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
Hej dziewczyny, przepraszam, że tak wsiąkłam, ale trochę się podziało i trzeba było trochę się po ogarniać.
Z ogtt wyszła mi cukrzyca ciążowa, po wizycie u diabetologa dowiedziałam się, że prędzej czy później wyląduje na insulinie tak więc rygor żywieniowy wprowadzony.
U kardiologa dowiedziałam się, że leki, które biorę mogą spowodować za hamowanie wzrostu płodu, więc stała obserwacja i jak coś to odstawienie leków i leżenie w łóżeczku do końca ciąży.
Z lepszych wiadomości, byłam dzisiaj na USG I trymestru i wszystko wyszło dobrze. Okruszek (jak to mówi moja mama) ma już 76mm wszystkie parametry w usg wyszły ok. Na testy z krwi jeszcze czekam , aczkolwiek doktor, która robiła badanie mówiła, że jakby wyszło w nich coś nie tak to od razu będą dzwonić i omawiać je ze mną.
Do tego cały czas pracuje, ale coraz częściej zastanawiam się czy jednak nie iść na l4 ❤️
Termin porodu zmieniony na 10.11
Następna wizyta u gina 27.05
USG połówkowe 25.06Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 23:04
Niaha, MonReve96, juss92, Bee90, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Co do H&M podpowiem tylko, że w czerwcu powinna być wyprzedaż
Niaha, Elasure, juss92 lubią tę wiadomość
-
A mamy tu kogoś kto mieszka może w Angli i by był taki chętny kupić ciuszki w F&F?😄😄
-
Lisek_ wrote:Hej dziewczyny, przepraszam, że tak wsiąkłam, ale trochę się podziało i trzeba było trochę się po ogarniać.
Z ogtt wyszła mi cukrzyca ciążowa, po wizycie u diabetologa dowiedziałam się, że prędzej czy później wyląduje na insulinie tak więc rygor żywieniowy wprowadzony.
U kardiologa dowiedziałam się, że leki, które biorę mogą spowodować za hamowanie wzrostu płodu, więc stała obserwacja i jak coś to odstawienie leków i leżenie w łóżeczku do końca ciąży.
Z lepszych wiadomości, byłam dzisiaj na USG I trymestru i wszystko wyszło dobrze. Okruszek (jak to mówi moja mama) ma już 76mm wszystkie parametry w usg wyszły ok. Na testy z krwi jeszcze czekam , aczkolwiek doktor, która robiła badanie mówiła, że jakby wyszło w nich coś nie tak to od razu będą dzwonić i omawiać je ze mną.
Do tego cały czas pracuje, ale coraz częściej zastanawiam się czy jednak nie iść na l4 ❤️
Termin porodu zmieniony na 10.11
Następna wizyta u gina 27.05
USG połówkowe 25.06
Gratulacje 🥰
A jakie leki mogą spowodować za hamowanie wzrostu dziecka? -
Dzisiaj kciuki lecą do
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
juss92, Elasure, Liliowa, Jasminum, Sparky, Gusta BluMonReve96, juss92, Gusta Blu, Jenny93, agatka06, Jasminum, MaggLbn, Przedszkolanka123, zulka, Galena, Pati2804, Makija lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Dzisiaj kciuki lecą do
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
juss92, Elasure, Liliowa, Jasminum, Sparky, Gusta Blu
Dzięki 😘 zaraz wyruszam 🙈 Kciuki za resztę wizytujących 🤞🏼🩷
Wybaczcie dziewczyny, że tak zniknęłam ostatnio, ale wróciły moje dawno zapomniane problemy zdrowotne i bardzo mało siedziałam na telefonie 😢 postaram się w miarę możliwości wrócić do aktywności 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 07:09
Niaha, Lisek_, Evey lubią tę wiadomość