LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, czy zastanawiałyście się już nad adapterem do pasów w samochodzie ? Macie może coś sprawdzonego do polecenia ? U mnie ciąża już jest widoczna, a pasy mnie trochę gniotą więc zaczynam się rozglądać w tym temacie. Proszę o polecajki 👌🏼
Dobrego dnia 💚 -
Bibi24 wrote:Cześć, czy zastanawiałyście się już nad adapterem do pasów w samochodzie ? Macie może coś sprawdzonego do polecenia ? U mnie ciąża już jest widoczna, a pasy mnie trochę gniotą więc zaczynam się rozglądać w tym temacie. Proszę o polecajki 👌🏼
Dobrego dnia 💚
Hejka
Slyszalam że firmy besafe jest super taki zapinany w kroku? Że one są bardziej bezpieczne. Ja o tym jeszcze totalnie nie myślę. Mam nadzieję że mały brzuch bede miala jak najdłużej:DBibi24 lubi tę wiadomość
-
Bee90 wrote:Hejka
Slyszalam że firmy besafe jest super taki zapinany w kroku? Że one są bardziej bezpieczne. Ja o tym jeszcze totalnie nie myślę. Mam nadzieję że mały brzuch bede miala jak najdłużej:D
Dzięki sprawdzę 🤗
U mnie brzuszek już widoczny ale to też ze względu na oponkę, którą miałam przed ciążą 🙄 w ogóle to startowałam z wagą 65 kg teraz już 66 😬 muszę zwracać już uwagę co jem i ile bo boję się, że później będzie tragedia 🤷🏻♀️ -
Evey wrote:A nie jest tak, że do 1:1000 ryzyko uznaje się za pośrednie? podwyższone to większe niż 1:100, a niskie poniżej 1:1000?
Gusta Blu, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
Kochane dziękuję za kciuki! My już po usg prenatalnym i wszystko jest w porządku na ten moment ❤️ Pani Doktor powiedziała, że dzidzi wygląda jej na chłopaka 💙 Więc faktycznie, coś te nasze listopadowe serduszka z przewagą koloru nieba 😅
Jeżeli chodzi o ryzyka to dzisiaj na wizycie mieliśmy wyjaśnione, że graniczne wartości to 1:1000 oraz 1:300.
Na osłodę piąteczku pozwolę sobie wstawić zdjęcie stópki małego łobuzka 🥰
Elasure, Niaha, Galena, czaranna, MaggLbn, Takaja12, Asioreq, Bee90, Nina_02, Fania017, MonReve96, zulka, agatka06, Kofinka, Paima, Bruised, Evey, pandzia 🐼, juss92, miska122, Makija, Karmen, redken, Sparky lubią tę wiadomość
-
Evey wrote:Czy to jest powód do zmartwień? 🙈
Nie przejmuj się tym na zapas. Zawsze warto skonsultować wynik z lekarzem, może przepisać prewencyjnie acard 75 lub 150.Evey lubi tę wiadomość
-
Bibi24 wrote:Cześć, czy zastanawiałyście się już nad adapterem do pasów w samochodzie ? Macie może coś sprawdzonego do polecenia ? U mnie ciąża już jest widoczna, a pasy mnie trochę gniotą więc zaczynam się rozglądać w tym temacie. Proszę o polecajki 👌🏼
Dobrego dnia 💚
Mam z besafe, kupiłam w ostatniej ciąży i chyba niedługo wrócę do używania bo coraz niewygodnej w aucieBibi24 lubi tę wiadomość
-
Dobrego dnia 💚
Ja mam adapter besafe izi fix. Fajnie się sprawdzaBibi24 lubi tę wiadomość
-
KasiaKasiaKasia wrote:Kochane dziękuję za kciuki! My już po usg prenatalnym i wszystko jest w porządku na ten moment ❤️ Pani Doktor powiedziała, że dzidzi wygląda jej na chłopaka 💙 Więc faktycznie, coś te nasze listopadowe serduszka z przewagą koloru nieba 😅
Jeżeli chodzi o ryzyka to dzisiaj na wizycie mieliśmy wyjaśnione, że graniczne wartości to 1:1000 oraz 1:300.
Super wieści! A stópka jaka urocza 😍🥹🥹
Niaha, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
KasiaKasiaKasia wrote:Kochane dziękuję za kciuki! My już po usg prenatalnym i wszystko jest w porządku na ten moment ❤️ Pani Doktor powiedziała, że dzidzi wygląda jej na chłopaka 💙 Więc faktycznie, coś te nasze listopadowe serduszka z przewagą koloru nieba 😅
Cudowności 😍😍😍😍KasiaKasiaKasia lubi tę wiadomość
-
Dobrego dnia 💚Bibi24 lubi tę wiadomość
-
Marcik wrote:Dokładnie tak jest, czyli do 100 jest wysokie, ale ponad 100 to jest nadal mocno podwyższone, dlatego lepiej obstawić się acardem.
Evey lubi tę wiadomość
-
Co do preklampsji mój doktor wspomniał przy omawianiu moich wyników że poniżej 150 się już wdraża acard. Ja miałam 1 do 217 przed 37 tyg, ale ja i tak biorę acard 150 już od starań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 18:27
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Przedszkolanka123 wrote:Ja mam ryzyko 1:113 i dostałam wynik, że ryzyka niskie. Moja pani doktor też mówiła, że jest ok. Ale teraz zastanawiam się czy nie powinna mi zalecić branie acardu. 🙈🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 18:30
-
Marcik wrote:Kurcze, nie chce wchodzić w kompetencje lekarza, ale wg mnie to nie jest niskie ryzyko. Oczywiście nie mówię, że od razu jakieś niebezpieczeństwo Ci grozi, ale u mnie dwóch lekarzy niezależnie od siebie zaleciło acard. Z tym, że ja mam też nadciśnienie, może bez tego nie trzeba go zlecać 😊
Ja mam przed 34 tygodniem ryzyko 1:1070, a przed 37 tygodniem ryzyko 1:234 i lekarz mówił, że tutaj już jest wysokie. Ciśnienie do obserwacji (na razie mam niskie), ale jak będzie taka potrzeba to nawet może trzeba będzie szybciej wywoływać poród
Acardu na razie nie dostałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 18:34
-
Od razu chciałabym Was uspokoić, bo kiedyś (kilka lat temu) tego acardu nie zalecali tak często i ja w dwóch ciążach go nie brałam, pomimo nadciśnienia i ryzyka preeklamsji. Nic się nie działo, bezpiecznie donosiłam ciąże na lekach zbijajacych ciśnienie
KasiaKasiaKasia, Elasure, Niaha, juss92, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Marcik wrote:Kurcze, nie chce wchodzić w kompetencje lekarza, ale wg mnie to nie jest niskie ryzyko. Oczywiście nie mówię, że od razu jakieś niebezpieczeństwo Ci grozi, ale u mnie dwóch lekarzy niezależnie od siebie zaleciło acard. Z tym, że ja mam też nadciśnienie, może bez tego nie trzeba go zlecać 😊
Niaha lubi tę wiadomość