LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, ja już po wizycie.
Malutka waży prawie 350g i wszystko u niej w porządku 🩷
U mnie niestety gorzej - wyszła cukrzyca ciążowa 😞😞😞
miska122, Takaja12, Paima, Karmen, KarolinaAnastazja, Jenny93, Bruised, Niaha, Galena, pandzia 🐼, agatka06, Kofinka, Pati2804, Makija, zulka lubią tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
juss92 wrote:Hej dziewczyny, ja już po wizycie.
Witam w gronie matek na smutnej diecie 🙈 polubiłam oczywiście za pierwszą część wpisu ☺️juss92 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co do kp - nie narzucajcie sobie za dużej presji. Stres tylko przeszkadza. Aczkolwiek początki zazwyczaj są trudne i warto nie odpuszczać, bo jak już wszystko się ureguluje to naprawdę jest fantastyczna opcja. I błagam nie słuchajcie jak ktoś Wam będzie mówił, że macie chude mleko, za mało, że laktator pokazuje ile macie mleka. Dziecko jest najlepszym laktatorem, najlepiej pobudza laktację i jest w stanie zjeść więcej niż odciągnięcie. To że nie widać ile dziecko zjadło, to nie oznacza że się nie najada 😁
Ważne jest też jedzenie trochę więcej i częste picie wody.
Mnie się wydaje że warto podejść na luzie, ja chciałam przejść na mm chyba 3 razy, za każdym mówiłam sobie, że dam sobie jeszcze kilka dni i wtedy się okazywało, że problem znikał. Oczywiście nie ma nic złego w mm, ale jeśli chcecie karmić piersią to warto na spokojnie próbować 😊Paima, MaggLbn, Karmen, juss92, Elasure, Jenny93, czaranna, Evey, Niaha, Kofinka, Pati2804, zulka lubią tę wiadomość
-
juss92 wrote:Hej dziewczyny, ja już po wizycie.
Lubię za wizytę 🩷
Nie lubię za cukrzycę.
Sporo nas 😢 ale damy radę!juss92, Niaha lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny! ❤️
Powiem Wam, że w poniedziałek jak zobaczyłam wyniki byłam załamana, dziś już jest lepiej.
Zupełnie się tego nie spodziewałam - żadne czynniki ryzyka do mnie nie pasowały, waga prawidłowa, przed ciążą też się raczej dobrze odżywiałam, a jednak się trafiło.
Na pocieszenie zrobiłam dziś takie zamówienie w h&m, że już męża uprzedziłam, że to są zakupy od 50 do 74, żeby się nie załamał jak przyjdzie 🙈👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
Dziewczyny super że z dzidziusiami wszystko okej to najważniejsze ❤️ i faktycznie rośnie nam grono dziewczynek 😍
Ja dzisiaj w hm po 6 rano wrzuciłam w koszyk kilka rzeczy, później zajęłam się ogarnianiem dzieciaków do szkoły myślę sobie jeszcze przejrzę coś dobiorę wchodzę a tu żaden z 13 produktów nie jest już dostępny o 8.30 🤣🤣🤣
Także tego dzięki 😎😋
Juss92 współczuję kochana, ale dasz radę to jednak wyrzeczenia warte wszystkiego i nie jesteś z tym sama pamiętaj ❤️
Ja rano lecę na badania, już nie mogę doczekać się soboty i wizyty żeby podejrzeć tego małego brzdąca 😍 a tej krzywej też sie boję jak ognia ale to pewnie przed następna wizytą mnie to czeka ..
Dobrej nocy 😘juss92 lubi tę wiadomość
-
H&M będzie jeszcze pod koniec wyprzedaży robiło pogłębienie, tylko wtedy zostają słabe rozmiary, ale jest szansa na dużo 50 czy 56 w śmiesznych cenach 😊 no i za niedługo powinno dużo rzeczy wrócić po zwrotach ☺️ mnie już wysłali 2 paczki, możliwe że jutro przyjdą 😁
juss92, Niaha lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:H&M będzie jeszcze pod koniec wyprzedaży robiło pogłębienie, tylko wtedy zostają słabe rozmiary, ale jest szansa na dużo 50 czy 56 w śmiesznych cenach 😊 no i za niedługo powinno dużo rzeczy wrócić po zwrotach ☺️ mnie już wysłali 2 paczki, możliwe że jutro przyjdą 😁
Moje też już wysłali 🥰 -
A! Jeszcze Wam napiszę. Jak wpiszecie w wyszukiwarce Smyka księga dżungli to są 2 pajace za 13zł! Zastanawiałam się czy to nie błąd cenowy, bo później najtańszy jeden kosztuje 20zł. Zamówiłam 56 i 62 i normalnie mi przysłali. Oryginalna cena na metce to 90zł 🙈 teraz jeszcze pojawiło się 68 i domówiłam (z odbiorem w sklepie przesyłka jest darmowa). Także jak któraś chce to daje znać, ciężko kupić pajaca za 6,50, a jako piżamki będą spoko 😊 co prawda u góry są jak bodziaki, ale mają rozpięcie w kroku, które jest super przy zmianie pampersa, no i za taką cenę nie będę narzekać 🤭
Niaha, Paima lubią tę wiadomość
-
Kolejny intensywny dzień przed nami 😀
Dzisiaj trzymamy kciuki za
MonReve96, Lusia 1234, Niaha, Gusta Blu
🍀🍀🍀🍀pandzia 🐼, juss92, Karmen, Paima, Jenny93, Gusta Blu, Sparky, agatka06, Fania017, Bruised, MaggLbn, Elasure, Pati2804, miska122, Makija, MonReve96, zulka lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Kolejny intensywny dzień przed nami 😀
🍀🍀🍀🍀
Dziewczyny powodzenia na wizytach ❤️Niaha, Gusta Blu, Karmen, MonReve96 lubią tę wiadomość
-
juss92 wrote:Dzięki dziewczyny! ❤️
Powiem Wam, że w poniedziałek jak zobaczyłam wyniki byłam załamana, dziś już jest lepiej.
Zupełnie się tego nie spodziewałam - żadne czynniki ryzyka do mnie nie pasowały, waga prawidłowa, przed ciążą też się raczej dobrze odżywiałam, a jednak się trafiło.
Na pocieszenie zrobiłam dziś takie zamówienie w h&m, że już męża uprzedziłam, że to są zakupy od 50 do 74, żeby się nie załamał jak przyjdzie 🙈
Niestety tu nie ma logiki jeśli chodzi o cukrzycę. Po prostu organy nie dają rady.
Też jestem szczupła, jem zdrowo - wolę kebaba i gołąbki niż słodycze.
Ale cukrzyca towarzyszyła mi i w pierwszej i w drugiej ciąży.
I zapewne będzie towarzyszyć w przyszłości.
Ale myślę, że cukrzycę w ciąży trzeba potraktować jako naukę. Na co dzień ciężko się zmotywować aby to co jemy było w 100% właściwe.
A w ciąży jest podwójna motywacja 😊
Mówiąc o tym idę robić śniadanie 🤭🤭juss92 lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Kolejny intensywny dzień przed nami 😀
🍀🍀🍀🍀
Dziękuję za wszystkie kciuki! Przydadzą się, bo od rana mam stresa To chyba stała składowa każdej wizyty.
Bardzo chciałabym, żeby Maleństwo zgodziło się na potwierdzenie płci 🤞🤞🤞Paima, MaggLbn, juss92 lubią tę wiadomość
-
bambari wrote:Czy któraś z Was prowadzi ciążę w Luxmed i dostała skierowanie na bezpłatne badanie prenatalne?
Tyle ja wiembambari, Evey lubią tę wiadomość
-
Kofinka wrote:Ja miałam na badania prenatalne 1 trymestru ale ostatecznie nie chodzę do Lux med. Pielęgniarka mówiła mi że jak czegoś nie ma w aplikacji a ma się założoną kartę ciąży w luxmed to wystarczy w czacie z pielęgniarka zapytać i powinni dodać badania. Warto powiedzieć że ciąża jest prowadzona u lekarza poza lux med .
Tyle ja wiem
No nic najwyżej poczekam do wizyty i się przekonam czy da czy nie da. Czy zaoszczędzę 500 zł czy nie 😅 -
bambari wrote:Dzięki, ale nie chodzi mi o badanie 1 trymestru itd., bo to z Luxmed nie jest odpowiednikiem prenatalnych - tak mi powiedział lekarz, że nie sprawdzają wszystkiego tak jak ja prenatalnych dlatego nawet nazwa jest inna. Ja chodzę do Luxmed i na 1 poszłam prywatnie ale teraz jak jest to rozporządzenie o darmowych to zastanawiam się, czy lekarz z Luxmedu da mi skierowanie na 2 badanie prenatalne na NFZ.
No nic najwyżej poczekam do wizyty i się przekonam czy da czy nie da. Czy zaoszczędzę 500 zł czy nie 😅
Jak nie da , to idź do jakiegokolwiek lekarza na NFZ i powinien wystawić Ci od ręki skierowanie.
Wczoraj dostałam od swojej lekarki na NFZ.
Zadzwoniłam tam, gdzie byłam poprzednio prywatnie i umówiłam się do tego samego lekarza na lipiec na prenatalne na NFZ.
I dzięki temu można poszaleć dziś z zakupami. Gdyby mąż pytał co tak dużo, trzeba powiedzieć, że to w cenie prenatalnych. No prawie gratis 😎😬😎MaggLbn, Jenny93, bambari, Evey, juss92, Elasure lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki dzisiaj za Was ! 🍀✊😘
Gusta Blu, Niaha, MonReve96 lubią tę wiadomość