LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
miska122 wrote:Ja z monitora nie korzystałam i nie zamierzam. Za dużą wygodą jest dla mnie dostawka przy samym łóżku 😂
Dużo dziewczyn też pisało, że alarm potrafił się włączyć kiedy nic się nie działo i dostawały zawału w środku nocy. Gdyby mały spał w swoim pokoju to pewnie bym kupiła, ale w życiu nie chciałoby mi się wstawać pierdyliard razy w nocy i chodzić do drugiego pokoju... pewnie skończyłabym śpiąc na podłodze przy łóżeczku 😂Niaha lubi tę wiadomość
-
bambari wrote:Ferrytyna spadła mi z 47 na 24 😐 hemoglobina, hematokryd poniżej normy i inne parametry też się posypały
-
zulka wrote:Mi nigdy nie włączył się kiedy nic się nie działo I na szczęście nic sie nie działo. . Za to kilka razy włączył się jak zapomniałam wyłączyć przed wyciągnięciem młodej. Dla mnie akurat niezbędna rzecz i spokojniejszy sen.
Podobnie uważam. My będziemy korzystać z babysense (po synku brata). Bez tego chyba nie potrafiłabym zasnąć.zulka lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Podobnie uważam. My będziemy korzystać z babysense (po synku brata). Bez tego chyba nie potrafiłabym zasnąć.
No i pewnie, korzystajcie, bo wszystko jest dla ludzi. Ja na początku też tak myślałam, ale okazało się, że przy dużym przemęczeniu to ja zasypiałam na stojąco 😂 a później wolałam wziąć młodego do nas do łóżka byleby pospal niż wkładać do dostawki, w której budził się po 5 sekundach... Tak naprawdę wszystko zweryfikuje życie, są dzieci które bez problemu śpią same, a są takie które po odłożeniu 10 cm od mamy kończą spanie 🙈
Aczkolwiek moim monitorem oddechu był... Mój pies 😂 jak tylko mały zakwilił, czy cokolwiek się działo, mój pies już był obok i z pretensjami do mnie "zajmiesz się tym ludzkim szczeniakiem czy ja mam to zrobić?" 😂😂
Nie ufał też zbytnio staremu, jak mały przy nim płakał to potrafił przyjść do mnie do toalety i naszczekać, że dziecko płacze, a ja zostawiam je z tym drugim rodzicem, który jak słuchać ewidentnie sobie nie radzi 😂
Ja muszę od dzisiaj włączyć mierzenie cukru rano glukometrem, bo widzę że sensor po nocy zaniża mi cukier...Elasure, MaggLbn, Niaha, Natalia K, Karmen, Galena, zulka lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:O kurcze a w jakim czasie ten spadek? Masz jakieś zalecenia czy lekarz dopiero przed Tobą?
Pierwszy wynik z maja. Wcześniej miałam badana ferrytyne w lutym i było podobnie około 50. Wizytę mam dopiero w czwartek, bo badałam jeszcze toksoplazmoze a przy tym badaniu było info, że na wynik będzie trzeba poczekać kilka dni (a był już wczoraj). Pewnie dostanę żelazo 🤔 -
bambari wrote:Pierwszy wynik z maja. Wcześniej miałam badana ferrytyne w lutym i było podobnie około 50. Wizytę mam dopiero w czwartek, bo badałam jeszcze toksoplazmoze a przy tym badaniu było info, że na wynik będzie trzeba poczekać kilka dni (a był już wczoraj). Pewnie dostanę żelazo 🤔
No to poleciało ale w ciąży to chyba często spotykane z tego co słyszę. Ja ostatnio badałam przed ciążą to ferrytyna była ok. 90 ciekawe ile teraz bedzie, przed koncem miesiąca muszę badania zrobić.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
miska122 wrote:No i pewnie, korzystajcie, bo wszystko jest dla ludzi. Ja na początku też tak myślałam, ale okazało się, że przy dużym przemęczeniu to ja zasypiałam na stojąco 😂 a później wolałam wziąć młodego do nas do łóżka byleby pospal niż wkładać do dostawki, w której budził się po 5 sekundach... Tak naprawdę wszystko zweryfikuje życie, są dzieci które bez problemu śpią same, a są takie które po odłożeniu 10 cm od mamy kończą spanie 🙈
Aczkolwiek moim monitorem oddechu był... Mój pies 😂 jak tylko mały zakwilił, czy cokolwiek się działo, mój pies już był obok i z pretensjami do mnie "zajmiesz się tym ludzkim szczeniakiem czy ja mam to zrobić?" 😂😂
Nie ufał też zbytnio staremu, jak mały przy nim płakał to potrafił przyjść do mnie do toalety i naszczekać, że dziecko płacze, a ja zostawiam je z tym drugim rodzicem, który jak słuchać ewidentnie sobie nie radzi 😂
Zwierzęta są niesamowite 😂 Ciekawa jestem jak moje koty przyjmą młoda. To dwa rozpuszczone dziady♥️
A co do monitora oddechu- też myślę, że wyjdzie w praniu. Dlatego wypożyczę zamiast kupować. Na początek na pewno będziemy chcieli kłaść dzidzie do dostawki a jaki będzie final- zobaczymy 😅
W końcu dzisiaj normalna pogoda, mogłam coś pospać
A u Was jak samopoczucie?
miska122 lubi tę wiadomość
-
bambari wrote:Dziewczyny kupujecie jakieś kamerki, elektroniczne nianie? Macie coś do polecenia?
My planujemy dopiero kupić grubo po porodzie. Każdy chwali coś innego i znowu się gubię 🤭
Mieszkamy z moimi rodzicami więc na początku w razie potrzeby podrzucę go na monitoring na parter do dziadków 😂
@MaggLbn właśnie u teściów też koty jedna księżniczka pani domu, druga płochliwa i wszyscy się zastanawiamy jak przeżyją wizyty młodego 😁
U nas dopiero chłód poczulismy po 5 nad ranem więc jeszcze udało mi się dospać. U teściów wszyscy lubią dłużej pospać więc jestem jedynym żywym osobnikiem, młody już głodny więc pewnie zrobimy zaraz nalot na kuchnię 😅
Wczoraj wyczuliśmy pierwsze kopniaki pod dłonią ja dostałam z zaskoczenia a mąż specjalnie zaczepiał i się udało 🥰 małe ciałko nabiera siły ewidentnie💪
Miłej niedzieli życzę ☺️MaggLbn, Niaha, Asioreq lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
miska122 wrote:No i pewnie, korzystajcie, bo wszystko jest dla ludzi. Ja na początku też tak myślałam, ale okazało się, że przy dużym przemęczeniu to ja zasypiałam na stojąco 😂 a później wolałam wziąć młodego do nas do łóżka byleby pospal niż wkładać do dostawki, w której budził się po 5 sekundach... Tak naprawdę wszystko zweryfikuje życie, są dzieci które bez problemu śpią same, a są takie które po odłożeniu 10 cm od mamy kończą spanie 🙈
Ja muszę od dzisiaj włączyć mierzenie cukru rano glukometrem, bo widzę że sensor po nocy zaniża mi cukier...
Też mam pieska i mam ogromne nadzieje, że podobnie będzie się zachowywać 😁MaggLbn, Elasure, miska122 lubią tę wiadomość
-
Ja muszę od dzisiaj włączyć mierzenie cukru rano glukometrem, bo widzę że sensor po nocy zaniża mi cukier...
Mój pies wyje, kiedy dziecko zaczyna płakać.
Już się z tym oswoiłam ale na początku nie wiedziałam, którą pierwszą mam uspokajać 😂
Lipa z tym sensorem u Ciebie.
Współczuję zawirowań.
Ja jestem bardzo zadowolona po tych dwóch tygodniach użytkowania. Oby po wymianie kolejny też dobrze działał 👏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 11:05
miska122 lubi tę wiadomość
-
bambari wrote:Dziewczyny kupujecie jakieś kamerki, elektroniczne nianie? Macie coś do polecenia?
Początkowo rozważałam elektryczną nianie, ale ostatecznie zdecydowałam się i kupiłam zwykłą kamerkę
Kamera IP wewnętrzna Xiaomi Kamera IP Xiaomi Mi Smart Camera C400 Ultra HD 4MP
Teraz testuję ją na naszym piesku jak wychodzimy z domu 😁 i nie mam zastrzeżeń.bambari lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
U mnie też w końcu pada i mam czym oddychać 🙈
Dziewczyny gdyby któraś planowała zakup to na limango jest promka na tommee tippee m.in np 6-pak butelek za czterdzieści pare złotych, smoczki spiworki, są ogolnie fajne ceny przysiądę do tego to pewnie sama coś wynajdę
Asioreq lubi tę wiadomość
-
Skisłam 🤣🤣🤣miska122 lubi tę wiadomość
-
Ja też polecam kamerkę Xiaomi, naszego modelu już nie ma, ale z tych 360 stopni. Też zostawialiśmy często włączoną żeby podglądać co wyczynia pies jak zostaje sam 🤭
Jej ogromnym minusem jest tylko, że nie da się żeby aplikacja pracowała w tle, może w nowszych modelach to naprawili.
Aczkolwiek najbardziej przydawała nam się jak jeździliśmy do znajomych, którzy mają dom, zazwyczaj młody spał na dole z kamerką, a my siedzieliśmy na piętrze. W naszym mieszkaniu już nie miała aż takiego sensu, chociaż czasem np szłam obejrzeć jakiś serial i jak wydawało mi się, że młody płacze to sprawdzałam najpierw na kamerce. W ogóle po porodzie jest takie dziwne coś, że non się Wam wydaje że słyszycie płaczące dziecko 🙈😂 czasami to aż nie mogłam uwierzyć, że naprawdę tylko mi się wydawało 😂
A z sensorem podobno jest tak, że jeśli w nocy się go przyciśnie to wtedy zaniża cukier. A ja uwielbiam spać na rękach 🙈 ogólnie pokazuje dobrze, ale rano/w nocy ma tendencje do zaniżania, a po posiłkach ciut za dużo pokazuje (ale to też normalnie, w granicy błędu).bambari lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Ja też polecam kamerkę Xiaomi, naszego modelu już nie ma, ale z tych 360 stopni. Też zostawialiśmy często włączoną żeby podglądać co wyczynia pies jak zostaje sam 🤭
Jej ogromnym minusem jest tylko, że nie da się żeby aplikacja pracowała w tle, może w nowszych modelach to naprawili.
Aczkolwiek najbardziej przydawała nam się jak jeździliśmy do znajomych, którzy mają dom, zazwyczaj młody spał na dole z kamerką, a my siedzieliśmy na piętrze. W naszym mieszkaniu już nie miała aż takiego sensu, chociaż czasem np szłam obejrzeć jakiś serial i jak wydawało mi się, że młody płacze to sprawdzałam najpierw na kamerce. W ogóle po porodzie jest takie dziwne coś, że non się Wam wydaje że słyszycie płaczące dziecko 🙈😂 czasami to aż nie mogłam uwierzyć, że naprawdę tylko mi się wydawało 😂
A z sensorem podobno jest tak, że jeśli w nocy się go przyciśnie to wtedy zaniża cukier. A ja uwielbiam spać na rękach 🙈 ogólnie pokazuje dobrze, ale rano/w nocy ma tendencje do zaniżania, a po posiłkach ciut za dużo pokazuje (ale to też normalnie, w granicy błędu).
W tej C400 dostaję powiadomienia jak wykryje jakiś ruch, nie muszę mieć cały czas odpalonej apki, więc rzeczywiście musieli to poprawiać. -
Niaha wrote:W tej C400 dostaję powiadomienia jak wykryje jakiś ruch, nie muszę mieć cały czas odpalonej apki, więc rzeczywiście musieli to poprawiać.
-
Ja mam kamerę owlet cam jakoac jest super, apka działa w tle, dodatkowo przychodzą powiadomienia na ruch i płacz
I ma długi kabel 😁Elasure, bambari lubią tę wiadomość
-
My mieliśmy i kamerkę xiaomi i nianie. Nie w każdym miejscu dało się używać kamerki. Przy niezabezpieczonym WiFi nasza nie działała.
Używałam babysens i nigdy bez powodu się nie włączył. Miałam tylko podobne alarmy w nocy jak zapomniałam go wyłączyć po wyciągnięciu synka z łóżeczka.bambari lubi tę wiadomość
-
My też mamy kamerę Xiaomi c400 i super nam się sprawdza. Mimo że mamy małe mieszkanie, to codziennie używamy jej na drzemki i wieczorem, bo młody najczęściej jak się budzi, to nie woła ani nic, tylko sobie wstaje w łóżeczku 😅 A jak jedziemy gdzieś, gdzie nie ma normalnego wifi, to obchodzimy to hotspotem. Jedno udostępnia swój internet z telefonu drugiemu i już jest namiastka wifi wystarczająca dla tej kamery 😉
bambari lubi tę wiadomość