LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Piątek, więc czas na bal! Mała Józefina zaprasza forumowe ciotki na swoją studniówkę 💃🏻🕺🏻🥂
Dziewczyny, kiedy to zleciało? Dopiero witałyśmy się i poznawałyśmy na forum, a tu zaraz wszystkie będziemy w III trymestrze!
Wspaniałego weekendu!Natalia K, Jenny93, Elasure, MaggLbn, czaranna, MonReve96, juss92, Kofinka, KarolinaAnastazja, Bibi24, Niaha, Przedszkolanka123, Fania017, miska122, Nina_02 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny .
Dziekuję za dzisiejsze kciuki.
Z maluchami na USG wszystko okej ,przepływy ładne, waga też w porzadku 831g i 913g
Z mniej optymistycznych wieści to diametralnie skrócila mi się szyjka macicy z 4,4 do 1,3 😞
Od razu położyli mnie na oddział. Póki co leże i dostanę luteinę. Nic więcej nie jestem w stanie powiedzieć.
Trzymajcie się dzielnie i dbajcie o siebie 😘MaggLbn, KarolinaAnastazja, Niaha, Galena, Przedszkolanka123, Gusta Blu, miska122, agatka06, Natalia K, zulka lubią tę wiadomość
-
Asioreq wrote:Cześć dziewczyny .
Z maluchami na USG wszystko okej ,przepływy ładne, waga też w porzadku 831g i 913g
Z mniej optymistycznych wieści to diametralnie skrócila mi się szyjka macicy z 4,4 do 1,3 😞
Od razu położyli mnie na oddział. Póki co leże i dostanę luteinę. Nic więcej nie jestem w stanie powiedzieć.
Trzymajcie się dzielnie i dbajcie o siebie 😘
Kochana trzymaj się mocno i oszczędzaj. Najważniejsze że jesteś pod okiem specjalistów.
Trzymam mocno kciuki żeby luteina przystopowała skracającą się szyjkę i maluszki zostały w brzuszku jak najdłużej 🤞🍀
@GustaBlu gratulacje 🥳Asioreq lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Polubiłam za pierwsze zdanie.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku ✊
W szpitalu na pewno masz dobrą opieke i zrobią wszystko, żeby dzidki jak najdłużej były w brzuszku ♥️Asioreq lubi tę wiadomość
-
Najważniejsze, że to w porę wychwycili i jesteś pod dobrą opieką. Niech maluszki trzymają się brzuszka mamusi jak najdłużej ✊🏼❤️Asioreq lubi tę wiadomość
-
Asioreq, trzymaj się tam w tym szpitalu 🥺 Oby maluchy jak najdłużej posiedzialy w brzuszku 🤞🏼
Co do aspiratorów, ja zawsze będę polecać nosiboo pro😅 To nie jest zakup na chwilę, młody ma prawie dwa latka i nadal używamy. Jako, że gil to naprawdę częsty gość w naszym domu 🥴, to taki sprzęt naprawdę jest dla nas must have. Siostrze też posłuży, po prostu będzie miała swoją końcówkę.
Dziewczyny, mój ciążowy nieogar mnie serio dobija czasem. Tak polecacie matę nukido, dzisiaj się dopiero skapnelam, że taką mam po synku 😆😆 tzn wiedziałam, że mata jest, ale jakoś nie pamiętałam, że to TA 😅 Chociaż na początek i tak kupiłam puzzle, żeby nie zawalać sobie całego salonu. Taki maluszek to na 4 puzzlach polezy, szkoda marnować przestrzeń w małym mieszkaniu.
Dzisiaj była u mnie położna na pierwszym spotkaniu z edukacji przedporodowej, rozmawiałyśmy głównie o pielęgnacji dziewczynki. Jeszcze z 2-3 spotkania przewiduje, zależy mi na obgadaniu początków kp, bo to moja lekka trauma, no i będziemy sobie przypominać aktywny poród i podnoszenie/noszenie noworodka.Asioreq, Bibi24 lubią tę wiadomość
-
Ogromnie trzymam kciuki za Was 🍀
Czy jest jakaś perspektywa na to, że będziecie mogli wrócić do domu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia, 20:56
-
Od pewnego czasu zauważyłam, że prawie po każdej nocy moja koszula nocna jest pobudzona siarą. Zastanawiam się, czy jakoś powinnam zadbać dodatkowo o piersi?
Na razie od czasu do czasu smaruję brodawki maścią maltan.
I drugie pytanie,macie może jakieś ciekawe filmiki z ćwiczeniami na piłce? -
A ja dziewczyny końcem sierpnia umówiłam się do urofizjo. Niestety tak mi nlody uciska na prawa kosc w nodze, że czasami mam efekt "przyblokowania" I nie mogę noga ruszyć...🤯
Dodatkowo jutro mężu jedzie po mebelki do pokoiki 😊
Kupiłam Pampersy ostatnio wziełam biedronkowe, lidlowe, rossmanowe te bio z bambusa i pampersa 🤪
A i mam prywatną położną, z którą też chcę się spotkać przed porodem i po 😊
-
Niaha wrote:Ogromnie trzymam kciuki za Was 🍀
Czy jest jakaś perspektywa na to, że będziecie mogli wrócić do domu?
Niaha napewno podadzą mi sterydy na rozwój płucek.
Póki co weekend się zaczął,pobrali wymaz z którego wynik będzie za 48h. Chcą zobaczyć czy nie mam jakiejś infekcji,która mogłaby się przyczynić do skracania szyjki.
Pewnie od poniedziałku ruszą z czymkolwiek.
Ktg w porządku,czuje się świetnie a mimo to takie coś...
Za dobrze było ehhhh 😞
-
Dużo zdrówka dla Was ❤️ trzymamy mocno kciuki żeby wszystko było jak najlepiej🤞 oszczędzaj się, odpoczywaj i bądź dobrej myśli, stres w tym wszystkim nie pomoże, znam historię i skróconych szyjek i rozwarcia na 2cm przez kilka tygodni i donoszonych mimo to maluszków. Głowa do góry najważniejsze że jesteście pod dobrą opieką ❤️
Asioreq lubi tę wiadomość
-
Asioreq jak już jesteś pod opieką specjalistów to napewno wszystko się dobrze rozwiąże Znajoma miała podobną sytuację, ale w ciąży pojedynczej. Spędziła w szpitalu 2 tyg, założyli jej pessar, wypuścili do domu i donosiła ciążę trzymam kciuki, żeby i Ciebie było tak samo ❤️
Asioreq lubi tę wiadomość
-
Asioreq wrote:Niaha napewno podadzą mi sterydy na rozwój płucek.
Póki co weekend się zaczął,pobrali wymaz z którego wynik będzie za 48h. Chcą zobaczyć czy nie mam jakiejś infekcji,która mogłaby się przyczynić do skracania szyjki.
Pewnie od poniedziałku ruszą z czymkolwiek.
Ktg w porządku,czuje się świetnie a mimo to takie coś...
Za dobrze było ehhhh 😞
Pozdrawiam i przesyłam siły też ze szpitala... 😘
Dla mnie najtrudniejsze było zrozumienie sytuacji i ułożenie jej w swojej głowie. Życzę Ci cierpliwosci i spokoju, o resztę zadbają lekarze.
Na fb są grupy dotyczące wczesniaków, jest mnóstwo histori, te historie dały mi mnóstwo sił i nadzieję, że to nie koniec (lekarze byli sceptyczni...).
Jestes pod opieką, musi być dobrze 🩷Asioreq lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
👱♀️1986
22.07.21 HSG - jajowody drożne ✅
08.2022 - poronienie chybione
04.2023 - ciąża pozamaciczna
🧔1979
[/url] -
Ja wczoraj miałam cotygodniowe usg i badanie. Szyjka ok, przepływy ok, wód niewiele ale mój Muminek potrafi je odnaleźć bo w pęcherzu moczowym miał płyn. Waży 840 gram i jak co tydzień wychodził na kilka dni młodszego (z OM było 26+6, z USG 25+3). Ale co tydzień jego wiek z usg też wzrasta więc cieszę się niesamowicie.
Dziś nasz 31 dzien w szpitalu. Zapytałam Pani dr czy jest jakaś granica. Jeśli nic się nie będzie działo będziemy leżeć do 34tygodnia i nas rozpakują.Asioreq, juss92, agatka06, Przedszkolanka123, MaggLbn, zulka, miska122, Niaha, Galena, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
Starania od 09.2020
👱♀️1986
22.07.21 HSG - jajowody drożne ✅
08.2022 - poronienie chybione
04.2023 - ciąża pozamaciczna
🧔1979
[/url] -
AgaOs trzymajcie się dzielnie. Też jestem tego zdania ,ze lepiej leżeć w szpitalu a mieć dzieci w brzusiu. Każdy dzień jest na wagę złota.
Dziekuję dziewczyny za słowa otuchy. Jesteście cudowne.
Lżej na duchu jak człowiek ma zewsząd wsparcie 😘😍😍🥰
Dbajcie o siebie i odpoczywajcie ile się da 😊czaranna, MaggLbn, juss92, Fania017, KarolinaAnastazja, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
Jestem już po USG. Szyjka tak samo jak wczoraj 1,3mm
Nie zalożą mi szwu bo zakłada się go do 24 tc
Pytałam o krażek,maja dziwne zdanie na jego temat. Niby nie pomaga i wielokrotnie zdarzają się infekcje.
Dziś dostanę pierwsza dawkę sterydów a jutro drugą i zobaczymy co dalej.
-
Asioreq wrote:Jestem już po USG. Szyjka tak samo jak wczoraj 1,3mm
Nie zalożą mi szwu bo zakłada się go do 24 tc
Pytałam o krażek,maja dziwne zdanie na jego temat. Niby nie pomaga i wielokrotnie zdarzają się infekcje.
Dziś dostanę pierwsza dawkę sterydów a jutro drugą i zobaczymy co dalej.
Dobrze, że podają sterydy to bardzo ważne. Jak byłam w szpitalu to była jedna dziewczyna z problemem z wodami i historia skończyła się dobrze. Jestem dobrej myśli 🤗
Dziewczyny dziękuję za włosowe porady 😍 Biorę się za zamawianie odżywek, może coś zadziała
Najgorsze jest to, że przy keratynie suszyłam włosy 5 minut a teraz trwa to z 20 i będzie pewnie gorzej. Przed keratyna to było nawet 35 🙄🙄Asioreq lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Miłej, udanej niedzieli dla wszystkich a dla dziewczyn leżących na oddziale dużo zdrowia oraz profesjonalnej i empatycznej opieki ❤️
Mam pytanie odnośnie łóżeczek dla maluchów. Rozważała któraś z Was alternatywę z postaci łóżeczka turystycznego/kojca. Tata mi dzisiaj zaproponował i prawdą jest, że wszystkie kobiety u mnie w rodzinie ich używały (podpytam ich później o opinię).
Zastanawia mnie tylko Wasze podejście/zdanie/opinie/doświadczenieAsioreq, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
Natalia K wrote:Hej dziewczyny,
Miłej, udanej niedzieli dla wszystkich a dla dziewczyn leżących na oddziale dużo zdrowia oraz profesjonalnej i empatycznej opieki ❤️
Mam pytanie odnośnie łóżeczek dla maluchów. Rozważała któraś z Was alternatywę z postaci łóżeczka turystycznego/kojca. Tata mi dzisiaj zaproponował i prawdą jest, że wszystkie kobiety u mnie w rodzinie ich używały (podpytam ich później o opinię).
Zastanawia mnie tylko Wasze podejście/zdanie/opinie/doświadczenie
My jako dostawkę na jakieś pierwsze miesiące patrzymy właśnie na łóżeczka typu dostawka/tyrystyczne/na kółkach. Ale to tylko na sam początek i będziemy mieli też drewniane
Natalia K lubi tę wiadomość