LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
miska122 wrote:Temat wałkowany na forum dużo razy 😊 generalnie zdanie jest takie, że tylko nosiboo jest coś warty, jeśli wolisz ekonomicznie to katarek do odkurzacza - działa cuda 🤭
Czuję, że jestem zacofana 😂
Ten do odkurzacza odpada bo mam bezprzewodowy , który nie ma stałego przycisku na włączanie i jest lipa, a wiem że jest skuteczny bo u mnie w rodzinie dziewczyny miały. 🤔 -
Bibi24 wrote:Właśnie miałam kłopot żeby to znaleźć 🫣
Czuję, że jestem zacofana 😂
Ten do odkurzacza odpada bo mam bezprzewodowy , który nie ma stałego przycisku na włączanie i jest lipa, a wiem że jest skuteczny bo u mnie w rodzinie dziewczyny miały. 🤔
Ja właśnie teraz przy zmianie odkurzacza patrzyłam głównie żeby była regulacja mocy, bo katarek musi być 😂Bibi24 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a czy tych aspiratorow używa się codziennie czy tylko przy katarku? Na tiktoku wyświetlił mi się filmik z rutyna pielęgnacyjna noworodka i tam dziewczyna używała takiego elektrycznego codziennie rano. Aż zgłupiałam, bo myślałam, że tego się używa tylko przy katarze, a na codzień woda morska wystarczy 🤷🏻♀️
-
Waflut wrote:Dziewczyny a czy tych aspiratorow używa się codziennie czy tylko przy katarku? Na tiktoku wyświetlił mi się filmik z rutyna pielęgnacyjna noworodka i tam dziewczyna używała takiego elektrycznego codziennie rano. Aż zgłupiałam, bo myślałam, że tego się używa tylko przy katarze, a na codzień woda morska wystarczy 🤷🏻♀️
Bibi24, juss92, Elasure lubią tę wiadomość
-
Waflut wrote:Dziewczyny a czy tych aspiratorow używa się codziennie czy tylko przy katarku? Na tiktoku wyświetlił mi się filmik z rutyna pielęgnacyjna noworodka i tam dziewczyna używała takiego elektrycznego codziennie rano. Aż zgłupiałam, bo myślałam, że tego się używa tylko przy katarze, a na codzień woda morska wystarczy 🤷🏻♀️
Matko, przy pierwszym dziecku nic do nosa nie używałam przez ponad rok bo udało się bez infekcji i innych tematów. Tak profilaktycznie codziennie solą bym nie męczyła. Sama u siebie nie lubię tego robić 🥴😅 -
BabaJaga89 wrote:Matko, przy pierwszym dziecku nic do nosa nie używałam przez ponad rok bo udało się bez infekcji i innych tematów. Tak profilaktycznie codziennie solą bym nie męczyła. Sama u siebie nie lubię tego robić 🥴😅
Uff! Jakoś przeraża mnie wizja męczenia małego i grzebania mu w nosku ciągle 🫣😅 -
Waflut wrote:Uff! Jakoś przeraża mnie wizja męczenia małego i grzebania mu w nosku ciągle 🫣😅
Myślę, że będzie tyle innych miejsc do grzebania, że o profilaktycznym grzebaniu w nosie nie będziesz pamiętać 😅Waflut, Bibi24, KarolinaAnastazja, juss92, Niaha lubią tę wiadomość
-
BabaJaga89 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które korzystają z fizjoterapeuty lub urofizjoterapeuty. Obecnie nie mam żadnych bóli, jestem sprawna, jednak chciałabym zapytać czy pomimo to warto odbyć taką wizytę? Co się na nich robi i w czym pomagają?
-
Bibi24 wrote:Witajcie,
Ja dziś piszę z prośbą - mianowicie czy macie może jakieś polecajki na trosze mniej budżetowe elektryczne aspiratorki do nosa. Ten Nosibo Pro wiem że jest jeden z lepszych ale ta cena na te kilka miesięcy 🤔
Z elektrycznych to te dwa mają spoko opinie
https://allegro.pl/oferta/aspirator-elektryczny-do-nosa-na-katar-odciagacz-13486767319
https://allegro.pl/oferta/neno-aria-bezprzewodowy-elektroniczny-aspirator-do-nosa-u-dzieci-14783739241Bibi24 lubi tę wiadomość
-
BabaJaga89 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które korzystają z fizjoterapeuty lub urofizjoterapeuty. Obecnie nie mam żadnych bóli, jestem sprawna, jednak chciałabym zapytać czy pomimo to warto odbyć taką wizytę? Co się na nich robi i w czym pomagają?
Po 30 tygodniu warto chociaż raz pójść, dostaniesz pewnie kilka polecajek odnośnie przygotowania się do porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2024, 13:22
BabaJaga89 lubi tę wiadomość
-
Ja poszłam w 22 tygodniu, bo pojawiły mi się parcia naglące (już kiedyś miałam z nimi problem po covidzie i masakrycznym kaszlu). Zbadała mnie i powiedziała, że bardzo dobrze, że przyszłam, bo mam dużo napięć (w tym w obszarze krocza i mięśni międzyżebrowych oraz przepony) i będziemy mogły dłużej popracować. Też nie wiedziałam, że coś mi jest poza tym pęcherzem 😅
BabaJaga89, juss92 lubią tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:Słuchajcie, a czy ta starożytna gruszka do nosa to jest wielkie zło? Wiem, że trzeba się nie posługiwać bardziej ostrożnie i delikatnie, ale dostałam akurat w zestawie pielęgnacyjnym i jestem ciekawa czy to w ogóle się przyda
Ja używałam jej przy swojej dwójce, niestety to był wtedy jedyny wynalazek tego typuzdała egzamin to nic strasznego i trudnego. Przy córce sporo jej używałam bo miała refluks i jak ulewała i jej się cofało przy okazji często nosek też był przez to przytkany, trzeba po prostu to wyczuć
-
Wero0707 wrote:Słuchajcie, a czy ta starożytna gruszka do nosa to jest wielkie zło? Wiem, że trzeba się nie posługiwać bardziej ostrożnie i delikatnie, ale dostałam akurat w zestawie pielęgnacyjnym i jestem ciekawa czy to w ogóle się przyda
Gruszkę trudno jest wyczyścić w środku. Wszystkie gluty zostają i plesnieją. Mi się sprawdziła frida w momentach, kiedy nie mialam możliwości albo nie chciało mi się włączać odkurzacza https://allegro.pl/oferta/aspirator-do-nosa-na-katarek-frida-gruszka-4xfiltr-15606994659#productReviews to wcale nie jest takie obrzydliwe jak może się wydawać 😅 -
BabaJaga89 wrote:Gruszkę trudno jest wyczyścić w środku. Wszystkie gluty zostają i plesnieją. Mi się sprawdziła frida w momentach, kiedy nie mialam możliwości albo nie chciało mi się włączać odkurzacza https://allegro.pl/oferta/aspirator-do-nosa-na-katarek-frida-gruszka-4xfiltr-15606994659#productReviews to wcale nie jest takie obrzydliwe jak może się wydawać 😅
Z takich to widziałam katarek 2w1, który na wymienną końcówkę do odkurzacza i do ust, więc chyba w niego pójdę. Ale jest ryzyko połknięcia tego gluta? Trochę mi szkoda 500 zł na ten aspirator nesiboo -
BabaJaga89 wrote:Gruszkę trudno jest wyczyścić w środku. Wszystkie gluty zostają i plesnieją. Mi się sprawdziła frida w momentach, kiedy nie mialam możliwości albo nie chciało mi się włączać odkurzacza https://allegro.pl/oferta/aspirator-do-nosa-na-katarek-frida-gruszka-4xfiltr-15606994659#productReviews to wcale nie jest takie obrzydliwe jak może się wydawać 😅
Teraz już robią takie które da się rozłożyć na części i wymyć
https://www.doz.pl/apteka/p136350-BabyOno_aspirator_do_nosa_gruszka_1szt.
https://youtu.be/8gk6mSC9Kn4?si=DUst0rDX8ey5H6BK
Ale nie wiem na ile się taka sprawdza
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Wero0707 wrote:Z takich to widziałam katarek 2w1, który na wymienną końcówkę do odkurzacza i do ust, więc chyba w niego pójdę. Ale jest ryzyko połknięcia tego gluta? Trochę mi szkoda 500 zł na ten aspirator nesiboo
Aczkolwiek myślałam że płuca sobie wypluje jak tego używałam, więc używaliśmy tylko do odkurzacza.
-
Wero0707 wrote:Z takich to widziałam katarek 2w1, który na wymienną końcówkę do odkurzacza i do ust, więc chyba w niego pójdę. Ale jest ryzyko połknięcia tego gluta? Trochę mi szkoda 500 zł na ten aspirator nesiboo
Nieee, kupujesz wymienne filtry i po sprawie 😊