LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
miska122 wrote:Temat wałkowany na forum dużo razy 😊 generalnie zdanie jest takie, że tylko nosiboo jest coś warty, jeśli wolisz ekonomicznie to katarek do odkurzacza - działa cuda 🤭
Czuję, że jestem zacofana 😂
Ten do odkurzacza odpada bo mam bezprzewodowy , który nie ma stałego przycisku na włączanie i jest lipa, a wiem że jest skuteczny bo u mnie w rodzinie dziewczyny miały. 🤔 -
Bibi24 wrote:Właśnie miałam kłopot żeby to znaleźć 🫣
Czuję, że jestem zacofana 😂
Ten do odkurzacza odpada bo mam bezprzewodowy , który nie ma stałego przycisku na włączanie i jest lipa, a wiem że jest skuteczny bo u mnie w rodzinie dziewczyny miały. 🤔
Ja właśnie teraz przy zmianie odkurzacza patrzyłam głównie żeby była regulacja mocy, bo katarek musi być 😂Bibi24 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a czy tych aspiratorow używa się codziennie czy tylko przy katarku? Na tiktoku wyświetlił mi się filmik z rutyna pielęgnacyjna noworodka i tam dziewczyna używała takiego elektrycznego codziennie rano. Aż zgłupiałam, bo myślałam, że tego się używa tylko przy katarze, a na codzień woda morska wystarczy 🤷🏻♀️
-
Waflut wrote:Dziewczyny a czy tych aspiratorow używa się codziennie czy tylko przy katarku? Na tiktoku wyświetlił mi się filmik z rutyna pielęgnacyjna noworodka i tam dziewczyna używała takiego elektrycznego codziennie rano. Aż zgłupiałam, bo myślałam, że tego się używa tylko przy katarze, a na codzień woda morska wystarczy 🤷🏻♀️
Bibi24, juss92, Elasure lubią tę wiadomość
-
Waflut wrote:Dziewczyny a czy tych aspiratorow używa się codziennie czy tylko przy katarku? Na tiktoku wyświetlił mi się filmik z rutyna pielęgnacyjna noworodka i tam dziewczyna używała takiego elektrycznego codziennie rano. Aż zgłupiałam, bo myślałam, że tego się używa tylko przy katarze, a na codzień woda morska wystarczy 🤷🏻♀️
Matko, przy pierwszym dziecku nic do nosa nie używałam przez ponad rok bo udało się bez infekcji i innych tematów. Tak profilaktycznie codziennie solą bym nie męczyła. Sama u siebie nie lubię tego robić 🥴😅 -
BabaJaga89 wrote:Matko, przy pierwszym dziecku nic do nosa nie używałam przez ponad rok bo udało się bez infekcji i innych tematów. Tak profilaktycznie codziennie solą bym nie męczyła. Sama u siebie nie lubię tego robić 🥴😅
Uff! Jakoś przeraża mnie wizja męczenia małego i grzebania mu w nosku ciągle 🫣😅 -
Waflut wrote:Uff! Jakoś przeraża mnie wizja męczenia małego i grzebania mu w nosku ciągle 🫣😅
Myślę, że będzie tyle innych miejsc do grzebania, że o profilaktycznym grzebaniu w nosie nie będziesz pamiętać 😅Waflut, Bibi24, KarolinaAnastazja, juss92, Niaha lubią tę wiadomość
-
BabaJaga89 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które korzystają z fizjoterapeuty lub urofizjoterapeuty. Obecnie nie mam żadnych bóli, jestem sprawna, jednak chciałabym zapytać czy pomimo to warto odbyć taką wizytę? Co się na nich robi i w czym pomagają?👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
Bibi24 wrote:Witajcie,
Ja dziś piszę z prośbą - mianowicie czy macie może jakieś polecajki na trosze mniej budżetowe elektryczne aspiratorki do nosa. Ten Nosibo Pro wiem że jest jeden z lepszych ale ta cena na te kilka miesięcy 🤔
Z elektrycznych to te dwa mają spoko opinie
https://allegro.pl/oferta/aspirator-elektryczny-do-nosa-na-katar-odciagacz-13486767319
https://allegro.pl/oferta/neno-aria-bezprzewodowy-elektroniczny-aspirator-do-nosa-u-dzieci-14783739241Bibi24 lubi tę wiadomość
-
BabaJaga89 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które korzystają z fizjoterapeuty lub urofizjoterapeuty. Obecnie nie mam żadnych bóli, jestem sprawna, jednak chciałabym zapytać czy pomimo to warto odbyć taką wizytę? Co się na nich robi i w czym pomagają?
Po 30 tygodniu warto chociaż raz pójść, dostaniesz pewnie kilka polecajek odnośnie przygotowania się do porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia, 13:22
BabaJaga89 lubi tę wiadomość
-
Ja poszłam w 22 tygodniu, bo pojawiły mi się parcia naglące (już kiedyś miałam z nimi problem po covidzie i masakrycznym kaszlu). Zbadała mnie i powiedziała, że bardzo dobrze, że przyszłam, bo mam dużo napięć (w tym w obszarze krocza i mięśni międzyżebrowych oraz przepony) i będziemy mogły dłużej popracować. Też nie wiedziałam, że coś mi jest poza tym pęcherzem 😅
BabaJaga89, juss92 lubią tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:Słuchajcie, a czy ta starożytna gruszka do nosa to jest wielkie zło? Wiem, że trzeba się nie posługiwać bardziej ostrożnie i delikatnie, ale dostałam akurat w zestawie pielęgnacyjnym i jestem ciekawa czy to w ogóle się przyda
Ja używałam jej przy swojej dwójce, niestety to był wtedy jedyny wynalazek tego typu zdała egzamin to nic strasznego i trudnego. Przy córce sporo jej używałam bo miała refluks i jak ulewała i jej się cofało przy okazji często nosek też był przez to przytkany, trzeba po prostu to wyczuć -
Wero0707 wrote:Słuchajcie, a czy ta starożytna gruszka do nosa to jest wielkie zło? Wiem, że trzeba się nie posługiwać bardziej ostrożnie i delikatnie, ale dostałam akurat w zestawie pielęgnacyjnym i jestem ciekawa czy to w ogóle się przyda
Gruszkę trudno jest wyczyścić w środku. Wszystkie gluty zostają i plesnieją. Mi się sprawdziła frida w momentach, kiedy nie mialam możliwości albo nie chciało mi się włączać odkurzacza https://allegro.pl/oferta/aspirator-do-nosa-na-katarek-frida-gruszka-4xfiltr-15606994659#productReviews to wcale nie jest takie obrzydliwe jak może się wydawać 😅 -
BabaJaga89 wrote:Gruszkę trudno jest wyczyścić w środku. Wszystkie gluty zostają i plesnieją. Mi się sprawdziła frida w momentach, kiedy nie mialam możliwości albo nie chciało mi się włączać odkurzacza https://allegro.pl/oferta/aspirator-do-nosa-na-katarek-frida-gruszka-4xfiltr-15606994659#productReviews to wcale nie jest takie obrzydliwe jak może się wydawać 😅
Z takich to widziałam katarek 2w1, który na wymienną końcówkę do odkurzacza i do ust, więc chyba w niego pójdę. Ale jest ryzyko połknięcia tego gluta? Trochę mi szkoda 500 zł na ten aspirator nesiboo -
BabaJaga89 wrote:Gruszkę trudno jest wyczyścić w środku. Wszystkie gluty zostają i plesnieją. Mi się sprawdziła frida w momentach, kiedy nie mialam możliwości albo nie chciało mi się włączać odkurzacza https://allegro.pl/oferta/aspirator-do-nosa-na-katarek-frida-gruszka-4xfiltr-15606994659#productReviews to wcale nie jest takie obrzydliwe jak może się wydawać 😅
Teraz już robią takie które da się rozłożyć na części i wymyć
https://www.doz.pl/apteka/p136350-BabyOno_aspirator_do_nosa_gruszka_1szt.
https://youtu.be/8gk6mSC9Kn4?si=DUst0rDX8ey5H6BK
Ale nie wiem na ile się taka sprawdza
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Wero0707 wrote:Z takich to widziałam katarek 2w1, który na wymienną końcówkę do odkurzacza i do ust, więc chyba w niego pójdę. Ale jest ryzyko połknięcia tego gluta? Trochę mi szkoda 500 zł na ten aspirator nesiboo
-
Wero0707 wrote:Z takich to widziałam katarek 2w1, który na wymienną końcówkę do odkurzacza i do ust, więc chyba w niego pójdę. Ale jest ryzyko połknięcia tego gluta? Trochę mi szkoda 500 zł na ten aspirator nesiboo
Nieee, kupujesz wymienne filtry i po sprawie 😊