LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a robi Wam się słabo w ciąży lub którejś z Was zdarzyło się nawet omdlenie? Jesteśmy właśnie z mężem na wyjeździe na długi weekend i w stołówce mało nie zemdlałam, musieliśmy wrócić do pokoju i od razu na łóżko i nogi do góry. W życiu może ze dwa razy (licząc od dzieciństwa) coś takiego mi się przytrafiło. Fakt, że było duszno, ja jestem nisko ciśnieniowcem, ale trochę mnie to wystraszyło. Teraz nie wiem jak pójść gdziekolwiek, bo już się martwię, że zemdleje na spacerze. No i jak to wpływa na dziecko
-
Wero0707 wrote:Dziewczyny, a robi Wam się słabo w ciąży lub którejś z Was zdarzyło się nawet omdlenie? Jesteśmy właśnie z mężem na wyjeździe na długi weekend i w stołówce mało nie zemdlałam, musieliśmy wrócić do pokoju i od razu na łóżko i nogi do góry. W życiu może ze dwa razy (licząc od dzieciństwa) coś takiego mi się przytrafiło. Fakt, że było duszno, ja jestem nisko ciśnieniowcem, ale trochę mnie to wystraszyło. Teraz nie wiem jak pójść gdziekolwiek, bo już się martwię, że zemdleje na spacerze. No i jak to wpływa na dziecko
Ogólnie w ciąży złapało mnie dotychczas 2x taka sytuacja. Ale jedna i druga była w pomieszczeniach dusznych,bez wiatru.
Teraz wiem, że nie mogę długo stać bo mnie dopadnie. Dlatego Spaceruje jak na coś czekam.
A jeżeli jest duszno to wachlarz w dłoń
Widocznie dzieciątko gdzieś nas uciska i takie mamy sceny -
Jestem dziewczyny po krzywej, czekać zostało mi dzisiaj na wyniki
Z palca 88
Jem śniadanko, duzooo wody i biorę się za ogarnianie bo dzisiaj u nas imprezka z grillem 😊😁
Miłego dzionka 💛Elasure, Natalia K, juss92, Przedszkolanka123, Niaha, Asioreq, LaBellePerle, MaggLbn, Jenny93, zulka lubią tę wiadomość
-
Karola, ja z palca miałam na czczo w dniu glukozy 60 🙃 myślałam, że tam padnę jak to zobaczyłam. A byłam w labie punkt 7, a kolację zjadłam o 21:30 🤷♀️Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
termin: 02.12.2024 🤭
-
Makija wrote:Co do ręczników to ja lubię te z ikei są mięciutkie.
A i mnie jakieś przeziębienie złapało i ledwo żyję. Zatoki zawalone do tego ból głowy…
Współczuję też ostatnio przerabiałam. Wracaj szybko do zdrowia.
Czy orientowałyście się w temacie drenażu limfatycznego? -
Wero0707 wrote:Dziewczyny, a robi Wam się słabo w ciąży lub którejś z Was zdarzyło się nawet omdlenie? Jesteśmy właśnie z mężem na wyjeździe na długi weekend i w stołówce mało nie zemdlałam, musieliśmy wrócić do pokoju i od razu na łóżko i nogi do góry. W życiu może ze dwa razy (licząc od dzieciństwa) coś takiego mi się przytrafiło. Fakt, że było duszno, ja jestem nisko ciśnieniowcem, ale trochę mnie to wystraszyło. Teraz nie wiem jak pójść gdziekolwiek, bo już się martwię, że zemdleje na spacerze. No i jak to wpływa na dziecko
Dzisiaj mam taki dzień. Musiałam się położyć bo widziałam gwiazdki przed oczami, nawet nie próbuje wyjść z domu.
Bardzo źle znoszę te upały 😔
Naprawdę nie mogę się już doczekać jesieni i w sumie cieszę się, że połóg będzie w zimniejsze dni, nie mam pojęcia jak dziewczyny sobie radzą z porodem i połogiem przy takich temperaturach 😟 -
Mi się robi słabo jak dłużej stoję lub w dusznych pomieszczeniach. Całe szczęście nie zdarzyło mi się omdleć ale kilka razy było blisko. Natomiast jak już czuję po sobie, że robi mi się gorzej to po prostu muszę albo się poruszać, pospacerować albo wyjść się przewietrzyć. No i zawsze mam ze sobą wodę. -
Niaha wrote:Dzisiaj mam taki dzień. Musiałam się położyć bo widziałam gwiazdki przed oczami, nawet nie próbuje wyjść z domu.
Naprawdę nie mogę się już doczekać jesieni i w sumie cieszę się, że połóg będzie w zimniejsze dni, nie mam pojęcia jak dziewczyny sobie radzą z porodem i połogiem przy takich temperaturach 😟
Też tak myślę. Zawsze chciałam mieć dziecko na wiosnę/lato, ale z perspektywy czasu cieszę się że mam jesienno-zimowe dzieci, bo dejta spokój 🙈 już ledwo się toczę, a jak miałabym być na końcówce teraz to dopiero byłby dramat 🙈Niaha, juss92 lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:A jaką szczepionkę dostałaś? Mi się nie udało kupić boostrix
Dostałam na boostrix, ale i tak nigdzie nie ma
W Luxmed są obie dostępne za 260 i 290, więc pewnie skorzystam z tej opcji. Drożej, ale są.
Bolą was stopy? mnie niestety tak, nie puchną, tylko po prostu bolą od spodu. Trochę przytyłam i biedne stópki obrywają.
-
bambari wrote:Bolą was stopy? mnie niestety tak, nie puchną, tylko po prostu bolą od spodu. Trochę przytyłam i biedne stópki obrywają.
Mnie okropnie 🥲 jak pochodzę za dużo to w ogóle jest dramat. Mam taki pistolet do masażu spiętych mięśni i trochę pomaga, masuje nim mięśnie na podeszwach stóp. Ale co śmieszniejsze - przy okazji powiększyły mi się stopy 😂 nie są spuchnięte, bo chodzę ciągle w tych samych klapkach i czuję, że nie są ciaśniejsze, ale wszystkie kryte buty mają za krótką wkładkę 🤯 poszłam dzisiaj i musiałam kupić sobie rozmiar większe 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 15:43
-
Niaha wrote:Dzisiaj mam taki dzień. Musiałam się położyć bo widziałam gwiazdki przed oczami, nawet nie próbuje wyjść z domu.
Naprawdę nie mogę się już doczekać jesieni i w sumie cieszę się, że połóg będzie w zimniejsze dni, nie mam pojęcia jak dziewczyny sobie radzą z porodem i połogiem przy takich temperaturach 😟
Ja rodziłam w sierpniu w takie temperatury 😅
Plusy były takie, że nie martwiłam się o to w co ubrać noworodka i tak w grę wchodziło tylko body. A co do połogu to też git. Polewanie tantum rosa + zwiewne sukienki to było to 😁Niaha lubi tę wiadomość
-
bambari wrote:Dostałam na boostrix, ale i tak nigdzie nie ma
W Luxmed są obie dostępne za 260 i 290, więc pewnie skorzystam z tej opcji. Drożej, ale są.
Bolą was stopy? mnie niestety tak, nie puchną, tylko po prostu bolą od spodu. Trochę przytyłam i biedne stópki obrywają.
Dzwoniłam do luxmedu i niestety nie mają już, przynajmniej w Trójmieście.
Dowiedziałam się za to, że w Medicover mają boostrix po kilka ostatnich szczepionek w Poznaniu, Krakowie, Katowicach i Warszawie. Dla mnie to niestety z daleko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 18:37
-
Niaha wrote:Dzwoniłam do luxmedu i niestety nie mają już, przynajmniej w Trójmieście.
Dowiedziałam się za to, że w Medicover mają boostrix po kilka ostatnisz czepiobek w Poznaniu, Krakowie, Katowicach i Warszawie. Dla mnie to niestety z daleko.
Ja we Wrocławiu dzisiaj pytałam i mieli w Luxmed obie. -
Edit
Naczczo 84
Po 1h 124
Po 2h 124
Wytyczne z neta
Po 1h 180
Po2h 153
Według wytycznych jest chyba ok?😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 17:28
Galena, Jenny93, Niaha, Elasure, juss92, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Edit
Naczczo 84
Po 1h 124
Po 2h 124
Wytyczne z neta
Po 1h 180
Po2h 153
Według wytycznych jest chyba ok?😁
Tak, nie ma cukrzycy 🎉 zjedz za mnie coś dobrego 🤭KarolinaAnastazja, Niaha lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Tak, nie ma cukrzycy 🎉 zjedz za mnie coś dobrego 🤭
Miśka, wjadą jutro lody 🙈😁
Chodz hemoglobina mi po dnie ora bo 11 🙈miska122 lubi tę wiadomość
-
My już jesteśmy po sesji ciążowej. Nie sądziłam, że tyle będzie z tego radochy 🥰 Nie mogę doczekać się efektów ❤️
MaggLbn, Elasure, Natalia K, juss92, agatka06, Niaha, MonReve96, czaranna, zulka, KarolinaAnastazja, miska122, Pati2804, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
MaggLbn wrote:Super! Opowiedz jak było 😊 Plener czy studio?
Plener 🥰 Trafiła nam się piękna pogoda, co u nas akurat było trudne, bo lato jest dosyć chłodne 🙈Na początku byliśmy trochę spięci, ale fotograf fajnie rozluźnił atmosferę i później już świetnie się bawiliśmy. Dostaliśmy już zdjęcia do wyboru i dopiero zaczął się problem żeby nie zbankrutować 🤣🤣🤣 Nie możemy się zdecydować które wybrać.MaggLbn lubi tę wiadomość