LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a polecicie jakieś niedrogie dobre żelazko? Ogólnie praktycznie nie prasuję ale dzisiaj chciałam spodenki synowi do przedszkola przeprasować i się załamałam co moje żelazko wyrabia. Nie potrzebuje niczego mega super, ale jak mam tym prasować wszystkie ciuszki maleństwa to oszaleje xD
-
miska122 wrote:Dziewczyny a polecicie jakieś niedrogie dobre żelazko? Ogólnie praktycznie nie prasuję ale dzisiaj chciałam spodenki synowi do przedszkola przeprasować i się załamałam co moje żelazko wyrabia. Nie potrzebuje niczego mega super, ale jak mam tym prasować wszystkie ciuszki maleństwa to oszaleje xD
Ja z tych nieprasujących ale 2 lata temu mąż powiedział że jesteśmy dorośli i powinniśmy mieć deskę i żelazko 🤣 mamy jakieś z russel hobbsa ale jak dla mnie trochę za ciężki.
Macie śpiworki niemowlęce? Ja zamówiłam jakiś na vinted niby rozmiar 56-62 ale jakiś taki długaśny mi się wydaje. Też macie takie wrażenie ze swoimi?
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Elasure wrote:Ja z tych nieprasujących ale 2 lata temu mąż powiedział że jesteśmy dorośli i powinniśmy mieć deskę i żelazko 🤣 mamy jakieś z russel hobbsa ale jak dla mnie trochę za ciężki.
Macie śpiworki niemowlęce? Ja zamówiłam jakiś na vinted niby rozmiar 56-62 ale jakiś taki długaśny mi się wydaje. Też macie takie wrażenie ze swoimi?
Też mamy Russell hobbs. Na nasze prasowanie wystarczy 🤣
Co do śpiworków to trzeba patrzeć do którego miesiąca życia są odpowiednie. Nasze mają długość 65 i 70 cm u są niby do ok 6 miesiąca życia. -
MonReve96 wrote:Hejka dziewczyny. Ja dzisiaj miałam okropną noc. Po jakiejś godzinie spania obudziłam się z okropnym bólem karku. Cała noc z głowy. Nie mogę prawie ruszać głową z bólu. Trochę pomogły mi ciepłe okłady ale ma ten moment bez zmian. Każde napięcie mięśni karku to ogromny ból. Nie mam pojęcia co się stało... udało mi się umówić do fizjoterapeuty i mam nadzieje że mi pomoże bo tak się nie da funkcjonować. Nie jestem w stanie nic zrobić... miałyście może tak kiedyś?
Mnie bolał kark od spania ale nie aż tak mocno i też poszłam do fizjo , rozmasowała i było super ! Trzymam kciuki ✊🍀😘 -
Elasure wrote:Ja z tych nieprasujących ale 2 lata temu mąż powiedział że jesteśmy dorośli i powinniśmy mieć deskę i żelazko 🤣 mamy jakieś z russel hobbsa ale jak dla mnie trochę za ciężki.
Macie śpiworki niemowlęce? Ja zamówiłam jakiś na vinted niby rozmiar 56-62 ale jakiś taki długaśny mi się wydaje. Też macie takie wrażenie ze swoimi? -
Jenny93 wrote:Też mamy Russell hobbs. Na nasze prasowanie wystarczy 🤣
Co do śpiworków to trzeba patrzeć do którego miesiąca życia są odpowiednie. Nasze mają długość 65 i 70 cm u są niby do ok 6 miesiąca życia.
Mam 1-3 miesiące, gdyby nie te zapinki na ramionach to mam wrażenie że dziecko tam wpadnie i utonie. Ale widocznie miejsce na fikanie nóżkami musi być 💪
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Jenny93 wrote:Dziewczyny a używałyście go już albo ktoś znajomy Wam polecał? Bo jak czytam opinie to są dosyć skrajne ale rzeczywiście kusi 😁 i cena też super
Ja używałam przy pierwszym synu. Trochę długo się nagrzewa, u mnie bardziej robił na podgrzewacz niż wyparzacz. W nocy spoko opcja, zwłaszcza że na 2 butelki, o której bym się nie obudziła to woda była gotowa do użycia. Chociaż nie wiem ile prądu zjadał 🙈 -
KarolinaAnastazja wrote:Niaha do kogo podobny jak patrzysz Remisia? 😁😁
Kciuki i daj znać!🍀🍀🍀
Ciężko nam stwierdzić do kogo jest podobny 😅
Co do USG węzłów chłonnych to nic nie wykryło, a więc po porodzie czeka mnie rezonans magnetyczny. -
Macie śpiworki niemowlęce? Ja zamówiłam jakiś na vinted niby rozmiar 56-62 ale jakiś taki długaśny mi się wydaje. Też macie takie wrażenie ze swoimi? -
Jenny93 wrote:Dziewczyny jakie macie sterylizatory?
Również mam Neno Vita, zdecydowałam się na niego po licznych pozytywnych opiniach. -
miska122 wrote:Dziewczyny a polecicie jakieś niedrogie dobre żelazko? Ogólnie praktycznie nie prasuję ale dzisiaj chciałam spodenki synowi do przedszkola przeprasować i się załamałam co moje żelazko wyrabia. Nie potrzebuje niczego mega super, ale jak mam tym prasować wszystkie ciuszki maleństwa to oszaleje xD
Mam żelazko philipsa, jest ze mną już około 15 lat 🤯
I dopiero teraz zaczęło się psuć (przecieka woda z pojemniczka).
Jeśli zabiorę się za zakup nowego to tylko tej firmy.miska122, Elasure, Karmen lubią tę wiadomość
-
Polaaaa wrote:Czy ktoś wie, czy na badania prenatalne GynCentrum można przyjść z własnym pendrivem na nagranie? Czy wpłynie to jakoś na koszta?
Nie wiem jak z gyncentrum ale może coś naświetle.
ja do mojej dr też chodzę z pendrive (robi też prenatalne) I warunek jest taki, że pendrive musi być całkowicie nowy. Więc dopiero przy niej wypakowujemy z oryginalnego opakowania. -
Niaha wrote:Nie wiem jak z gyncentrum ale może coś naświetle.
ja do mojej dr też chodzę z pendrive (robi też prenatalne) I warunek jest taki, że pendrive musi być całkowicie nowy. Więc dopiero przy niej wypakowujemy z oryginalnego opakowania.
A czy wpływa to jakoś na cenę? -
Polaaaa wrote:A czy wpływa to jakoś na cenę?
-
Hej dziewczyny, wczoraj jak wróciliśmy to już padłam dosłownie 🫠 Niaha, Miśka - piękne zdjęcia maluszków, zazdroszczę, że chcą pozować 😅 Cieszę się, że ogólnie na wizytach ok i mam nadzieję, że te różne sprawy do obserwacji nie okażą się niczym poważnym.
Padło pytanie o płyn do mycia smoczków itp. Ja polecam głównie z tego względu, że one są zwykle bezzapachowe, a jednak te silikonowe akcesoria lubią złapać obce zapachy. Do tej pory mam dla synka osobny płyn i używam go do mycia bidonów, słomek, części inhalatora, końcówki od nosiboo. Trochę tych płynów wypróbowałam i najbardziej polecam Canpol. Na allegro można za 10 zł za butelkę dorwać, a na nagłe potrzeby jest też dostępny w Rossmanie, z tym że oczywiście drożej.
Co do śpiworków, one są długie i szerokie, żeby dziecko mogło swobodnie poruszać nóżkami ☺️ to tylko wygląda tak przerażająco😅
Dziewczyny, jeśli myślicie o sesji noworodkowej, to polecam już sobie wybrać fotografa i rezerwować wstępnie miejsca. Dzisiaj nasza sprawdzona fotograf wrzuciła info, że w listopadzie będzie miała zaledwie kilka miejsc na tego typu sesje, bo będzie robić głównie te świąteczne i w przedszkolach. I wtedy sobie uświadomiłam, jak gorący okres dla fotografów to będzie 😱 Całe szczęście, udało się zaklepac miejsce 😄 Oczywiście fotograf wpisuje sobie Wasz termin porodu, żeby być przygotowanym, ale ostateczny termin ustala się, gdy dziecko się urodzi ☺️miska122, Elasure, Niaha lubią tę wiadomość
11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
27.03.24 - 0,42 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹❤️
17.04.24 - 2,55 cm misia 🧸
08.05.24 - 5,91 cm, ryzyka niskie 😍 prawdopodobnie dziewczynka 🩷
04.06.24 - 150 g śpiącej królewny 😴👸🏼
27.06.24 - 298 g córeczki 🎀
02.07.24 - połówkowe, wszystko w porządku 🥰
18.07.24 - 482 g ruchliwej panienki 🌸
14.08.24 - 894 g leniuszka 🌞
03.09.24 - 1274 g ✨
11.09.24 - III prenatalne, 1517 g, wszystko dobrze 🥳
26.09.24 - 1969 g baletnicy 🩰
16.10.24 - 2535 g bobasa 🍁
06.11.24 - 2900 g 🎃
12.11.24 - szpital ➡️ indukcja 🏥
24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
28.09.22 - Oliwier 👶🏼❤️ -
Ja mam żelazko z Philipsa, żelazko jak żelazko. Na co dzień nie używam, ale jak już muszę, to daje radę.
Dzisiaj mamy ostatnie zajęcia ze szkoły rodzenia 🥳 tak ogólnie to średnio mi się podobało. Położna bardzo mocno nastawiona na karmienie piersią, mleko modyfikowane jest ble, dzieci mają po nim zaparcia i w ogóle karmić cycem i się nie poddawać, jak nie będzie szło. Poród to też tylko siłami natury. No i w ogóle to nie przesadzać, kobiety rodziły rodzą i rodzic będą a nie się użalamy nad sobą 😆 za dużo teorii a za mało praktyki, więc cieszę się, że dziś już ostatni raz. -
Wróciłam od fizjo. Nadal boli 🫣 zablokował mi się jakiś staw w odcinku szyjnym i dlatego tak mocno to boli. Po masażu jest lepiej ale dopiero za kilka dni powinno wrócić do normy. Mam robić jakieś delikatne ćwiczenia na rozluźnienie.
A ja się chciałam tylko obrócić na drugi bok w nocy 🫣🫣