X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 6 września 2024, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Spróbuj. U mnie serio zadziałało. I byłam w szoku, bo wieczorem robiłam te ćwiczenia i w nocy był obrót. Wiadomo, jeszcze kilka razy może zmienić zdanie ale wcześniej cały czas był ułożony miednicowo, albo poprzecznie 🙈 Po ćwiczeniach pierwszy raz się udało, że jest główkowo ❤️
    Od wczoraj robię ćwiczenia i będę aż do wizyty na której usłyszę że jest główką w dół 😅😁✊

Elasure, MaggLbn, Jenny93, Wero0707 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa jesteśmy dzisiaj z Tobą mocno zaciskając kciuki za udaną wizytę ❤️🍀

Pati2804, Elasure, juss92, Natalia K, MaggLbn, Jenny93, KarolinaAnastazja, Galena, Przedszkolanka123, KasiaKasiaKasia, Makija lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj popatrzyłam całą dłoń wrzątkiem 😔, ból był okropny, przez co zasnęłam z ręką w zimnej wodzie. Dzisiaj na szczęście jest już lepiej.
    Szukałam w necie info, jak mogą wpływać na maluszka większe ilości kortyzolu/adrenaliny i odkryłam, że nawet są zabobony związane z oparzeniami. A mianowicie, jeśli np. popatrzyłam dłoń w ciąży to synek będzie miał w tym miejscu jakieś plany 🙃😅
    No cóż, przetestuję ten zabobon 😅

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Wczoraj popatrzyłam całą dłoń wrzątkiem 😔, ból był okropny, przez co zasnęłam z ręką w zimnej wodzie. Dzisiaj na szczęście jest już lepiej.
    Szukałam w necie info, jak mogą wpływać na maluszka większe ilości kortyzolu/adrenaliny i odkryłam, że nawet są zabobony związane z oparzeniami. A mianowicie, jeśli np. popatrzyłam dłoń w ciąży to synek będzie miał w tym miejscu jakieś plany 🙃😅
    Jejku, współczuję bólu..☹🫂 nie ma potrzeby jechania do lekarza żeby to obejrzał? 😪

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

O nie 😞 masz jakiś żel albo maść na oparzenia żeby sobie ulżyć i zapobiec śladom?

Pierwszy porodowy sen za mną, mimo że w nim poszło gładko to i tak mi się spać odechciało 🙄

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    No cóż, przetestuję ten zabyło/QUOTE]

Kiedyś jak robilam mleko synowi w nocy tak samo polalam sie wrzątkiem z czajnika. Pomogł mi aloes. Wycislam z niego miąsz i owinelam bandazem siatkowym na noc. Rano nie było śladu. Blizn nie ma.

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Ojej, biedna ☹️ Kup sobie hydrożel w sprayu. Jak mieliśmy pierwszą pomoc na szkole rodzenia to mówili żeby unikać tak popularnej pianki jak panthenol, a właśnie kupić sobie hydrożel. Podobno daje większą ulgę

Niaha, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

• Natalia K Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha, współczuję. Kup coś na oparzenia koniecznie.

Mam pytanie do doświadczonych mam (lub tych, które znają odpowiedź).
    Mamy na 1 stronie piękna grafikę jak ubrać malucha na noc, ale jak wygląda to kiedy chcemy, żeby maluch spał w otulaczu? Którą warstwą jest otulacz wtedy? Czybtrzeba znaleźć gruby, który zastąpi śpiworek?

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Bardzo współczuję :( Moja mama gdy była w zaawansowanej ciąży, poparzyła brzuch i siostra po urodzeniu miała plame ale na tyłku 🫣 Taki zabieg okolicznosci.

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

To nawet o tyle co o strach, zawsze mi babcia moja mowi, ze w ciąży mam nie wpadać w panikę silny stres i jak się czegoś wystraszę to mam nie dotykać siebie bo dziecko będzie tam mieć plamke 🙈

Dobrze, ze ci nic nie jest dzisiaj, masz jakąś masc, która mozna stosować?

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    Niaha, współczuję. Kup coś na oparzenia koniecznie.

Mam pytanie do doświadczonych mam (lub tych, które znają odpowiedź).
    Mamy na 1 stronie piękna grafikę jak ubrać malucha na noc, ale jak wygląda to kiedy chcemy, żeby maluch spał w otulaczu? Którą warstwą jest otulacz wtedy? Czybtrzeba znaleźć gruby, który zastąpi śpiworek?

Ja dzieci ubieralam na noc w śpiochy i przykrywalam kolderka takze nie ma co sie sugerowac zdjeciami z Internetu. Jak tobie jest cieplo to dziecku tez pamiętaj zawsze to mowila polozna.

Natalia K lubi tę wiadomość

• czaranna Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niaha współczuję bólu, poparzenia to okropna rzecz .. tak jak napisala Jenny hydrozel robi robotę też mam go zawsze w domu w razie wu. Mam nadzieję ze szybko Ci przejdzie ❤️

Mojej mamie ze mną w ciąży wystrzelił z połowy patelni tłuszcz prosto w oczy, opowiadała ze jak się urodziłam to pierwsze tygodnie siedziała nade mną i wodziła palcem i zabawką nad oczami żeby sprawdzić czy widzę i czy reaguję, taka była przerazona.
    W tych zabobonach to nie tyle chodziło o sam fakt urazu, a takiego gwałtownego złapania się za jakieś miejsce ze bedzie blizna np 🙊
    Przestraszenie się to np że dziecko będzie się jąkało, pod drutami i sznurkami przejście to owinięcie pępowiną, niektóre z nich były kosmiczne 🤣 ja będąc w ciąży nasłuchałam się od babci takich ciekawostek, wystarczyło że nie tak usiadłam i już mi coś prawiła 🤪 jedyne w co wierzę to czerwone kokardki, sama się na własnej skórze przekonałam więc to będę wiązać 😅

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niaha współczuję bólu, kup coś koniecznie żeby blizny nie zostały:)

Kupujecie jakaś odzież dla siebie do karmienia? Bluzki, bluzy? Macie jakieś polecajki? Bo chyba cały czas w koszuli do karmienia się nie chodzi 😆

❤️

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:

Kupujecie jakaś odzież dla siebie do karmienia? Bluzki, bluzy? Macie jakieś polecajki? Bo chyba cały czas w koszuli do karmienia się nie chodzi 😆
    Ja kupiłam kilka topów na cienkich ramiączkach do karmienia z h&m na początek, zobaczę później czy się to sprawdzi i najwyżej dokupie więcej.

Edit:
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1039096023.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2024, 10:13

Elasure, bambari lubią tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:

Kiedyś jak robilam mleko synowi w nocy tak samo polalam sie wrzątkiem z czajnika. Pomogł mi aloes. Wycislam z niego miąsz i owinelam bandazem siatkowym na noc. Rano nie było śladu. Blizn nie ma.

Aloes w domu mam, może rzeczywiście profilaktycznie nałożę na dłoń.
    Nic innego nie mam.

Planowałam dzisiaj wycieczkę do apteki to przy okazji dokupie ten hydrożel.

Dzięki za polecenie 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2024, 10:30

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:

Ja chyba kupię dopiero po porodzie coś oprócz biustonoszy. Bo nie wiem jak mi cycki jeszcze urosną już dwie miski w górę i w obwodzie też już więcej więc zamawiam drugą turę na dniach żeby jeszcze się dotoczyć do końca ciąży w wygodnych warunkach. Ale brzuch już dosyć wysoko wchodzi na teren biustonosza i najlepiej to jest mi bez.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Aloes w domu mam, może rzeczywiście profilaktycznie nałożę na dłoń.
    Nic innego nie mam.

Planowałam dzisiaj wycieczkę do apteki to przy okazji dokupie ten hydrożel.

Dzięki za polecenie 🥰

Oczywiście zalagodzi bol i pomoze napewno

• miska122 Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:

Mam całą szafę ubrań do karmienia, bo młodego karmiłam rok, więc dokupowalam na vinted. Ja lubię bluzy z suwakami i koszulki t-shirty z h&M, nie przepadam za tymi doczepianymi na ramiączkach, bo wiecznie się odczepiają

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Ja chyba kupię dopiero po porodzie coś oprócz biustonoszy. Bo nie wiem jak mi cycki jeszcze urosną już dwie miski w górę i w obwodzie też już więcej więc zamawiam drugą turę na dniach żeby jeszcze się dotoczyć do końca ciąży w wygodnych warunkach. Ale brzuch już dosyć wysoko wchodzi na teren biustonosza i najlepiej to jest mi bez.

Też najlepiej mi bez biustonosza, ale niektóre braletki sa takie ładne, że nakupowałam już 5 sztuk xD Wszystko w różnych rozmiarach i z innej parafii, tak samo mam z majtkami (w tej chwili noszę i M i L, a zawsze miałam S/M). Polecane są takie biustonosze, w których można leżeć i spać, bez fiszbin i usztywnienia, ale taki jeden sztywny cielisty biustonosz też zamierzam kupić, bo jednak biust w nim lepiej wygląda.

@Niaha Auuuć, aż mnie zabolało na odległość. Co do oparzenia, to zdecydowanie aloes albo taki żel kokosowy skin 79 (nie mylić z olejem kokosowym 😃 ). O tym hydrożelu nie słyszałam, też sobie chyba kupię

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 7 września 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z kursu pierwszej pomocy dla noworodka. Jeśli u Was w mieście są organizowane, to serdecznie Wam polecam. W mojej szkole rodzenia temat był, ale ze względu na czas, potraktowany trochę pobieżnie.
    Dzisiaj mieliśmy prawie 4-godzinne spotkanie, gdzie były ćwiczenia na fantomach, omówienie przykładowych sytuacji ryzyka, zapobieganie zagrożeniom, a nawet analiza domowej apteczki dla malucha, w tym pokaz używania nebulizatorów.
    Ja strasznie boję się, że w sytuacji zagrożenia po prostu zgłupieję, a tak przynajmniej mam komfort psychiczny, że znam podstawy, które mogę ćwiczyć. Bardzo polecam!

Niaha, juss92, czaranna, bambari, Elasure, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ