LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Asioreq
Życzę powodzenia i szybkiego powrotu do domu ❤ Ja od wczoraj odczówam mocne skurcze i brzuch mam tak twardy na dole że jak chodzę to ciągnie w dół jakbym miała kamień. Jutro mam wizytę. Nie doczekamy to trudno. Dzieciaki już chcą być na tym świecie cóż zrobimy 😌Asioreq lubi tę wiadomość
-
Asioreq wrote:Cześć wszystkim 🙋🏻♀️
W nocy zaczeły mi się sączyć wody płodowe.
Jestem już po badaniu,w trakcie leciało ciurkiem.
Mam założone wkłucie i czekam na antybiotyk.
Rozwarcie na palec ,szyjka miękka ,skurczy brak.
Coś im spieszno na ten świat.
Dupkami się pchają więc jak tylko coś się rozkręci będę miała cc
Trzymajcie się dzielnie i dbajcie o siebie 😘
AgaOs co u Ciebie? Jak Tomuś?
Trzymam za Was mocno kciuki, ważne że jesteście pod opieką ❤️
Powodzenia ! I dawaj nam znać jak się macie 💗Asioreq lubi tę wiadomość
-
Bardzo mocno trzymam kciuki
❤️❤️❤️
🍀🍀🍀Asioreq lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za bezproblemowy poród i szybki powrót do domku ❤️Asioreq lubi tę wiadomość
-
Asioreq, trzymam kciuki za was 🍀🍀🍀
Asioreq lubi tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Kochane, nie wiecie czy na jednej wizycie można zaszczepić się przeciw rsv i grypie, czy trzeba robić jakiś odstęp między szczepionkami?
Asioreq, trzymam za Was kciuki!Asioreq lubi tę wiadomość
-
Asioreq mocne kciuki
Ja dzisiaj byłam na badaniach, hemoglobina rośnie, jestem w szoku. Mam nadzieję, że to już ostatnia morfologia przed porodem, ale zobaczymy. Trochę nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty, trochę mam przeczucie że powie że jeszcze nic się nie dzieje i się zawiodę :pElasure, juss92, Asioreq, Jenny93, KarolinaAnastazja, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
redken wrote:Moja prowadząca powiedziała że mogę się zaszczepić na rsv, grypę i krztusiec na jednej wizycie. Nie trzeba ich rozdzielać.
Asioreq, trzymam za Was kciuki!
Co lekarz to inne podejście. Moja dr powiedziała, że pomiędzy krztuscem a rsv powinno być przynajmniej 2 tygodnie odstępu.
Chciałam się zaszczepić w zeszłym tygodniu, no ale przez covid zaniechałam tego. Nadal średnio się czuje, sieć to na pewno nie jest czas na szczepionkę. Wiecie może do kiedy mogę to zrobić, tak żeby rzeczywiście przeciwciała trafiły do młodego? Czy może już jest za późno, patrząc na to, że pewnie w tym tygodniu nadal mi się nie uda tego zrobić. -
Jadę dzisiaj do lekarza bo ból jest niedozniesienia. Do tego jak chodze to jakbym kamień niosła plus mega parcie na krocze. Jeszcze jestem tak osłabiona że mi niedobrze.
-
monii wrote:Jadę dzisiaj do lekarza bo ból jest niedozniesienia. Do tego jak chodze to jakbym kamień niosła plus mega parcie na krocze. Jeszcze jestem tak osłabiona że mi niedobrze.
Bardzo mi przykro daj znać po wizycie 🍀 -
monii wrote:Jadę dzisiaj do lekarza bo ból jest niedozniesienia. Do tego jak chodze to jakbym kamień niosła plus mega parcie na krocze. Jeszcze jestem tak osłabiona że mi niedobrze.
Biedactwo ❣️ może faktycznie maleństwo chce już poznać mamę i rodzeństwo ❤️ trzymaj się kochana, i dawaj znać koniecznie 😘 -
Asioreq trzymam kciuki✊🍀💚
Monii trzymaj się i dawaj znać jak się sytuacja rozwinie ✊🍀
Do mnie dzwonił prowadzący, dalej mam brać encorton. Na ostatniej wizycie mówił że acard do 36+6 brać a teraz w sumie mam się zapytać w szpitalu w którym będę rodzić jak oni by to chcieli🙄 I tak się zastanawiam skoro w szpitalu nie mam lekarza prowadzącego to czy ten który mi będzie omawiał KTG po 37tc będzie mi w stanie coś powiedzieć już czy będę musiała jakiejś wizyty prywatnie szukać u któregoś pracującego tam lekarza. No rozrywki na koniec mi potrzeba 🙄Asioreq lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Elasure wrote:Asioreq trzymam kciuki✊🍀💚
Monii trzymaj się i dawaj znać jak się sytuacja rozwinie ✊🍀
Do mnie dzwonił prowadzący, dalej mam brać encorton. Na ostatniej wizycie mówił że acard do 36+6 brać a teraz w sumie mam się zapytać w szpitalu w którym będę rodzić jak oni by to chcieli🙄 I tak się zastanawiam skoro w szpitalu nie mam lekarza prowadzącego to czy ten który mi będzie omawiał KTG po 37tc będzie mi w stanie coś powiedzieć już czy będę musiała jakiejś wizyty prywatnie szukać u któregoś pracującego tam lekarza. No rozrywki na koniec mi potrzeba 🙄
Hmm dziwna sprawa z tym odstawieniem. Mi dr kazała odstawić w 35+0.
Chyba napisałabym na maila z dokładnym opisem sytuacji, a wcześniej może telefon na izbę przyjęć 🤔 -
Asioreq trzymam kciuki za Was 🍀
Monii daj koniecznie znać po wizycie
Dziewczyny czy Wy też macie problem z suchością brodawek? 🫣 od dłuższego czasu mam takie suchary, że nie mogę wytrzymać, bo swędzi i piecze nawet czasem 🙈 używałam już kremy, balsamy, czysta lanolinę i taką maść do brodawek z rossmana z lanoliną i olejem jojoba i daje to ulgę tylko na chwilę 🥲 momentami pęka mi aż skóra, nie wiem już czym to smarować żeby pomogło 🤷🏻♀️Asioreq lubi tę wiadomość
-
Właśnie się zarejestrowałam i czekam na swoją kolej. I znowu waga w dół najpierw co miesiąc 1kg 0,5kg a teraz 4kg 😱 szczerze w tej ciąży nie zgrubłam ani deka. Waga na początku to 80kg. Teraz 72 🙈
Asioreq, Niaha lubią tę wiadomość
-
Waflut wrote:Asioreq trzymam kciuki za Was 🍀
Monii daj koniecznie znać po wizycie
Dziewczyny czy Wy też macie problem z suchością brodawek? 🫣 od dłuższego czasu mam takie suchary, że nie mogę wytrzymać, bo swędzi i piecze nawet czasem 🙈 używałam już kremy, balsamy, czysta lanolinę i taką maść do brodawek z rossmana z lanoliną i olejem jojoba i daje to ulgę tylko na chwilę 🥲 momentami pęka mi aż skóra, nie wiem już czym to smarować żeby pomogło 🤷🏻♀️PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Mi pomaga lanolina ale mam też w zapasie maltan jakby lanolina już nie pomagała. Przy karmierniu podobno kompresy multi mam pomagają bardzo, może tu też by znalazły zastosowanie jak już jest źle 🤔
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
miska122 wrote:Asioreq mocne kciuki
Ja dzisiaj byłam na badaniach, hemoglobina rośnie, jestem w szoku. Mam nadzieję, że to już ostatnia morfologia przed porodem, ale zobaczymy. Trochę nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty, trochę mam przeczucie że powie że jeszcze nic się nie dzieje i się zawiodę :p
Właśnie u mnie też ostatnio podskoczyła. Zobaczymy jak będzie przed kolejną wizytą, bo aż byłam w szoku 🙈 Może to normalne pod koniec ciąży 😅