Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Kofinka Ekspertka

Wysłany: 14 października, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmen gratulacje! Super że wszystko poszło tak jak chciałaś :) zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domku!
    Juss niezła akcja , cały dzień w niepewności i zakończone sukcesem :) Piękna Gabrysia! Gratuluję :) Odpoczywajcie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 09:27

Karmen lubi tę wiadomość

• juss92 Autorytet

Wysłany: 14 października, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Juss gratulacje Mamuśka!💚🥳 Gabrysia jak mały cud 😍
    Dużo zdrówka i spokoju dla całej rodzinki, i oczywiście szybkiego powrotu do domku 🤗

Kurcze 7cm rozwarcia i skurcze się nie pisały to zadziwiające.
    Kolejny szybki poród pozazdrościć 😅 mam nadzieję, że wszystkie taki mieć będziemy 🥰
    No właśnie jak patrzyłam na to ktg to tam to co czułam jako skurcze to max 20 na chwilę się pokazywała i tyle, dlatego byłam pewna, że wrócimy do domu 😅

A co do wagi - troche strachu było, że w dolnej granicy normy w ciąży, 2,5tyg temu na wizycie 2400, w szpitalu w nocy na USG szacował 3300, a finalnie 3010.

Edit: dwa dni jedzenia daktyli wystarczyły, więc na zdrowie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 09:25

MaggLbn, Niaha, czaranna, Paima, Jenny93, bambari, Elasure, KarolinaAnastazja, Natalia K, Karmen, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

3cs
    16.02 ⏸️(11dpo)
    20.02 💉Beta 554
    22.02 💉Beta 1189
    01.03 🩺 jest pęcherzyk
    08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
    14.03 💉I badania krwi
    20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
    03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
    18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
    06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
    12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
    10.07 🩺 695g (24+6)
    14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
    20.08 🩺 1416g (30+5)
    29.08 🩺 1738g (31+6)
    02.09 🩺 1840g (32+4)
    25.09 🩺 2400g (35+6)

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 14 października, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Ja ogólnie prowadzę ciążę w lux medzie, na każdej wizycie mam USG i badanie na fotelu ginekologicznym. Lekarz zawsze podaje wagę i sprawdza wszystkie inne wymiary (dostaję wydruk z usg), percentyl, bada szyjkę, sprawdza pH i wydzielinę.

No to super Ci się trafiło. Ja prowadzę prywatnie więc też nie mają ochoty się przykładać pewnie. Jakiś czas temu zbadał mnie na fotelu a USG to musiałam nalegać. No nic mąż mówi żeby jechać, akurat ten lekarz pracuje też w szpitalu w którym będę rodzić i będzie mi ktg omawiał w następny wtorek. Więc może we wprowadzeniu się zapowiem to się przełoży na badania 😉

bambari lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Kofinka Ekspertka

Wysłany: 14 października, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy - przejrzałam rzeczy po synku który urodził się późna wiosna kiedy było ciepło i teraz wogole nie mam wyczucia jak ubierać noworodka zima w domu. Nie na noc, tylko w ciągu dnia. U starszaka wystarczyła tylko 1 warstwa pajaca a potem tylko body nosił bo w domu było 24 stopnie ale teraz będziemy mieć zima ok 21 myślę.
    Na pajaca coś będziecie zakładać czy pod spód? W sweterku to chyba niewygodnie …

• zulka Autorytet

Wysłany: 14 października, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:
    My już w komplecie :)
    Ale akcja niesamowita 🙈
    O północy byliśmy w szpitalu, skurcze co 4-5 minut już, szybko mnie wzięli na ktg a tam te skurcze w ogóle nie były widoczne
    I czekałam na lekarza i byłam pewna, że wracamy do domu
    W te 10 minut jak czekałam zrobiły się co 3 minuty i mocniejsze, u niego w gabinecie też coraz bardziej
    Bada mnie i mówi zaskoczony, że dobre 7cm rozwarcia jest i że nie widać po mnie i że jedziemy na porodówkę
    O 3:10 Gabrysia już była na świecie, 51cm i 3010g :)
    Gratulacje ❤
    Super, że tak szybko poszło. Oby malutka dała ci teraz odpocząć .

juss92 lubi tę wiadomość

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 14 października, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! Dziewczyny, ogromne gratulacje!

juss92, Karmen lubią tę wiadomość

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 14 października, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:

@Niaha Wizytuję za tydzień 22.10 mam pierwszą wizytę kwalifikacyjną pod cc w szpitalu w którym chce rodzic i wizytę u mojego lekarza prowadzącego 😁

A ta wizyta 15.10 również jest aktualna?

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 14 października, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    No to super Ci się trafiło. Ja prowadzę prywatnie więc też nie mają ochoty się przykładać pewnie. Jakiś czas temu zbadał mnie na fotelu a USG to musiałam nalegać. No nic mąż mówi żeby jechać, akurat ten lekarz pracuje też w szpitalu w którym będę rodzić i będzie mi ktg omawiał w następny wtorek. Więc może we wprowadzeniu się zapowiem to się przełoży na badania 😉

To trzymam kciuki za dzisiaj ❤️🍀🥰

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 14 października, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Dziewczyny pomocy - przejrzałam rzeczy po synku który urodził się późna wiosna kiedy było ciepło i teraz wogole nie mam wyczucia jak ubierać noworodka zima w domu. Nie na noc, tylko w ciągu dnia. U starszaka wystarczyła tylko 1 warstwa pajaca a potem tylko body nosił bo w domu było 24 stopnie ale teraz będziemy mieć zima ok 21 myślę.
    Na pajaca coś będziecie zakładać czy pod spód? W sweterku to chyba niewygodnie …

https://allegro.pl/oferta/ergopouch-otulacz-spiworek-0m-1-0tog-night-sky-16498672272
    Taki otulacz (1 tog) + pajacyk i chyba powinno być ok 🤔

age.png
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 14 października, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juss, Karnej ogromne gratulacje 🤩❤️ zazdroszczę Wam, że możecie już tulić swoje maleństwa. 🙈
    Nam pozostaje czekać tylko, chociaż mam nadzieję, że nie urodzę we Wszystkich Świętych. 🤣🙈

MaggLbn, Karmen, juss92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 14 października, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:

Ja zobaczę jak mały będzie się poprostu czuł - narazie mam plan body na długi + pajacyk, jak będzie za ciepło to body z długim albo krótkim i spodenki :) raczej mamy ciepło w domu.

Po domu nie będę go stroić w fancy outfity - raczej Bodziak, pajac i spodenki w różnych kombinacjach :)

preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 14 października, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Powiem Wam, że dla mnie to też jest szok, że tam takie bobasy a brzuchu się mieszczą...aż dla mnie nie zrozumiałe jak tak długo się zastanowię. Że one rosną, myślą, rozumią, chodzą, dla mnie to taki cud, dosłownie cud a wdzięczność, że noszę pod sercem mam każdego dnia 🫠🫠

Właśnie jakiś czas temu rozmawialiśmy o tym z mężem, jaki to cud, że z maleństwa wielkości ziarenka maku, czy później jak u nas na wizycie serduszkowej 0,5 cm Okruszka rośnie 3 kg dzidziuś 🥰🥹❤️

MaggLbn, Niaha, KarolinaAnastazja, Elasure, Przedszkolanka123, juss92, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 14 października, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje! 🥳🥳🥳 Świetne wieści, bardzo się cieszę!
    Jak się czujecie?

Juss, malutka jest prześliczna 🥰🥰

Poczułam motywację do końcówki sprzątania 🫣

Nierozpakowana reszta- jak samopoczucie?

Karmen, juss92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kamsi Autorytet

Wysłany: 14 października, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Jak się czujecie?

Mi ciężko już a to dopiero 34+4, licze ze wybije 37 i od razu urodzę 😂😂

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 14 października, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Jak się czujecie?

Coraz ciężej się robi 🙈 zawsze myślałam, że kaczy chód to taki mit ciężarny, dopóki wczoraj się nie zorientowałam, że zaczynam tak chodzić 😂 nie wspominając o tym, że założenie skarpetek robi się coraz większym wyzwaniem 🫣 czekam do 37+0 i do gry wchodzą daktyle, olej z wiesiołka, herbata z liści malin i kicanie na piłce 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 10:14

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 14 października, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz ciężej, ale z drugiej strony myślę sobie, że jak przetrwałam pierwszy trymestr, ogromnym zmęczeniem i nudnościami i dzieckiem w domu to już nic mnie nie pokona 😂
    Na szczęście rodzina przejęła ode mnie odbieranie starszaka z przedszkola - jak jest po drzemce to chce żeby go niesc na rękach, a dla mnie to już za duże wyzwanie.

W ogóle tak dziwnie się czuję czekając teraz. W pierwszej ciąży mieliśmy remont domu, podłoga jeszcze schła po cyklinowaniu, ściany po malowaniu, wszędzie leżała folia. My pakowaliśmy się z odchodzącymi wodami, moja mama i teściowa sprzątały przed naszym powrotem ze szpitala. Teraz mam wszytsko posprzątane, dzisiaj tylko układam jeszcze raz w komodzie już tak na gotowo, kończę prezenty dla położnych i synka i... Jestem gotowa 🙈 zostanie takie typowe czekanie, nie wiem co ja ze sobą zrobię w tym czasie 😂 z jednej strony kocyk i serial brzmi świetnie, z drugiej może jakbym się poruszała to mały by zdecydował się opuścić lokum 🤭

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 14 października, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A ta wizyta 15.10 również jest aktualna?

Nie, przeniesiona 😊

Niaha lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 14 października, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    https://allegro.pl/oferta/ergopouch-otulacz-spiworek-0m-1-0tog-night-sky-16498672272
    Taki otulacz (1 tog) + pajacyk i chyba powinno być ok 🤔

Mam dokładnie ten otulacz i zamierzam zakładać do niego pajac lub body plus polspiochy. Mam też taki zwykły śpiworek sleepee 2,5 tog to do niego chyba tylko body z długim rękawem https://www.sleepee.pl/pl/p/Spiworek-NewBorn-Fiore/2957
    Wyjdzie pewnie w praktyce, dotychczas mieliśmy ciepło w mieszkaniu, bo nawet 23-24 stopnie, przy dziecku planuję max.22, a najlepiej jakby się udało 21. Ja zawsze byłam zmarźluchem, teraz mi się trochę zmieniło, podejrzewam, że w połogu też może mi szaleć ta termoregulacja.

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 14 października, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:

Podsumowując:
    Chodzę jak mama pingwin, leżę jak wieloryb 😂 Ogólnie bardzo pozytywnie, do południa dużo energii na ogarnianie życia domowego pranie, jedzenie etc. A popołudniu leniuchuję na kanapie. Dziś już znajomi zaczęli sprawdzać czy czasem się nie rozpakowałam 😂

Walizki spakowane, brak w nich przekąsek bo jak jestem na zakupach to już taka zmęczona, że nie mam siły buszować za nimi 😁

Czeka nas w tym tygodniu dopinanie kącika dla młodego. Poki co pokój dzielić będzie z mini siłownią i biurkiem 😅
    Mąż z tatą będą wieszać półki, obrazki, siatkę na pluszaki, rolety zaciemniające i jeszcze naklejki na ścianę. Ja zamierzam tylko dyrygować co i na jakiej wysokości 😉

@Juss nie strasz z tymi daktylami bo ja już od dwóch dni jem 😂 póki co wszystko pozamykane na 4 spusty i nawet nie mam żadnych skurczy przepowiadających od soboty rano.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Bibi24 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmen wrote:
    Dziewczyny nasz synek już jest na świecie, nie wiem o której dokładnie się urodził jeszcze, ale jakoś po 19tej 😊 dziś 36+4, także to mój kolejny wczesniaczek. Ważył 3290g i 50cm, niezły klopsik jak na ten tydzień. Jestem przeszczesliwa bo marzyłam o vbac i się udało ❣️ poród bez komplikacji siłami natury. Pierś też ssie ładnie, chociaż nie wiem czy coś z niej leci 🙈 idziemy odpoczywać, cieszę się że to było w dzień a nie w środku nocy.

🥳 gratulacje! Aż mi się łezki w oczach zakręciły. Szybkiego powrotu do domciu i zdrówka dla Was mnóstwo 💐

Karmen lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ