LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmen gratulacje! Super że wszystko poszło tak jak chciałaś zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domku!
Juss niezła akcja , cały dzień w niepewności i zakończone sukcesem Piękna Gabrysia! Gratuluję Odpoczywajcie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 09:27
Karmen lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:Juss gratulacje Mamuśka!💚🥳 Gabrysia jak mały cud 😍
Dużo zdrówka i spokoju dla całej rodzinki, i oczywiście szybkiego powrotu do domku 🤗
Kurcze 7cm rozwarcia i skurcze się nie pisały to zadziwiające.
Kolejny szybki poród pozazdrościć 😅 mam nadzieję, że wszystkie taki mieć będziemy 🥰
A co do wagi - troche strachu było, że w dolnej granicy normy w ciąży, 2,5tyg temu na wizycie 2400, w szpitalu w nocy na USG szacował 3300, a finalnie 3010.
Edit: dwa dni jedzenia daktyli wystarczyły, więc na zdrowie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 09:25
MaggLbn, Niaha, czaranna, Paima, Jenny93, bambari, Elasure, KarolinaAnastazja, Natalia K, Karmen, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
bambari wrote:Ja ogólnie prowadzę ciążę w lux medzie, na każdej wizycie mam USG i badanie na fotelu ginekologicznym. Lekarz zawsze podaje wagę i sprawdza wszystkie inne wymiary (dostaję wydruk z usg), percentyl, bada szyjkę, sprawdza pH i wydzielinę.
No to super Ci się trafiło. Ja prowadzę prywatnie więc też nie mają ochoty się przykładać pewnie. Jakiś czas temu zbadał mnie na fotelu a USG to musiałam nalegać. No nic mąż mówi żeby jechać, akurat ten lekarz pracuje też w szpitalu w którym będę rodzić i będzie mi ktg omawiał w następny wtorek. Więc może we wprowadzeniu się zapowiem to się przełoży na badania 😉bambari lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Dziewczyny pomocy - przejrzałam rzeczy po synku który urodził się późna wiosna kiedy było ciepło i teraz wogole nie mam wyczucia jak ubierać noworodka zima w domu. Nie na noc, tylko w ciągu dnia. U starszaka wystarczyła tylko 1 warstwa pajaca a potem tylko body nosił bo w domu było 24 stopnie ale teraz będziemy mieć zima ok 21 myślę.
Na pajaca coś będziecie zakładać czy pod spód? W sweterku to chyba niewygodnie … -
juss92 wrote:My już w komplecie
Ale akcja niesamowita 🙈
O północy byliśmy w szpitalu, skurcze co 4-5 minut już, szybko mnie wzięli na ktg a tam te skurcze w ogóle nie były widoczne
I czekałam na lekarza i byłam pewna, że wracamy do domu
W te 10 minut jak czekałam zrobiły się co 3 minuty i mocniejsze, u niego w gabinecie też coraz bardziej
Bada mnie i mówi zaskoczony, że dobre 7cm rozwarcia jest i że nie widać po mnie i że jedziemy na porodówkę
O 3:10 Gabrysia już była na świecie, 51cm i 3010g
Super, że tak szybko poszło. Oby malutka dała ci teraz odpocząć .juss92 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:
@Niaha Wizytuję za tydzień 22.10 mam pierwszą wizytę kwalifikacyjną pod cc w szpitalu w którym chce rodzic i wizytę u mojego lekarza prowadzącego 😁
A ta wizyta 15.10 również jest aktualna? -
Elasure wrote:No to super Ci się trafiło. Ja prowadzę prywatnie więc też nie mają ochoty się przykładać pewnie. Jakiś czas temu zbadał mnie na fotelu a USG to musiałam nalegać. No nic mąż mówi żeby jechać, akurat ten lekarz pracuje też w szpitalu w którym będę rodzić i będzie mi ktg omawiał w następny wtorek. Więc może we wprowadzeniu się zapowiem to się przełoży na badania 😉
To trzymam kciuki za dzisiaj ❤️🍀🥰Elasure lubi tę wiadomość
-
Kofinka wrote:Dziewczyny pomocy - przejrzałam rzeczy po synku który urodził się późna wiosna kiedy było ciepło i teraz wogole nie mam wyczucia jak ubierać noworodka zima w domu. Nie na noc, tylko w ciągu dnia. U starszaka wystarczyła tylko 1 warstwa pajaca a potem tylko body nosił bo w domu było 24 stopnie ale teraz będziemy mieć zima ok 21 myślę.
Na pajaca coś będziecie zakładać czy pod spód? W sweterku to chyba niewygodnie …
https://allegro.pl/oferta/ergopouch-otulacz-spiworek-0m-1-0tog-night-sky-16498672272
Taki otulacz (1 tog) + pajacyk i chyba powinno być ok 🤔 -
Kofinka wrote:Dziewczyny pomocy - przejrzałam rzeczy po synku który urodził się późna wiosna kiedy było ciepło i teraz wogole nie mam wyczucia jak ubierać noworodka zima w domu. Nie na noc, tylko w ciągu dnia. U starszaka wystarczyła tylko 1 warstwa pajaca a potem tylko body nosił bo w domu było 24 stopnie ale teraz będziemy mieć zima ok 21 myślę.
Na pajaca coś będziecie zakładać czy pod spód? W sweterku to chyba niewygodnie …
Ja zobaczę jak mały będzie się poprostu czuł - narazie mam plan body na długi + pajacyk, jak będzie za ciepło to body z długim albo krótkim i spodenki raczej mamy ciepło w domu.
Po domu nie będę go stroić w fancy outfity - raczej Bodziak, pajac i spodenki w różnych kombinacjach -
KarolinaAnastazja wrote:Powiem Wam, że dla mnie to też jest szok, że tam takie bobasy a brzuchu się mieszczą...aż dla mnie nie zrozumiałe jak tak długo się zastanowię. Że one rosną, myślą, rozumią, chodzą, dla mnie to taki cud, dosłownie cud a wdzięczność, że noszę pod sercem mam każdego dnia 🫠🫠
Właśnie jakiś czas temu rozmawialiśmy o tym z mężem, jaki to cud, że z maleństwa wielkości ziarenka maku, czy później jak u nas na wizycie serduszkowej 0,5 cm Okruszka rośnie 3 kg dzidziuś 🥰🥹❤️MaggLbn, Niaha, KarolinaAnastazja, Elasure, Przedszkolanka123, juss92, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
MaggLbn wrote:Dziewczyny gratulacje! 🥳🥳🥳 Świetne wieści, bardzo się cieszę!
Jak się czujecie?
Juss, malutka jest prześliczna 🥰🥰
Poczułam motywację do końcówki sprzątania 🫣
Nierozpakowana reszta- jak samopoczucie?
Mi ciężko już a to dopiero 34+4, licze ze wybije 37 i od razu urodzę 😂😂 -
MaggLbn wrote:Dziewczyny gratulacje! 🥳🥳🥳 Świetne wieści, bardzo się cieszę!
Jak się czujecie?
Juss, malutka jest prześliczna 🥰🥰
Poczułam motywację do końcówki sprzątania 🫣
Nierozpakowana reszta- jak samopoczucie?
Coraz ciężej się robi 🙈 zawsze myślałam, że kaczy chód to taki mit ciężarny, dopóki wczoraj się nie zorientowałam, że zaczynam tak chodzić 😂 nie wspominając o tym, że założenie skarpetek robi się coraz większym wyzwaniem 🫣 czekam do 37+0 i do gry wchodzą daktyle, olej z wiesiołka, herbata z liści malin i kicanie na piłce 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 10:14
-
Coraz ciężej, ale z drugiej strony myślę sobie, że jak przetrwałam pierwszy trymestr, ogromnym zmęczeniem i nudnościami i dzieckiem w domu to już nic mnie nie pokona 😂
Na szczęście rodzina przejęła ode mnie odbieranie starszaka z przedszkola - jak jest po drzemce to chce żeby go niesc na rękach, a dla mnie to już za duże wyzwanie.
W ogóle tak dziwnie się czuję czekając teraz. W pierwszej ciąży mieliśmy remont domu, podłoga jeszcze schła po cyklinowaniu, ściany po malowaniu, wszędzie leżała folia. My pakowaliśmy się z odchodzącymi wodami, moja mama i teściowa sprzątały przed naszym powrotem ze szpitala. Teraz mam wszytsko posprzątane, dzisiaj tylko układam jeszcze raz w komodzie już tak na gotowo, kończę prezenty dla położnych i synka i... Jestem gotowa 🙈 zostanie takie typowe czekanie, nie wiem co ja ze sobą zrobię w tym czasie 😂 z jednej strony kocyk i serial brzmi świetnie, z drugiej może jakbym się poruszała to mały by zdecydował się opuścić lokum 🤭 -
Niaha wrote:A ta wizyta 15.10 również jest aktualna?
Nie, przeniesiona 😊Niaha lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:https://allegro.pl/oferta/ergopouch-otulacz-spiworek-0m-1-0tog-night-sky-16498672272
Taki otulacz (1 tog) + pajacyk i chyba powinno być ok 🤔
Mam dokładnie ten otulacz i zamierzam zakładać do niego pajac lub body plus polspiochy. Mam też taki zwykły śpiworek sleepee 2,5 tog to do niego chyba tylko body z długim rękawem https://www.sleepee.pl/pl/p/Spiworek-NewBorn-Fiore/2957
Wyjdzie pewnie w praktyce, dotychczas mieliśmy ciepło w mieszkaniu, bo nawet 23-24 stopnie, przy dziecku planuję max.22, a najlepiej jakby się udało 21. Ja zawsze byłam zmarźluchem, teraz mi się trochę zmieniło, podejrzewam, że w połogu też może mi szaleć ta termoregulacja. -
MaggLbn wrote:Nierozpakowana reszta- jak samopoczucie?
Podsumowując:
Chodzę jak mama pingwin, leżę jak wieloryb 😂 Ogólnie bardzo pozytywnie, do południa dużo energii na ogarnianie życia domowego pranie, jedzenie etc. A popołudniu leniuchuję na kanapie. Dziś już znajomi zaczęli sprawdzać czy czasem się nie rozpakowałam 😂
Walizki spakowane, brak w nich przekąsek bo jak jestem na zakupach to już taka zmęczona, że nie mam siły buszować za nimi 😁
Czeka nas w tym tygodniu dopinanie kącika dla młodego. Poki co pokój dzielić będzie z mini siłownią i biurkiem 😅
Mąż z tatą będą wieszać półki, obrazki, siatkę na pluszaki, rolety zaciemniające i jeszcze naklejki na ścianę. Ja zamierzam tylko dyrygować co i na jakiej wysokości 😉
@Juss nie strasz z tymi daktylami bo ja już od dwóch dni jem 😂 póki co wszystko pozamykane na 4 spusty i nawet nie mam żadnych skurczy przepowiadających od soboty rano.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Karmen wrote:Dziewczyny nasz synek już jest na świecie, nie wiem o której dokładnie się urodził jeszcze, ale jakoś po 19tej 😊 dziś 36+4, także to mój kolejny wczesniaczek. Ważył 3290g i 50cm, niezły klopsik jak na ten tydzień. Jestem przeszczesliwa bo marzyłam o vbac i się udało ❣️ poród bez komplikacji siłami natury. Pierś też ssie ładnie, chociaż nie wiem czy coś z niej leci 🙈 idziemy odpoczywać, cieszę się że to było w dzień a nie w środku nocy.
🥳 gratulacje! Aż mi się łezki w oczach zakręciły. Szybkiego powrotu do domciu i zdrówka dla Was mnóstwo 💐Karmen lubi tę wiadomość