LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, właśnie patrzę na listę rzeczy do spakowania od mojego szpitala, niestety mam podzielone tylko na rzeczy dla mamy i dla dziecka.
Podzieliłam to sobie tak:
Torba do porodu:
- koszula do porodu
- klapki
- butelki wody do picia
- przekąski
- pieluchy tetrowe dla malucha
- podkłady na łóżko?
- rzeczy dla taty
- dokumenty
Torba szpitalna:
- leki
- podkłady na łóżko druga paczka
- majtki siateczkowe
- wkładki poporodowe
- koszule do karmienia
- kapcie na oddział
- szlafrok
- bisutonosze do karmienia
- wkładki laktacyjne i kompresy żelowe
- ręczniki
- kubek, sztućce
- kosmetyki
- papier toaletowy, ręczniki bawełniane, chusteczki
- ładowarka, słuchawki, Kindle
- pampersy
- chusteczki nawilżane
- Linomag
- laktator
- butelka i smoczki w razie w
- rożek i kocyk ‚na zmarnowanie’
Ciuszków nie biorę, bo szpital zapewnia. Ciuszki dla małego i dla mnie na wyjście dowiezie mąż.
Tak byście to podzieliły czy coś byście zmieniły? Czy brać podkłady dla malucha 40x60?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 11:09
-
Polaaaa wrote:Hej dziewczyny, właśnie patrzę na listę rzeczy do spakowania od mojego szpitala, niestety mam podzielone tylko na rzeczy dla mamy i dla dziecka.
Podzieliłam to sobie tak:
Torba do porodu:
- koszula do porodu
- klapki
- butelki wody do picia
- przekąski
- pieluchy tetrowe dla malucha
- podkłady na łóżko?
- rzeczy dla taty
- dokumenty
Torba szpitalna:
- leki
- podkłady na łóżko druga paczka
- majtki siateczkowe
- wkładki poporodowe
- koszule do karmienia
- kapcie na oddział
- szlafrok
- bisutonosze do karmienia
- wkładki laktacyjne i kompresy żelowe
- ręczniki
- kubek, sztućce
- kosmetyki
- papier toaletowy, ręczniki bawełniane, chusteczki
- ładowarka, słuchawki, Kindle
- pampersy
- chusteczki nawilżane
- Linomag
- laktator
- butelka i smoczki w razie w
- rożek i kocyk ‚na zmarnowanie’
Ciuszków nie biorę, bo szpital zapewnia. Ciuszki dla małego i dla mnie na wyjście dowiezie mąż.
Tak byście to podzieliły czy coś byście zmieniły? Czy brać podkłady dla malucha 40x60?
Ja bym wzięła drugą koszule do porodu na sam poród (ja np zmoczyłam w wannie) i przy podkładach masz znak zapytania - jeśli szpital nie zapewnia to weź koniecznie. -
Wero0707 wrote:Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i CC. Dawajcie znać!
Ktoś pytał o gratisy z Rossmanna - ja po odebraniu pieluszek dostałam jeszcze maila o oliwce na rozstępy za 1 grosz.
Mam pytanie z tych modnisiowych 😜 Macie do polecenia jakieś mufki i organizery do wózka? Chciałabym kupić sobie komplet, coś ładniejszego i porządniejszego niż te z zestawu do wózka.
To ja kupiłam śpiworek, organizer, pozytywkę, kosmetyczkę i rękawice od La Millou z linii Pierre de Dog. Prześliczne to jest, zobaczymy jak się sprawdzi, ale wykonane jest pięknie 🤩Wero0707 lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Ja bym wzięła drugą koszule do porodu na sam poród (ja np zmoczyłam w wannie) i przy podkładach masz znak zapytania - jeśli szpital nie zapewnia to weź koniecznie.
W sensie szpital nie zapewnia, ale mam na liście dwie paczki takich 90x60 i się zastanawiam czy jedną do torby porodowej, a drugą do tej szpitalnej.
Czy jest sens brać laptopa, żeby np pooglądać seriale? Nie mam tableta, a na telefonie trochę kiepsko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 11:44
-
Wero0707 wrote:
Mam pytanie z tych modnisiowych 😜 Macie do polecenia jakieś mufki i organizery do wózka? Chciałabym kupić sobie komplet, coś ładniejszego i porządniejszego niż te z zestawu do wózka.
Ja narazie chcę wypróbować tą dołączoną do wózka, a jak mi nie przypadnie to sobie zażyczę na urodziny albo Święta torbę do wózka z me&bags.
https://mebags.pl/torebki-dla-mam-mebaby/torebka-dla-mam-mebaby-do-wozka-kolor-taupe-bloom.htmlWero0707, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Polaaaa wrote:Czy jest sens brać laptopa, żeby np pooglądać seriale? Nie mam tableta, a na telefonie trochę kiepsko.Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Polaaaa wrote:W sensie szpital nie zapewnia, ale mam na liście dwie paczki takich 90x60 i się zastanawiam czy jedną do torby porodowej, a drugą do tej szpitalnej.
Czy jest sens brać laptopa, żeby np pooglądać seriale? Nie mam tableta, a na telefonie trochę kiepsko.
To ja dziś podczas medytacji zamiast chillować, też rozkminialam torbę. Stwierdziłam, że branie takich rzeczy jak książka lub tablet nie ma sensu, bo nie będzie na to pewnie czasu, a potem trudno to zdezynfekować po szpitalu. Ewentualnie jakaś gazeta, którą się po prostu wywali i nie będzie wymagająca intelektualnie. Podejrzewam jednak, że przez dwie doby, będzie się działo tyle na zmianę z próbami spania, że i tak czytanie o trendach modowych na zimę 2025 też nie dojdzie do skutku xDczaranna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Co do podkładów i pieluch - mnie zaskoczyły ilości jakie oni chcą u mnie w szpitalu (10 tetr do szpitala i 4 na porodówkę + podkłady). Tych tetr na pewno nie będę tyle brać, ale słyszałam, że ogólnie takie rzeczy się przydają np. żeby sobie podłożyć na piłkę podczas porodu, a potem nawet podczas ważenia malucha na wagę itp.
-
Myślę, że laptopy, książki itd są zbędne 🙈 będzie co robić chyba że idziecie na wywołanie i nie wiecie ile Was przetrzymają zanim coś zacznie się dziać.
czaranna, Paima, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:Co do podkładów i pieluch - mnie zaskoczyły ilości jakie oni chcą u mnie w szpitalu (10 tetr do szpitala i 4 na porodówkę + podkłady). Tych tetr na pewno nie będę tyle brać, ale słyszałam, że ogólnie takie rzeczy się przydają np. żeby sobie podłożyć na piłkę podczas porodu, a potem nawet podczas ważenia malucha na wagę itp.
Ja wziełam chyba z 6 nie sądzę, że wszystkie się na raz przydadzą jak coś to mąż będzie dowoził. I tak mam już zrytą banie, że wyszły mi dwie małe walizki i wydaje mi się to dużo za dużo jak na 2-3 dni. Czuję się z tą ilością bardzo nieswojo.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Ja mam mufkę i śpiworek rollersy z dwiema wymiennymi kolderkami. Nie podobają mi się te wielkie, grube śpiwory z futrem.
Torbę kupiłam Joissy Carla black. Bardzo pojemna i elegancka.
Tableta zabiorę . Poprzednio mi się przydał. Mogłam trochę seriali pooglądać i tak mi szybciej czas zleciał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 12:45
Wero0707 lubi tę wiadomość
-
zulka wrote:Ja mam mufkę i śpiworek rollersy z dwiema wymiennymi kolderkami. Nie podobają mi się te wielkie, grube śpiwory z futrem.
Torbę kupiłam Joissy Carla black. Bardzo pojemna i elegancka.
Tableta zabiorę . Poprzednio mi się przydał. Mogłam trochę seriali pooglądać i tak mi szybciej czas zleciał.
Ja czytałam, że niektórym maluchom to futerko przeszkadza i wrzeszczą więc szukałam bez 😅 przezornie. -
Jestem po wizycie i nigdy nie miałam tak beznadziejnej wizyty. Mój lekarz ma urlop i byłam u jakiegoś innego. W zasadzie niczego nie zbadał, nie wiem ile dzidziuś waży, nie badał szyjki. USG dwie minuty tylko sprawdzil tętno i przepływy. Dał L4 do terminu porodu już i tyle jestem bardzo niezadowolona z tej wizyty.
Jednak mój lekarz Luxmed jest naprawdę dobry 🤣 chociaż na znany lekarz ten ma lepszą ocenę.
Szukam czegoś prywatnie, ale nie wiem kogo wybrać, żeby się nie rozczarować jak już mam płacić kilka stów -
Natalia K wrote:Ja czytałam, że niektórym maluchom to futerko przeszkadza i wrzeszczą więc szukałam bez 😅 przezornie.
Nawet mi by przeszkadzało 😂 ja dla młodego mam śpiworek z odpinanym futerkiemNatalia K lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:Nawet mi by przeszkadzało 😂 ja dla młodego mam śpiworek z odpinanym futerkiem
Też szukałam ale ostatnio mam stan, że jak szukanie zajmuje mi więcej niż 2 godziny to się denerwuje, tracę humor i mówię staruszkowi, żeby sam poszukał 😅 a że jemu to wszystko jedno to przeważnie zostajemy przy jakiś moich pierwszych znaleziskach 🙈 ogólnie nie mam ochoty nic więcej kupować, na samą myśl się denerwuje 😅 a został mi kombinezon. -
bambari wrote:Jestem po wizycie i nigdy nie miałam tak beznadziejnej wizyty. Mój lekarz ma urlop i byłam u jakiegoś innego. W zasadzie niczego nie zbadał, nie wiem ile dzidziuś waży, nie badał szyjki. USG dwie minuty tylko sprawdzil tętno i przepływy. Dał L4 do terminu porodu już i tyle jestem bardzo niezadowolona z tej wizyty.
Jednak mój lekarz Luxmed jest naprawdę dobry 🤣 chociaż na znany lekarz ten ma lepszą ocenę.
Szukam czegoś prywatnie, ale nie wiem kogo wybrać, żeby się nie rozczarować jak już mam płacić kilka stów
Też byłabym zła! Może traktuje inaczej "swoje" pacjentki. Mogłaś dopytać, to by się może zreflektował i powtórzył badanie. -
Jezu.. Jestem obolała cała. Ból nie ziemski.
Martynka wita ciotki ❤
2900g 52cm.. A tak straszyl lekarz wielkością 😂Waflut, Fania017, miska122, Gusta Blu, czaranna, Natalia K, zulka, BabaJaga89, Bruised, pandzia 🐼, Elasure, Przedszkolanka123, MaggLbn, bambari, Sparky, Makija, Niaha, MonReve96, juss92, redken, Paima, agatka06, Nowa1992, Pati2804, KarolinaAnastazja, Galena, Karmen lubią tę wiadomość
-
monii wrote:Jezu.. Jestem obolała cała. Ból nie ziemski.
Martynka wita ciotki ❤
2900g 52cm.. A tak straszyl lekarz wielkością 😂
Kochana gratulacje!! Dużo zdrowia dla Ciebie i Martynki ♥️ trzymajcie się, życzę Wam żebyście jak najszybciej wróciły spokojnie i bez żadnych niespodzianek do domu 🍀🤞🏻