LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie do tych co przechodziły ostatnio jakieś infekcje. Rozłożyło mnie kompletnie, biorę co mogę i odpoczywam, ale tak średnio to wygląda. We wtorek mam wizytę u prowadzącego, więc jutro muszę zrobić badania. I teraz pytanie czy jest sens? Zastanawiam się, czy je robić, jak wyjdą słabo to można zrzucić na infekcję i normalnie jechać na tą wizytę, czy lepiej jednak wszystko przesunąć o tydzień i odwołać wizytę wtorkową nie mam się z nim jak skontaktować niestety, bo on jest w przychodni tylko we wtorki, a ja jestem jego pierwszą pacjentką tego dnia 🫣
-
miska122 wrote:😂😂😂😂 U mnie odwrotnie 😂😂😂😂
W pierwszej ciąży byłam na insulinie i nikt nie chciał wywoływać, teraz sama dieta i skierowanie 😂😂
Dlatego też mnie to wszystko śmieszy, bo to wszystko zależy od lekarza i szpitala. Chociaż na insulinie powinni kierować na wywołanie, ja wtedy urodziłam 38+2 więc i tak bym niedotrwała.
Mój młody coś kaszle, stan podgorączkowy na zmianę z normalną temperaturą, zostawiam go jutro w domu. Będzie mi już ciężko się nim zająć tyle godzin, ale wolę chuchać na zimne.
Oj zdecydowanie co lekarz i szpital, to inna historia widzę 🤭
Też bym zostawiła synka, lepiej teraz go podleczyć i poobserwować, niż po porodzie ma się coś bardziej rozwinąć 🙈🙈 -
Waflut wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych co przechodziły ostatnio jakieś infekcje. Rozłożyło mnie kompletnie, biorę co mogę i odpoczywam, ale tak średnio to wygląda. We wtorek mam wizytę u prowadzącego, więc jutro muszę zrobić badania. I teraz pytanie czy jest sens? Zastanawiam się, czy je robić, jak wyjdą słabo to można zrzucić na infekcję i normalnie jechać na tą wizytę, czy lepiej jednak wszystko przesunąć o tydzień i odwołać wizytę wtorkową nie mam się z nim jak skontaktować niestety, bo on jest w przychodni tylko we wtorki, a ja jestem jego pierwszą pacjentką tego dnia 🫣
Ja bym jednak przełożyła wizytę. W przychodni będą też inne ciężarne, więc tak średnio kogoś zarazić. Nie możesz zadzwonić do rejestracji? Albo bezpośrednio do lekarza? Jak się zawsze do niego umawiasz? -
juss92 wrote:Ja byłam na diecie i od razu był temat, że będzie wywołanie po skończonym 39tc.
No to naprawdę co lekarz , to inaczej
Pierwsza ciąża skończyłam 41 tydzień kiedy mała się pojawiła, więc zdrowo przenosiłam 🤷♀️
A tu koniec 38 mam się stawiać do szpitala. -
Jenny93 wrote:Ja bym jednak przełożyła wizytę. W przychodni będą też inne ciężarne, więc tak średnio kogoś zarazić. Nie możesz zadzwonić do rejestracji? Albo bezpośrednio do lekarza? Jak się zawsze do niego umawiasz?
Mogę zadzwonić, ale pielęgniarki tam zawsze twierdzą, że doktora nie ma i ciężko im coś powiedzieć 🥲 nie mam do niego bezpośredniego kontaktu, one też go nie udostępniają, więc zostaje ograniczony tylko do tych nieszczęsnych wtorków 🙄 już mętlik mam, bo mówił że po skończonym 35tc zaczniemy robić ktg, dlatego ciągle myślę czy to przekładać o tydzień, czy jednak nałożyć maseczkę i jechać… a muszę podjąć decyzję dzisiaj, bo nie wiem czy jest sens zrywać się na morfologię 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 19:18
-
Waflut wrote:Mogę zadzwonić, ale pielęgniarki tam zawsze twierdzą, że doktora nie ma i ciężko im coś powiedzieć 🥲 nie mam do niego bezpośredniego kontaktu, one też go nie udostępniają, więc zostaje ograniczony tylko do tych nieszczęsnych wtorków 🙄 już mętlik mam, bo mówił że po skończonym 35tc zaczniemy robić ktg, dlatego ciągle myślę czy to przekładać o tydzień, czy jednak nałożyć maseczkę i jechać… a muszę podjąć decyzję dzisiaj, bo nie wiem czy jest sens zrywać się na morfologię 😅
Ja bym pojechała, po prostu załóż maseczkę ^^ różne badania są ważne na różnym etapie ciąży.
Zresztą sama w piątek byłam na wizycie w maseczce bo od tygodnia jestem chora 🙈 -
Dostaliście maila z Rossmanna o odbiór Pampersow? Któraś już odbierała? dostałam jakiś czas temu i co jestem w Rossmannie to patrzyłam i nigdy "jedynek" nie ma, jedynie to duże opakowanie, a bywam w trzech różnych, bo mam z każdej strony osiedla 😅 teraz spojrzałam w aplikację czy w ogóle gdzieś są i z tego co patrze, to takich z maila w ogóle nie znajduje 🤔
-
bambari wrote:Dostaliście maila z Rossmanna o odbiór Pampersow? Któraś już odbierała? dostałam jakiś czas temu i co jestem w Rossmannie to patrzyłam i nigdy "jedynek" nie ma, jedynie to duże opakowanie, a bywam w trzech różnych, bo mam z każdej strony osiedla 😅 teraz spojrzałam w aplikację czy w ogóle gdzieś są i z tego co patrze, to takich z maila w ogóle nie znajduje 🤔
Ja odebrałam, musisz iść do kasy normalnej i powiedzieć, że masz do odbioru i zeskanować aplikację nie ma takich pieluszek na półce.Elasure, Kofinka, bambari, KarolinaAnastazja, Niaha, MaggLbn, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
bambari wrote:Dostaliście maila z Rossmanna o odbiór Pampersow? Któraś już odbierała? dostałam jakiś czas temu i co jestem w Rossmannie to patrzyłam i nigdy "jedynek" nie ma, jedynie to duże opakowanie, a bywam w trzech różnych, bo mam z każdej strony osiedla 😅 teraz spojrzałam w aplikację czy w ogóle gdzieś są i z tego co patrze, to takich z maila w ogóle nie znajduje 🤔
Tak dokładnie, musisz w kasie powiedzieć. Mają je w magazynie albo specjalnej szafie przy kasie.
Galena ja robiłam w kreatorze Rodzic po ludzku. Nie ma za dużo o CC, ale to też kwestia tego że to operacja, więc większość decyzji podejmuje lekarz.bambari, Galena lubią tę wiadomość
-
Galena wrote:Pytanie do dziewczyn oczekujących na planowe cc - macie plan porodu? W necie sa wzory głownie na porody sn w środę widzę się z położną ale wolalabym sobie przygotować.
Nie mam i ale we wtorek mam wizytę i podpytam czy takowy należy mieć przy ccGalena lubi tę wiadomość
-
Ja też odebrałam, też wziełam z polki a one mają właśnie przy kasie 🤣
A czy coś jeszcze będzie w gratisie od Rossmana dziewczyny? -
Waflut wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych co przechodziły ostatnio jakieś infekcje. Rozłożyło mnie kompletnie, biorę co mogę i odpoczywam, ale tak średnio to wygląda. We wtorek mam wizytę u prowadzącego, więc jutro muszę zrobić badania. I teraz pytanie czy jest sens? Zastanawiam się, czy je robić, jak wyjdą słabo to można zrzucić na infekcję i normalnie jechać na tą wizytę, czy lepiej jednak wszystko przesunąć o tydzień i odwołać wizytę wtorkową nie mam się z nim jak skontaktować niestety, bo on jest w przychodni tylko we wtorki, a ja jestem jego pierwszą pacjentką tego dnia 🫣
-
Galena wrote:Pytanie do dziewczyn oczekujących na planowe cc - macie plan porodu? W necie sa wzory głownie na porody sn w środę widzę się z położną ale wolalabym sobie przygotować.
Galena, KarolinaAnastazja, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
zulka wrote:Mój plan jest taki że wstaje wczas rano , biorę prysznic , jadę na 7 do szpitala i czekam o której zabieg. Żadnych planów pisemnych nie mam. Przekazałam już położnej, że chce żeby mąż kangurował i tyle.
-
Galena wrote:Ja na rozpisce rzeczy, ktore szpital kazal przygotować mam "plan porodu". Nie chcialabym tracić czasu na izbie przyjęć, jeśli okaże się konieczny
Konieczny raczej nie, chociaz mogą dać do wypisania. Tempo przyjęcia w szpitalach żyje swoim życiem 🤭 sprawdź sobie na stronie szpitala, często mają gotowe wzory, a jak nie to polecam ten generator z rodzic po ludzku 😊Galena lubi tę wiadomość
-
monii mocno zaciskamy kciuki, aby wszystko bezproblemowo się udało ❤️🍀
MaggLbn, agatka06, Bruised, Galena, bambari, Pati2804 kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀
Nowa1992 gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳Gusta Blu, Bruised, czaranna, bambari, Pati2804, Waflut, agatka06, Elasure, pandzia 🐼, Kofinka, Przedszkolanka123, KarolinaAnastazja, Galena, Nowa1992, MonReve96, MaggLbn, Makija, juss92 lubią tę wiadomość
-
Właśnie mnie szykują na godzinę 10. Przenieśli nas z 8.40. Boję się. Idę się kąpać, potem kroplówka, wizyta i jakoś zleci. Mega się boję.