X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    monii jak tam nastrój przed jutrem? Jak to ogarnelas logistycznie z dzieciakami i bez auta? Mega dzielna jesteś❤️

Jestem już w szpitalu. Dziaciaki z sąsiadką. Ja pojechałam taxówką.

czaranna, Jenny93, Elasure, juss92, Kofinka, MaggLbn, Niaha, Pati2804, Natalia K, BabaJaga89, Wero0707, Przedszkolanka123, miska122, Sparky, zulka lubią tę wiadomość

• juss92 Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    U nas początki bardzo intensywne, dużo karmienia i mało snu, ale powoli idzie ku lepszemu. Poza tym to jest najpiękniej! ❤️

Staram się być na bieżąco z tym co u Was i czekam na kolejne Maluszki. 🥰

Chciałam Wam na szybko napisac taka TOP listę co się sprawdziło w tym pierwszym tygodniu po porodzie:
    - majtki: Horizon siateczkowe w szpitalu, po powrocie do domu te wielorazowe z Canpol https://canpolbabies.com/pl_PL/canpol-babies-majtki-dla-kobiet-w-zaawansowanej-ciazy-i-po-porodzie-2-szt-s-m-p2879192
    - podpaski poporodowe: w szpitalu mieli swoje, w domu najlepsze dla mnie te z Canpol https://canpolbabies.com/pl_PL/canpol-babies-oddychajace-podklady-poporodowe-na-noc-10szt-p831765
    https://canpolbabies.com/pl_PL/canpol-babies-oddychajace-podklady-poporodowe-na-dzien-10szt-p831764
    - pianka Ginexid, okłady chłodzące do krocza i piersi z Lansinoh, lanolina + kompresy Multimam
    - butelka filtrująca do wody z dziubkiem: pod ręką podczas karmienia, jedna ręka można sięgnąć
    - przekąski obok łóżka
    - pieluszki muślinowe/tetrowe w ilościach hurtowych w każdym miejscu w mieszkaniu

Elasure, Kofinka, MaggLbn, czaranna, Fania017, Niaha, Pati2804, Natalia K, Jenny93, Paima, Sparky, zulka, Bibi24 lubią tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monii, kciuki za jutro! 🍀✊

Juss fajnie, że dałaś znać co u Was i dzięki za polecajki. Właśnie wczoraj sobie myślałam, że na pewno pieluszki będę musiała dokupić i butelki też jeszcze nie ogarnęłam a czas ucieka 😂 Kupiłam 3 filcowe organizery właśnie na pieluszki, podkłady, chusteczki etc. Jeden będę trzymać w salonie, jeden na parterze a jeden taki zamykany będzie jeździł z nami do teściów, mam nadzieję że to wystarczy 😂

Cieszcie się soba i dosypiaj kiedy tylko możesz!

juss92, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnica między dziewczynami będzie 3,5 roku. Na razie Starsza się cieszy, że będzie miała siostrę, chwali się w przedszkolu, mówi, że będzie pomagać i będzie ją trzymać za rączkę 😂 No ale wiadomo, nie zdaje sobie sprawy jaka to będzie rewolucja w jej życiu. W ogóle to z ciążą tak celowaliśmy, żeby poród nie zbiegł się z adaptacją w przedszkolu, teraz już przedszkole polubiła, chętnie chodzi, póki co nie choruje, ma przyjaciółki, więc jakoś się poukładało. No i mam to szczęście, że to jest córeczka tatusia. Z nim zasypia i śpi, chodzi na plac zabaw, jak coś się stanie, to do niego leci się wypłakać itp.

A ja się zaczynam stresować przed jutrzejszą wizytą. Oby Młoda przystopowała trochę z masą, bo mam nadzieję, że uda się sn.

Kofinka, juss92, Jenny93, Elasure, Sparky, zulka lubią tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,
    Monii trzymam za Was mocno kciuki i dawaj znać ✊😘

Ja dziś zauważyłam przy każdej wizycie w toalecie dużo śluzu. Wczoraj nie był galaretowaty, bardziej mleczny a dzisiaj widzę że trochę taki właśnie jest.. kurde, czy to oznacza że mogę rodzic albo za kilka godzin albo za kilkanaście dni? 😱 to chyba nie jest jednoznaczne że odejście czopa = poród już?
    Jeśli macie z tym odchodzeniem czopa doświadczenia , to mam nadzieję że mnie pocieszycie i ze u Was nie oznaczało to porodu od razu tylko po jakimś czasie 🙈 potrzebuje tego, serio 🙏
    Może jest jakiś sposób na to żeby to przeciągnąć? Leżenie?

Naprawdę chciałaby żeby Franek jeszcze trochę posiedział w brzuchu, chociaż tydzień.. 🙄

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Kamsi Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy tez macie takie spadki mocy? Ja jestem ledwo żywa i mam takie wyrzuty sukienka bi cały czas prawie leżę i nie mam siły na zabawy z córeczką. Okropnie sie czuje

Galena lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Hej dziewczyny ,

Ja dziś zauważyłam przy każdej wizycie w toalecie dużo śluzu. Wczoraj nie był galaretowaty, bardziej mleczny a dzisiaj widzę że trochę taki właśnie jest.. kurde, czy to oznacza że mogę rodzic albo za kilka godzin albo za kilkanaście dni? 😱 to chyba nie jest jednoznaczne że odejście czopa = poród już?
    Jeśli macie z tym odchodzeniem czopa doświadczenia , to mam nadzieję że mnie pocieszycie i ze u Was nie oznaczało to porodu od razu tylko po jakimś czasie 🙈 potrzebuje tego, serio 🙏

Naprawdę chciałaby żeby Franek jeszcze trochę posiedział w brzuchu, chociaż tydzień.. 🙄

Nie jest powiedziane, że odchodzi Ci czop. Większą ilość śluzu jest naturalna na tym etapie i przygotowuje poślizg dla dziecka. Jeśli faktycznie obchodziłby Ci czop to miałabyś pewność, że to jest to.
    Z drugiej strony wcale czop nie musi Ci odejść żeby zacząć rodzic 🙂 w zasadzie to jedyne co możesz zrobić to się oszczędzać 🙂

Pati2804 lubi tę wiadomość

• miska122 Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Hej dziewczyny ,

Czop może odchodzić nawet miesiąc przed porodem także spokojnie ☺️ ważny też jest kolor, jeśli jest biały/beżowy to luz, jeśli jest podbarwiony krwią to może szyjka pracować i zaczynać się poród (ale też nie musi, u mnie krwawy się ostatecznie wyciszył do czystego).

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsi wrote:
    Dziewczyny wy tez macie takie spadki mocy? Ja jestem ledwo żywa i mam takie wyrzuty sukienka bi cały czas prawie leżę i nie mam siły na zabawy z córeczką. Okropnie sie czuje
    Też tak mam. W piątek to cały dzień w piżamie chodziłam 🙈 Zabawy to ostatnio głównie klocki, puzzle i rysowanie, żebym mogła w tym czasie siedzieć albo leżeć.

Starania od marca 2016

PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3

7.03.24 ETM 3.1.1.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Ja już po badaniach i po obiedzie. Od 24 zakaz picia i jedzenia. Przed chwilą był anesteziolog na wywiadzie. Czekam ❤

czaranna, Pati2804, Elasure, Jenny93, Przedszkolanka123, MaggLbn, Bruised, Waflut, Galena, Kofinka, juss92, Sparky, zulka, Niaha, pandzia 🐼, Ilona.. lubią tę wiadomość

• czaranna Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Hej dziewczyny ,

Spokojnie kochana, tak jak napisaly dziewczyny, jak to będzie czop to z pewnością to poznasz, to zupełnie co innego niż śluz, ja go mam tyle że po nocy mi dosłownie po udach leci rano 🤭 a nawet jeżeli zaczyna odchodzić to take it easy nic od razu się nie zadzieje :) niektóre kobiety nawet tego nie zauważają a inne chodzą jeszcze tak miesiąc :)

@Kamsi ja mam od kilku dni taki zjazd, najchętniej bym tylko spala, mimo tego że robię wszystko to muszę się zmuszać i chodzę pół przytomna, czuję się jak na początku ciąży gdzie tylko spałam, ale niestety 😄 mimo tego że fizycznie nic mi nie dolega to czuję się bardzo słaba w moim przypadku to może ta niska hemoglobina też dodatkowo swoje robi.

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsi wrote:

Spadki? Ja w ogóle nie mam mocy🤣

• Elasure Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to całą ciąże sucho, śluzu jakiegokolwiek brak 🙈

Co do energii życiowej to jadę na rezerwach do południa a później tylko kanapa i kołderka, nawet nie wyobrażam sobie jakby to było gdybym musiała wykrzesać z siebie energię na cokolwiek 🫣

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mało mocy, zrobię jedna rzecz i muszę odpoczywać 🥲 Nawet spacerów mi się nie chce, choć pogoda piękna.

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    U mnie zmiany - nie idę jutro do szpitala, ten tydzień czekamy aż młody zdecyduje się wyjść, jeśli nie to 28.10 mam wizytę z ktg i sprawdzaniem przepływów i zobaczymy. Także włączam tryb czekania i chyba zaczynam próbować domowych sposobów na wywołanie 😂😂

Miska, a Ty jesteś na insulinie czy samej diecie?

W pierwszej ciąży byłam tylko na diecie i też nie wywoływali, poród zaczął się naturalnie.

Teraz na insulinie nawet nie ma tematu, lekarka mówi, że mimo, że mam ledwo 4jednostki na noc, to mam się stawić na oddział i tyle 🫤

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:

W pierwszej ciąży byłam tylko na diecie i też nie wywoływali, poród zaczął się naturalnie.

Teraz na insulinie nawet nie ma tematu, lekarka mówi, że mimo, że mam ledwo 4jednostki na noc, to mam się stawić na oddział i tyle 🫤

😂😂😂😂 U mnie odwrotnie 😂😂😂😂
    W pierwszej ciąży byłam na insulinie i nikt nie chciał wywoływać, teraz sama dieta i skierowanie 😂😂
    Dlatego też mnie to wszystko śmieszy, bo to wszystko zależy od lekarza i szpitala. Chociaż na insulinie powinni kierować na wywołanie, ja wtedy urodziłam 38+2 więc i tak bym niedotrwała.

Mój młody coś kaszle, stan podgorączkowy na zmianę z normalną temperaturą, zostawiam go jutro w domu. Będzie mi już ciężko się nim zająć tyle godzin, ale wolę chuchać na zimne.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ciąża to jeden wielki spadek energii 😂 1 trymestr był koszmarny, płakałam z niemocy bo pracowałam głównie fizycznie. 2 miał być lepszy (nie był 🥲), a teraz to w ogóle jest już apogeum. Chylę czoła wszystkim ciężarnym mamom, które mimo takiego samopoczucia i kompletnym braku energii są w stanie sie jeszcze opiekować maluchami 🥹 ja w tym momencie stwierdzam, że nie dałabym rady. Nawet z psem ledwo daje radę na spacer wyjść, ale zmuszam się bardzo, bo widzę ile radości mu to daje. Teraz jak jestem jeszcze chora to w ogóle jest jakiś dramat 🫣 dzisiaj się popłakałam mężowi, że ja już mam dość, jestem zmęczona, nie chce być w ciąży, mały wbija mi nogi w żebra i nie mogę siedzieć, chce móc wypić grzańca i wziąć normalne leki 😢 ale już mało zostało, tylko tym się pocieszam.

age.png
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 20 października 2024, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsi wrote:
    Tak, ostatnio mialam takie zjazdy wydolnościowe w upały 😐 Niby jestem na chodzie ale energia ubywa ze mnie 2x szybciej.

Torbe prawie juz spakowałam 💪Jutro powinnam poznać termin cc.

• Bruised Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:

U mnie obie ciąże na insulinie i w pierwszej nie było planów wywoływania. Teraz pytałam na poprzedniej wizycie i sama cukrzyca na insulinie według mojego prowadzącego i według diabetolog nie jest wskazaniem do wywoływania. Chyba że coś będzie nie tak z łożyskiem, przepływami itp.

Starania od marca 2016

PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.

7.03.24 ETM 3.1.1.

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 20 października 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:

Ja byłam na diecie i od razu był temat, że będzie wywołanie po skończonym 39tc.

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ