X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 19 października, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galena wrote:
    @Elasure łączę się z Tobą w bólu. Ja od 2 dni mam ból w pachwinie i spojeniu łonowym, przy każdym kroku. Nad ranem chciałam się przewrócić na drugi bok i zabolało mnie w dole brzucha jakby mnie żelazem paliło skala bólu 10/10. Pare sekund ale koszmar 😭
    Rano poszłam na badanie krwi, a potem leżakowałam grzecznie parę godzin na kanapie.

Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Trzymajcie się! 🍀

Oj też się męczę z bólami z kością spojenienową...dużo mi daje ulgi wizyta u fizjo i ćwiczenia na piłce

Elasure, Galena lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 19 października, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 176cm wzrostu 😄 w biodrach zawsze ok 90 więc to nie jakiś kosmos, dzieciaki jedno prawie 3900 drugie 4kg więc duże, wyobrażam sobie że pewnie lżej jest urodzić ok 3kg ale w obu moich przypadkach to nie było jakieś straszne. Córka była wiekszaa, a urodzić ją było mi dużo lżej i szybciej pewnie dlatego że był to drugi poród, ale też drugi indukowany. Nikt mi nie mierzył miednicy przed porodami u mnie w szpitalach wskazaniem do cc jest waga powyżej 4.5kg.
    Nie ma co fiksować nasze ciała są nieokiełznane, czasami drobne dziewczyny rodza duże dzieci, a te z szerokimi biodrami i wysokie nie dadzą rady, podobnie jak wielkość biustu nie swiadczy o ilości pokarmu tak samo nasza budowa niczego nie gwarantuje.
    Kiedyś te wiejskie predyspozycje były takie że kobieta to ma mieć duzy biust i szerokie biodra żeby rodzic dzieci i je karmić, a z biegiem czasu okazało się że żadna to zasada :)
    W moim przypadku w obu porodach faza partych skurczy to było 10 minut, niewątpliwie znaczenie ma wielkość główki jak już ta wyjdzie to mamy zamiecione 😜 te szacunki wagi też są totalnie orientacyjne, a wiele rzeczy siedzi nam niestety w głowie.
    Co do zachcianek mi się ostatnio w ogóle włączyła chęć na słodkie i mięso czego całą ciążę nie miałam i zastanawiam się czy moj organizm przypadkiem nie zaczyna zbierać kalorii przed porodem.

Elasure lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 19 października, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Oj też się męczę z bólami z kością spojenienową...dużo mi daje ulgi wizyta u fizjo i ćwiczenia na piłce

Zdecywanie wygląda na to, że piłka zrobiła robotę. Wczoraj mąż musiał mi pomagać z kąpielą i ubieraniem a dziś już normalnie mogę na spacer iść w swoim ciążowym tempie. Doceniam brak bólu z kazdym krokiem ☺️ Jeśli dziś by nie przeszło to w poniedziałek na pewno uderzyłabym do urofizjo.

@czaranna a porody miałaś ze znieczuleniem?
    Na początku byłam przekonana, że dam radę się przemęczyć bez. Ale przy bólach typu wczorajszego w kroczu mam strach w oczach, że może mnie boleć bardziej. Myślałam, że mam wysoki próg bólu ale to się chyba wszystko weryfikuje z czasem.

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • bambari Autorytet

Wysłany: 19 października, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Jeszcze nie, ale ja serio jak widzę, że jesteście kilka tygodni do przodu to później i ja łapie wszystkie objawy te co wy macie 🙈🤭

Kup sobie peeling enzymatyczny z tołpy 😊

Mam tak samo, dziewczyny piszą o jakichś objawach, ja ich JESZCZE nie mam, mija jakoś czas i się pojawiają 🫣 dzięki forum wiem co mnie czeka 😆

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

II 16.03.2024

preg.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 19 października, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    U nas dzisiaj też wczesna pobudka, 5:30 🤡 Wczoraj mnie całkiem wyjęło z forum, bo młody został w domu, niestety z jelitówką 🙁 Na szczęście nie jest jakaś bardzo spektakularna, ale i tak obawiam się, że złapię 😬 W każdym razie, nadrobiłam wieczorem forum i widzę, że na nasz wątek pełnia nie zadziałała 🫣 Ale za miesiąc to już pewnie będzie wysyp porodów, kto wie, może nawet i mój 😅

Może też w kolejną pełnie mój poród. Kolejna 15.11 to dla mnie idealny termin :D

Elasure, Sparky, Niaha lubią tę wiadomość

II 16.03.2024

preg.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 19 października, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Zdecywanie wygląda na to, że piłka zrobiła robotę. Wczoraj mąż musiał mi pomagać z kąpielą i ubieraniem a dziś już normalnie mogę na spacer iść w swoim ciążowym tempie. Doceniam brak bólu z kazdym krokiem ☺️ Jeśli dziś by nie przeszło to w poniedziałek na pewno uderzyłabym do urofizjo.

Na początku byłam przekonana, że dam radę się przemęczyć bez. Ale przy bólach typu wczorajszego w kroczu mam strach w oczach, że może mnie boleć bardziej. Myślałam, że mam wysoki próg bólu ale to się chyba wszystko weryfikuje z czasem.

Oba bez :) i oba od razu na oksytocynie, syna przenosiłam, a z córką odeszły mi wody, ja to się boję tego znieczulenia bo nigdy nie miałam żadnego oprócz tego u dentysty 🤭 i teraz też idę bez z nadzieją że akcja będzie szybka, może bardziej poboli, ale za to będę czuła i wiedziała kiedy przeć i niczego nie będę spowalniać sztucznie 😊 fakt ja mam bardzo wysoki prog bólu, poród to poród nie ma co czarować że będzie przyjemnie, ale jak zobaczysz dziecko zapomnisz o wszystkim w trymiga 🙂

Elasure, Bibi24 lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 19 października, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    BabaJaga89, Elasure gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳
    Gratulacje donoszonych ciąż 🤩🥳
    Co do dolegliwości ciążowych to bolą mnie biodra i krzyż, wczoraj pocwiczyłam na piłce i jest lepiej. Wgl nocka przespaną praktycznie w całości tylko raz wstawałam do toalety. Pierwszy raz od dłuższego czasu w końcu wyspałam się. 🤩 Tak wgl to rano miałam niespodziankę, chyba czop śluzowy odchodzi, aczkolwiek nie był podbarwiony krwią, więc nie jestem pewna czy to na pewno był czop. 🤔

Elasure, BabaJaga89 lubią tę wiadomość

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 19 października, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pełnia może tak nie podziałała ale widzę, że na wątku październikowym są aż 4 maluszki z datą 17.10 urodzone :D

Elasure, czaranna, KarolinaAnastazja, juss92, Niaha, Sparky lubią tę wiadomość

preg.png

👩🏻32 lat
    👨🏼‍🦲38 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BabaJaga89 wrote:
    Wzrostu mam tyle samo 😅 biodra w zasadzie ani wąskie ani szerokie, ale ja też z tych szczupłych. Przynajmniej taka byłam prawie 9 miesięcy temu 😂 A to Twoja pierwsza ciąża?

Pierwsza normalna, wcześniej bylam w pozamacicznej.

22.02.2024 transfer

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 19 października, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Oba bez :) i oba od razu na oksytocynie, syna przenosiłam, a z córką odeszły mi wody, ja to się boję tego znieczulenia bo nigdy nie miałam żadnego oprócz tego u dentysty 🤭 i teraz też idę bez z nadzieją że akcja będzie szybka, może bardziej poboli, ale za to będę czuła i wiedziała kiedy przeć i niczego nie będę spowalniać sztucznie 😊 fakt ja mam bardzo wysoki prog bólu, poród to poród nie ma co czarować że będzie przyjemnie, ale jak zobaczysz dziecko zapomnisz o wszystkim w trymiga 🙂

No właśnie dokladnie te argumenty mam na myśli przeciwko znieczuleniu, kontrola nad skurczami i nie przedłużanie porodu. Wiem, że nie koniecznie tak musiałoby to na mnie podziałać ale może... no nic pewnie decyzje będziemy podejmować na bieżąco już w trakcie 😊

@Przedszkolanka może akurat coś się zaczyna dziać 🤞🍀

czaranna lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Bruised Autorytet

Wysłany: 19 października, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:

Ja też od zawsze byłam przekonana, że mam bardzo wysoki próg bólu, nawet kiedyś miałam kanałowe bez znieczulenia, ogólnie u dentysty tylko do chirurgicznego usunięcia zęba brałam znieczulenie. Ale bóle w okolicach 7-10cm rozwarcia to był kosmos. Nie chcę Cię straszyć, bo równie dobrze u Ciebie może być zupełnie inaczej, ale trzeba mieć świadomość, że na to nie da się przygotować. Na pocieszenie powiem, że następnego dnia stwierdziłam, że mogło być gorzej i w sumie to mogę rodzić drugie 🤣

Elasure, Niaha lubią tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

preg.png
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    No właśnie dokladnie te argumenty mam na myśli przeciwko znieczuleniu, kontrola nad skurczami i nie przedłużanie porodu. Wiem, że nie koniecznie tak musiałoby to na mnie podziałać ale może... no nic pewnie decyzje będziemy podejmować na bieżąco już w trakcie 😊

@Przedszkolanka może akurat coś się zaczyna dziać 🤞🍀

A z tym spowalnianiem przez znieczulenie się nie zgodzę! Właśnie po nim u mnie wszystko ruszyło bo w końcu wyluzowałam. Przestałam się bać i spinać. Skurcze czułam tylko bez bólu, jakby sam proces wkręcania się w kanał rodny. No i uważnie słuchałam położnej. Druga faza 36 minut, więc jak na pierworódkę to nie wydaje się długo

Elasure, Gusta Blu, Bibi24 lubią tę wiadomość

• czaranna Autorytet

Wysłany: 19 października, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BabaJaga89 wrote:
    A z tym spowalnianiem przez znieczulenie się nie zgodzę! Właśnie po nim u mnie wszystko ruszyło bo w końcu wyluzowałam. Przestałam się bać i spinać. Skurcze czułam tylko bez bólu, jakby sam proces wkręcania się w kanał rodny. No i uważnie słuchałam położnej. Druga faza 36 minut, więc jak na pierworódkę to nie wydaje się długo

Oczywiście że tak jest, na każdą z nas działa wszystko w inny sposób, ja przy 1 porodzie miałam paraliż przy parciu, chyba w ogóle nie oddychałam z bólu nie potrafilam po prostu, ale 15 lat temu o zzo można było sobie pomarzyć 🙈 przy drugim już byłam bardziej wyedukowana i wiedziałam co i jak, zzo mialam dostać ale z 2cm zrobiło się 8 i było za późno :)
    U Ciebie dało to super efekt, ale są również przypadki że kobieta się " rozleniwia" jest zmęczona, chce odpocząć i jej parcie nie jest tak efektywne jak bez zzo, ja nie wiem jakby to wpłynęło na mnie.
    Ja absolutnie się nie wzbraniam, trzeba sobie pozwolić ulżyć jeżeli się tego chce i jest taka możliwość. W moim przypadku nie chcę ingerować w naturę i swoje ciało które wiem że wie co ma robić i że dam radę, czuję się na siłach i ten ból wiem że jest do wytrzymania i ogarnięcia jak dla mnie 😊

👸 33
    👨‍🔧 37

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna za to teraz chciałabym sprawdzić czy wytrzymam bez znieczulenia ale pewnie szybko zmienię zdanie 😅 chyba bardziej żeby sprawdzić swoje siły. Zobaczymy jak to się potoczy 😁

czaranna, Elasure lubią tę wiadomość

• Sparky Autorytet

Wysłany: 19 października, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Może też w kolejną pełnie mój poród. Kolejna 15.11 to dla mnie idealny termin :D

Dla mnie też 😀😀
    BabaJaga89 wrote:

U mnie było baaardzo podobnie po zzo 😊 I doskonale czułam, kiedy przeć😅

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 19 października, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BabaJaga89 wrote:
    czaranna za to teraz chciałabym sprawdzić czy wytrzymam bez znieczulenia ale pewnie szybko zmienię zdanie 😅 chyba bardziej żeby sprawdzić swoje siły. Zobaczymy jak to się potoczy 😁

Najważniejsze abyś czuła się komfortowo to Tobie ma być dobrze ❤️

Ja też nie wiem czy nie pęknę nigdy nic nie wiadomo, no nic jeszcze chwila i się okaże 🤪

BabaJaga89 lubi tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • monii Ekspertka

Wysłany: 19 października, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizycznie naszykowana jestem do szpitala. Torby, kosmetyka ciała przed CC i woda ( od jutra naczczo ). Psychicznie wcale 😂

Elasure, Kofinka, bambari, Niaha, Sparky, Jenny93, zulka, Pati2804, Waflut, czaranna lubią tę wiadomość

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2019 - syn Staś ❤ ( rozszczep lewostronny całkowity, autyzm, opóźnienie rozwoju, zaburzenia koordynacji ruchowej, afazja, adhd )
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 19 października, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:
    Fizycznie naszykowana jestem do szpitala. Torby, kosmetyka ciała przed CC i woda ( od jutra naczczo ). Psychicznie wcale 😂

Będzie dobrze ☺️ wiesz czego się spodziewać a to już duży plus całej sytuacji 🍀💚

monii, Niaha lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• monii Ekspertka

Wysłany: 19 października, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Będzie dobrze ☺️ wiesz czego się spodziewać a to już duży plus całej sytuacji 🍀💚

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2019 - syn Staś ❤ ( rozszczep lewostronny całkowity, autyzm, opóźnienie rozwoju, zaburzenia koordynacji ruchowej, afazja, adhd )
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 19 października, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff przetrwałam ten dzień 🥳 Mlody na szczęście dzisiaj był wyjątkowym aniołeczkiem, praktycznie cały dzień bawiliśmy się autkami i klockami tak, że mogłam siedzieć 😅 Oby jutro też był łaskawy dla mamy 🙏🏼 Za to malutka w brzuchu nieźle dawała popalić, w pewnym momencie myślałam, że będzie chciała wychodzić przez cewkę moczową 🤣 Akurat musiała się uwziac na pęcherz, jak dostęp do łazienki był utrudniony 🤡

Mamy czekające na drugiego bobasa, jak się czujecie psychicznie? Nie przeraża Was trochę myśl jak to będzie? Coraz częściej myślę o tym, jak ciężko będzie podzielić uwagę między nich i boję się, że będę tak umęczona, że całkiem stracę radość życia 🫣 Drugie dziecko było (i jest!) bardzo chciane i planowane, ale jak jestem już tak blisko, to jednak łapią mnie wątpliwości, czy dam radę 🙈

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ