LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Ja po wizycie. Nie była to wizyta kontrolna a meldunkowa z szpitalu. Dostałam trochę papierów do domu, położna wytłumaczyła co i jak. W sumie nie martwię się samym porodem, bardziej, że czegoś nie zrozumiem. I trochę tak było niby jestem tu od lat, ale czasami prawdziwi niemcy są dla mnie niezrozumiali. Nawet mój mąż, który jest tu od prawie 20 lat miał momenty, że musiał dopytać 🙈😅
Muszę poczekać do 28.10 na moją wizytę i okaże się czy rodze naturalnie czy czeka mnie CC. Trzymajcie kciuki, żeby malutka miała ochotę się odpowiednio ułożyć i nie chciała wyjść wcześniej, bo wtedy też muszę jechać do innego szpitala z oddziałem dla maluszków.
Z super dobrych wieści to choroba odpuszcza!!! Ufff... bycie chorym w ciąży to totalna masakra.
Dzisiaj skorzystałam z okazji i ogarnęłam dużą część mieszkania. Czyste wnętrze, zdrowe ciałoczaranna, Waflut, Elasure, Jenny93, MaggLbn, Sparky, Pati2804, KarolinaAnastazja, zulka, Niaha, Przedszkolanka123, Galena lubią tę wiadomość
-
MaggLbn wrote:Też mam dużo włókniaków, cała szyja wysypana. Orientowałaś się już jak to się usuwa? Naiwnie myślałam, że znikną po ciąży 🙄
U mnie duży nawrót ŁZS, na głowie dramat, nawet na buzi wyszła zmiana A możliwości leczenia mocno ograniczone niestety.MaggLbn lubi tę wiadomość
-
U mnie co do cery, oprócz suchej skóry wygląda lepiej teraz niż przed 🤭 a sucha skóra to pewnie zasługa niskiej hemoglobiny, mam nadzieję że też ja podciągnę łykam żelazo razem z witamina C 2 razy dziennie na szczęście nie mam dolegliwości jelitowych 😆
Wycieki z piersi mam od 18 tyg niezmiennie cały czas chociaż piersi z wklęsłego B urosly mi na małe C, w poprzedniej ciąży też tak bylo, co do związku z laktacja wiem że nie ma to znaczenia, czy coś leci czy nie i jak to się przeklada na ilość pokarmu, nie ma co się przejmować każdy organizm jest inny
Teraz powiedziałabym że zaczynam mieć mrowienia dodatkowo i zmienił się troszkę zapach.
Ja nie kupowałam femikalera za to kupiłam na allegro syrop z czystego słodu jęczmiennego całe 650g za 20 zł podobno cuda robi bo generalnie czy w piwie typu karmi czy w suplementach chodzi właśnie o ten skladnik - ciekawa jestem zależy mi na lepszej laktacji niż ostatnio zobaczymy 😜
Elasure lubi tę wiadomość
-
Waflut wrote:Plexr to jest właśnie plazma 😁 mega polecam tą metodę.
-
Elasure wrote:Kurcze u mnie też sporo wlokniaków na szyi i dekolcie, plus jeden się powiększył na powiece. A usuwają to na NFZ? Bo jak patrzyłam na ceny prywatnie od sztuk to pojdę z torbami 🙄
Coś czuję, że przez ten ból krocza będę mieć ze 2 dni wyjęte z życia. Mam ochotę krzyczeć i płakać z bólu przy każdej zmianie pozycji i chodzeniu. A rano było jeszcze wszystko okay, szybko się to wszystko zmienia.
Na NFZ można zamrozić azotem, o ile są malutkieElasure, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
Nowa1992 wrote:U nas to samo, wczoraj byłam u mojego back upowego lekarza w moim mieście i waga 3200.. a jeszcze 3 tygodnie 😱 delikatnie sugerował przyzwyczaić się do myśli że może być cesarka
Ja za to usłyszałam, że mam warunki do urodzenia dużego dziecka 😂 jestem wysoka, więc dużo pewnie zależy od budowy ciała. Bardzo liczę na SN, poród fakt, męczący ale potem kontrakt skóra do skóry, cudne wspomnienie. No i od razu chodziłam i funkcjonowałam zupełnie normalnie, po tych 2h odpoczynku z dzieckiem na piersi. -
@Elasure łączę się z Tobą w bólu. Ja od 2 dni mam ból w pachwinie i spojeniu łonowym, przy każdym kroku. Nad ranem chciałam się przewrócić na drugi bok i zabolało mnie w dole brzucha jakby mnie żelazem paliło skala bólu 10/10. Pare sekund ale koszmar 😭
Rano poszłam na badanie krwi, a potem leżakowałam grzecznie parę godzin na kanapie.
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
Trzymajcie się! 🍀Elasure lubi tę wiadomość
-
BabaJaga89 wrote:Ja za to usłyszałam, że mam warunki do urodzenia dużego dziecka 😂 jestem wysoka, więc dużo pewnie zależy od budowy ciała. Bardzo liczę na SN, poród fakt, męczący ale potem kontrakt skóra do skóry, cudne wspomnienie. No i od razu chodziłam i funkcjonowałam zupełnie normalnie, po tych 2h odpoczynku z dzieckiem na piersi.
Ja od początku słyszałam że szykuje się większy egzemplarz po rodzicach. Oboje z mężem jestesmy wysocy, ja 176, maz prawie 190. Ale ja należę raczej do szczupłych, biodra też mam niezbyt szerokie. Nastawiałam się na SN, ale im bliżej tym bardziej się boję ze bede sie męczyć kilkanaście godzin i powiedzą ze jednak CC bo sie nie uda 😔 -
Nowa1992 wrote:Ja od początku słyszałam że szykuje się większy egzemplarz po rodzicach. Oboje z mężem jestesmy wysocy, ja 176, maz prawie 190. Ale ja należę raczej do szczupłych, biodra też mam niezbyt szerokie. Nastawiałam się na SN, ale im bliżej tym bardziej się boję ze bede sie męczyć kilkanaście godzin i powiedzą ze jednak CC bo sie nie uda 😔
Wzrostu mam tyle samo 😅 biodra w zasadzie ani wąskie ani szerokie, ale ja też z tych szczupłych. Przynajmniej taka byłam prawie 9 miesięcy temu 😂 A to Twoja pierwsza ciąża? -
Galena wrote:@Elasure łączę się z Tobą w bólu. Ja od 2 dni mam ból w pachwinie i spojeniu łonowym, przy każdym kroku. Nad ranem chciałam się przewrócić na drugi bok i zabolało mnie w dole brzucha jakby mnie żelazem paliło skala bólu 10/10. Pare sekund ale koszmar 😭
Rano poszłam na badanie krwi, a potem leżakowałam grzecznie parę godzin na kanapie.
Trzymajcie się! 🍀
na spojenie łonowe mega pomogła mi rada żeby trzymać nogi razem zawsze przy obrotach, wstawaniu itp. Poprzednio nie wiedzialam o tym i się męczyłam a teraz serio w zasadzie nie boli tylko czasem trochę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 03:27
Elasure, bambari lubią tę wiadomość
-
BabaJaga89, Elasure gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳
Przedszkolanka123, BabaJaga89, bambari, czaranna, Elasure, Jenny93, Natalia K, Waflut, KarolinaAnastazja, MaggLbn, Galena, Bruised, Makija, juss92, MonReve96, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
W mojej szkole rodzenia można wykupić też poród domowy. Bardzo często dziewczyny rodzą naturalnie dzieci 4-4,5kg bez żadnych komplikacji. Często się też zdarza, że na USG dziecko wychodzi np 4200, a potem się rodzi 3600 😉 jeśli chodzi o biodra to dobrze je zmierzyć specjalnym przyrządem, a nie na oko ☺️
Witam się z Wami w sobotę, mój syn postanowił że wstajemy już po 5 😞 ja powoli zaczynam tracić nadzieję na samoistny poród, dzisiaj będę pisać do położnej czy w poniedziałek mam jechać do szpitala czy wstrzymujemy się kilka dni.BabaJaga89, Elasure, KarolinaAnastazja, juss92 lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:W mojej szkole rodzenia można wykupić też poród domowy. Bardzo często dziewczyny rodzą naturalnie dzieci 4-4,5kg bez żadnych komplikacji. Często się też zdarza, że na USG dziecko wychodzi np 4200, a potem się rodzi 3600 😉 jeśli chodzi o biodra to dobrze je zmierzyć specjalnym przyrządem, a nie na oko ☺️
Witam się z Wami w sobotę, mój syn postanowił że wstajemy już po 5 😞 ja powoli zaczynam tracić nadzieję na samoistny poród, dzisiaj będę pisać do położnej czy w poniedziałek mam jechać do szpitala czy wstrzymujemy się kilka dni.
Moja dzisiaj po 4 😢
Już mi pokazuje że dobrze nie będzie😂 -
U nas dzisiaj też wczesna pobudka, 5:30 🤡 Wczoraj mnie całkiem wyjęło z forum, bo młody został w domu, niestety z jelitówką 🙁 Na szczęście nie jest jakaś bardzo spektakularna, ale i tak obawiam się, że złapię 😬 W każdym razie, nadrobiłam wieczorem forum i widzę, że na nasz wątek pełnia nie zadziałała 🫣 Ale za miesiąc to już pewnie będzie wysyp porodów, kto wie, może nawet i mój 😅
Szykuje mi się ciężki weekend, mąż będzie robił ostatnie grubsze prace remontowe w łazience, a ja będę cały czas z moim zbuntowanym dwulatkiem, i to na dodatek nie do końca zdrowym, więc nawet pewnie z domu nie wyjdziemy 🥴 Trzymajcie kciuki, żebyśmy wszyscy to przetrwali 😆 Milego weekendu, jak możecie to korzystajcie z możliwości odpoczynku 😂🩷monii, Elasure, KarolinaAnastazja, juss92 lubią tę wiadomość
-
Galena wrote:@Elasure łączę się z Tobą w bólu. Ja od 2 dni mam ból w pachwinie i spojeniu łonowym, przy każdym kroku. Nad ranem chciałam się przewrócić na drugi bok i zabolało mnie w dole brzucha jakby mnie żelazem paliło skala bólu 10/10. Pare sekund ale koszmar 😭
Trzymajcie się! 🍀
U mnie już lepiej było w nocy ale się jej okropnie bałam. Na wieczór piłka wleciała na pół godziny.
W domu wszyscy spanikowani byli, że to już😂 musiałam uspokajać, że to objaw ciąży nie porodu. Jedyna osoba przejawiająca gotowość to mój mąż, eksyctacja na jego twarzy na możliwy poród to było coś pięknego. A do mnie dociera, że ja chyba nie będę nigdy gotowa na poród i to się po prostu będzie musiało zadziać 🙈
Taaaak donoszona ciąża, niech się dzieje 🥳
Sparky zdecydowanie u nas ta pełnia to kicha 😂 nie wiem jak wy ale ja do następnej nie czekam! Trzymaj się tam, jakieś medytacje w głowie odpraw na przetrwanie!
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
BabaJaga89 wrote:na spojenie łonowe mega pomogła mi rada żeby trzymać nogi razem zawsze przy obrotach, wstawaniu itp. Poprzednio nie wiedzialam o tym i się męczyłam a teraz serio w zasadzie nie boli tylko czasem trochę.
Też mi fizjo dała radę „kolana razem” i takie hasło bardzo łatwo zapamiętać, a mnie od tamtej pory ani w udach, ani w pachwinach nie ciągnie, a już się zaczynało. Podczas wysiadania z auta, wstawania z łóżka itd.
Ja to szczerze mówiąc mogłabym ze trzy dni przenosić, bo mąż się obliczył z urlopem i do Sylwestra mu nie starczy jak urodzę w terminie, czyli 30.11 xD ale 3 dni to maksymalnieBabaJaga89, Elasure lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:U mnie już lepiej było w nocy ale się jej okropnie bałam. Na wieczór piłka wleciała na pół godziny.
W domu wszyscy spanikowani byli, że to już😂 musiałam uspokajać, że to objaw ciąży nie porodu. Jedyna osoba przejawiająca gotowość to mój mąż, eksyctacja na jego twarzy na możliwy poród to było coś pięknego. A do mnie dociera, że ja chyba nie będę nigdy gotowa na poród i to się po prostu będzie musiało zadziać 🙈
Taaaak donoszona ciąża, niech się dzieje 🥳
Sparky zdecydowanie u nas ta pełnia to kicha 😂 nie wiem jak wy ale ja do następnej nie czekam! Trzymaj się tam, jakieś medytacje w głowie odpraw na przetrwanie!
Gratulacje ❤
Ja właśnie lecę po śledzie 😂Elasure lubi tę wiadomość
-
monii wrote:Gratulacje ❤
Ja właśnie lecę po śledzie 😂
Czyżby jakaś przed porodowa zachcianka? U mnie chyba wjedzie jajecznica 🤭
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:Czyżby jakaś przed porodowa zachcianka? U mnie chyba wjedzie jajecznica 🤭
Chyba tak 😂 nagle poczułam że potrzebuje śledzi 😂 wczoraj tak miałam na frytki. Ostatnio czułam smak piwa i zapach przez dwa tygodnie 😂Niaha, Elasure lubią tę wiadomość