LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
BabaJaga89 wrote:Hej, u nas wszystko ok! Waga 3220g a jeszcze 3 tygodnie do końca 😵 no nic, jutro koniec 37tc, nic tylko czekać 😁
Jesteśmy dokładnie na takim samym etapie 🥰 u mnie w poniedziałek było 3250g zobaczę jak będzie we wtorek 🤭 a masz jakieś KTG w planie? Jak u Ciebie ze skurczami cokolwiek się przejawia? U mnie totalne nic i boję się, że moja macica nie ćwiczy przez co łatwo nie będzie 🙄
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Gusta Blu wrote:Jak u Was na tym etapie wygląda wyciek z piersi? U mnie chyba coś wyhamowało. Jeszcze miesiąc temu codziennie zmieniałam piżamę, bo po nocy miałam plamy w okolicy biustu, a teraz nic. Nawet piersi wydają się mniej nabrzmiałe, a sutki nie tak ciemne jak były. Martwić się już, czy jeszcze zaczekać? 🧐
U mnie też, ale tłumacze to sobie, że ostatnio naprawdę mało wody piję. No nie mogę się jakoś zmusić do tego 🫣 -
@Kofinka dzięki, dajesz mi nadzieję ❤️
@Gustablu u mnie zero wycieku, raz jedna kropelka po naciśnięciu. Czasem pojawia się pieczenie w sutkach i swędzenie więc mam wrażenie, że i tak się tam coś dzieje 🤭
@Monii też jestem tego zdania, że lepiej samej niż z byle kim. Dlatego dość późno męża poznałam, ale jak już się pojawił na moim radarze to wszystkie puzzle trafiły na swoje miejsce.monii lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
@Gusta Blu u mnie jeszcze ani razu nic nie pociekło (albo to totalnie przeoczyłam), biust nie urósł jakoś diametralnie (może pół rozmiaru? max. rozmiar), ale brodawki nadal mega tkliwe i w ostatnich tygodniach się robią coraz ciemniejsze. Jak czytałam, że Wam już leci, to się trochę zaniepokoiłam, ale lekarka mówiła, że każda kobieta jest inna i to wszystko norma.
Ubranka z H&M zdecydowanie większe! Podobnie inne skandynawskie i niemieckie firmy (Engel, Reima, Joha, Janus, Wheat itd.). NEXT jest brytyjski i oni mają jakąś bardziej adekwatną tę rozmiarówkę -
Gusta Blu wrote:Jak u Was na tym etapie wygląda wyciek z piersi? U mnie chyba coś wyhamowało. Jeszcze miesiąc temu codziennie zmieniałam piżamę, bo po nocy miałam plamy w okolicy biustu, a teraz nic. Nawet piersi wydają się mniej nabrzmiałe, a sutki nie tak ciemne jak były. Martwić się już, czy jeszcze zaczekać? 🧐
Ja od początku nie miałam ani jednej akcji z wyciekiem siary. Nie wiem do końca czy to dobrze czy wróży problemy z laktacją -
Kofinka wrote:Dziewczyny podpowiedzcie jeszcze bo nie pamiętam - rozmiarówka H&M jest większa czy mniejsza niż standardowe powiedzmy? Najbardziej to mam wyczucie z ubranek NEXT, jak ktoś potrafi to jakoś porównać to będę wdzięczna
Jak dla mnie jest zawyżona, jak w next 😁
62wypada jak 74 itp😄Kofinka lubi tę wiadomość
-
Położna moją mówiła, że to kwestia indywidualna organizmu. Kompletnie się nie przejmować w trakcie ciąży czy jest/ czy go nie ma/ czy był I zanikł 😊
Mozg wie co z cycuchami zrobić 😊😁miska122, Elasure, juss92 lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka123 wrote:Ja do 3 w nocy męczyłam się żeby zasnąć, ale jak udało się zasnąć to do teraz spałam 😀 zbieram się na ktg, zobaczymy czy maleństwo dalej spokojne 🤔
Też właśnie lecę na ktg 😅 oby zapisały się skurczeElasure, juss92, Przedszkolanka123, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Położna moją mówiła, że to kwestia indywidualna organizmu. Kompletnie się nie przejmować w trakcie ciąży czy jest/ czy go nie ma/ czy był I zanikł 😊
Mozg wie co z cycuchami zrobić 😊😁
Dodatkowo laktację rozkręca dzidziuś, nie nasze hormony zobaczycie jak zaczną płakać to mleko będzie leciało jak tylko usłyszycie 🙈Elasure, Niaha, Jenny93, KarolinaAnastazja, juss92 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🙂 gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie jeszcze w dwupaku ✊😘
Ja wczoraj wyszłam ze szpitala, dostałam skierowanie do hematologa i udało mi się zapisać na wizytę na 21.10 także sukces 😊🙏 zobaczymy co powie na moje wyniki I ta niska ilość płytek krwi..
Wczoraj po powrocie ze szpitala miałam niewielką ilość śluzu podbarwionego na różowo i spięcia brzucha dosyć często ale wzięłam nospe i się uspokoiły trochę te spięcia a plamienie nie wróciło od tego czasu w ogóle, liczę na to że to było plamienie po porannym badaniu przez lekarza przed wyjściem do domku.
Liczę na to że Franek jeszcze ze dwa tygodnie zechce poczekać w brzuszku, już mieliśmy rozmowę na ten temat haha 😅🤭 zobaczymy czy się posłucha i będzie grzecznie siedział 🙂
Ograniczyłam aktywność do minimum bo szyjka w poniedziałek była dłuuuga (tak mówiła pani doktor) a wczoraj na badaniu miała 1 cm 😳🤯 także ten.. 🙈 maz przejął moje obowiązki w domu 😅
A i muszę badać minimum raz w tygodniu morfologie I sprawdź czy płytki krwi nie spadają, jutro idę rano na pobranie żeby mieć świeże wyniki przed wizytą u hematologa na poniedziałek 🙂 a w poniedziałek znowu muś iść żeby mieć świeże wyniki na wizytę u ginekologa we wtorek.. hahha masakra 🤣 można oszaleć 😅
Miłego weekendu ! 😘 korzystajcie z pogody i słońca jeśli tylko możecie 😊🌞 -
Wow Pati to dzieje się u Ciebie! Trzymam kciuki żeby Franio jeszcze posiedział w brzuszku tak jak sobie tego życzysz ✊🍀💚
Ja tu zagryzam daktyle i popijam sokiem ananasowym żeby coś się rozkręcało, nadzieja umiera ostatnia !💪😄
@Niaha daj znać jak tam po KTGNiaha, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Niaha wrote:Też właśnie lecę na ktg 😅 oby zapisały się skurcze
Z Remkiem wszystko ok, ciężko było go złapać, ale ostatecznie się udało.
U mnie skurczy brak 😔 -
Niaha wrote:Z Remkiem wszystko ok, ciężko było go złapać, ale ostatecznie się udało.
U mnie skurczy brak 😔Niaha, Jenny93 lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka123 wrote:U mnie też wszystko w porządku i skurczy brak. Ale przestraszyłam się, bo ruchy nie zapisywały się i musiała zmieniać pozycję żeby pobudzić dziecko. 🙈
U mnie tak samo, prawy bok, lewy bok, próba ruszenia go siła, no uparciuch straszny 😅Przedszkolanka123, Jenny93 lubią tę wiadomość
-
U mnie dziś ciężka noc była 🤮 ale to chyba nie pełnia i oczyszczanie tylko wieczorna pizza 😆
Byłam dzisiaj u dentysty (ostatni przegląd z rtg i czyszczenie/piaskowanie robiłam w lutym i było wszystko ok) nic mnie nie boli ale słyszałam, że w ciąży zęby lubią się psuć i faktycznie coś tam wyszło. Cieszę się, że ogarnę to jeszcze w ciąży, bo później pewnie będzie ciężko z czasem.
Dla młodego wszystko już naszykowane, ale niech sobie jeszcze w brzuszku posiedzi, matka musi zęby poleczyc 🤣 -
Niaha wrote:U mnie tak samo, prawy bok, lewy bok, próba ruszenia go siła, no uparciuch straszny 😅
Mam to samo 🙈 Najgorsze jak słyszę jak dziewczyny obok cały czas klikają, a mój leniuszek to tam chyba raz na kilka minut palcem tylko ruszy 😅 A tylko wstanę i wyjdę z ktg to od razu impreza 🙈Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
BabaJaga89 wrote:Hej, u nas wszystko ok! Waga 3220g a jeszcze 3 tygodnie do końca 😵 no nic, jutro koniec 37tc, nic tylko czekać 😁
U nas to samo, wczoraj byłam u mojego back upowego lekarza w moim mieście i waga 3200.. a jeszcze 3 tygodnie 😱 delikatnie sugerował przyzwyczaić się do myśli że może być cesarkaNiaha lubi tę wiadomość
-
Makija wrote:@Elasure musisz sok ananasowy zmienić na świeżego ananasa bo tylko on ma ten enzym 😁 sok nic nie da
Ananas z puszki też może być?
Są jakieś ograniczenia co do dziennej dawki daktyli?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 15:14
-
Jenny93 wrote:Mam to samo 🙈 Najgorsze jak słyszę jak dziewczyny obok cały czas klikają, a mój leniuszek to tam chyba raz na kilka minut palcem tylko ruszy 😅 A tylko wstanę i wyjdę z ktg to od razu impreza 🙈
Dokładnie tak jak u mnie, przez godzinę kilknelam max kilka razy 😅 a po wyjściu co chwila dostaje kopniaki w zebra 🙃Jenny93 lubi tę wiadomość