X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 18 października, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K, BabaJaga89 kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀🍀

Bruised, czaranna, KarolinaAnastazja, Makija, Jenny93, pandzia 🐼, zulka, Przedszkolanka123, Sparky, agatka06, bambari, Pati2804, juss92, MaggLbn, Galena lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 18 października, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pobudkę od kilku dni o 5, mlody zaczyna się wiercić i do 7 nie zasnę..
    A od 7 to jak jakiś niedźwiedź w sen zimowy zapadam i się wybudzić nie mogę 🫠

Dobrego weekendu !!! 💐💐💐

Elasure, Niaha lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • monii Ekspertka

Wysłany: 18 października, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Ja mam pobudkę od kilku dni o 5, mlody zaczyna się wiercić i do 7 nie zasnę..
    A od 7 to jak jakiś niedźwiedź w sen zimowy zapadam i się wybudzić nie mogę 🫠

Dobrego weekendu !!! 💐💐💐

Ja wczoraj się z malutką dogadałam i całą noc do 6 dała mi spać 😅 o 6 to ja wstaje wyszykować starszaków do szkoły i przedszkola 😂

Wzajemnie :) w niedziele idę do szpitala w poniedziałek CC 😱

Elasure, Jenny93, Niaha, KarolinaAnastazja, Przedszkolanka123, Pati2804, juss92, MaggLbn, Sparky lubią tę wiadomość

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2019 - syn Staś ❤ ( rozszczep lewostronny całkowity, autyzm, opóźnienie rozwoju, zaburzenia koordynacji ruchowej, afazja, adhd )
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 18 października, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:
    Ja wczoraj się z malutką dogadałam i całą noc do 6 dała mi spać 😅 o 6 to ja wstaje wyszykować starszaków do szkoły i przedszkola 😂

Wzajemnie :) w niedziele idę do szpitala w poniedziałek CC 😱

Ja nadal nie wiem na czym stoję z wywoływaniem, ale jest szansa, że obie w poniedziałek urodzimy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 08:49

Jenny93, Niaha, monii, KarolinaAnastazja, Nina_02, MaggLbn lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • monii Ekspertka

Wysłany: 18 października, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Ja nadal nie wiem na czym stoję z wywoływaniem, ale jest szansa, że obie w poniedziałek urodzimy :D

Super ❤

Będą z jednego dnia ❤

Trzymam kciuki ❤

miska122 lubi tę wiadomość

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2019 - syn Staś ❤ ( rozszczep lewostronny całkowity, autyzm, opóźnienie rozwoju, zaburzenia koordynacji ruchowej, afazja, adhd )
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 18 października, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze tylko kilka dni i będziecie tulić swoje maleństwa 😍 będzie pięknie dziewczyny! Wszystko w domku już gotowe na nowego lokatora?

W ogóle to ja podziwiam wszystkie Was które będą miały teraz kolejne dzieciątko. Patrząc na to jak ja się czuję, poruszam, jękam, stękam i nie mam mocy na nic to nie wyobrażam sobie być w kolejnej ciąży i jeszcze w tym momencie opiekować się dzieciątkiem. A mój mąż już w głowie robi listę imion dla kolejnych dzieci 🙈😂

Fania017, Niaha, MaggLbn, Sparky lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 18 października, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ze spaniem idzie różnie. Na pewno coś mi się poprzestawiało, że chodzę spać późno - kolo północy, ale za to wstaję po 9. W nocy jest kilka pobudek, ale nie tak, żebym godzinami nie mogła spać. Jeśli mała zachowa swoje godziny aktywności to na pewno o północy będzie pobudka, potem koło 3 i koło 5-6. Myślicie, że tak to może działać?

preg.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 18 października, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Mi ze spaniem idzie różnie. Na pewno coś mi się poprzestawiało, że chodzę spać późno - kolo północy, ale za to wstaję po 9. W nocy jest kilka pobudek, ale nie tak, żebym godzinami nie mogła spać. Jeśli mała zachowa swoje godziny aktywności to na pewno o północy będzie pobudka, potem koło 3 i koło 5-6. Myślicie, że tak to może działać?

Całkiem możliwe, o tyle że w pierwszej ciąży moja córeczka swoje okienka aktywności miała o 22.30, o północy i o 5 rano, tak jak się urodziła zamieniła północ na 2.00 w nocy i tak długo długo pozostawało, więc noce były naprawdę ok, bo w sumie wychodziła jedna pobudka i jedna nad ranem, ale za to w dzień - nie spała w ogóle. Zawsze śmiałam się że ona zamiast spać w dzień to włączała tryb szybkiego ładowania, i miała przez dzień 3-4 drzemki po 10-15 min max, zaczęła sypiać w dzień po skończeniu 13 miesięcy😁 także taki egzemplarz😁🤣😊

A teraz synek dyskotekę urządza sobie o 23 i około 4... I szaleje cały dzień praktycznie...aż sama jestem ciekawa jak to będzie🩵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 09:49

• monii Ekspertka

Wysłany: 18 października, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    To jeszcze tylko kilka dni i będziecie tulić swoje maleństwa 😍 będzie pięknie dziewczyny! Wszystko w domku już gotowe na nowego lokatora?

W ogóle to ja podziwiam wszystkie Was które będą miały teraz kolejne dzieciątko. Patrząc na to jak ja się czuję, poruszam, jękam, stękam i nie mam mocy na nic to nie wyobrażam sobie być w kolejnej ciąży i jeszcze w tym momencie opiekować się dzieciątkiem. A mój mąż już w głowie robi listę imion dla kolejnych dzieci 🙈😂

Wszystko mam gotowe 😊
    A wyobraź sobie dwójkę w szkole. Nauki multum, komunia za pasem i dziecko z autyzmem 😂 magia totalna i głowa kwadratowa 😂

Elasure, Niaha, Bibi24 lubią tę wiadomość

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 18 października, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:

Chyba wszystko gotowe :)
    Powiem Ci, że (nie)stety człowiek szybko zapomina jak ciężko jest w ciąży i sam siebie przekonuje, że nie było tak źle 😂

Elasure, Niaha lubią tę wiadomość

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 18 października, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Ktoś jeszcze nie śpi? U mnie jakieś krwawe zabójcze sny, od godziny się przewracam i nie mogę zasnać. A teraz jeszcze młody dostał czkawki 🤭
    Kolejna noc na raty, chyba czas się przyzwyczaić bo po porodzie już nie będzie lekko 😄
    Ja do 3 w nocy męczyłam się żeby zasnąć, ale jak udało się zasnąć to do teraz spałam 😀 zbieram się na ktg, zobaczymy czy maleństwo dalej spokojne 🤔

Niaha, Elasure lubią tę wiadomość

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 18 października, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Chyba wszystko gotowe :)
    Powiem Ci, że (nie)stety człowiek szybko zapomina jak ciężko jest w ciąży i sam siebie przekonuje, że nie było tak źle 😂

Jestem w to w stanie uwierzyć. Pierwszy trymestr przeorał nas psychicznie, fizycznie i finansowo. Wtedy mówiliśmy, że to będzie jedynak. Teraz już lajcik w myślach kolejne dziecko a to jeszcze wyjść nie chce 😂😂 Z resztą nie jest powiedziane, że nam się w ogóle jeszcze kiedyś uda jakieś spsocić skoro Olafek to nasz istny cud🥰 No ale głowa swoje, nadzieję daje, że może się coś odblokowało i kiedyś jeszcze raz się uda.

@Monii szacun za ogarnianie tego, jeszcze teraz w dodatku bez wsparcia partnera. Ręce pełne roboty, mam nadzieję, że uśmiechy dzieciaków wynagradzają Ci wszystkie trudności💪

Niaha, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 18 października, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas wszystko ok! Waga 3220g a jeszcze 3 tygodnie do końca 😵 no nic, jutro koniec 37tc, nic tylko czekać 😁

miska122, Niaha, Przedszkolanka123, Jenny93, agatka06, czaranna, Elasure, KarolinaAnastazja, Pati2804, Bruised, juss92, zulka, Makija, MaggLbn, Fania017, Sparky, Kofinka lubią tę wiadomość

• Kofinka Ekspertka

Wysłany: 18 października, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Jestem w to w stanie uwierzyć. Pierwszy trymestr przeorał nas psychicznie, fizycznie i finansowo. Wtedy mówiliśmy, że to będzie jedynak. Teraz już lajcik w myślach kolejne dziecko a to jeszcze wyjść nie chce 😂😂 Z resztą nie jest powiedziane, że nam się w ogóle jeszcze kiedyś uda jakieś spsocić skoro Olafek to nasz istny cud🥰 No ale głowa swoje, nadzieję daje, że może się coś odblokowało i kiedyś jeszcze raz się uda.

@Monii szacun za ogarnianie tego, jeszcze teraz w dodatku bez wsparcia partnera. Ręce pełne roboty, mam nadzieję, że uśmiechy dzieciaków wynagradzają Ci wszystkie trudności💪
    Wierze ze Ci sie uda. Ja mimo wieku -39 lat doświadczyłam niespodzianki w postaci 2 ciąży - uważam że głowa ma znaczenie plus pierwsza ciąża spowodowała że organizm jakoś chyba wiedział co zrobić ;) staraliśmy się o pierwsze dziecko latami, tylko u mnie nigdy nie znaleziono przyczyny - tzw niepłodność idiopatyczna czytaj - blokująca głowa i nakręcanie się na ciążę - takie mam zdanie po latach :)

monii, Elasure lubią tę wiadomość

• Kofinka Ekspertka

Wysłany: 18 października, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie jeszcze bo nie pamiętam - rozmiarówka H&M jest większa czy mniejsza niż standardowe powiedzmy? Najbardziej to mam wyczucie z ubranek NEXT, jak ktoś potrafi to jakoś porównać to będę wdzięczna :)

• monii Ekspertka

Wysłany: 18 października, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:

Lepiej być samej niż z byle kim. Może nie dorósł do bycia ojcem. Ale właśnie wsparcie dzieci wynagradza wszystko ❤

czaranna, Niaha, Elasure lubią tę wiadomość

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 18 października, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie jeszcze bo nie pamiętam - rozmiarówka H&M jest większa czy mniejsza niż standardowe powiedzmy? Najbardziej to mam wyczucie z ubranek NEXT, jak ktoś potrafi to jakoś porównać to będę wdzięczna :)
    Ubranka z H&M są zasadniczo większe o rozmiar, czyli ich 50 to w innych sklepach 56 😊

Kofinka lubi tę wiadomość

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 18 października, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was na tym etapie wygląda wyciek z piersi? U mnie chyba coś wyhamowało. Jeszcze miesiąc temu codziennie zmieniałam piżamę, bo po nocy miałam plamy w okolicy biustu, a teraz nic. Nawet piersi wydają się mniej nabrzmiałe, a sutki nie tak ciemne jak były. Martwić się już, czy jeszcze zaczekać? 🧐

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 18 października, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Jak u Was na tym etapie wygląda wyciek z piersi? U mnie chyba coś wyhamowało. Jeszcze miesiąc temu codziennie zmieniałam piżamę, bo po nocy miałam plamy w okolicy biustu, a teraz nic. Nawet piersi wydają się mniej nabrzmiałe, a sutki nie tak ciemne jak były. Martwić się już, czy jeszcze zaczekać? 🧐

Nie mam żadnego, w poprzedniej ciąży też nie miałam. Za to miałam wielki nawał i karmiłam rok ☺️ myślę, że nie masz się czym martwić

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 18 października, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu ja nie mam i nie miałam żadnego 🫣 kilka razy pojawiły mi się dosłownie kropelki siary, ale to bardziej ponacisnieciu na brodawkę. Od początku ciąży nawet mi biust nie urósł, bo widzę, że stanik który był za duży przed, nadal taki jest 😆 chyba u każdego to inaczej wygląda i wydaje mi się, że nie ma co panikować. Jedyne co zauważyłam to od około tygodnia/dwóch brodawki przestałam NARESZCIE mieć tkliwe, wcześniej nawet koszulki mnie drażniły.

age.png
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ