X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz moja kolej… Tak się cieszyłam ostatnio, że się trzymam bez żadnych choróbsk, to mi mąż z biura przywlókł 🤒 kupiłam prenalen do ssania i do picia, coś na zatoki i liczę, że minie szybko i bez wizyty u lekarza 🥲 nie wiem co to za paskudztwo krąży, ale wszyscy dookoła chorzy 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 18:22

age.png
  • monii Ekspertka

Wysłany: 17 października, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy pełnia dzisiaj tak na mnie działa czy mam gorszy dzień, ale od rana dosłownie leżę plackiem w łóżku i nawet nie mam ochoty rozmawiać z mężem. 🤔🙈

Ja nie spałam w nocy. W dzień godzinę. I strasznie mnie głowa boli.

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2019 - syn Staś ❤ ( rozszczep lewostronny całkowity, autyzm, opóźnienie rozwoju, zaburzenia koordynacji ruchowej, afazja, adhd )
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Ja mam wrażenie, że teraz każdy dzień mam gorszy 🙈
    Nie śpię po nocach, wszystko mnie boli, męczy mnie zgaga. Nocami boli mnie brzuch, w ciągu dnia przechodzi.
    Bardzo dłuży mi się czas i boję się, że do poniedziałku nic nie ruszy. Te ostatnie dni są okropne...

Mocne kciuki żeby jednak przed poniedziałkiem Maksiu zechciał już wyjść z brzuszka🤞🏻🤞🏻 i bezproblemowego porodu Ci życzę🍀❤️

miska122 lubi tę wiadomość

30.03.24 ⏸️ 5cs
    02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
    18.04🩺 2,8mm🥰
    29.04🩺 jest ❤️
    13.05🩺 3,22cm😍
    28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😁
    06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
    24.06🩺chłopczyk(70%)🩵
    22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
    05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk🩵
    26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
    23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
    30.09🩺 3.prenatalne - wszystko prawidłowo i 1783g Henia💙
    21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
    18.11🩺

preg.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    I teraz moja kolej… Tak się cieszyłam ostatnio, że się trzymam bez żadnych choróbsk, to mi mąż z biura przywlókł 🤒 kupiłam prenalen do ssania i do picia, coś na zatoki i liczę, że minie szybko i bez wizyty u lekarza 🥲 nie wiem co to za paskudztwo krąży, ale wszyscy dookoła chorzy 🫣

Trzymaj się! I oby się nie zadomowiło i szybko przeszło. Mnie już cała twarz od smarkania boli 🙈😅

Waflut lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏻32 lat
    👨🏼‍🦲38 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 17 października, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Miska już bliżej niż dalej, nie trać nadziei jeszcze że samo się nie zadzieje. Ja prawie dwa tygodnie za Tobą jestem i mi też się już cholernie dłuży z każdym dniem 🙈

@Niaha jak tam lody? Jaki smak wybrałaś?
    Ja mam jakieś schowane od tygodnia ale jakoś mi zimnawo jak o nich pomyślę na wieczór 😂

@Waflut trzymaj się tam zdrowo, udanej kuracji!🍀💪

Waflut lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 17 października, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    @Miska już bliżej niż dalej, nie trać nadziei jeszcze że samo się nie zadzieje. Ja prawie dwa tygodnie za Tobą jestem i mi też się już cholernie dłuży z każdym dniem 🙈

@Niaha jak tam lody? Jaki smak wybrałaś?
    Ja mam jakieś schowane od tygodnia ale jakoś mi zimnawo jak o nich pomyślę na wieczór 😂

@Waflut trzymaj się tam zdrowo, udanej kuracji!🍀💪

Teraz żałuję, że wszystko już naszykowalam, może gdybym miała milion rzeczy do zrobienia to czułabym presję i myślała, że dobrze że jeszcze nie rodzę 😂😂
    Ostatnio widziałam jakiś filmik, że każdy miesiąc ma mniej więcej 30dni, tylko ostatni ciąży ma ich milion 😂

Mąż mi zrobił dzisiaj pizzę, na pełnoziarnistej mące, zjadłam, mówię jaka pyszna, potem zjem dokładkę - nie zjem, cukier wywalony w kosmos 🙈
    Nie wiem jak ludzie potrafią być całe życie na różnych dietach, ogromnie ich podziwiam.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 17 października, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Waflut trzymaj się, szybkiego powrotu do zdrowia 🍀

Dziewczyny dobrze, że tu jesteśmy i jak miło, że nie jestem z tym sama i każda z Nas przechodzi przez te gorsze dni. 🤩

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 17 października, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milion dni na końcówce brzmi trafnie 😂

Współczuję skaczących cukrów, a próbowałaś trików z balansowaniem np. jogurt przed pizzą? Albo triki z Glukozowej Rewolucji z zieloną przystawką przed głównym posiłkiem? Ja testowałam na sobie i u mnie fajnie trzymało cukry niżej więc polecam spróbować.

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 17 października, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś mam dzień jęczybuły i wjechała pizza 🍕 posegregowałam szufladę higieniczną, przejechałam gondolę parownicą, poprasowałam część ubranek, ale tak poza tym nic mi się nie podoba 🫣 W szufladzie za mało miejsca, tapicerkę z gondoli najchętniej bym zdjęła i wyprała w pralce, ubranka już mi się odpodobały i kupiłabym inne xD na koniec się popłakałam, bo było ładne słońce i mieliśmy iść na spacer, a już zaczęło zachodzić zanim byłam zdatna do wyjścia

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Ja też dziś mam dzień jęczybuły i wjechała pizza 🍕 posegregowałam szufladę higieniczną, przejechałam gondolę parownicą, poprasowałam część ubranek, ale tak poza tym nic mi się nie podoba 🫣 W szufladzie za mało miejsca, tapicerkę z gondoli najchętniej bym zdjęła i wyprała w pralce, ubranka już mi się odpodobały i kupiłabym inne xD na koniec się popłakałam, bo było ładne słońce i mieliśmy iść na spacer, a już zaczęło zachodzić zanim byłam zdatna do wyjścia

Ja z tymi ubrankami mam to samo! 🙈 mój szpital zapewnia ubranka, więc początkowo miałam nie brać, potem stwierdziłam, że wezmę bo często są za duże i prane w chemii, ale wezmę jakieś „gorsze” ze spadku po bratanku. Dzisiaj znowu uznałam, że tamte mi się nie podobają, chcę jednak zabrać ladniejsze i zamówiłam nowe w sinsay, żeby mieć nadal pełną szufladę jak wrócę ze szpitala 😂 do tego mam pełny kosz prześcieradeł itp do prasowania, ale chcę poczekać aż ta paczka z ubrankami przyjdzie i je wypiorę, więc jeszcze wpadłam w panikę, że przecież skończyłam 35tc i napewno już nie zdążę 🙈😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 20:04

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Milion dni na końcówce brzmi trafnie 😂

Współczuję skaczących cukrów, a próbowałaś trików z balansowaniem np. jogurt przed pizzą? Albo triki z Glukozowej Rewolucji z zieloną przystawką przed głównym posiłkiem? Ja testowałam na sobie i u mnie fajnie trzymało cukry niżej więc polecam spróbować.

Na tym etapie mam już to wszystko gdzieś, czekam na poród, a potem zamierzam jeść jak normalny człowiek 🙈😂

Natalia K, Waflut, Elasure, KarolinaAnastazja, Niaha, Bruised lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Na tym etapie mam już to wszystko gdzieś, czekam na poród, a potem zamierzam jeść jak normalny człowiek 🙈😂

No pewnie, że tak 😂 lista pyszności już na pewno czeka na zjedzenie 😂

Niaha lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:

Dużo zdrówka Kochana!!

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś życzenia jedzeniowe dla męża/rodziny? Albo co po prostu planujecie zjeść po porodzie?

Bo że mnie stary się śmiał, jak mu powiedziałam, że pajda ze smalcem i ogórkiem kiszonym jest mile widziana 😅 i każda ilość pasztetu...

preg.png

👩🏻32 lat
    👨🏼‍🦲38 lat

ICSI - MARZEC'24

Wysłany: 17 października, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zerknęłam na wyniki i mam wszystkie w normie
    Hemoglobina na lekach z 10.6 po miesiącu 10.7 PORAZKA 😂

I lekarka zleciła mu badanie na stan przedrzucawkowy, wykluczony na najbliższe 4 tygodnie😄 (nawet nie wiedziałam, że takie badanie jest)😄

Waflut lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Niby pełnia a bardzo tutaj spokojnie 😀 Ja nie ukrywam, że trochę liczyłam na wpływ pełni ale córka ewidentnie ma inne plany. Byłam dzisiaj pierwszy raz na KTG, ale brak jakichkolwiek skurczy. W badaniu wyszło jakieś minimalne rozwarcie, to chociaż tyle. Muszę uzbroić się w cierpliwość.

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    A macie jakieś życzenia jedzeniowe dla męża/rodziny? Albo co po prostu planujecie zjeść po porodzie?

Bo że mnie stary się śmiał, jak mu powiedziałam, że pajda ze smalcem i ogórkiem kiszonym jest mile widziana 😅 i każda ilość pasztetu...

Mi mąż obiecał drwala na ostro z McDonalda w drodze powrotnej ze szpitala 😂 a z takich normalnych rzeczy to też czekam z utęsknieniem na kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym i sok pomarańczowy, ale taki z miąższem 😻 niestety wywołują mi teraz taką zgagę, że mam ochotę przejść na drugi świat 😅 do tego zażyczyłam sobie kawałek polędwicy wołowej na tatar i składniki na deskę serów i wędlin włoskich ♥️ aaaa! I zimny Red Bull!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 21:22

Niaha lubi tę wiadomość

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    A ja zerknęłam na wyniki i mam wszystkie w normie
    Hemoglobina na lekach z 10.6 po miesiącu 10.7 PORAZKA 😂

I lekarka zleciła mu badanie na stan przedrzucawkowy, wykluczony na najbliższe 4 tygodnie😄 (nawet nie wiedziałam, że takie badanie jest)😄

Oooo, jak się to badanie nazywa? Ciekawa jestem. Mój prowadzący przez to ciśnienie panikuje i co 2 tyg sprawdzamy czy się białko w moczu nie pojawia. Nie miałam pojęcia, że jest jakieś konkretne badanie na ten stan 🫣

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 17 października, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie cisza i spokój u nas. Za to październikowe już drugą pełnię obchodzą hucznie 🤭🥳

@KarolinaAnastazja przy żelazie trzeba jeszcze kombinować żeby się dobrze wchłaniało. Mi poszło w górę jak zaczęłam brać na czczo i popijać rozpuszczoną witaminą C i najwcześniej po 2h posiłek.

@NataliaK u mnie życzeń jedzeniowych w sumie brak bo jadłam praktycznie wszystko. Jedyne co odpuściłam to oscypki i wędzony łosoś. Taki bajgiel z makiem z lidla, serek śmietankowy i łosoś wędzony to wjedzie jak złoto 🤤

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

Wysłany: 17 października, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Oooo, jak się to badanie nazywa? Ciekawa jestem. Mój prowadzący przez to ciśnienie panikuje i co 2 tyg sprawdzamy czy się białko w moczu nie pojawia. Nie miałam pojęcia, że jest jakieś konkretne badanie na ten stan 🫣

Indeks sFlt-1/PlGF takie coś w Diagnostyce robiłam 😉😁

Też badam mocz sprawdzając Białko no i dodatkowo ciśnienie
    Na badaniu pappa wyszedł mo stan 1:69 dlatego lekarka na zimne dmucha:)

Waflut lubi tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    👨‍🦰 29lat

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ