LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
I teraz moja kolej… Tak się cieszyłam ostatnio, że się trzymam bez żadnych choróbsk, to mi mąż z biura przywlókł 🤒 kupiłam prenalen do ssania i do picia, coś na zatoki i liczę, że minie szybko i bez wizyty u lekarza 🥲 nie wiem co to za paskudztwo krąży, ale wszyscy dookoła chorzy 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 18:22
-
Przedszkolanka123 wrote:Dziewczyny nie wiem czy pełnia dzisiaj tak na mnie działa czy mam gorszy dzień, ale od rana dosłownie leżę plackiem w łóżku i nawet nie mam ochoty rozmawiać z mężem. 🤔🙈
Ja nie spałam w nocy. W dzień godzinę. I strasznie mnie głowa boli. -
miska122 wrote:Ja mam wrażenie, że teraz każdy dzień mam gorszy 🙈
Nie śpię po nocach, wszystko mnie boli, męczy mnie zgaga. Nocami boli mnie brzuch, w ciągu dnia przechodzi.
Bardzo dłuży mi się czas i boję się, że do poniedziałku nic nie ruszy. Te ostatnie dni są okropne...
Mocne kciuki żeby jednak przed poniedziałkiem Maksiu zechciał już wyjść z brzuszka🤞🏻🤞🏻 i bezproblemowego porodu Ci życzę🍀❤️miska122 lubi tę wiadomość
30.03.24 ⏸️ 5cs
02.04💉beta 261🥳/04.04💉beta 539💪🏻
18.04🩺 2,8mm🥰
29.04🩺 jest ❤️
13.05🩺 3,22cm😍
28.05🩺 1.prenatalne - pomiary prawidłowe🥹 termin porodu z OM-10.12/z usg 13.12.😁
06.06💉wynik testu podwójnego PAPP-A i czynnika PLGF - niskie ryzyka🎉
24.06🩺chłopczyk(70%)🩵
22.07🩺 jednak dziewczynka🩷
05.08🩺 2.prenatalne - pomiary prawidłowe, na 100% chłopczyk🩵
26.08🩺 już ponad 800g Henia😃
23.09🩺 około 1500g kawalera🤩
30.09🩺 3.prenatalne - wszystko prawidłowo i 1783g Henia💙
21.10🩺 około 2450g mojego Szczęścia🍀
18.11🩺
-
Waflut wrote:I teraz moja kolej… Tak się cieszyłam ostatnio, że się trzymam bez żadnych choróbsk, to mi mąż z biura przywlókł 🤒 kupiłam prenalen do ssania i do picia, coś na zatoki i liczę, że minie szybko i bez wizyty u lekarza 🥲 nie wiem co to za paskudztwo krąży, ale wszyscy dookoła chorzy 🫣
Trzymaj się! I oby się nie zadomowiło i szybko przeszło. Mnie już cała twarz od smarkania boli 🙈😅Waflut lubi tę wiadomość
-
@Miska już bliżej niż dalej, nie trać nadziei jeszcze że samo się nie zadzieje. Ja prawie dwa tygodnie za Tobą jestem i mi też się już cholernie dłuży z każdym dniem 🙈
@Niaha jak tam lody? Jaki smak wybrałaś?
Ja mam jakieś schowane od tygodnia ale jakoś mi zimnawo jak o nich pomyślę na wieczór 😂
@Waflut trzymaj się tam zdrowo, udanej kuracji!🍀💪Waflut lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:@Miska już bliżej niż dalej, nie trać nadziei jeszcze że samo się nie zadzieje. Ja prawie dwa tygodnie za Tobą jestem i mi też się już cholernie dłuży z każdym dniem 🙈
@Niaha jak tam lody? Jaki smak wybrałaś?
Ja mam jakieś schowane od tygodnia ale jakoś mi zimnawo jak o nich pomyślę na wieczór 😂
@Waflut trzymaj się tam zdrowo, udanej kuracji!🍀💪
Teraz żałuję, że wszystko już naszykowalam, może gdybym miała milion rzeczy do zrobienia to czułabym presję i myślała, że dobrze że jeszcze nie rodzę 😂😂
Ostatnio widziałam jakiś filmik, że każdy miesiąc ma mniej więcej 30dni, tylko ostatni ciąży ma ich milion 😂
Mąż mi zrobił dzisiaj pizzę, na pełnoziarnistej mące, zjadłam, mówię jaka pyszna, potem zjem dokładkę - nie zjem, cukier wywalony w kosmos 🙈
Nie wiem jak ludzie potrafią być całe życie na różnych dietach, ogromnie ich podziwiam. -
Milion dni na końcówce brzmi trafnie 😂
Współczuję skaczących cukrów, a próbowałaś trików z balansowaniem np. jogurt przed pizzą? Albo triki z Glukozowej Rewolucji z zieloną przystawką przed głównym posiłkiem? Ja testowałam na sobie i u mnie fajnie trzymało cukry niżej więc polecam spróbować.
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Ja też dziś mam dzień jęczybuły i wjechała pizza 🍕 posegregowałam szufladę higieniczną, przejechałam gondolę parownicą, poprasowałam część ubranek, ale tak poza tym nic mi się nie podoba 🫣 W szufladzie za mało miejsca, tapicerkę z gondoli najchętniej bym zdjęła i wyprała w pralce, ubranka już mi się odpodobały i kupiłabym inne xD na koniec się popłakałam, bo było ładne słońce i mieliśmy iść na spacer, a już zaczęło zachodzić zanim byłam zdatna do wyjścia
-
Wero0707 wrote:Ja też dziś mam dzień jęczybuły i wjechała pizza 🍕 posegregowałam szufladę higieniczną, przejechałam gondolę parownicą, poprasowałam część ubranek, ale tak poza tym nic mi się nie podoba 🫣 W szufladzie za mało miejsca, tapicerkę z gondoli najchętniej bym zdjęła i wyprała w pralce, ubranka już mi się odpodobały i kupiłabym inne xD na koniec się popłakałam, bo było ładne słońce i mieliśmy iść na spacer, a już zaczęło zachodzić zanim byłam zdatna do wyjścia
Ja z tymi ubrankami mam to samo! 🙈 mój szpital zapewnia ubranka, więc początkowo miałam nie brać, potem stwierdziłam, że wezmę bo często są za duże i prane w chemii, ale wezmę jakieś „gorsze” ze spadku po bratanku. Dzisiaj znowu uznałam, że tamte mi się nie podobają, chcę jednak zabrać ladniejsze i zamówiłam nowe w sinsay, żeby mieć nadal pełną szufladę jak wrócę ze szpitala 😂 do tego mam pełny kosz prześcieradeł itp do prasowania, ale chcę poczekać aż ta paczka z ubrankami przyjdzie i je wypiorę, więc jeszcze wpadłam w panikę, że przecież skończyłam 35tc i napewno już nie zdążę 🙈😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 20:04
-
Elasure wrote:Milion dni na końcówce brzmi trafnie 😂
Współczuję skaczących cukrów, a próbowałaś trików z balansowaniem np. jogurt przed pizzą? Albo triki z Glukozowej Rewolucji z zieloną przystawką przed głównym posiłkiem? Ja testowałam na sobie i u mnie fajnie trzymało cukry niżej więc polecam spróbować.
Na tym etapie mam już to wszystko gdzieś, czekam na poród, a potem zamierzam jeść jak normalny człowiek 🙈😂Natalia K, Waflut, Elasure, KarolinaAnastazja, Niaha, Bruised lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Na tym etapie mam już to wszystko gdzieś, czekam na poród, a potem zamierzam jeść jak normalny człowiek 🙈😂
No pewnie, że tak 😂 lista pyszności już na pewno czeka na zjedzenie 😂Niaha lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Waflut wrote:I teraz moja kolej… Tak się cieszyłam ostatnio, że się trzymam bez żadnych choróbsk, to mi mąż z biura przywlókł 🤒 kupiłam prenalen do ssania i do picia, coś na zatoki i liczę, że minie szybko i bez wizyty u lekarza 🥲 nie wiem co to za paskudztwo krąży, ale wszyscy dookoła chorzy 🫣
Dużo zdrówka Kochana!! -
A macie jakieś życzenia jedzeniowe dla męża/rodziny? Albo co po prostu planujecie zjeść po porodzie?
Bo że mnie stary się śmiał, jak mu powiedziałam, że pajda ze smalcem i ogórkiem kiszonym jest mile widziana 😅 i każda ilość pasztetu... -
A ja zerknęłam na wyniki i mam wszystkie w normie
Hemoglobina na lekach z 10.6 po miesiącu 10.7 PORAZKA 😂
I lekarka zleciła mu badanie na stan przedrzucawkowy, wykluczony na najbliższe 4 tygodnie😄 (nawet nie wiedziałam, że takie badanie jest)😄Waflut lubi tę wiadomość
-
Hejka. Niby pełnia a bardzo tutaj spokojnie 😀 Ja nie ukrywam, że trochę liczyłam na wpływ pełni ale córka ewidentnie ma inne plany. Byłam dzisiaj pierwszy raz na KTG, ale brak jakichkolwiek skurczy. W badaniu wyszło jakieś minimalne rozwarcie, to chociaż tyle. Muszę uzbroić się w cierpliwość.
-
Natalia K wrote:A macie jakieś życzenia jedzeniowe dla męża/rodziny? Albo co po prostu planujecie zjeść po porodzie?
Bo że mnie stary się śmiał, jak mu powiedziałam, że pajda ze smalcem i ogórkiem kiszonym jest mile widziana 😅 i każda ilość pasztetu...
Mi mąż obiecał drwala na ostro z McDonalda w drodze powrotnej ze szpitala 😂 a z takich normalnych rzeczy to też czekam z utęsknieniem na kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym i sok pomarańczowy, ale taki z miąższem 😻 niestety wywołują mi teraz taką zgagę, że mam ochotę przejść na drugi świat 😅 do tego zażyczyłam sobie kawałek polędwicy wołowej na tatar i składniki na deskę serów i wędlin włoskich ♥️ aaaa! I zimny Red Bull!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 21:22
Niaha lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:A ja zerknęłam na wyniki i mam wszystkie w normie
Hemoglobina na lekach z 10.6 po miesiącu 10.7 PORAZKA 😂
I lekarka zleciła mu badanie na stan przedrzucawkowy, wykluczony na najbliższe 4 tygodnie😄 (nawet nie wiedziałam, że takie badanie jest)😄
Oooo, jak się to badanie nazywa? Ciekawa jestem. Mój prowadzący przez to ciśnienie panikuje i co 2 tyg sprawdzamy czy się białko w moczu nie pojawia. Nie miałam pojęcia, że jest jakieś konkretne badanie na ten stan 🫣 -
Dokładnie cisza i spokój u nas. Za to październikowe już drugą pełnię obchodzą hucznie 🤭🥳
@KarolinaAnastazja przy żelazie trzeba jeszcze kombinować żeby się dobrze wchłaniało. Mi poszło w górę jak zaczęłam brać na czczo i popijać rozpuszczoną witaminą C i najwcześniej po 2h posiłek.
@NataliaK u mnie życzeń jedzeniowych w sumie brak bo jadłam praktycznie wszystko. Jedyne co odpuściłam to oscypki i wędzony łosoś. Taki bajgiel z makiem z lidla, serek śmietankowy i łosoś wędzony to wjedzie jak złoto 🤤
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Waflut wrote:Oooo, jak się to badanie nazywa? Ciekawa jestem. Mój prowadzący przez to ciśnienie panikuje i co 2 tyg sprawdzamy czy się białko w moczu nie pojawia. Nie miałam pojęcia, że jest jakieś konkretne badanie na ten stan 🫣
Indeks sFlt-1/PlGF takie coś w Diagnostyce robiłam 😉😁
Też badam mocz sprawdzając Białko no i dodatkowo ciśnienie
Na badaniu pappa wyszedł mo stan 1:69 dlatego lekarka na zimne dmucha:)Waflut lubi tę wiadomość