X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz moja kolej… Tak się cieszyłam ostatnio, że się trzymam bez żadnych choróbsk, to mi mąż z biura przywlókł 🤒 kupiłam prenalen do ssania i do picia, coś na zatoki i liczę, że minie szybko i bez wizyty u lekarza 🥲 nie wiem co to za paskudztwo krąży, ale wszyscy dookoła chorzy 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2024, 18:22

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy pełnia dzisiaj tak na mnie działa czy mam gorszy dzień, ale od rana dosłownie leżę plackiem w łóżku i nawet nie mam ochoty rozmawiać z mężem. 🤔🙈

Ja nie spałam w nocy. W dzień godzinę. I strasznie mnie głowa boli.

• aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Ja mam wrażenie, że teraz każdy dzień mam gorszy 🙈
    Nie śpię po nocach, wszystko mnie boli, męczy mnie zgaga. Nocami boli mnie brzuch, w ciągu dnia przechodzi.
    Bardzo dłuży mi się czas i boję się, że do poniedziałku nic nie ruszy. Te ostatnie dni są okropne...

Mocne kciuki żeby jednak przed poniedziałkiem Maksiu zechciał już wyjść z brzuszka🤞🏻🤞🏻 i bezproblemowego porodu Ci życzę🍀❤️

miska122 lubi tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    I teraz moja kolej… Tak się cieszyłam ostatnio, że się trzymam bez żadnych choróbsk, to mi mąż z biura przywlókł 🤒 kupiłam prenalen do ssania i do picia, coś na zatoki i liczę, że minie szybko i bez wizyty u lekarza 🥲 nie wiem co to za paskudztwo krąży, ale wszyscy dookoła chorzy 🫣

Trzymaj się! I oby się nie zadomowiło i szybko przeszło. Mnie już cała twarz od smarkania boli 🙈😅

Waflut lubi tę wiadomość

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Miska już bliżej niż dalej, nie trać nadziei jeszcze że samo się nie zadzieje. Ja prawie dwa tygodnie za Tobą jestem i mi też się już cholernie dłuży z każdym dniem 🙈

@Niaha jak tam lody? Jaki smak wybrałaś?
    Ja mam jakieś schowane od tygodnia ale jakoś mi zimnawo jak o nich pomyślę na wieczór 😂

@Waflut trzymaj się tam zdrowo, udanej kuracji!🍀💪

Waflut lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    @Miska już bliżej niż dalej, nie trać nadziei jeszcze że samo się nie zadzieje. Ja prawie dwa tygodnie za Tobą jestem i mi też się już cholernie dłuży z każdym dniem 🙈

@Niaha jak tam lody? Jaki smak wybrałaś?
    Ja mam jakieś schowane od tygodnia ale jakoś mi zimnawo jak o nich pomyślę na wieczór 😂

@Waflut trzymaj się tam zdrowo, udanej kuracji!🍀💪

Teraz żałuję, że wszystko już naszykowalam, może gdybym miała milion rzeczy do zrobienia to czułabym presję i myślała, że dobrze że jeszcze nie rodzę 😂😂
    Ostatnio widziałam jakiś filmik, że każdy miesiąc ma mniej więcej 30dni, tylko ostatni ciąży ma ich milion 😂

Mąż mi zrobił dzisiaj pizzę, na pełnoziarnistej mące, zjadłam, mówię jaka pyszna, potem zjem dokładkę - nie zjem, cukier wywalony w kosmos 🙈
    Nie wiem jak ludzie potrafią być całe życie na różnych dietach, ogromnie ich podziwiam.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Waflut trzymaj się, szybkiego powrotu do zdrowia 🍀

Dziewczyny dobrze, że tu jesteśmy i jak miło, że nie jestem z tym sama i każda z Nas przechodzi przez te gorsze dni. 🤩

202411064780.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milion dni na końcówce brzmi trafnie 😂

Współczuję skaczących cukrów, a próbowałaś trików z balansowaniem np. jogurt przed pizzą? Albo triki z Glukozowej Rewolucji z zieloną przystawką przed głównym posiłkiem? Ja testowałam na sobie i u mnie fajnie trzymało cukry niżej więc polecam spróbować.

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś mam dzień jęczybuły i wjechała pizza 🍕 posegregowałam szufladę higieniczną, przejechałam gondolę parownicą, poprasowałam część ubranek, ale tak poza tym nic mi się nie podoba 🫣 W szufladzie za mało miejsca, tapicerkę z gondoli najchętniej bym zdjęła i wyprała w pralce, ubranka już mi się odpodobały i kupiłabym inne xD na koniec się popłakałam, bo było ładne słońce i mieliśmy iść na spacer, a już zaczęło zachodzić zanim byłam zdatna do wyjścia

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Ja też dziś mam dzień jęczybuły i wjechała pizza 🍕 posegregowałam szufladę higieniczną, przejechałam gondolę parownicą, poprasowałam część ubranek, ale tak poza tym nic mi się nie podoba 🫣 W szufladzie za mało miejsca, tapicerkę z gondoli najchętniej bym zdjęła i wyprała w pralce, ubranka już mi się odpodobały i kupiłabym inne xD na koniec się popłakałam, bo było ładne słońce i mieliśmy iść na spacer, a już zaczęło zachodzić zanim byłam zdatna do wyjścia

Ja z tymi ubrankami mam to samo! 🙈 mój szpital zapewnia ubranka, więc początkowo miałam nie brać, potem stwierdziłam, że wezmę bo często są za duże i prane w chemii, ale wezmę jakieś „gorsze” ze spadku po bratanku. Dzisiaj znowu uznałam, że tamte mi się nie podobają, chcę jednak zabrać ladniejsze i zamówiłam nowe w sinsay, żeby mieć nadal pełną szufladę jak wrócę ze szpitala 😂 do tego mam pełny kosz prześcieradeł itp do prasowania, ale chcę poczekać aż ta paczka z ubrankami przyjdzie i je wypiorę, więc jeszcze wpadłam w panikę, że przecież skończyłam 35tc i napewno już nie zdążę 🙈😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2024, 20:04

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Milion dni na końcówce brzmi trafnie 😂

Współczuję skaczących cukrów, a próbowałaś trików z balansowaniem np. jogurt przed pizzą? Albo triki z Glukozowej Rewolucji z zieloną przystawką przed głównym posiłkiem? Ja testowałam na sobie i u mnie fajnie trzymało cukry niżej więc polecam spróbować.

Na tym etapie mam już to wszystko gdzieś, czekam na poród, a potem zamierzam jeść jak normalny człowiek 🙈😂

Natalia K, Waflut, Elasure, KarolinaAnastazja, Niaha, Bruised lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Na tym etapie mam już to wszystko gdzieś, czekam na poród, a potem zamierzam jeść jak normalny człowiek 🙈😂

No pewnie, że tak 😂 lista pyszności już na pewno czeka na zjedzenie 😂

Niaha lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:

Dużo zdrówka Kochana!!

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś życzenia jedzeniowe dla męża/rodziny? Albo co po prostu planujecie zjeść po porodzie?

Bo że mnie stary się śmiał, jak mu powiedziałam, że pajda ze smalcem i ogórkiem kiszonym jest mile widziana 😅 i każda ilość pasztetu...

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24

Wysłany: 17 października 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zerknęłam na wyniki i mam wszystkie w normie
    Hemoglobina na lekach z 10.6 po miesiącu 10.7 PORAZKA 😂

I lekarka zleciła mu badanie na stan przedrzucawkowy, wykluczony na najbliższe 4 tygodnie😄 (nawet nie wiedziałam, że takie badanie jest)😄

Waflut lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Niby pełnia a bardzo tutaj spokojnie 😀 Ja nie ukrywam, że trochę liczyłam na wpływ pełni ale córka ewidentnie ma inne plany. Byłam dzisiaj pierwszy raz na KTG, ale brak jakichkolwiek skurczy. W badaniu wyszło jakieś minimalne rozwarcie, to chociaż tyle. Muszę uzbroić się w cierpliwość.

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    A macie jakieś życzenia jedzeniowe dla męża/rodziny? Albo co po prostu planujecie zjeść po porodzie?

Bo że mnie stary się śmiał, jak mu powiedziałam, że pajda ze smalcem i ogórkiem kiszonym jest mile widziana 😅 i każda ilość pasztetu...

Mi mąż obiecał drwala na ostro z McDonalda w drodze powrotnej ze szpitala 😂 a z takich normalnych rzeczy to też czekam z utęsknieniem na kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym i sok pomarańczowy, ale taki z miąższem 😻 niestety wywołują mi teraz taką zgagę, że mam ochotę przejść na drugi świat 😅 do tego zażyczyłam sobie kawałek polędwicy wołowej na tatar i składniki na deskę serów i wędlin włoskich ♥️ aaaa! I zimny Red Bull!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2024, 21:22

Niaha lubi tę wiadomość

age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    A ja zerknęłam na wyniki i mam wszystkie w normie
    Hemoglobina na lekach z 10.6 po miesiącu 10.7 PORAZKA 😂

I lekarka zleciła mu badanie na stan przedrzucawkowy, wykluczony na najbliższe 4 tygodnie😄 (nawet nie wiedziałam, że takie badanie jest)😄

Oooo, jak się to badanie nazywa? Ciekawa jestem. Mój prowadzący przez to ciśnienie panikuje i co 2 tyg sprawdzamy czy się białko w moczu nie pojawia. Nie miałam pojęcia, że jest jakieś konkretne badanie na ten stan 🫣

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 17 października 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie cisza i spokój u nas. Za to październikowe już drugą pełnię obchodzą hucznie 🤭🥳

@KarolinaAnastazja przy żelazie trzeba jeszcze kombinować żeby się dobrze wchłaniało. Mi poszło w górę jak zaczęłam brać na czczo i popijać rozpuszczoną witaminą C i najwcześniej po 2h posiłek.

@NataliaK u mnie życzeń jedzeniowych w sumie brak bo jadłam praktycznie wszystko. Jedyne co odpuściłam to oscypki i wędzony łosoś. Taki bajgiel z makiem z lidla, serek śmietankowy i łosoś wędzony to wjedzie jak złoto 🤤

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

Wysłany: 17 października 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Oooo, jak się to badanie nazywa? Ciekawa jestem. Mój prowadzący przez to ciśnienie panikuje i co 2 tyg sprawdzamy czy się białko w moczu nie pojawia. Nie miałam pojęcia, że jest jakieś konkretne badanie na ten stan 🫣

Indeks sFlt-1/PlGF takie coś w Diagnostyce robiłam 😉😁

Też badam mocz sprawdzając Białko no i dodatkowo ciśnienie
    Na badaniu pappa wyszedł mo stan 1:69 dlatego lekarka na zimne dmucha:)

Waflut lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ