X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    No zaciekawiłyście mnie tymi muszlowymi momcozy 🤔 na zaufaj położnej też mają dobre opinie, ale one tam też mocno promują laktatory neno, o których moja środowiskowa powiedziała, że wielu kobietom ranią brodawki 🤷🏼‍♀️ i bądź tu mądra.

Podgrzewacz i sterylizator (2w1) akurat kupiłam z neno, bo miał najlepszy stosunek jakości do ceny, ale tam wchodzą różne butelki i inne gadżety, więc to nie problem. Butelkę mam z kolei avent i MAM. Wszystko tak od sasa do lasa

Ja też Neno nie poelcam. Mam Duo i uno, dość mocne są te laktatory, bardzo wyciągają sutki i na początku to jest bolesne. Myślałam o tym muslzowym, ale podobno przy większych piersiach się gorzej sprawdzają. Zresztą ja laktatora używam rzadko więc zostanę przy tych co mam.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juss92, już wszyscy wokół pytają męża kiedy pępkówka, może za niedługo pojawi się kolejna Gabrysia 🤭
    I wgl, nie tylko córeczki ale i mamy mają tak samo na imię 🤪

Ja narazie dalej nie fika w brzuchu, może się sprawdzi, że nagle zacznie znów fikać. I wolałabym już te bolesne kopniaki 🙈

Niaha, właśnie też jestem zdecydowana na muszlowy z momcozy s12 pro :) gdzieś nawet widziałam rabat na -20% trzeba złożyć zamówienie :D
    Waflut, dokładnie dlatego też chciałam muszlowy. Ręce wolne, można zrobić sesje nawet jadąc samochodem, ogólnie poza domem w razie W.
    Wero, też słyszałam od doradczyni laktacyjnej, że neno podrażnia tragicznie brodawki.

juss92, Niaha lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Kofinka Ekspertka

Wysłany: 8 listopada, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymczasem do pełni księżyca zostało 7 dni, coś z tego będzie ? W zeszłym miesiącu chyba się działo na wątku październikowym :)
    No chyba że idziemy w Niepodległe dzieci ;)

bambari, juss92, Bibi24, Makija lubią tę wiadomość

• bambari Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator podwójny z medeli swing maxi flex. Jego cena nowego jest wysoka jak dla mnie, ja mam od siostry, mam nadzieję że będzie fajny.

Ja się szykuje na pełnie, zobaczymy czy syn się posłucha 😆 nie chce przenosić i mieć indukcji. 11.11 też fajna data, ale chyba się jeszcze nie zanosi.
    Chociaż dzisiaj zaczęło mnie boleć coś w krzyżu, wcześniej przez całą ciążę nie miałam żadnych bóli kręgosłupa.
    Czy czop zawsze odchodzi przed skurczami? Czy możliwe jest że zaczynają się skurcze a czop nadal nie wypadł 🤨

II 16.03.2024

preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Ja mam laktator podwójny z medeli swing maxi flex. Jego cena nowego jest wysoka jak dla mnie, ja mam od siostry, mam nadzieję że będzie fajny.

Ja się szykuje na pełnie, zobaczymy czy syn się posłucha 😆 nie chce przenosić i mieć indukcji. 11.11 też fajna data, ale chyba się jeszcze nie zanosi.
    Chociaż dzisiaj zaczęło mnie boleć coś w krzyżu, wcześniej przez całą ciążę nie miałam żadnych bóli kręgosłupa.
    Czy czop zawsze odchodzi przed skurczami? Czy możliwe jest że zaczynają się skurcze a czop nadal nie wypadł 🤨
    Słyszałam,że czop może odejść nawet dopiero w trakcie porodu. Więc nie koniecznie przed skurczami :)

bambari lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    29.04 CRL 2.59
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny bez zmian, mogę nazwać to fałszywym alarmem(?)

Nadal zostaję w szpitalu, nadal pod obserwacja tego ciśnienia. I nie wiadomo kiedy wyjdę...może cesarka w następnym tygodniu a może nie..

Pod względem tego, że siedzę w szpitalu jestem załamana strasznie :( nie na moją głowę siedzieć tu

Ale z drugiej strony cieszę się, że u Boryska wszystko okej..po tych badaniach wszystkich wiem, że rośnie mi silny i zdrowy chłopiec

agatka06, Galena, Fania017 lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447
    02.04-Mamy❣️😍
    16.04-1.6cm Dzidzionka👶🏻
    08.05 4.0cm Słoneczka🌞
    13.05 5.2cm Misia🐻‍❄️
    NIFTY -niskie ryzyka 🫶🩵🫶
    22.10-2700g Dinusia🦕

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:

Dziewczyny, właśnie mnie olśniło, że nie wiem jak i kiedy używa się zasypki 😳 macie ja w ogóle? Kiedy się używa kremu a kiedy zasypki? Nie wiem czy lecieć dokupić, czy wystarczy sam kremik pod pieluszkę na początek 🙈

Nigdy nie miałam i nie używałam zasypki z synkiem i w dalszym ciągu nawet bym nie pomyślała, żeby to kupować 🙈 Nie widzę zastosowania na co dzień 🙈

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    MonReve gratulacje 🥰 zdrówka dla Was 💕
    Faniu, piękny blondasek 😍

Dziewczyny czy u którejś z Was dzidzia też się wyciszyła?
    U mnie wczoraj cały dzień spokojna, bez konkretniejszych uderzeń w brzuszku. Wieczorem zaczęłam się martwić nawet sprawdzałam tętno detektorem. Przeważnie wtedy jest bardzo aktywna. Najadłam się słodyczy i czułam ruchy ale nie mocne. Teraz się bardzo skupiam na tym i w nocy oczywiście pobudki. Teraz też czułam ale mało i delikatne w porównaniu do tego jakie były wcześniej

Podobno wyciszanie się dzieciątka w ostatnich tygodniach jest całkowicie normalne ^^ w sumie nie mają już tyle miejsca co wcześniej.

Mnie dzisiejsza noc zdecydowanie zestresowała. Moja mała ma swój szczyt aktywności pomiędzy północą a pierwszą w nocy. Dzisiaj nie dość, że się ekstremalnie tłukła, to doszło twardnienie brzucha i jakby przyśpieszony puls u mnie. I tak 2 godziny!!! Naprawdę zastanawiałam się czy właśnie nie zaczął się poród 🙈 Zasnęłam gdzieś po 2, pewnie blizej 3, przekonana, że najwyżej za chwilę wybudzą mnie skurcze tak silne, że pojadę po szpitala, ale na szczęście się uspokoiło.
    I to wszystko zaledwie kilka godzin po spakowaniu torby do szpitala 😅 Się śmiałam do męża, że ta mała zołza czekała na torbę lub chcę zrobić niespodziankę babci, która zapowiedziała się, że przyjedzie w przyszłym tygodniu.

pandzia 🐼 lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏻32 lat
    👨🏼‍🦲38 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakbyście chciały coś zamawiać z Momcozy to z kodem S12Alexx będzie -25% 16.11-2.12 😁

Makija, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny jakbyście chciały coś zamawiać z Momcozy to z kodem S12Alexx będzie -25% 16.11-2.12 😁

Ooo, to ja się jeszcze wstrzymam z tym laktatorem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 14:05

preg.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Tymczasem do pełni księżyca zostało 7 dni, coś z tego będzie ? W zeszłym miesiącu chyba się działo na wątku październikowym :)
    No chyba że idziemy w Niepodległe dzieci ;)
    Ja się chyba na pełnię będę szykować. Młoda wysoko, ale szyjka już krótka i miękka. Przeraża mnie trochę masa, bo już 3600. Jak nic się nie zacznie samo, to jeszcze 12 i 15.11 ktg, a 18.11 szpital i wywoływanie.

Elasure, Kofinka, Niaha lubią tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

preg.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    MonReve, gratulacje, dużo zdrówka dla Was 🥰 Mała jest przecudna 🥹🩷

Karolina, kciuki zaciśnięte🤞🏼🤞🏼

GustaBlu, a jak u Ciebie sytuacja z tymi skurczami?

U mnie jakoś te bóle się ustabilizowały. Jutro mamy spotkanie z architektami i przedstawienie projektu nowego mieszkania, więc modlę się żeby Mała dała nam jeszcze jeden dzień, a potem już mogę rodzić kiedy się Waćpannie zamarzy!
    Jutro też mam KTG, więc zobaczymy co się tam w środku wyrabia ☺️

Sparky, bambari, juss92, Elasure, pandzia 🐼, Niaha lubią tę wiadomość

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:

Jest fajny:) też go używam i jest to produkt medyczny więc duży plus.

bambari lubi tę wiadomość

age.png
  • Makija Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Waflut po obrocie dobrze. Jakby wcale tego obrotu nie było 😉 jedyna dolegliwość to ból po wenflonie 🙈 no i może trochę się skurcze przepowiadające bardziej rozkręciły.
    Po tym obrocie dostałam informację, że poród może się rozpocząć już w każdym momencie. Na razie nie czuję skurczy porodowych. Jedyny jaki miałam taki porodowy to jeszcze jak leżałam na kozetce od razu po obrocie. Aż się przestraszyłam! 😅 i jak wyszłam z pokoju zabiegowego to widziałam, że na korytarzu stała położna czekała na znak czy będzie cesarka, także wszyscy tam byli w gotowości.
    Trochę mnie pobolewa podbrzusze, ale jak to dr stwierdził to od twardej głowy dziecka.

Waflut, MaggLbn, Bruised, Elasure, Kofinka lubią tę wiadomość

👩🏼32 lat

👦🏼07/19
    🧒🏼03/22
    preg.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nudyyyy, dzisiaj wjechała oksytocyna i nic 🫣
    O ile nic się nie wydarzy wcześniej to kolejna kroplówka w niedzielę 🫣
    Jestem zmęczona tym szpitalem 🙄 Uziemienie od poniedziałku. Tęsknie już za kotkami 🥲

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    A u mnie nudyyyy, dzisiaj wjechała oksytocyna i nic 🫣
    O ile nic się nie wydarzy wcześniej to kolejna kroplówka w niedzielę 🫣
    Jestem zmęczona tym szpitalem 🙄 Uziemienie od poniedziałku. Tęsknie już za kotkami 🥲

Trzymam kciuki żeby jednak coś się ruszyło i żebyś się nie męczyła🍀🤞

U mnie dziś jakieś pokłuwania się pojawiło a to po bokach a to na środku.
    Nie obraziłabym się jakby to były już jakieś zwiastuny chociażby nadchodzących skurczy 🤭 teraz już we wszystkim się doszukuję porodu, byle bym do tej pełni nie czekała bo się wykończę😅

preg.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    29.02.2024 ⏸️
    13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
    Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
    24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
    29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
    24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
    26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
    2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
    Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    A dużo używasz laktatora teraz na początku? Na pobudzenie laktacji czy karmicie synka buteleczką?
    Ja mam neno uno i dostałam medelę flexi w spadku po koleżance ale tak na prawdę w głowie mam, że jak nie wyjdzie mi KP to pójdę w mm. Jakoś nie widzę się totalnie w KPI 🤯

Czasami Remek nie wyciągnie całego mleka to wspomagam się laktatorem, bo piersi mnie za bardzo bolą.
    Użyłam też laktatora dzisiaj, bo młody za nic nie chciał chwycić piersi, więc podgrzalam mu wcześniej odciągnięte mleko (mały zapasik czeka w lodówce), a nadmiar sobie odciągnęłam.

Myślę, że laktator to raz, dwa razy dziennie się przydaje. Zobaczymy, jak będzie później.

Elasure lubi tę wiadomość

👩 33 lat
    niedoczynność tarczycy (letrox 100), cukrzyca ciążowa (dieta, insulina), pueria duo
    🧔31 lat
    słaba jakość nasienia (suple), ZZSK (leki)

Nasz dinuś 🦕❤️
    31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm, 9/9/10pkt apg

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    No zaciekawiłyście mnie tymi muszlowymi momcozy 🤔 na zaufaj położnej też mają dobre opinie, ale one tam też mocno promują laktatory neno, o których moja środowiskowa powiedziała, że wielu kobietom ranią brodawki 🤷🏼‍♀️ i bądź tu mądra.

Podgrzewacz i sterylizator (2w1) akurat kupiłam z neno, bo miał najlepszy stosunek jakości do ceny, ale tam wchodzą różne butelki i inne gadżety, więc to nie problem. Butelkę mam z kolei avent i MAM. Wszystko tak od sasa do lasa

Sterylizator Vita z neno sprawdza siębi u nas. Jest ok, a nawet mógłby być większy 😅

Butelka z dr Brown moim zdaniem to lipa, ma za duży przepływ. Butelka z Avent jest ekstra. Niedługo będziemy też testowali z Tommy tippee.

👩 33 lat
    niedoczynność tarczycy (letrox 100), cukrzyca ciążowa (dieta, insulina), pueria duo
    🧔31 lat
    słaba jakość nasienia (suple), ZZSK (leki)

Nasz dinuś 🦕❤️
    31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm, 9/9/10pkt apg

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Sterylizator Vita z neno sprawdza siębi u nas. Jest ok, a nawet mógłby być większy 😅

Butelka z dr Brown moim zdaniem to lipa, ma za duży przepływ. Butelka z Avent jest ekstra. Niedługo będziemy też testowali z Tommy tippee.
    Z butelek kupiłam właśnie Avent i suavinex zero. Ciekawe jak się sprawdza :)

Magglbn, trzymam kciuki,żeby się rozkręciło ✊🏼😊

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    29.04 CRL 2.59
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Też jestem zawiedziona butelka dr brown's. Tym bardziej, że przepływ jest niby 1, a leci jak z kranu

age.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ