LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
pandzia 🐼 wrote:Z butelek kupiłam właśnie Avent i suavinex zero. Ciekawe jak się sprawdza
Magglbn, trzymam kciuki,żeby się rozkręciło ✊🏼😊Niaha, pandzia 🐼, Bibi24, MaggLbn lubią tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
BabaJaga89, Gusta Blu kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀
KarolinaAnastazja, MaggLbn wysyłamy ogrom siły ❤️BabaJaga89, Elasure, agatka06, Sparky, czaranna, Bruised, bambari, pandzia 🐼, Gusta Blu, Natalia K, juss92, Galena, Bibi24, Przedszkolanka123, MaggLbn, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
juss92 wrote:U nas butelka Avent super się sprawdza, położna też nam ją właśnie polecała 😊
Również myślę, że jest najlepsza. Udało się przetestować też butelkę z tomme tippee i niestety, to też nie to. Mały ulewal w trakcie picia, była dla niego niewygodna. -
Niaha wrote:Również myślę, że jest najlepsza. Udało się przetestować też butelkę z tomme tippee i niestety, to też nie to. Mały ulewal w trakcie picia, była dla niego niewygodna.
Ja też mam avent właśnie tomme była następna na mojej liscie wiec dobrze, że piszesz o niej. Wiadomo, że każdemu dzieciątku co innego może podpasowač więc czasem pewnie trzeba będzie kombinować z całą listą firm.
Już druga przespana noc z rzędu u mnie, taki prezent na końcówce ciąży, cóż za łaskawości 😂 Dziś wjeżdża jedzenie na ostro i chyba nawet okna pomyje, przynajmniej się do czegoś przydam 🤭
Gdzie te nasze kolejne bobaski? W takim tempie to grudniowe będziemy!
Miłego weekendu😁Sparky, czaranna, pandzia 🐼, Niaha, juss92, Galena, Kofinka, Bibi24 lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Używałam butelek Avent natural przy synku, faktycznie dobrze się u nas sprawdzały do karmienia mieszanego, ale jednak trochę mnie irytowały 😅 Na teraz kupiłam lovi, zobaczymy, najwyżej wrócę z pokorą do tamtych 🤭
-
Sparky wrote:Używałam butelek Avent natural przy synku, faktycznie dobrze się u nas sprawdzały do karmienia mieszanego, ale jednak trochę mnie irytowały 😅 Na teraz kupiłam lovi, zobaczymy, najwyżej wrócę z pokorą do tamtych 🤭
Czemu Cię irytowały? -
Sparky wrote:Używałam butelek Avent natural przy synku, faktycznie dobrze się u nas sprawdzały do karmienia mieszanego, ale jednak trochę mnie irytowały 😅 Na teraz kupiłam lovi, zobaczymy, najwyżej wrócę z pokorą do tamtych 🤭
Teraz jeszcze nie dawałam żadnej Maksowi, będę musiała wprowadzić bo za 3 tygodnie wracam do dawania korepetycji, ale jakoś nie wiem czemu się boję 🙈 -
My już po KTG. Mała stwierdziła, że badanie to idealny moment na prezentację ruchów, więc było aktywnie. Mimo to zapis idealny, nic alarmującdgo. Skurczów nie zarejestrowało żadnych. Moja głowa ubzdurała sobie poród przed środą, więc mam nadzieję, że pojawią się w najbliższym czasie
agatka06, czaranna, Niaha, Waflut, Elasure, Natalia K, juss92, miska122, Sparky, Bibi24, Przedszkolanka123, pandzia 🐼, Makija, MaggLbn, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:
Gdzie te nasze kolejne bobaski? W takim tempie to grudniowe będziemy!
Miłego weekendu😁
Ja się z jednej strony nie spieszę, niech mały siedzi jak nadłużej, ale z drugiej strony nie chciałabym, żeby był wywoływany..
Ale patrząc na to, że i mój mąż i ja byliśmy wywoływani, to może być różnie
Ja dzisiaj puszczam ostatnie pranie małego, na zakupach kupimy przekąski i jutro albo w poniedziałek będziemy pakować torbę
Jakie przekąski polecacie? Musy owocowe, batony czekoladowe, jakieś batony typu Dobra Kaloria, lizaki, kabanosy na jakiś większy głód?
-
Polaaaa wrote:Jakie przekąski polecacie? Musy owocowe, batony czekoladowe, jakieś batony typu Dobra Kaloria, lizaki, kabanosy na jakiś większy głód?
Elasure, juss92 lubią tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Bruised wrote:Z przekąsek mam jeszcze spakowane cukierki na szybkie podbicie cukru w razie potrzeby i pasty kanapkowe takie w słoiczkach, bo szpitalne pasztety i wędliny mnie przerażają, więc będę miała na śniadanie/kolację.
Takie na to późniejsze jedzenie to myślę mąż mi dowiezie żeby nie musiał za dużo dźwigać w tych torbach bardziej mi chodzi o takie stricte na poródElasure lubi tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:My już po KTG. Mała stwierdziła, że badanie to idealny moment na prezentację ruchów, więc było aktywnie. Mimo to zapis idealny, nic alarmującdgo. Skurczów nie zarejestrowało żadnych. Moja głowa ubzdurała sobie poród przed środą, więc mam nadzieję, że pojawią się w najbliższym czasie
Tego Ci życzę Kochana!
Ja niestety przez to bzduranie sobie dat i dni wstaję codzień rozczarowana 😅
Dziś chodzę głaskam brzuch i powtarzam synowi hasła, że czas wychodzić, wszyscy w domu mają ubaw a mi już ciężko i nie do śmiechu.
Nawet spacer z mężem zaliczyłam krótki bo około 1,5km ale dla mnie to już był max w tym stanie 🤭
@Pola przekąski mamy dokładnie takie jakie wymieniłaś, i też na inne jedzenie nastawiam się, że mąż dowiezie. Ja już nic więcej nie wcisnę do torby 😁
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Gusta Blu wrote:My już po KTG. Mała stwierdziła, że badanie to idealny moment na prezentację ruchów, więc było aktywnie. Mimo to zapis idealny, nic alarmującdgo. Skurczów nie zarejestrowało żadnych. Moja głowa ubzdurała sobie poród przed środą, więc mam nadzieję, że pojawią się w najbliższym czasie
Jesteśmy na prawie tym samym etapie i przestraszyłaś mnie tym porodem przed środą 😂 miałam w planach zrobić ostatnie badania do szpitala w następną sobotę, to będzie już u mnie 39+3 i teraz zastanawiam się czy nie jest to już ryzykowne tyle czekać 🙈
Ja z przekąsek mam właśnie kabanosy, batony proteinowe, musy owocowe i jednego 7days. Warto dowiedzieć się jak to wygląda w konkretnym szpitalu, bo wiem, że w niektórych pozwalają normalnie jeść, w innych tylko mus owocowy a w jeszcze innych nie pozwalają nic poza wodą 🤷🏻♀️ ja i tak planuje (o ile czas pozwoli) zjeść coś jeszcze przed wyjściem do szpitala, żeby potem się nie męczyć jak na nic nie będą pozwalać 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada, 12:24
-
Waflut wrote:Jesteśmy na prawie tym samym etapie i przestraszyłaś mnie tym porodem przed środą 😂 miałam w planach zrobić ostatnie badania do szpitala w następną sobotę, to będzie już u mnie 39+3 i teraz zastanawiam się czy nie jest to już ryzykowne tyle czekać 🙈
Ja z przekąsek mam właśnie kabanosy, batony proteinowe, musy owocowe i jednego 7days. Warto dowiedzieć się jak to wygląda w konkretnym szpitalu, bo wiem, że w niektórych pozwalają normalnie jeść, w innych tylko mus owocowy a w jeszcze innych nie pozwalają nic poza wodą 🤷🏻♀️ ja i tak planuje (o ile czas pozwoli) zjeść coś jeszcze przed wyjściem do szpitala, żeby potem się nie męczyć jak na nic nie będą pozwalać 🙈
Mnie też, chociaż też to rozumiem na tym etapie aczkolwiek wciąż nie czuję się gotowa na poród i trochę zazdroszczę zdecydowania.
Ja mam popakowane jakieś batoniki z działu dla ciężarnych, kulki mocy itd. Jednak znam siebie i podejrzewam, że do torby powinnam dorzucić chipsy 🤣 szczególnie, że mąż kupił mi kalendarz adwentowy z chipsami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada, 12:42
Niaha, Bibi24 lubią tę wiadomość
-
Kofinka wrote:Miska, niezła jesteś z tymi korepetycjami. A jak ogólnie organizujesz czas wtedy- tj starszy jest w przedszkolu a Młodszy z kim będzie? Macie opiekunkę czy jak?
-
Co do jedzenia, ja rodziłam w prywatnym szpitalu (chociaż na NFZ), mieli katering, więc jedzenie bardzo dobre (zwłaszcza jak na polskie realia). Ale oczywiście nie mogło zabraknąć czekolady, bardzo mi się chciało słodkiego po porodzie 🙈
-
Natalia K wrote:Czemu Cię irytowały?
A wiesz, że już nawet dokładnie nie pamiętam? Ale oboje z mężem pamiętamy, że coś nas wkurzało w nich 😆 Także nie warto się sugerować tą moją opinią, ogólnie to są polecane butelki i jak widać dziewczynom się sprawdzają 😀Natalia K lubi tę wiadomość
-
Nam jeszcze położna mówiła, żeby dorzucić słodką chwilę, bo te kisielki może nie maja super składu, ale szybko podbijają cukier i dobrze wchodzą. Ja jeszcze mam rodzynki w czekoladzie, chipsy jabłkowe, takie batony z Wedla z serii „plus magnez” i mamby
-
Witam wszystkich od dłuższego czasu czytam to forum i postanowiłam dołączyć do miłego grona Czy może ktoś podpowie: robiłam badania beta, wyszła 947 w 12 dpt - czy to nie jest trochę za dużo? Zaczynam się niepokoić tym gigantycznym wzrostem! Transferowane były dwa mrozaczki, 4BC i 4BB. Życzę wszystkim miłego sobotniego wieczoru !! 🤗🤗