Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • AgaOs Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Ja już po pobraniu krwi.

Mogę zapytać jakie badania z krwi miałaś zrobić?
    Jesteśmy na tym samym etapie i ciekawa jestem, czy nasi lekarze zalecają nam podobne badania 🙂

Masz już kartę ciąży czy dopiero jutro zostanie założona?

Też dziś byłam na pobraniu krwi, morfologia, tsh, glukoza, igg, igm. Miałam też oddać mocz ale o tym przypomniałam sobie dopiero jak wyszłam z łazienki 😄

Takaja12 lubi tę wiadomość

Starania od 09.2020

👱‍♀️1986
    22.07.21 HSG - jajowody drożne ✅
    08.2022 - poronienie chybione
    04.2023 - ciąża pozamaciczna

🧔1979

preg.png[/url]
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Robicie clexane na wieczor czy rano?
    Ja robię wieczorem a wieczorami mam brzuch twardy jak piłka i ciężko mi złapać za skore. Chwytam bardziej po bokach bo z przodu nie zrobię fałdy 🫣

Wczoraj zaszalałam w internecie i zamówiłam trochę leginsów ciążowych żeby wygodnie chodziło się po domku 🙆‍♀️ była też promocja za 10 zł za koszulkę ciążowa na ramiączka i szorty za 29 zl wiec tez wzięłam na lato 🐒

Gdzie zamówiłaś legginsy? :p
    ja póki co ogladam poduszki ciążowe

I proszę Was jeszcze o info gdzie robicie NIFTY?
    Tyle tych stronek jest że mam mętlik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 11:08

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:

Ja buszowalam w sinsay online 🐒
    Jedne kupiłam za 29 zł i jedne za 45 zł
    Kupiłam też dwa staniki i 3 pak majtek XL żeby było wygodnie 😆

Kurcze wszystkie robicie clexane rano a ja robię wieczorem a rano biorę acard 🤔 ale już teraz ciężko to byłoby chyba zmienić. No trudno

Ja nifty narazie nie robię. Czekam co pokaze usg I pappa 🤞

Evey lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaOs wrote:
    Elasure wrote:
    Ja już po pobraniu krwi.

Mogę zapytać jakie badania z krwi miałaś zrobić?
    Jesteśmy na tym samym etapie i ciekawa jestem, czy nasi lekarze zalecają nam podobne badania 🙂

Masz już kartę ciąży czy dopiero jutro zostanie założona?

Też dziś byłam na pobraniu krwi, morfologia, tsh, glukoza, igg, igm. Miałam też oddać mocz ale o tym przypomniałam sobie dopiero jak wyszłam z łazienki 😄

Karte ciazy mam juz od 5+4 bo już wtedy maleństwo zaskoczyło nas serduszkiem🥰

Ciążę prowadzę prywatnie na razie na każdą wizytę robię progesteron, estradiol, beta HCG, i co 3ci dzień robię morfologię którą kontroluje ze względu na zastrzyk accofilu.
    Na tą wizytę mam jeszcze insulinę i aktywność anty XA żeby sprawdzić czy mam odpowiednią dawkę heparyny.

Wszystkie badania na I trymestr dostałam na NFZ w luxmedzie to zrobie je w przyszlym tygodniu (mocz, morfologia, tsh, toxo, kiła, różyczka...)

AgaOs, Evey lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Złota2024 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:

Kurcze wszystkie robicie clexane rano a ja robię wieczorem a rano biorę acard 🤔 ale już teraz ciężko to byłoby chyba zmienić. No trudno

Nie wiem jak u was ale acard mój lekarz mówił że bierze się wieczorem...

Elasure, Niaha lubią tę wiadomość

• Takaja12 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja robię clexane rano 7/8, a mam pytanie, czy Wy też macie czasem takie wrażenie że w tych ampułkach jednego dnia jest więcej tego płynu a drugiego więcej powietrza niż płynu? Czy to mi się tylko tak wydaje ? 😳

Może dlatego że czasem powietrze dzieli się na dwa bąbelki a czasem jest jeden większy stąd takie wrażenie? 🤔

Wiem, że nie powinnam, ale ja namiętnie stukam pukam i wypuszczam to powietrze. Już doszłam do takiej wprawy że nawet kropli nie upuszczam😅
    Na początku nie wypuszczałam i bąbel powietrza był na końcu i wtedy spoko jakoś, ale jednego dnia bąbel okazal się w połowie strzykawki i nie było wyjscia i wertowałam internet 2h w poszukiwaniu objawów wpuszczenia powietrza 😅 powiedziałam nie chce wiecej i od tamtej pory wypuszczam.

preg.png
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złota2024 wrote:
    Nie wiem jak u was ale acard mój lekarz mówił że bierze się wieczorem...

Właśnie czytalam o tym masz rację. Mój nic nie mowil i zaczęłam jak zaczęłam niestety. Zapytam o to następnym razem czy to duży problem

Z clexane jakoś się przyzwyczaiłam do wieczorów, bo przy invitro tak bralam kiedyś i w szpitalu po operacji . Też jak się dowiedziałam o ciazy to wieczorem miałam teleporade i chciałam jak najwcześniej zacząć przyjmowac wiec pojechalam do apteki i tego samego wieczora wzięłam i tak zostalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 11:24

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Może dlatego że czasem powietrze dzieli się na dwa bąbelki a czasem jest jeden większy stąd takie wrażenie? 🤔

Wiem, że nie powinnam, ale ja namiętnie stukam pukam i wypuszczam to powietrze. Już doszłam do takiej wprawy że nawet kropli nie upuszczam😅
    Na początku nie wypuszczałam i bąbel powietrza był na końcu i wtedy spoko jakoś, ale jednego dnia bąbel okazal się w połowie strzykawki i nie było wyjscia i wertowałam internet 2h w poszukiwaniu objawów wpuszczenia powietrza 😅 powiedziałam nie chce wiecej i od tamtej pory wypuszczam.

Ja też tak robię🙈 inaczej bardziej mnie piecze jak wstrzyknę sobie powietrze 😬

@Złota2024 gdzieś tak wyczytałam że na wieczór bo to coś z rytmem dobowym się zgrywa wtedy

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Lusia 1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też biorę rano acard i wieczorem clexane. Gin stwierdził że lepiej odwrotnie ale nie są się tego teraz zmienić bo musiałabym opuścić dawki a podobno to nie zaszkodzi, że w innej kolejności.
    Mam do Was pytanko. Czy malujecie normalnie włosy w pierwszym trymestrze? Oczywiście farby bez amoniaku 😆 dzisiaj idę do fryzjerki i ma mi robić tonowanie 🙈 a jak ze wszystkich mam rozkminy.

oar8yx8dbj3fnfkb.png
    33 lata starania od lipca 2014
    04.2016,05.2016- IUI :( :(
    IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. :( 6.02.1bb :(
    21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
    20dpt 3873; 27dpt ♥
    22.02.2019 jest mój mały cud :) <3
    14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
    28.02.2024 ⏸️
    MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14%
  • Makija Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie w luxmedzie. Jest już zarodek, lekarz widział serce chociaż mówił ze ma słaby sprzęt i dał mi skierowanie na usg dodatkowe mam iść w poniedziałek i później mam iść do położnej żeby założyła kartę ciąży to od razu dostanę skierowani na badania pierwszego trymestru. Więc będzie tak jak chciałam 😅 u swojej pani dr wizyta 10go i chyba będę chodziła do dwóch lekarzy bo ten z luxmedu mi pasuje no i badania w pakiecie, ale rodzić zamierzam na żelaznej w Warszawie właśnie tam moja dr przyjmuje 🙈

Lusia 1234, Elasure, Pati2804, Niaha, Takaja12, Kofinka, miska122, MaggLbn, LaBellePerle, zulka, juss92, Karmen, Evey lubią tę wiadomość

👩🏼32 lat

👦🏼07/19
    🧒🏼03/22
    preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:

Nify postanowiłam kupić przez testdna, bo tam znalazłam info o ubezpieczeniu + punkt poboru krwi jest całkiem niedaleko mieszkania.

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:

Hmm, ale tak Ci zalecił lekarz? Z tego co moja gin mówiła, to acard tylko na noc, przed samym pójściem do łóżka. 🤔

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makija wrote:
    Jestem po wizycie w luxmedzie. Jest już zarodek, lekarz widział serce chociaż mówił ze ma słaby sprzęt i dał mi skierowanie na usg dodatkowe mam iść w poniedziałek i później mam iść do położnej żeby założyła kartę ciąży to od razu dostanę skierowani na badania pierwszego trymestru. Więc będzie tak jak chciałam 😅 u swojej pani dr wizyta 10go i chyba będę chodziła do dwóch lekarzy bo ten z luxmedu mi pasuje no i badania w pakiecie, ale rodzić zamierzam na żelaznej w Warszawie właśnie tam moja dr przyjmuje 🙈
    To super gratulacje 🥰

Makija lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Hmm, ale tak Ci zalecił lekarz? Z tego co moja gin mówiła, to acard tylko na noc, przed samym pójściem do łóżka. 🤔

Po prostu nie mowil jak co kiedy 🤷‍♀️

preg.png
  • Kofinka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makija wrote:
    Cześć, też jestem z Warszawy i chciałabym skorzystać z wizyt w Lux medzie ale dr u której raz byłam ma ciągle 100 % obłożenia i nie umiem się umówić. Będziesz chodziła do 1 lekarza czy różnych? Polecasz kogoś w szczególności?

• Fania017 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Z chęcią do Was dołączę, wykonane 2 testy wskazały dwie grube kreski... Chciałabym iść na Betę ale niestety nie mam jak w pracy zamienić się zmianami. Aplikacja wylicza termin na 30listopad, do lekarza jestem umówiona na 11 kwiecień.. to moja druga ciąża.... I teraz pytanie .bo strasznie się boje, prócz tego że testy pokazuja 2 kreski... To nie mam żadnych ani to żadnych objaw... ,Które miałam od 5 tyg w pierwszej ciąży... Czy miałyście tak że było wszystko ok, a początek ciąży bez objaw....😔

Takaja12, Niaha, juss92 lubią tę wiadomość

• Elasure Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Hej dziewczyny. Z chęcią do Was dołączę, wykonane 2 testy wskazały dwie grube kreski... Chciałabym iść na Betę ale niestety nie mam jak w pracy zamienić się zmianami. Aplikacja wylicza termin na 30listopad, do lekarza jestem umówiona na 11 kwiecień.. to moja druga ciąża.... I teraz pytanie .bo strasznie się boje, prócz tego że testy pokazuja 2 kreski... To nie mam żadnych ani to żadnych objaw... ,Które miałam od 5 tyg w pierwszej ciąży... Czy miałyście tak że było wszystko ok, a początek ciąży bez objaw....😔

Hej super że dołączyłaś. U mnie objawy pojawily sie jakos 6/7tydzien dopiero. Też się martwiłam że ich nie było, jeszcze zdążą Cię zmęczyć 🤗

Fania017 lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Takaja12 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:

Witaj w grupie 🙂
    Nie martw się moja przyjaciółka w pierwszej ciazy wymiotowala od 5 tygodnia do 13 a w drugiej nic. Świetnie się czuła jakby w ciazy nie była.
    Wszystko bedzie dobrze 🤗

Fania017 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też czujecie się takie bez sił?
    Ja dzisiaj cały dzień śpię i wstaje na jedzenie, nie mam sił, jest mi słabo a jak wstaje to mam wrażenie jakbym miała się zaraz przewrócić.. chciałam w następnym tygodniu iść na badanie krwi i zobaczyć co się dzieje i czy wszystko dobrze, morfologia wystarczy chyba, prawda ?

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja dzisiaj też robiłam wirusówkę, dorzuciłam też TSH, ale bardzo ładne, tarczyca jeszcze nie zaczęła świrować 🤭
    Cytomegalowirus wyszedł mi pozytywny, ale w klasie Igg, w poprzedniej ciąży było to samo, widocznie kiedyś przeszłam nieświadomie. Zastanawia mnie tylko czemu ze 112 wzrosło na 182, ale myślę, że to nie ma większego znaczenia, jeśli w Igm jest niereaktywne.
    Pozostaje mi czekanie do poniedziałkowej wizyty.
    Ponieważ teraz miałam miesiąc przerwy w wizytach zaczęłam świrowac i postanowiłam poszukać serduszka detektorem. Nie mogłam znaleźć, bo ciąża jeszcze wczesna, ale ostatecznie mi się udało, więc odetchnęłam. Planuje do wizyty już nie sprawdzać żeby nie orać się niepotrzebnie.
    Trzymam kciuki za zbliżające się Nifty, dajcie znać dziewczyny jak będziecie mieć wyniki. Nie ukrywam, że ciut zazdroszczę, że już poznacie płeć 😍

Takaja12, Niaha, zulka lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ