LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaOs wrote:Elasure wrote:Ja już po pobraniu krwi.
Mogę zapytać jakie badania z krwi miałaś zrobić?
Jesteśmy na tym samym etapie i ciekawa jestem, czy nasi lekarze zalecają nam podobne badania 🙂
Masz już kartę ciąży czy dopiero jutro zostanie założona?
Też dziś byłam na pobraniu krwi, morfologia, tsh, glukoza, igg, igm. Miałam też oddać mocz ale o tym przypomniałam sobie dopiero jak wyszłam z łazienki 😄
ja mam takie zrobić przed 1 wizyta
payday 2 free safes
Z jakich powodów kazali Wam brać acard proga i clexsane?
Zastanawia mnie to że dużo kobiet bierze.
Ja mam progesteron 15ng a mi gin nawet nie kazał brać proga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 13:46
AgaOs, Elasure lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny, czy Wy też czujecie się takie bez sił?
Ja dzisiaj cały dzień śpię i wstaje na jedzenie, nie mam sił, jest mi słabo a jak wstaje to mam wrażenie jakbym miała się zaraz przewrócić.. chciałam w następnym tygodniu iść na badanie krwi i zobaczyć co się dzieje i czy wszystko dobrze, morfologia wystarczy chyba, prawda ?
Ja wczoraj spalam cały dzień. Dziś też bardzo sennie. Mierzyłaś sobie ciśnienie? Ja w weekend miałam straszny bol glowy i zawroty jak wstałam i senność i okazało się bardzo niskie. -
Takaja12 wrote:Ja wczoraj spalam cały dzień. Dziś też bardzo sennie. Mierzyłaś sobie ciśnienie? Ja w weekend miałam straszny bol glowy i zawroty jak wstałam i senność i okazało się bardzo niskie.
-
Takaja12 wrote:Ja wczoraj spalam cały dzień. Dziś też bardzo sennie. Mierzyłaś sobie ciśnienie? Ja w weekend miałam straszny bol glowy i zawroty jak wstałam i senność i okazało się bardzo niskie.
Dzięki za podpowiedź 😘❤ -
miska122 wrote:Hejka, ja dzisiaj też robiłam wirusówkę, dorzuciłam też TSH, ale bardzo ładne, tarczyca jeszcze nie zaczęła świrować 🤭
Cytomegalowirus wyszedł mi pozytywny, ale w klasie Igg, w poprzedniej ciąży było to samo, widocznie kiedyś przeszłam nieświadomie. Zastanawia mnie tylko czemu ze 112 wzrosło na 182, ale myślę, że to nie ma większego znaczenia, jeśli w Igm jest niereaktywne.
Pozostaje mi czekanie do poniedziałkowej wizyty.
Ponieważ teraz miałam miesiąc przerwy w wizytach zaczęłam świrowac i postanowiłam poszukać serduszka detektorem. Nie mogłam znaleźć, bo ciąża jeszcze wczesna, ale ostatecznie mi się udało, więc odetchnęłam. Planuje do wizyty już nie sprawdzać żeby nie orać się niepotrzebnie.
Trzymam kciuki za zbliżające się Nifty, dajcie znać dziewczyny jak będziecie mieć wyniki. Nie ukrywam, że ciut zazdroszczę, że już poznacie płeć 😍
A jaki masz detektor? Też planuję niedługo kupić. -
Pati2804 wrote:Miałaś rację, niskie ciśnienie, wypiłam kawę , a co jeszcze na poprawę ciśnienia?
Dzięki za podpowiedź 😘❤
To mam nadzieję że po kawce będzie lepiej ❤️
Jeśli możesz chodzić itd to podobno spacer dobrze robi . Ja niestety tylko kawką slabą się ratuje 🙃 teraz ta pogoda taka, że codziennie mam mega niskie 😵💫Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Niskie ciśnienie nie jest groźne. Ja zwykle mam 90/60 . Mam wizytę w piątek, trochę się stresuje , to będzie moja pierwsza wizyta w tejciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 15:39
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Niaha już Ci wyszła cukrzyca ciążowa? Na pierwszej wizycie już Ci dał krzywą cukrową?
Ja mam natualnie super niskie ciśnienie. Ych martwie się że tak późno wzielam sobie wizyte
Nie chciałam się denerwować czy jest zarodek czy nie ma itp. A Wy już tyle leków bierzecie i się martwię. -
Wiecie jaka macie długość szyjki? Mi wczoraj lekarz na fotelu sprawdzał i powiedział do położnej co zapisywała długość szyjki 2 cm. W tamtym momencie nie zczailam bo to było przed usg więc niewiele do mnie docierało ze stresu, ale teraz sprawdzilam w internecie i 2 cm to bardzo mało 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 16:15
-
Mi lekarz bada szyjkę palcami na każdej wizycie ale nic nie mówi co i jak 😄
Takaja12 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Kofinka wrote:Cześć, też jestem z Warszawy i chciałabym skorzystać z wizyt w Lux medzie ale dr u której raz byłam ma ciągle 100 % obłożenia i nie umiem się umówić. Będziesz chodziła do 1 lekarza czy różnych? Polecasz kogoś w szczególności?
Poszłam do dr Marka Kilijańczyka, był pierwszym u którego zwolnił się termin, ale zostanę u niego bo przypadł mi do gustu mimo, że już zauważyłam jego specyficzne poczucie humoru (nie każdemu może to pasować). Wszystko tłumaczy porządnie, od razu wypisał mi skierowanie do niego na wizytę następną więc będzie łatwiej się zapisać. Dał też skierowanie na usg piersi i dokładne transvaginalne (na które mam się umówić na poniedziałek). Nie czytałam o nim opinii w internecie bo po takich można się tylko zrazić. Mi pasuje ☺️ w luxmedzie będę u niego prowadzić ciążę, a tak to nie miałam tam styczności z innymi ginekologami. ☺️ -
Byłam dziś trochę na dworze, ale spacery długie odpadają bo nie chciałabym aby ten krwiak pękł, może się wchłonie. Już mi lepiej , wypiłam kawę i staram się pić dużo wody. W sumie to od tygodnia nie piłam kawy bo mi nie smakowała ale dzisiaj nie była taka zła 🙂
Liliowa trzymam kciuki za wizytę, nie stresuj się😘 ja mam we wtorek i nie mogę się doczekać żeby zobaczyć jak rośnie bobo 😊 -
Co do spacerów to codziennie chodzę 3km. W trzeciej ciszy chodziłam orawie codziennie 6 km bo myślałam że będę bardziej wysportowana i dzięki temu uda mi się urodzić naturalnie i co ? Mialam nagłą cesarke i chyba z tego powodu bo tuż przed porodem zrobiłam intensywny spacer i byłam wymęczona.👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Liliowa wrote:Niskie ciśnienie nie jest groźne. Ja zwykle mam 90/60 . Mam wizytę w piątek, trochę się stresuje , to będzie moja pierwsza wizyta w tejciazy
Niby nie jest groźne ale w pierwszej ciąży przez takie niskie ciśnienie miałam potworne migreny 😔
Pati dobrze, że już lepiej 😊
Bee90 a który tydzień u Ciebie?
Myślę, że dobrze jest pójść później o ile nic nie niepokoi. Ja poszłam za szybko i panikowałam czy będzie serduszko i zarodek.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Bee90 wrote:Niaha już Ci wyszła cukrzyca ciążowa? Na pierwszej wizycie już Ci dał krzywą cukrową?
Ja mam natualnie super niskie ciśnienie. Ych martwie się że tak późno wzielam sobie wizyte
Nie chciałam się denerwować czy jest zarodek czy nie ma itp. A Wy już tyle leków bierzecie i się martwię.
Tak, wg diabetolog. Stwierdziła to po wynikach glukozy na czczo. Krzywą mam zrobić dopiero jakoś w 13 tygodniu. -
Liliowa wrote:Niskie ciśnienie nie jest groźne. Ja zwykle mam 90/60 . Mam wizytę w piątek, trochę się stresuje , to będzie moja pierwsza wizyta w tejciazy
Ja też z tych niskich cisnien ale w weekend miałam już 78/56 i mega głowa bolała. Po kawce wzrosło na 90/60 czyli już norma 🙂 -
A to mnie w ogóle nie boli głowa więc nie wiem ale niskie ciśnienie raczej świadczy o braku miażdżycy w naczyniach. Groźny jest jedynie nagły spadek ciśnienie np. Przy krwawieniach.👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Makija wrote:Jestem po wizycie w luxmedzie. Jest już zarodek, lekarz widział serce chociaż mówił ze ma słaby sprzęt i dał mi skierowanie na usg dodatkowe mam iść w poniedziałek i później mam iść do położnej żeby założyła kartę ciąży to od razu dostanę skierowani na badania pierwszego trymestru. Więc będzie tak jak chciałam 😅 u swojej pani dr wizyta 10go i chyba będę chodziła do dwóch lekarzy bo ten z luxmedu mi pasuje no i badania w pakiecie, ale rodzić zamierzam na żelaznej w Warszawie właśnie tam moja dr przyjmuje 🙈
Makija lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny, czy Wy też czujecie się takie bez sił?
Ja dzisiaj cały dzień śpię i wstaje na jedzenie, nie mam sił, jest mi słabo a jak wstaje to mam wrażenie jakbym miała się zaraz przewrócić.. chciałam w następnym tygodniu iść na badanie krwi i zobaczyć co się dzieje i czy wszystko dobrze, morfologia wystarczy chyba, prawda ?