👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Capricorni wrote:U mnie młody śpi godzinę i godzinę nie śpi i tak w koło. W nocy śpi 4 godziny, karmienie i śpi 3 godziny, karmienie i znowu śpi. Dizisaj gnilismy w łóżku do 10, młody usnął i spał do 11 a my szybko posprzątaliśmy dom, nie wiedziałam że we dwoje w godzinę można tyle zrobić. Polecam szum zamieci śnieżnej na YouTubie, dziecko przy tym fajnie śpi a przynajmniej jak coś strzeli, walnie czy pisknie to nie słyszy i się już tak szybko nie budzi jak wcześniej że panel strzelił i obudzony. Teraz przynajmniej dłużej śpi i jakościowo lepiej i nie jest taki marudny. Gotuję wieczorami gar zupy 5 litrów na 2-3 dni i przynajmniej zawsze mogę zjeść coś ciepłego o każdej porze dnia i nocy to też polecam. Dobre białko sprzyja regeneracji dlatego zupy na kościach schabowych albo rosół na indyku i wołowinie to u nas hit. Co jak co ale zupa musi być
Czy tylko moj stary twierdzi ze Zupa to nie obiad?🤡
Jak przez 3dni jedliśmy pomidorowa to skomentował to "przeciez ja od 3dni nie jadłem nic normalnego "😂
psaj91 lubi tę wiadomość
-
Kasiek7 wrote:Dziewczyny a tak wracając do tematów wyprawkowych dajcie namiary na kombinezony do fotelika
Czy któraś z was ma Engel teraz do fotelika czy za zimno?
My mamy futrzany hm ale ona jakoś dziwnie wisi w nim w powietrzu w foteliku
Zumi dajesz nadzieję że moja mała ulewa tak po rota...
My mamy engel i jest spoko 🙂 ale mieszkanie z garażem podziemnym, wiec w foteliku nie robimy raczej spacerow po dworze
wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:Czy tylko moj stary twierdzi ze Zupa to nie obiad?🤡
Jak przez 3dni jedliśmy pomidorowa to skomentował to "przeciez ja od 3dni nie jadłem nic normalnego "😂
Ja też tak twierdzę. Jak zjem samą zupę w ramach obiadu to za godzinę jestem głodna 🤣 mąż się ze mnie śmieje, że choćbym wpieprzyła 4 talerze pomidorowej z makaronem to wg mnie obiadu nie było 😋
psaj91, Fabregasowa lubią tę wiadomość
-
Domisiek wrote:Ja to przez prace w przychodniach mam tak wyrąbane co lekarze widzą, że przez długi czas moim ginekologiem był lekarz, z którym pracowałam. Normalnie na kawusi się spotykaliśmy rano pod ekspresem xD
A jak mój prowadzący przyszedł do mnie na poród to akurat byłam w pozycji kolankowo-łokciowej i mówię do niego „No witam, sorry, że tak od dupy strony” xD
Hahaha kisne
Mnie też sie żarcik i sarkazm trzymał w trakcie porodu, większości nie pamiętam ale pamiętam ze zdychajac w trakcie skurczów mlwie do meza "to żeś dojebał biała koszulkę na porod" 😂
Asia091, psaj91, Domisiek, izzou97, Klekotka lubią tę wiadomość
-
Klekotka wrote:Jezu jak ja wczoraj sie uśmiałam przed spaniem xD juz sie polozylismy a ja sie chichralam dobre pol h czytając forum 😂❤️. Pisalyscie o durnych chlopach, ja juz mialam chwalic mojego ale dzis mi sie odechcialo bo mnie wkurwil na maxa 🙈.
Ja chetna na spotkanko i jestem team Krakow 🤪.
Dzisiaj jestesmy u tesciow na dzien babki i dziada i zgadnijcie kto nakurwia hizero po domui trzaska drzwiami jak bobas spi 🫣.
Nie wiem czy to przypadkiem czy celowo ale „dzień babki i dziada” mnie właśnie pokonał 🤣🤣
Klekotka lubi tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Koniecznie zdajcie relacje ze spotkania, ja z moim bombelkiem nie wybiore sie nigdzie dalej, bo fotelik ją parzy, po 10 minutach zaczyna się wrzask, a i z nikim jej nie zostawię xD W nastepnym tygodniu jedziemy do fizjo i juz się boję xd
Jak to, przeciez twoja Ala to aniołek podobno?😅
Co do lekarzy mi w sumie wszystko jedno ALE kiedyś byłam u gin babeczki to chyba mnie uwaga rozdziewiczyła wziernikiem 😂😂🫣 poszlam z infekcja a ta nie dopytała o współżycie i jak jebla do środka...🫣 troche potem plamilam, od razu dała nr tel jakby cos ske działo i spanikowała 😂 bo pozniej pierwszy raz mnie nie bolał, zero plamienia, wiec serio tak moglo byc. Ale traumy jak widać nie mam😛 -
Klekotka stawiam na babkę! 🤣 dziad siedzi pewnie cicho.
Klekotka lubi tę wiadomość
-
No wlasnie mialam pisac, ze ja poki KP to raczej nigdzie nie odjade. 😅 a ja z Wrocławia, takze widze zupelnie inne rejony niz wiekszosc. 😁
Fabregasowa ja tez sie nie najadam zupa, ale ze u nas teraz starszy ciągle gotuje zupy to sie nienodzywam tylko korzystam i najwyzej dojadam ciastkiem. ;P
Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
Ej ej @Foxy @well Wy to tak z góry nie przekreślajcie integracji, bo zanim znajdziemy wspólny termin, to bobasy mogą mieć już po pół roku albo i więcej i zmienią humorki o 100% 😂
Mój to chyba też czyta forum, bo dziś chodzi jak w zegarku 🫣😂 Ale raz mi się pucnął, że w końcu znalazł w internecie "tą moją grupę wsparcia" i nawet jeden mój wpis na głos mi przeczytał 😂😂😂
Asia091, Klekotka, Fabregasowa, Paulivvv, Domisiek, kalinok, Ilka96, Zumi lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰
11/25 - witaj na świecie 🩷😍 -
Dokładnie, dziewczyny zanim to będzie jakiś sensowny termin to humorki naszych bobasów się zmienią się o 180° 🙃
Już sobie to wyobrażam jak każda z Nas ma etykietkę z nickiem z forum.
Zumi będziesz naszą piętą achillesową 🤭
P.S. Pozdrowiam Cię Mężu Psaj91 !!! 😂
Mam nadzieję że mój nie wpadł na pomysł żeby szukać naszej grupy, gorzej jak teściowa znajdzie 🤣🤣🤣
psaj91, wellwellwell, Kasiek7, Bećka, Ilka96, Zumi lubią tę wiadomość
-
Ja mam w sumie do Krk czy kato podobna drogę to wsio ryba, mozemy z Domisiek walnąć termos z kawą, relanium i przetestować pendolino z bobsonem😂 bo ja jakos nie widzę zostawiania malej ze starym na razie
Uwaga hit z wczoraj
Odłożyłam mala do spania do dostawki o 19:58, moj rekord. Staremu powiedziałam ze karmi w nocy butla wiec niech sie przygotuje. On poszedł do niej spac o 20:30 (🤡)
Zjadłam kolacje, ogarnęłam zaległe tematy na laptopie, zrobiłam peeling i maseczkę, umyłam zeby, no totalny vibe bezdzietnej lambadziary. W głowie już sobie ułożyłam poranny post tutaj jaka to jestem wyspana i szczęśliwa, prosząc o lajki i fanfary😂
Nadeszła 2 w nocy, mloda sie obudzila juz z rykiem a maz poszedł robic butle. Światła pozapalal, ta w jeszcze większy ryk (ja juz czuje w kościach ze to sie źle skończy). No ale nastała cisza, poszła jesc po czym przychodzi za 10min z pytaniem czy mamy inny śpiworek bo mieli wyciek 😂 ja myślałam ze pampers, okazało sie ze mleko wylało (nie wiem czy on źle zamontował smoczek czy jej leciało przez usta) i ze jest głodna 😂😂😂😂
No to przebrał i ja do karmienia, wkurzona bo sorry ale do dupy z taka robota, ta tez wkurzona to szarpała mi cyca jak Reksio szynkę. Mówię mu ze tak zachłannie je ze na bank sie nalapie powietrza i beda gazy. To za 1h byly wiski i płacze, po czym i tak sie zmęczyła ze musiałam zaraz karmic, i tak w sumie co godzinę do 10 bo zasypiala i sie odzywała non stop
Kurtyna - chyba najgorsza noc do tej pory
Mężowi troche glupio, ogarnia od rana jak robocik, moze tez go uszy pieką po forum🙄 -
Czy ktoś wie o co chodzi z tą zabawką - królik Alilo?
Za każdym razem, jak zobaczę jakiś filmik typu „co polecam dla niemowlaka”, „ulubione zabawki mojego niemowlaka” to jest ten królik. Ale albo ja nie rozumiem jego opisu albo nie wiem, nie kumam o co chodzi - ten królik cos tam gra? I jakieś kolory mówi? I tyle czy jeszcze coś robi? -
Fabregasowa wrote:Ja mam w sumie do Krk czy kato podobna drogę to wsio ryba, mozemy z Domisiek walnąć termos z kawą, relanium i przetestować pendolino z bobsonem😂 bo ja jakos nie widzę zostawiania malej ze starym na razie
Uwaga hit z wczoraj
Odłożyłam mala do spania do dostawki o 19:58, moj rekord. Staremu powiedziałam ze karmi w nocy butla wiec niech sie przygotuje. On poszedł do niej spac o 20:30 (🤡)
Zjadłam kolacje, ogarnęłam zaległe tematy na laptopie, zrobiłam peeling i maseczkę, umyłam zeby, no totalny vibe bezdzietnej lambadziary. W głowie już sobie ułożyłam poranny post tutaj jaka to jestem wyspana i szczęśliwa, prosząc o lajki i fanfary😂
Nadeszła 2 w nocy, mloda sie obudzila juz z rykiem a maz poszedł robic butle. Światła pozapalal, ta w jeszcze większy ryk (ja juz czuje w kościach ze to sie źle skończy). No ale nastała cisza, poszła jesc po czym przychodzi za 10min z pytaniem czy mamy inny śpiworek bo mieli wyciek 😂 ja myślałam ze pampers, okazało sie ze mleko wylało (nie wiem czy on źle zamontował smoczek czy jej leciało przez usta) i ze jest głodna 😂😂😂😂
No to przebrał i ja do karmienia, wkurzona bo sorry ale do dupy z taka robota, ta tez wkurzona to szarpała mi cyca jak Reksio szynkę. Mówię mu ze tak zachłannie je ze na bank sie nalapie powietrza i beda gazy. To za 1h byly wiski i płacze, po czym i tak sie zmęczyła ze musiałam zaraz karmic, i tak w sumie co godzinę do 10 bo zasypiala i sie odzywała non stop
Kurtyna - chyba najgorsza noc do tej pory
Mężowi troche glupio, ogarnia od rana jak robocik, moze tez go uszy pieką po forum🙄
To ci mąż pomógł w nocy 😂 te chłopy to zawsze tak - jakich by nie mieli chęci, to zawsze kończy się w jeden sposób… -
Paulivvv wrote:Czy ktoś wie o co chodzi z tą zabawką - królik Alilo?
Za każdym razem, jak zobaczę jakiś filmik typu „co polecam dla niemowlaka”, „ulubione zabawki mojego niemowlaka” to jest ten królik. Ale albo ja nie rozumiem jego opisu albo nie wiem, nie kumam o co chodzi - ten królik cos tam gra? I jakieś kolory mówi? I tyle czy jeszcze coś robi?
Ma jakies melodyjki na pewno wgrane i dzieci sobie to trzymaja. 😅 i z tego co kojarze nie sa sie wgrac nic z zewnatrz.
Flowery tez kojarze, ze Rotarix ma tylko 2 dawki w przeciwienstwie do Rotatequ
flowery lubi tę wiadomość
-
Flowery u nas tylko dwie dawki będą z tego co wiem 🤔 ChPL też mówi o dwóch dawkach, dopytaj dlaczego u Was miałoby być inaczej
flowery lubi tę wiadomość
-
flowery wrote:Czy wy też macie mieć szczepione dziecko Rotarixem w 3 dawkach? Przeczytałam artykuł i w ulotce, że Rotarixem szczepi się tylko dwa razy, a moja przychodnia chce podać córce 3 dawki…
U nas w przychodni też mowa o 2 dawkach. -
Izzou, a jak u Was po meningokokach?👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc