Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliv udanej imprezki ☺️
    Ja też myje gazikiem i solą fizjologiczną. Wojtuś uwielbia mycie dziąsełek. Bardzo nie lubi zakrapiania noska.
    Profilaktycznie sprawdziłam mleko. Mam do 04.2027.

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11.2025 Wojtuś ♥️ 3070g, 50cm

event.png
  • Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    U nas jutro chrzest, poszykowaliśmy co mamy ze sobą zabrać do tego lokalu… i jesteśmy tak zapakowani jakbyśmy na tej sali mieli spędzić tydzień a nie jedno popołudnie 🫣 no ja nie wiem, wszystko wydaje się potrzebne.

Udanej imprezy. My planujemy chrzest ale nie mamy chrzestnego. Tych co byśmy chcieli to nie mogą być a ci co mogą to my nie chcemy. Musimy kogoś wybrać i ten ktoś się jeszcze musi zgodzić 🙄
    Ciężko w tych czasach o kogoś kto będzie się interesował dzieckiem częściej niż te 4 razy w życiu a nie zależy nam na kasie tylko na relacji

👧 - 33
    PCOS
    Mutacja MTHFR C677T T/T homo
    Mutacja 675 (4G/5G) w PAI-1 4G/5G hetero

🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    05.11.2024 - 💔💔

11.03.2025 - ⏸️

preg.png
  • Mamasitta Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivv piękny dzień przed Wami! Błogosławieństwa Bożego dla Antosia.

• Mamasitta Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi od czego bolą Cię pięty? Mnie bolą stopy a plecy i kolana to już maksa od tego noszenia malutkiej na rękach. Moje ciało czasem jest tak zmęczone, coś jak w ciąży. Czuję sie jak stary dziad, a ona waży tylko jakies 5kg może juz 6kg, ale to i tak wydaje mi się mało.

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv powodzenia! :) My też jutro chrzcimy więc przybijam piąteczkę wirtualnie ;)
    Imprezka za to w domu, właśnie skończyłam tort, mięsa zrobiłam też już dziś i wielki gar rosołu, jutro obiorę gar ziemniaków za to 😁 Jeszcze wymyśliłam małe podarunki dla chrzestnych, w ramce dostaną zdjęcie Stasia z nimi (zrobię jak przyjadą i wydrukuje od razu w domu mamy dobra drukarkę kolorową).
    Sama impreza się nie stresuje, ale stresuje się mega rodziną męża która się na nas obraziła bo zapraszamy tylko chrzestnych na obiad do domu a nie robimy imprezy w restauracji…wszyscy wiedzą jaka mamy teraz sytuację finansową z moją mamą, jeszcze od stycznia w tym domu opieki gdzie jest to walnęli podwyżkę. Szorujemy po dnie, codziennie odmawiam czegoś dzieciom i sobie i powoli ich też nastawiamy że nie będzie ferii, nie będzie pewnie wakacji równiez. A teściowie jakby z innej planety, choć znają dokładne kwoty to chyba marzyli sobie imprezkę…jest mi taaaak przykro że hej. Oczywiście też nawet nie zapytali czy coś pomóc, bo jak tylko usłyszeli że zapraszamy do domu na obiad chrzestnych z ich rodzinami to foch, zero rozmowy dalszej, oni nie będą robić tłumów. Tak samo brat męża z rodziną, chociaż ich nie zapraszaliśmy w ogóle ale przestali się odzywać jak usłyszeli że po Mszy nic nie ma szczególnego. Nie zrozumiem tego nigdy, nie moja wina że nie jestem bogata a z moją mamą wyszło jak wyszło i teraz cierpimy wszyscy. Wiadomo że wolałabym iść do lokalu posiedzieć sobie sama coś zjeść a będę stać przy garach i robić całą obsługę ze Stasiem na ręku. Ale jest jak jest i staram się jak mogę. Ubranie muszę sobie jakieś naszykować z tego co mam najładniejsze, mąż tez pójdzie po prostu elegancko. Ale teściowie porównują: druga synowa to fryzjer, pazy, nowa sukienka, kupiła synowi nowy garnitur. A ja bieda, mężowi nic nie kupiłam, to lipa. Nawet nie wiem czy to smutne czy śmieszne?

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Czy tylko moj stary twierdzi ze Zupa to nie obiad?🤡
    Jak przez 3dni jedliśmy pomidorowa to skomentował to "przeciez ja od 3dni nie jadłem nic normalnego "😂

Mój tak samo, zupka to dla dzieci 😂

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Paulivvv powodzenia! :) My też jutro chrzcimy więc przybijam piąteczkę wirtualnie ;)
    Imprezka za to w domu, właśnie skończyłam tort, mięsa zrobiłam też już dziś i wielki gar rosołu, jutro obiorę gar ziemniaków za to 😁 Jeszcze wymyśliłam małe podarunki dla chrzestnych, w ramce dostaną zdjęcie Stasia z nimi (zrobię jak przyjadą i wydrukuje od razu w domu mamy dobra drukarkę kolorową).
    Sama impreza się nie stresuje, ale stresuje się mega rodziną męża która się na nas obraziła bo zapraszamy tylko chrzestnych na obiad do domu a nie robimy imprezy w restauracji…wszyscy wiedzą jaka mamy teraz sytuację finansową z moją mamą, jeszcze od stycznia w tym domu opieki gdzie jest to walnęli podwyżkę. Szorujemy po dnie, codziennie odmawiam czegoś dzieciom i sobie i powoli ich też nastawiamy że nie będzie ferii, nie będzie pewnie wakacji równiez. A teściowie jakby z innej planety, choć znają dokładne kwoty to chyba marzyli sobie imprezkę…jest mi taaaak przykro że hej. Oczywiście też nawet nie zapytali czy coś pomóc, bo jak tylko usłyszeli że zapraszamy do domu na obiad chrzestnych z ich rodzinami to foch, zero rozmowy dalszej, oni nie będą robić tłumów. Tak samo brat męża z rodziną, chociaż ich nie zapraszaliśmy w ogóle ale przestali się odzywać jak usłyszeli że po Mszy nic nie ma szczególnego. Nie zrozumiem tego nigdy, nie moja wina że nie jestem bogata a z moją mamą wyszło jak wyszło i teraz cierpimy wszyscy. Wiadomo że wolałabym iść do lokalu posiedzieć sobie sama coś zjeść a będę stać przy garach i robić całą obsługę ze Stasiem na ręku. Ale jest jak jest i staram się jak mogę. Ubranie muszę sobie jakieś naszykować z tego co mam najładniejsze, mąż tez pójdzie po prostu elegancko. Ale teściowie porównują: druga synowa to fryzjer, pazy, nowa sukienka, kupiła synowi nowy garnitur. A ja bieda, mężowi nic nie kupiłam, to lipa. Nawet nie wiem czy to smutne czy śmieszne?

Pfff... Jak tak chcą imprezy to niech za nią zapłacą, a nie (za przeproszeniem) na krzywy ryj się wbijać. Nóż mi się w kieszeni otwiera jak słyszę takie coś. Liczy się w końcu sakrament czy żarcie?

W ogóle mam wrażenie, że w tym kraju pcha się wszędzie wielkie imprezy na siłę i w dodatku z alkoholem. Sama mam zagwostkę co z naszą "imprezą" chrzcinową, bo tak jak moja część rodziny w większości okazała nam totalne wsparcie przy szpitalnych perypetiach, to z drugiej strony (oprócz bardzo zaangażowanych teściów) totalny olew, nawet do męża ani razu nie zadzwonili z pytaniem czy nie potrzebujemy w czymś pomocy. A na chrzcinach nażreć się pewnie by chcieli 😉

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    27+6 tc - 1145g 🫣🩷
    30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
    33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
    37+6 tc - 3120g 👀🩷
    39+6 tc - 3820g 😱🩷
    40+2 tc - ➡️ indukcja
    40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍
  • kalinok Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam was po kilku dniach i uśmiałam się jak nigdy z tych mężów 😂😂 ja w sumie nie mam na co narzekać bo mąż mój bardzo zaangażowany i domyślny (i pampersa zmieni i butle zrobi) no ale fakt że zdarza mu się wpaść na pomysł odkurzania jak usypiam małego... 🤡

Ja też przecieram dziąsła tak jak well, ale nie daje rady wcisnąć tego palca jakoś super daleko, a wy dosięgacie do końca dziąseł?

Nadzieja super że się podzieliłaś na co zwrócić uwagę w rozwoju! Mój synek ma dużą preferencję prawej strony i ciągle trzyma głowę w tą jedną stronę 😕 od środy kładziemy go na odwrót w dostawce ale zapisałam nas też do fizjo dziecięcego żeby go rozmasował

👩🏻‍❤️‍👨🏼 👶🏻 😺2

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • Mamasitta Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka podziwiam Cie, że tak ogarniasz. Też chciałam zrobić w domu, bo dla mnie najważniejszy byl Sakrament a nie imprezka. A w domu to nawet z sentymentu chciałam robić, ale ciężko byśmy mieli gości pomieścić. Myślalam pożyczyć krzesła i przeanalizowałam jak ogarnąć jedzenie dla tylu osób, ale ostatecznie bylo w knajpie. Sporo to wszystko kosztuje i wcale Ci się nie dziwię. Nie przejmuj sie resztą rodziny. Moj mąż był zawiedziony imprezą, bo zawsze coś komuś nie pasuje i trochę żałował, że tyle kasy poszlo.po to żeby ludzie przyszli pojedli i ponarzekali. Bo niestety ale tak to wyglda
    Chyba drugi raz by zrobil tak jak Wy że tylko chrzestnych zaprosić na obiad (nawet to rozważaliśmy). Życzę Wam oby Wasze świętowanie jutrzejsze bylo jak najpiękniejsze i tak samo Błogosławieństwa Bożego dla Stasia.
    A co do odmawiania sobie i dzieciom - no takie to życie -bywa dobrze a bywa i pod górkę, ale miłość w tym wszystkim najważniejsza i wspólne chwile. Przykro mi że rodzina Twojego męża nie rozumie i nie wspiera Was, u nas byłoby podobnie, że by sie pewnie urazili.
    Będzie dobrze🙂

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ