👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
flowery wrote:Czy wy też macie mieć szczepione dziecko Rotarixem w 3 dawkach? Przeczytałam artykuł i w ulotce, że Rotarixem szczepi się tylko dwa razy, a moja przychodnia chce podać córce 3 dawki…
U nas w przychodni też mowa o 2 dawkach. -
Izzou, a jak u Was po meningokokach?👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Nadzieja32 wrote:Izzou, a jak u Was po meningokokach?
Bałam się strasznie, ale o dziwo było całkiem okej! Dostał paracetamol 3x - po powrocie do domu, po 6h i na noc profilaktycznie. Najwyższa temperatura 37,6. Spędził całe popołudnie na mnie 🥹 ale nie było takiego nieutulonego płaczu jak po pierwszych szczepieniach, chociaż chyba wkłucia bolały go bardziej. Noc była taka jak zawsze, dziś już bym nie powiedziała że miał jakiekolwiek szczepienie wczoraj
Nadzieja32 lubi tę wiadomość
-
Anilorak ,no ja ze wsi 4 tys mieszkańców 😁 jeśli chodzi o głupie pytania to temu że nigdy nie miałam styczności z takimi dziećmi i nie mam nikogo do pomocy ani do odpowiedzi na pytania ,nawet pampersa nie umiałam przebierać w szpitalu serio,i robiłam to jak nie powiem co🫣
-
Paulivvv wrote:Czy ktoś wie o co chodzi z tą zabawką - królik Alilo?
Za każdym razem, jak zobaczę jakiś filmik typu „co polecam dla niemowlaka”, „ulubione zabawki mojego niemowlaka” to jest ten królik. Ale albo ja nie rozumiem jego opisu albo nie wiem, nie kumam o co chodzi - ten królik cos tam gra? I jakieś kolory mówi? I tyle czy jeszcze coś robi?
On z dołu ma czytnik i jak się przyłoży do czegoś to rozpoznaje kolor i mówi po polsku i angielsku.. a oprócz tego to właśnie jakieś piosenki… ja bym nigdy nie kupiła sama ale nasz synek dostał od siostry męża - jak zacznie się bawić zdam relację czy faktycznie ulubiona zabawka
Ja chętna na spotkanie, ale dla nas za daleko- jesteśmy z okolic Trójmiasta 🫣 Będziemy czekać na wasze wspólne zdjęcie i relacje 😅 -
Też chętnie bym uczestniczyła w spotkaniu i faktycznie jeśli to będzie wiosenna / letnia data to z Poznania do Katowic jest ładna trasa a Werka może jeszcze bardziej polubi podróże albo znienawidzi

A dziewczyny, ja pielęgnujecie jamę ustną bobasów? Gazikiem i woda przegotowaną czy jakimiś szczoteczkami sonicznymi, naogladalam się internetów, ale dotychczas przyznaje się tego nie robiłam :o więc z jednej strony chyba dobrze że się na to natknęłam
-
Kanola wrote:Też chętnie bym uczestniczyła w spotkaniu i faktycznie jeśli to będzie wiosenna / letnia data to z Poznania do Katowic jest ładna trasa a Werka może jeszcze bardziej polubi podróże albo znienawidzi

A dziewczyny, ja pielęgnujecie jamę ustną bobasów? Gazikiem i woda przegotowaną czy jakimiś szczoteczkami sonicznymi, naogladalam się internetów, ale dotychczas przyznaje się tego nie robiłam :o więc z jednej strony chyba dobrze że się na to natknęłam
Gazik z solą fizjologiczną, owijam palec i przejezdzam po dziaslach. Szczoteczke soniczna od pierwszego zabka dopiero planuje. -
Ignaś się obrócił z brzuszka na plecki, ja w tym czasie byłam w łazience a mąż nie zarejestrował historycznego momentu w życiu naszego syna.
Jak nigdy nie miał telefonu obok dziecka. Jak nigdy. 👎 -