👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja32 wrote:Izzou, a jak u Was po meningokokach?
Bałam się strasznie, ale o dziwo było całkiem okej! Dostał paracetamol 3x - po powrocie do domu, po 6h i na noc profilaktycznie. Najwyższa temperatura 37,6. Spędził całe popołudnie na mnie 🥹 ale nie było takiego nieutulonego płaczu jak po pierwszych szczepieniach, chociaż chyba wkłucia bolały go bardziej. Noc była taka jak zawsze, dziś już bym nie powiedziała że miał jakiekolwiek szczepienie wczoraj
Nadzieja32 lubi tę wiadomość
-
Anilorak ,no ja ze wsi 4 tys mieszkańców 😁 jeśli chodzi o głupie pytania to temu że nigdy nie miałam styczności z takimi dziećmi i nie mam nikogo do pomocy ani do odpowiedzi na pytania ,nawet pampersa nie umiałam przebierać w szpitalu serio,i robiłam to jak nie powiem co🫣
-
Paulivvv wrote:Czy ktoś wie o co chodzi z tą zabawką - królik Alilo?
Za każdym razem, jak zobaczę jakiś filmik typu „co polecam dla niemowlaka”, „ulubione zabawki mojego niemowlaka” to jest ten królik. Ale albo ja nie rozumiem jego opisu albo nie wiem, nie kumam o co chodzi - ten królik cos tam gra? I jakieś kolory mówi? I tyle czy jeszcze coś robi?
On z dołu ma czytnik i jak się przyłoży do czegoś to rozpoznaje kolor i mówi po polsku i angielsku.. a oprócz tego to właśnie jakieś piosenki… ja bym nigdy nie kupiła sama ale nasz synek dostał od siostry męża - jak zacznie się bawić zdam relację czy faktycznie ulubiona zabawka
Ja chętna na spotkanie, ale dla nas za daleko- jesteśmy z okolic Trójmiasta 🫣 Będziemy czekać na wasze wspólne zdjęcie i relacje 😅
Ilka96 lubi tę wiadomość
-
Też chętnie bym uczestniczyła w spotkaniu i faktycznie jeśli to będzie wiosenna / letnia data to z Poznania do Katowic jest ładna trasa a Werka może jeszcze bardziej polubi podróże albo znienawidzi

A dziewczyny, ja pielęgnujecie jamę ustną bobasów? Gazikiem i woda przegotowaną czy jakimiś szczoteczkami sonicznymi, naogladalam się internetów, ale dotychczas przyznaje się tego nie robiłam :o więc z jednej strony chyba dobrze że się na to natknęłam
Ilka96 lubi tę wiadomość
-
Kanola wrote:Też chętnie bym uczestniczyła w spotkaniu i faktycznie jeśli to będzie wiosenna / letnia data to z Poznania do Katowic jest ładna trasa a Werka może jeszcze bardziej polubi podróże albo znienawidzi

A dziewczyny, ja pielęgnujecie jamę ustną bobasów? Gazikiem i woda przegotowaną czy jakimiś szczoteczkami sonicznymi, naogladalam się internetów, ale dotychczas przyznaje się tego nie robiłam :o więc z jednej strony chyba dobrze że się na to natknęłam
Gazik z solą fizjologiczną, owijam palec i przejezdzam po dziaslach. Szczoteczke soniczna od pierwszego zabka dopiero planuje.
Kanola lubi tę wiadomość
-
Ignaś się obrócił z brzuszka na plecki, ja w tym czasie byłam w łazience a mąż nie zarejestrował historycznego momentu w życiu naszego syna.
Jak nigdy nie miał telefonu obok dziecka. Jak nigdy. 👎
edka85, Kasiek7 lubią tę wiadomość
-
Szok Asiu jaki silny:) Melusia to jeszcze ciapka 😏
-
Dziewczyny, słyszałyście, że podobno i producent Bebilonu może mieć problemy ze skażeniem? Zaczynają pojawiać się informacje w mediach społecznościowych, narazie z innych krajów 🤔
-
Lavenda wrote:Dziewczyny, słyszałyście, że podobno i producent Bebilonu może mieć problemy ze skażeniem? Zaczynają pojawiać się informacje w mediach społecznościowych, narazie z innych krajów 🤔
Widziałam to, ale narazie było coś o partiach z datą ważności do pazdziernika 2026. No i narazie tylko informacje z zagranicy. -
A jesteś pewna, że chodzi o Rotarix, a nie o Rotateq? Bo ten pierwszy podaje się w dwóch dawkach, a drugi w trzech. Oba są na rotawirusa. Nie wiem który ma twoja przychodnia.flowery wrote:Czyli w mojej przychodni jest coś nie halo. Dobrze, że to dzisiaj przypadkiem zobaczyłam.
-
Akurat to nie był kontrolowany obrót, lecz zwykły brak równowagi. Taki świadomy obrót to dopiero w okolicach 6m. Natomiast teraz w 4m pierwsze oczekiwane obroty będą z pleców na brzuch.Asia091 wrote:Ignaś się obrócił z brzuszka na plecki, ja w tym czasie byłam w łazience a mąż nie zarejestrował historycznego momentu w życiu naszego syna.
Jak nigdy nie miał telefonu obok dziecka. Jak nigdy. 👎 -
Anilorak no bo tak trochę jest niby godzina drogi do krk i Kato (bez korków ) ale jednak trochę jest żeby choć umówić się np do porządnej CDL to wyprawa życia z takim bejbikiem jak dla mnie
O jeju pielęgnacja jamy ustnej ja to niekiedy nie wyrabiam z podaniem Wit D 🫠
Asia bauhahahahah ale ryje -
Ja tak jak well, nawijam gazik z solą fizjologiczną i czyszczę dziąsła i język.
Dziewczyny, czym zmyć Linomag z włosów Tosi? Zaczęła jej się trochę łuszczyć skóra i chciałam nawilżyć, żeby nie było ciemieniuchy. Położna poleciła wysmarować linomagiem godzinę przed kąpielą i założyć czapeczkę. Nie pomyślałam jednak, że ma olej w składzie i olej to najlepiej zmywać odżywką, a przecież nie nałożę jej swojej odżywki. Szamponem i wodą oczywiście nie zeszło i ma tłuste strąki 😅 czym to zmyć?
Kanola lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Ja mam 1,5 godziny do Krakowa 👍
Nie wiem czy chciałabym jechać sama tak daleko bez moich mężczyzn 😅 Mogliby być gdzieś w okolicy.
Też myję buźkę jak wellwellwell .
Ja i moja skleroza nie pamiętam która pisała o 5 godzinach przerwy od karmienia piersią 😮 Jeju, zazdro...
Ilka96 lubi tę wiadomość
-
Bećka wrote:Ja mam 1,5 godziny do Krakowa 👍
Nie wiem czy chciałabym jechać sama tak daleko bez moich mężczyzn 😅 Mogliby być gdzieś w okolicy.
Też myję buźkę jak wellwellwell .
Ja i moja skleroza nie pamiętam która pisała o 5 godzinach przerwy od karmienia piersią 😮 Jeju, zazdro...
To chyba ja 😅 Tosia jak zaśnie na noc głębokim snem to budzi się po 4-7h, zależy od dnia, potem już normalnie co 2,5-3,5h woła
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
U nas jutro chrzest, poszykowaliśmy co mamy ze sobą zabrać do tego lokalu… i jesteśmy tak zapakowani jakbyśmy na tej sali mieli spędzić tydzień a nie jedno popołudnie 🫣 no ja nie wiem, wszystko wydaje się potrzebne.
Anilorak88, izzou97, Kropka89, kalinok, Fabregasowa, Ilka96, Bećka lubią tę wiadomość
-
Pauliv udanej imprezki ☺️
Ja też myje gazikiem i solą fizjologiczną. Wojtuś uwielbia mycie dziąsełek. Bardzo nie lubi zakrapiania noska.
Profilaktycznie sprawdziłam mleko. Mam do 04.2027.
Paulivvv lubi tę wiadomość
-
Paulivvv wrote:U nas jutro chrzest, poszykowaliśmy co mamy ze sobą zabrać do tego lokalu… i jesteśmy tak zapakowani jakbyśmy na tej sali mieli spędzić tydzień a nie jedno popołudnie 🫣 no ja nie wiem, wszystko wydaje się potrzebne.
Udanej imprezy. My planujemy chrzest ale nie mamy chrzestnego. Tych co byśmy chcieli to nie mogą być a ci co mogą to my nie chcemy. Musimy kogoś wybrać i ten ktoś się jeszcze musi zgodzić 🙄
Ciężko w tych czasach o kogoś kto będzie się interesował dzieckiem częściej niż te 4 razy w życiu a nie zależy nam na kasie tylko na relacji
Paulivvv, Bećka lubią tę wiadomość
👧 - 1991
PCOS
Mutacja MTHFR C677T T/T homo
Mutacja 675 (4G/5G) w PAI-1 4G/5G hetero
🧒 - 1991
Starania od 2020
28.09.2024 - ⏸️
23.10.2024 - bliźniaki 2o1k
05.11.2024 - 💔💔
11.03.2025 - ⏸️
15.11.2025 - 👶💙