👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja32 wrote:Czy któraś z Was ma do polecenia jakieś łóżeczko turystyczne?

Ja kupiłam do teściowej łóżeczko kidnort Stugan. Pierwsze składanie chwilę nam zajęło ale już drugie było okej jak wiedzieliśmy co do czego służy. Składa się do fajnego rozmiaru i ma w zestawie torbę do przechowywania. Dwie wysokości materaca, wejście z boku dla większego dziecka, przewijak który można zamontować na rantach i kieszonki (jedna stała na krótszym boku i taki zestaw 3 kieszonek które można dopiąć do któregokolwiek rantu). No i to co mi się spodobało to opuszczany bok, będzie łatwiej wyciągać dziecko jak już będzie spać na dolnym poziomie. Oczywiście "materac" jest śmiechu warty i kupiłam ruckena podróżny, nie wiem jak inne łóżeczka turystyczne z materacami bo w sumie kupowaliśmy z zamysłem takim że ono na stałe będzie u teściowej więc i materac może tam zostać. Ma jeszcze jakiś niby daszek i moskitierę ale tego jeszcze nie używałam.
Oli spał w tym łóżeczku na święta (przez tydzień) i nie narzekał 😀 no i babysense też nam normalnie działał na tym łóżku, a tego się obawiałam.
https://babyhit.pl/product-pol-88852-Kidnort-Stugan-Lozeczko-Turystyczne-Jasny-Szary.html?curr=PLN&country=1143020003&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gad_source=1&gad_campaignid=21176669700&gbraid=0AAAAAC9fAu1xo4AHD1IbVfvXCg5TDAEzR&gclid=CjwKCAjwyYPOBhBxEiwAgpT8P3eGfxI8ypTrcFmf-E7XF1fq9OXmSrlG3qtb3tv8EMWb24el6NiCvxoCKToQAvD_BwE
Nadzieja32 lubi tę wiadomość
-
Jak ktoś pytał o 💩 w nocy, to u nas są jakiś czas. Tej nocy o 1 i o 5, pierwsza na przewijaku, a druga po zmianie pieluchy 🤦🏼♀️.
Jesteśmy po szczepieniach w czwartek i wieczorem zęby bardzo męczą małego, około 18 zaczyna się płacz. Ogólnie albo teraz je efektywniej, albo ma mniejszy apetyt, bo karmienia sa krótsze. Zaczęłam na razie raz smarować dziąsła maścią calgel i chyba po niej pada na sen. -
flowery wrote:Czy u Ciebie też płacze podczas jedzenia?
Moja mała dzisiaj zachowuje się inaczej niż do tej pory. Dziś już było kilka 💩, a zazwyczaj była jedna na dzień lub jedna na kilka dni, płacze przy jedzeniu jak nigdy wcześniej, więcej je, częściej robi drzemki, a w środku nocy się budzi i marudzi, prawie płacze i się wierci. Gorączki nie ma. Zastanawiam się czy to mogą być zęby, niby dziąsła wyglądają normalnie, nie są opuchnięte ani czerwone…
Mogą być zęby, u mojej corki nigdy nie bylo jakiejs wielkiej opuchlizny ani czerwonych dziasel, jedynie z czasem widzialam w koncu ze ma juz biale pod dziaslami i czekalam na dziurki az sie przebija.
Niestety do czasu az sie nie przebija to jest zawsze zgadywanie czy to te zeby czy co innego. 💩
flowery lubi tę wiadomość
2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
NowaMama95 wrote:A czy któryś maluszek podkurcza nóżki tak mocno pod pupę podczas leżenia na brzuchu? Wygląda, jakby szykowała się do raczkowania, ale to chyba za wcześnie (za tydzień 4 m). Nawet obrotów jeszcze nie robi, a tu takie wygibasy.
U nas tak robił przez jakiś czas, właśnie to było jeszcze zanim nauczył się obracać samodzielnie, ale ostatnio robi to sporadycznie. Kręcenie się w kółko i deska są teraz faworytami.
NowaMama95 lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
Kurde dziewczyny u Nas regres snu po całości 😬 już od 3.30 zaczyna się bardzo niespokojne spanie. Co chwila pobudki. I często z 5.40 już koniec spania. Przecież to obłęd 😱 oby jak najszybciej to minęło...
-
U nas też częste pobudki, ale najczęściej pomaga smoczek, jednak mimo wszystko trzeba wstać. Przed 6 zrobiła kupę i to ją rozbudziło, więc poszłam nakarmić z nadzieją, że przyśnie, ale nic z tych rzeczy 😅 wzięliśmy do łóżka i po 7 zasnęła i śpi do teraz. Ja sobie z nią trochę dostałam jeszcze. Do tej pory nie brałam Tosi do nas do łóżka chyba, że na chwilę na zabawę. Wczoraj i dziś zrobiła sobie u nas drzemkę i jak zawsze ta pierwsza trwa 30-40 minut i budzi się jak tylko odłożę, tak wczoraj spała 3,5h, a dziś 2,5h. Chyba ranne drzemki będą tutaj 😁👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Unas dziąsła nie są czerwone ani spuchnięte powiedziałabym że widać tylko zarys i ma takie kropeczki białe na dziąsłach
oczywiście krzyk i ręce w buzi 🙈 pomaga noszenie tylko ręce już nie wyrabiają 🤣
Ciekawe jak długo to potrwa
flowery lubi tę wiadomość
-
Asia, coś dawno się nie odzywała.
Asia, daj znać co u Was?
Kasiek7 lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Nadzieja32 wrote:U nas też częste pobudki, ale najczęściej pomaga smoczek, jednak mimo wszystko trzeba wstać. Przed 6 zrobiła kupę i to ją rozbudziło, więc poszłam nakarmić z nadzieją, że przyśnie, ale nic z tych rzeczy 😅 wzięliśmy do łóżka i po 7 zasnęła i śpi do teraz. Ja sobie z nią trochę dostałam jeszcze. Do tej pory nie brałam Tosi do nas do łóżka chyba, że na chwilę na zabawę. Wczoraj i dziś zrobiła sobie u nas drzemkę i jak zawsze ta pierwsza trwa 30-40 minut i budzi się jak tylko odłożę, tak wczoraj spała 3,5h, a dziś 2,5h. Chyba ranne drzemki będą tutaj 😁
Cos w tym jest, u nas te pierwsze drzemki to czesto nke wychodzą, no chyba ze właśnie w sypialni. Dzisiaj mloda nie spala od 6 i lrzed 9 zasnela po cycku u nas, budziłam po 2h🫣
Myślę ze u nas tez jednak regres, w dzien nie daje zadnych oznak zmęczenia i na maxa ciężko uśpić a potem to już wiadomo jest cyrk. W nocy wiszenie po 2h na piersi, bez szans by odłożyć
Tez mam wrażenie ze w nocy nadrabia jedzeniem bo nakarmić ja w dzien to sie nie da, wszystko ja interesuje no i je sporo rzadziej.
Foxy96, wdrażasz juz jakies techniki samodzielnego zasypiania czy dalej piers i kontaktowe? -
Dziewczyny, macie jakieś magiczne metody, techniki usypiania na drzemki?
U mnie usypianie 45 min i drzemka 35 min max .. no dobra, niech se drzemie 35 min ale nie ma się to do czasu usypiania.
Jeszcze nie próbowałam np. Wrócić do zabaw jeśli nie chce spać, na ten moment cierpliwie kładę do łóżeczka, co chwilę wkładam smoka bo wypluwa, wierzga nogami, interesuje się otoczeniem jakby była w pokoju pierwszy raz xD biorę na ręce bujam, wyrównuje, wkładam spowrotem, to samo i tak ze 3x. Za trzecim w łóżeczku już stęka, płaczliwie marudzi ale nie ryczy no i że zmęczenia zasypia. Ale serce się kraje jak zasypia taka placzaca- na smutasa...
Siedzę z boku w zasięgu wzroku przy całym usypianiu, nie wychodzę z pokoju.
Właśnie usnęła i teraz wyjdę, ale no wiem że mam 30 min max a straciłam 45 🤣 może tak ma być, no nie ukrywamy 4 miesiąc, a mówili że do 3 miesiąca i problemy znikają 🥰 -
Kanola wrote:Dziewczyny, macie jakieś magiczne metody, techniki usypiania na drzemki?
U mnie usypianie 45 min i drzemka 35 min max .. no dobra, niech se drzemie 35 min ale nie ma się to do czasu usypiania.
Jeszcze nie próbowałam np. Wrócić do zabaw jeśli nie chce spać, na ten moment cierpliwie kładę do łóżeczka, co chwilę wkładam smoka bo wypluwa, wierzga nogami, interesuje się otoczeniem jakby była w pokoju pierwszy raz xD biorę na ręce bujam, wyrównuje, wkładam spowrotem, to samo i tak ze 3x. Za trzecim w łóżeczku już stęka, płaczliwie marudzi ale nie ryczy no i że zmęczenia zasypia. Ale serce się kraje jak zasypia taka placzaca- na smutasa...
Właśnie usnęła i teraz wyjdę, ale no wiem że mam 30 min max a straciłam 45 🤣 może tak ma być, no nie ukrywamy 4 miesiąc, a mówili że do 3 miesiąca i problemy znikają 🥰
Ja mam dokładnie to samo! Chętnie podepnę się pod pytanie. Ja przyjmuję taktykę 15 min max w jednej metodzie np 15 min na rękach, jeśli nie działa to 15 minut w wózku… w końcu udaje się ale jesteśmy ma wrażenie obie umęczone… -
Kanola wrote:Dziewczyny, macie jakieś magiczne metody, techniki usypiania na drzemki?
Właśnie usnęła i teraz wyjdę, ale no wiem że mam 30 min max a straciłam 45 🤣 może tak ma być, no nie ukrywamy 4 miesiąc, a mówili że do 3 miesiąca i problemy znikają 🥰
Zaciemniam pokoj na maxa (rolety zewnętrzne) puszczam rozowy szum, daje smoczka i bujam chwile na rekach - zasypia mi w 2 min.
Tylko niestety odlozyc sie nie chce… wiec drzemki u nas sa dalej kontaktowe. Ale zasypia od razu.2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
Mmagda389 wrote:Unas dziąsła nie są czerwone ani spuchnięte powiedziałabym że widać tylko zarys i ma takie kropeczki białe na dziąsłach
oczywiście krzyk i ręce w buzi 🙈 pomaga noszenie tylko ręce już nie wyrabiają 🤣
Ciekawe jak długo to potrwa
O to to. U nas to samo. Ale od 2 dni mamy spokoj 🙏👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
U nas obroty na brzuszek na pełnej od wczoraj. W związku z tym, że jeszcze jest to dla niego wysiłek to zanim się obróci uleje 3 razy i dwa razy piernie 💨, ale jest uparty niesamowicie, nie odpuszcza nawet jak się nie udaje. Cieszy mnie to bardzo 💪🏻
kalinok, wellwellwell, Kanola, Anilorak88, izzou97, Nadzieja32, Foxy96, psaj91, Rudka lubią tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
U nas Antosiek jakimś cudem wie kiedy odkładam go do łóżeczka żeby spać a kiedy po to żeby się chwile pobawił w miejscu z którego nie da się wylecieć gdy musze coś zrobić szybko 🤣 i zawsze jak pakuje go tam na drzemkę to jęczy 🤣
Jak go zapakuje do łóżeczka i skacze jak małpka, zaczyna się rozglądać, bawić itd to zazwyczaj daje mu na to ok 10min i dopiero po tym się usypiamy, czyli zazwyczaj dostaje smoka, pieluszka gdzieś przy buzi, zasuwamy rolety i on albo sam zaczyna odlatywać albo go chwilę pogłaskam i śpi.
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
No nie wierzę dziewczyny, właśnie wyczułam pod palcem że u Olinka przebił się pierwszy ząbek! 🥹🥹 Dolna lewa jedynka, ciężko zrobić zdjęcie ze względu na ogromną ilość śliny ale pod palcem czuć wyraźnie 🫶
Oprócz niesamowitej dumy z mojego synka to teraz już zgłupiałam totalnie. Czy refluks pogorszył się od ząbkowania? Czy po prostu dopadło nas jedno i drugie w tym samym czasie ale niepowiązane? Ktoś ma jakieś rady? Oszaleje, na szkole rodzenia nie mówią o takich problemach 😂 to teraz się dziwię że tak pięknie śpi po gastrotussie (już drugą noc! 💪) skoro jeszcze biedaka męczą zęby...
Anilorak88, Paulivvv, Mmagda389, Nadzieja32, izzou97, Klekotka, Foxy96, psaj91, Zumi, Rudka lubią tę wiadomość
-
Hejka 👋🏼 u nas po prawie 3 tygodniach regres snu ustąpil 🫣 Blanka budzi sie tylko raz w nocy ok. 4 i szybciej zasypia na te dzienne drzemki takze alleluja. Wczoraj bylysmy na szczepieniu ktore powinnismy miec miesiac temu 😆 Przez katar przekladalismy 3 razy. Mielismy 4 wklucia i zaplakala dopiero przy ostatnim bo byla gruba igla 🥺❤️. Moj bobas wazy 7200g ale nie wiem ile ma cm bo nasza pediatra nie mierzy 😟. Poki co sampoczucie po szczepieniu super 🤞🏼.
Anilorak88, kalinok, izzou97, Foxy96, psaj91, Zumi lubią tę wiadomość
⏸️25.02.2025
❤️21.03.2025
🩷25.05 it’s a girl!
👶🏻 01.11.2025