👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Wilga, u nas co prawda kryzys trwał tylko 3 dni i przeszło, ale przystawiałam co chwilę i często na stojąco, tańcząc i śpiewając kundel bury 😅👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Z twoim dzieckiem nic złego się nie dzieje. Nie ma żadnych zaburzeń. Po prostu niektóre dzieci tak się zachowują, nie mam pojęcia dlaczego. Dwójka moich dzieci identycznie reagowała. Przyszedł moment, że nagle cyc był "beee" i tylko na śpiocha się udawało. W dzień praktycznie to było niemożliwe. I niestety skończyło się to dokarmianiem mm (na kpi nie miałam już siły). Potem wjechała kasza manna i marchewka. Jeśli masz się męczyć, to naprawdę nie rób sobie wyrzutów i sięgnij po mm. Zostaw karmienie cycem na śpiocha (żeby jako tako pobudzać laktację), ale poza tym dla własnego zdrowia psychicznego podaj butelkę.Wilga27 wrote:Ale kiedy jest głodna to jest rozbudzona i wtedy Z piersi nie zje, na tym polega cały problem
z butelki zje normalnie.
Rozważam mm tylko dlatego że kpi średnio widzę organizacyjnie a przy piersi poza tym że nie chce jeść to jak już je, strasznie się rzuca i więcej jest cyrków niż jedzenia ..
Wilga27, Anilorak88, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja32 wrote:Wilga, u nas co prawda kryzys trwał tylko 3 dni i przeszło, ale przystawiałam co chwilę i często na stojąco, tańcząc i śpiewając kundel bury 😅
No ja przed chwilą też karmiłam bujając się przy dźwiękach suszarki ale wiesz, jakby to trwało kilka dni to nie ma problemu. A tak jest już prawie od trzech tygodni no i nie wyobrażam sobie gdziekolwiek wychodzić z domu na dłużej niż 2 h..👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
edka85 wrote:Z twoim dzieckiem nic złego się nie dzieje. Nie ma żadnych zaburzeń. Po prostu niektóre dzieci tak się zachowują, nie mam pojęcia dlaczego. Dwójka moich dzieci identycznie reagowała. Przyszedł moment, że nagle cyc był "beee" i tylko na śpiocha się udawało. W dzień praktycznie to było niemożliwe. I niestety skończyło się to dokarmianiem mm (na kpi nie miałam już siły). Potem wjechała kasza manna i marchewka. Jeśli masz się męczyć, to naprawdę nie rób sobie wyrzutów i sięgnij po mm. Zostaw karmienie cycem na śpiocha (żeby jako tako pobudzać laktację), ale poza tym dla własnego zdrowia psychicznego podaj butelkę.
Dzięki … dam jej jeszcze tydzień ale dłużej niż miesiąc tego nie zniosę chyba
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
TBK dla mnie katar nie jest przeszkodą do szczepienia. Większość pediatrów też tak uważa.
TBK lubi tę wiadomość
-
@izzou97 współczuję... I dostaliście jakieś zalecenia czy po prostu przeczekać?
Nadzieja32 wrote:A jesteście kp? Wybacz, nie pamiętam. Jeśli tak to musiałabyś przestudiować czy jest coś nowego co jadłaś, aczkolwiek jeśli nie ma innych objawów (bólów brzuszka, zmian skórnych, krwi w kupie) to nie musi być alergia. Nie był ostatnio szczepiony? Czasem refluks nasila się po szczepieniu na jakiś czas. Może też zaczął więcej pracować brzuszkiem czy więcej leżeć na brzuszku? Czasem to też powoduje nasilenie refluksu, a refluks mógł mieć już wcześniej, ale na tyle mało nasilony, że nie bolało
Jesteśmy głównie KP, czasami wieczorami dostaje porcje mm. Właśnie szukam w głowie jakiś nowych produktów które jadłam i nie potrafię na razie nic znaleźć, dopiero teraz zacznę obserwować. Krwi w kupie nie ma, jakiegoś specjalnego bólu brzucha też nie (od urodzenia ma dyschezję jelit ale powolutku jest coraz lepiej, nie ma pogorszenia) no a na skórze mu wyszły te suche placki więc teraz się zastanawiam czy to sucha skóra tak jak myślałam czy może jednak alergia. Ale dobrze że mówisz o pracy brzuszkiem bo na pewno więcej leży na brzuchu, nawet na spacerach już go muszę obracać w gondoli bo chce obserwować otoczenie, no i zaczął dopiero niedawno łapać stopy a to przecież też pozycja która sprzyja cofaniu się treści.
Najgorzej że męczy go okropnie pieczenie przełyku i nocki teraz to dramat - rzuca się po dostawce jak ryba bez wody, a pobudki i płacz co godzinę / dwie max. Tylko pionizacja pomaga a nie da się tak spać 😫
We czwartek mamy szczepienie, ciekawe czy pediatra mi coś pomoże
-
Wilga27 wrote:No ja przed chwilą też karmiłam bujając się przy dźwiękach suszarki ale wiesz, jakby to trwało kilka dni to nie ma problemu. A tak jest już prawie od trzech tygodni no i nie wyobrażam sobie gdziekolwiek wychodzić z domu na dłużej niż 2 h..
Z tego co pamiętam to Wellwellwell dość długi czas musiała przystawiać Adę tańcząc do krecika i w końcu przeszło 😅
Wilga27 lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
kalinok wrote:@izzou97 współczuję... I dostaliście jakieś zalecenia czy po prostu przeczekać?
Jesteśmy głównie KP, czasami wieczorami dostaje porcje mm. Właśnie szukam w głowie jakiś nowych produktów które jadłam i nie potrafię na razie nic znaleźć, dopiero teraz zacznę obserwować. Krwi w kupie nie ma, jakiegoś specjalnego bólu brzucha też nie (od urodzenia ma dyschezję jelit ale powolutku jest coraz lepiej, nie ma pogorszenia) no a na skórze mu wyszły te suche placki więc teraz się zastanawiam czy to sucha skóra tak jak myślałam czy może jednak alergia. Ale dobrze że mówisz o pracy brzuszkiem bo na pewno więcej leży na brzuchu, nawet na spacerach już go muszę obracać w gondoli bo chce obserwować otoczenie, no i zaczął dopiero niedawno łapać stopy a to przecież też pozycja która sprzyja cofaniu się treści.
Najgorzej że męczy go okropnie pieczenie przełyku i nocki teraz to dramat - rzuca się po dostawce jak ryba bez wody, a pobudki i płacz co godzinę / dwie max. Tylko pionizacja pomaga a nie da się tak spać 😫
We czwartek mamy szczepienie, ciekawe czy pediatra mi coś pomoże
My mamy podłożony pod materac ręcznik, żeby miała głowę trochę wyżej, ale też się miota po łóżeczku i potrafi się obudzić na dole i w poprzek. Nasilenie refluksu i suche placki to może być, że jednak coś zjadłaś. Albo może jakie nowe suple? Nam lekarka mówiła o gastrotussie baby, możecie spróbować chociaż na noc, to bez recepty jestWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:15
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Nam gastrotuss nie pomoga, też teraz bardziej małej podchodzi i ulewa masakrycznie jeszcze w pt były rota to już wgl Meksyk. W środku tygodnia przechodzimy na Nutramigen bo moim zdaniem to już na 95% alergia i te suche placki ...
-