👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
A no i u nas też się pojawiły suche placki na udach / brzuszku, ciekawe czy to zmiana pogody czy jakiś etap niemowlęcy że u tylu z nas jest to samo
używam alatan plus, trochę pomaga ale plamki dalej są więc kupię te produkty z biodermy które polecałyście zanim się zrobi coś gorszego
-
Fabregasowa wrote:Ja nie jestem typem lękowca ale akurat ostatnio miałam mocne leki, ze nie mamy monitora oddechu a sids jest dalej możliwe i zaczynam panikować, szczególnie ze Mala jest ruchliwa i obraca sie na brzuch. Wy jeszcze korzystacie z monitora ?
Jakoś wcześniej tego nie bralam pod uwagę (absurdalne nie?) A teraz tak, moze dlatego ze jest starsza i potencjalny zal o jej stracie byłby jessxze większy. Jezu az mnie dreszcze przechodzą jak o tym myślę.
Pytam o okna bo u nas naprawdę ciężko to monitorować, jak próbuje ja uśpić po tej 1.5h to moge sie 30min bujqc a i tak to nic nie da, raczej obie siw irytujemy. A gdzieś mi migbelo na insta ze do 3m lepiej patrzeć na oznaki zmęczenia a po 3m juz na OA
My mamy i cały czas używamy skarpetkę Owlet, ale tylko na sen nocny, na drzemki w ciągu dnia nie.
Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
My mamy babysense 8 ,ja sobie chwalę jakoś taki większy spokój w głowie
Nadzieja czy myślisz że dalej masz w pokarmie mleko krowie i Tosia się oczyszcza czy jakieś podejrzenia na alergię na coś innego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 17:48
-
Kasiek7 wrote:Paulivv może jakaś aktualizacja zabawek? Bo naszej już nudno
U nas narazie ulubieńcy się nie zmienili, jedynie do ich grona dołączyła „Tańcząca Kałamarnica” z Dumel. Antoś ją KOCHA, jak ona tańczy to on może na brzuchu leżeć pół dnia 🤣
Ona jest na ładowanie, więc u nas co chwilę jest podłączona bo baaaardzo mocno ją eksploatujemy.
Ale uprzedzam, że tak dla dorosłego, to jest nieznośna jak chodzi o melodie. Gra mega głośno i gra jedno i to samo. Ja mam jej dość po 10min 🫣
No i w sumie od kilku dni jest spore zainteresowanie spinnerami, my mamy jakieś z Pepco za pare zł. U nas są hitem szczególnie na przewijaku i w wannie.
Bećka lubi tę wiadomość
-
Maz rano przejął dziecko, kupil kwiatki, zrobil obiad, zajmował sie mloda 3h w ciągu dnia a o 18 walnął kawke- myślicie ze liczy na przytulaski wieczorem?😂🤡 chyba troche nawet zasłużył 😂
Domisiek, Mmagda389, Paulivvv, kalinok, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Fabregasowa, ja mam wypożyczony monitor oddechu ze strony Babysense, 150zl za 6 miesięcy. Używamy na sen nocny, daje to dużo spokoju w głowie, szczególnie przy nasilonym refluksie.
Kasia, nie mam pojęcia już. Mam nadzieję, że to właśnie kwestia tego, że jeszcze się organizm nie oczyścił i jelita nie zregenerowały, bo jak wcześniej nie jadłam nabiału i jajek 6 tygodni, to inne rzeczy jadłam normalnie i było ok, ale gdzieś po 3-4 tygodniach dopiero. Zobaczymy co powie gastrolog jak uda mi się umówić👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Szykujemy się na kolejną noc, wczorajsza była straszna, dzień też. Nie wiem czy to po szczepieniu w środę czy idą mu zęby ale takich wrzasków to w domu jeszcze nie było. Płakał tak tylko w przychodni przy badaniach i szczepieniach. W środku nocy dałam mu dentinox na dziąsła i Ibufen w syropie. O dziwo pomogło i chwilę pospaliśmy, ale wcześniej usypialiśmy go bez skutku do 23 i potem było 5 pobudek 😵💫. Sąsiedzi na bank nas nienawidzą. Raz mi się zdawało, że ktoś wali w naszą podłogę kijem. W dzień też były wrzaski i płacze. Teraz na wieczór trochę spokojniej. Przespaliśmy się po 16 z 1,5h razem. Ja dosłownie padłam a nie zasnęłam, jeszcze z cyckiem na wierzchu. Jeśli to zęby to zapowiada się drastycznie. Co prawda nie nastawiałam się na lekkie ząbkowanie, bo w rodzinie męża to był koszmar, ale jakiś cień nadziei zawsze był. Mój mąż, jego siostra i ich tata ząbkowali bardzo boleśnie, czasem temperature mieli pod 40 stopni. Wszyscy mają wielkie zęby. Dziadek męża miał starszych braci, którzy zmarli w trakcie ząbkowania, bo to były takie czasy, że nawet leków nie mieli na zbicie gorączki. Nie będę pisać szczegółów bo to straszne i jak mi to teściowa kiedyś opowiadała to miałam ciary. Od wielu lat znam historie ząbkowania w tej rodzinie i bałam się tego co nas czeka, ale jak to się dzieje teraz to wpadam w panikę. Mam nadzieję, że zęby będzie mieć jednak po mnie albo chociaż będzie jakąś hybrydą a nie, że wszystko odziedziczy po ojcu i jakoś to przeżyjemy bez 40 stopniowej gorączki🫠. Z tego wszystkiego w ciągu dnia prawie nie miałam swojego pokarmu. Jednak sen jest bardzo ważny...Na spacerze też zrobił taki wrzask, że musiałam go karmić na ławce, bo tylko cyc go uspokoił. Szłam z tym wózkiem jak stara babcia o balkoniku. Ogólnie jestem ostatnio w kiepskiej formie po tym regresie snu, już chwilę było dobrze i znowu się popsuło. Nie wiem kto nazwał urlop macierzyński urlopem. Aa no i po szczepieniu wróciło nam ulewanie, a już był spokój. Także jeden krok do przodu a potem dwa do tyłu, tak to wygląda.👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
U nas już pierwsza pobudka 🙈
U nas jeśli chodzi o zabawki to wszystko co da się wziasc do rąk jest ciekawe
dzisiaj na blacie dosięgnął miseczkę wywrócił ją bo z czosnkiem była za ciężka a później ja zjadał 🤷🏼♀️
Nie używamy narazie grających zabawek
https://zapodaj.net/plik-BBdMKcDpHI owca piszczy jedynie plus mata i zabawki z maty ☺️
-
Paulivv mamy kałamarnice ,jak mąż zapuści ją niekiedy na wieczór małej to mam ochotę po całym dniu wypier*** go razem z niĄ przez okno.ale za to mała jest nią tak zaciekawiona że niekiedy postawienie jej niewłączonej już na nią działa a włączoną słychać na cały dom i chyba do sąsiadów xd
-