X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • kalinok Autorytet

Wysłany: 20 marca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i u nas też się pojawiły suche placki na udach / brzuszku, ciekawe czy to zmiana pogody czy jakiś etap niemowlęcy że u tylu z nas jest to samo ;) używam alatan plus, trochę pomaga ale plamki dalej są więc kupię te produkty z biodermy które polecałyście zanim się zrobi coś gorszego

👩🏻‍❤️‍👨🏼 👶🏻 😺2

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 20 marca, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Ja nie jestem typem lękowca ale akurat ostatnio miałam mocne leki, ze nie mamy monitora oddechu a sids jest dalej możliwe i zaczynam panikować, szczególnie ze Mala jest ruchliwa i obraca sie na brzuch. Wy jeszcze korzystacie z monitora ?
    Jakoś wcześniej tego nie bralam pod uwagę (absurdalne nie?) A teraz tak, moze dlatego ze jest starsza i potencjalny zal o jej stracie byłby jessxze większy. Jezu az mnie dreszcze przechodzą jak o tym myślę.

Pytam o okna bo u nas naprawdę ciężko to monitorować, jak próbuje ja uśpić po tej 1.5h to moge sie 30min bujqc a i tak to nic nie da, raczej obie siw irytujemy. A gdzieś mi migbelo na insta ze do 3m lepiej patrzeć na oznaki zmęczenia a po 3m juz na OA

My mamy i cały czas używamy skarpetkę Owlet, ale tylko na sen nocny, na drzemki w ciągu dnia nie.

Fabregasowa lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy babysense 8 ,ja sobie chwalę jakoś taki większy spokój w głowie

Nadzieja czy myślisz że dalej masz w pokarmie mleko krowie i Tosia się oczyszcza czy jakieś podejrzenia na alergię na coś innego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 17:48

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivv może jakaś aktualizacja zabawek? Bo naszej już nudno

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań

[age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 20 marca, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Paulivv może jakaś aktualizacja zabawek? Bo naszej już nudno

U nas narazie ulubieńcy się nie zmienili, jedynie do ich grona dołączyła „Tańcząca Kałamarnica” z Dumel. Antoś ją KOCHA, jak ona tańczy to on może na brzuchu leżeć pół dnia 🤣
    Ona jest na ładowanie, więc u nas co chwilę jest podłączona bo baaaardzo mocno ją eksploatujemy.
    Ale uprzedzam, że tak dla dorosłego, to jest nieznośna jak chodzi o melodie. Gra mega głośno i gra jedno i to samo. Ja mam jej dość po 10min 🫣

No i w sumie od kilku dni jest spore zainteresowanie spinnerami, my mamy jakieś z Pepco za pare zł. U nas są hitem szczególnie na przewijaku i w wannie.

Bećka lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 20 marca, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz rano przejął dziecko, kupil kwiatki, zrobil obiad, zajmował sie mloda 3h w ciągu dnia a o 18 walnął kawke- myślicie ze liczy na przytulaski wieczorem?😂🤡 chyba troche nawet zasłużył 😂

Domisiek, Mmagda389, Paulivvv, kalinok, wellwellwell lubią tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa, ja mam wypożyczony monitor oddechu ze strony Babysense, 150zl za 6 miesięcy. Używamy na sen nocny, daje to dużo spokoju w głowie, szczególnie przy nasilonym refluksie.

Kasia, nie mam pojęcia już. Mam nadzieję, że to właśnie kwestia tego, że jeszcze się organizm nie oczyścił i jelita nie zregenerowały, bo jak wcześniej nie jadłam nabiału i jajek 6 tygodni, to inne rzeczy jadłam normalnie i było ok, ale gdzieś po 3-4 tygodniach dopiero. Zobaczymy co powie gastrolog jak uda mi się umówić

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 20 marca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szykujemy się na kolejną noc, wczorajsza była straszna, dzień też. Nie wiem czy to po szczepieniu w środę czy idą mu zęby ale takich wrzasków to w domu jeszcze nie było. Płakał tak tylko w przychodni przy badaniach i szczepieniach. W środku nocy dałam mu dentinox na dziąsła i Ibufen w syropie. O dziwo pomogło i chwilę pospaliśmy, ale wcześniej usypialiśmy go bez skutku do 23 i potem było 5 pobudek 😵‍💫. Sąsiedzi na bank nas nienawidzą. Raz mi się zdawało, że ktoś wali w naszą podłogę kijem. W dzień też były wrzaski i płacze. Teraz na wieczór trochę spokojniej. Przespaliśmy się po 16 z 1,5h razem. Ja dosłownie padłam a nie zasnęłam, jeszcze z cyckiem na wierzchu. Jeśli to zęby to zapowiada się drastycznie. Co prawda nie nastawiałam się na lekkie ząbkowanie, bo w rodzinie męża to był koszmar, ale jakiś cień nadziei zawsze był. Mój mąż, jego siostra i ich tata ząbkowali bardzo boleśnie, czasem temperature mieli pod 40 stopni. Wszyscy mają wielkie zęby. Dziadek męża miał starszych braci, którzy zmarli w trakcie ząbkowania, bo to były takie czasy, że nawet leków nie mieli na zbicie gorączki. Nie będę pisać szczegółów bo to straszne i jak mi to teściowa kiedyś opowiadała to miałam ciary. Od wielu lat znam historie ząbkowania w tej rodzinie i bałam się tego co nas czeka, ale jak to się dzieje teraz to wpadam w panikę. Mam nadzieję, że zęby będzie mieć jednak po mnie albo chociaż będzie jakąś hybrydą a nie, że wszystko odziedziczy po ojcu i jakoś to przeżyjemy bez 40 stopniowej gorączki🫠. Z tego wszystkiego w ciągu dnia prawie nie miałam swojego pokarmu. Jednak sen jest bardzo ważny...Na spacerze też zrobił taki wrzask, że musiałam go karmić na ławce, bo tylko cyc go uspokoił. Szłam z tym wózkiem jak stara babcia o balkoniku. Ogólnie jestem ostatnio w kiepskiej formie po tym regresie snu, już chwilę było dobrze i znowu się popsuło. Nie wiem kto nazwał urlop macierzyński urlopem. Aa no i po szczepieniu wróciło nam ulewanie, a już był spokój. Także jeden krok do przodu a potem dwa do tyłu, tak to wygląda.

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

narodziny Jasia 6.11.2025

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
  • Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już pierwsza pobudka 🙈
    U nas jeśli chodzi o zabawki to wszystko co da się wziasc do rąk jest ciekawe
    dzisiaj na blacie dosięgnął miseczkę wywrócił ją bo z czosnkiem była za ciężka a później ja zjadał 🤷🏼‍♀️
    Nie używamy narazie grających zabawek
    904e83249f158.jpghttps://zapodaj.net/plik-BBdMKcDpHI owca piszczy jedynie plus mata i zabawki z maty ☺️

• Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivv mamy kałamarnice ,jak mąż zapuści ją niekiedy na wieczór małej to mam ochotę po całym dniu wypier*** go razem z niĄ przez okno.ale za to mała jest nią tak zaciekawiona że niekiedy postawienie jej niewłączonej już na nią działa a włączoną słychać na cały dom i chyba do sąsiadów xd

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań

[age.png
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ