Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinok to wszystko opisujesz to książkowe objawy refluksu. U nas są dokładnie wszystkie, które wymieniłaś. Łącznie z wyginaniem i spinaniem przy smarowaniu brzuszka balsamem

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • kalinok Autorytet

Wysłany: 21 marca, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Kalinok to wszystko opisujesz to książkowe objawy refluksu. U nas są dokładnie wszystkie, które wymieniłaś. Łącznie z wyginaniem i spinaniem przy smarowaniu brzuszka balsamem

Dzięki! To przynajmniej wiem co mu dolega 😓
    teraz tylko muszę wymyślić skąd się to wzięło, nie miał wcześniej ani refluksu ani żadnych alergii...

👩🏻‍❤️‍👨🏼 👶🏻 🐈‍⬛🐈

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moje dziecko jutro kończy 12 tyg i od jakichś 3 jest płacz i histeria przy jedzeniu z piersi, więc karmie ja praktycznie zawsze po drzemce jak jest półprzytomna. W nocy je w miarę normalnie (powiedzmy).
    Więc nie karmię jej praktycznie wcale kiedy jest głodna tylko kiedy ja jej podstawię pierś (po drzemce). Chciałam jej oddzielić jedzenie od spania ale w tej syt jest to niemożliwe.
    Myślę że to wszystko jest u nas popaprane i zaczynam
    Myśleć o przejściu na mm (kpi jest dla mnie chyba nie do Ogarnięcia organizacyjnie). Może któraś z Was ma jakiś pomysł/rade/dobre słowo?

Edit: dziś koszmarna noc karmienie 20/22/00/2/5:30 te dwa nocne karmienia to dosłownie 5 min i odcinka (czyli zjadła praktycznie nic) - bije się że ona ma zaburzone poczucie głodu ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 06:07

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga ja nie doradcze bo u mnie jest tak popaprane że każda pora jedzenia praktycznie kończy się darciem w nieboglosy i albo muszę się przez dzień nakombinowac żeby chwyciła cyc albo na szybko robić mm jak już jest w szale a w nocy je normalnie z cyca. Też mam myśli czy nie przejść na mm całkowicie ale trzyma mnie to zdrowe mleko z cyca drogocenne niby i tak się bujamy 4 miesiąc

• Wilga27 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Wilga ja nie doradcze bo u mnie jest tak popaprane że każda pora jedzenia praktycznie kończy się darciem w nieboglosy i albo muszę się przez dzień nakombinowac żeby chwyciła cyc albo na szybko robić mm jak już jest w szale a w nocy je normalnie z cyca. Też mam myśli czy nie przejść na mm całkowicie ale trzyma mnie to zdrowe mleko z cyca drogocenne niby i tak się bujamy 4 miesiąc

Aha.. i od początku tak jest u Was? Ja też chciałabym zostać na moim mleku ale powoli psychicznie wysiadam …

Poza tym mamy problem nie tylko z jedzeniem ale i ze spaniem, nie mieliśmy ani jednej spoko nocy od 3 miesięcy. Więc muszę chociaż na jeden problem coś zaradzić bo za dużo tego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 06:10

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • flowery Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 08:13

• Wilga27 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowery wrote:
    Ja bym na Twoim miejscu karmiła gdy jest głodna i nie próbowała na siłę oddzielać jedzenia od spania, szkoda stracić pokarm (moim zdaniem). A jak podasz MM tak samo wtedy kiedy nie jest głodna to zje? Może spróbuj to oddzielać później, jak trochę podrośnie?

I skąd wiesz, że praktycznie nic nie zjadła przez te 5 minut? Dziecko potrafi w 5 minut zjeść wystarczająco dużo

Ale kiedy jest głodna to jest rozbudzona i wtedy Z piersi nie zje, na tym polega cały problem :( z butelki zje normalnie.
    Rozważam mm tylko dlatego że kpi średnio widzę organizacyjnie a przy piersi poza tym że nie chce jeść to jak już je, strasznie się rzuca i więcej jest cyrków niż jedzenia ..

Podejrzewam, że mało zjadła bo zawsze je co najmniej dwa - trzy razy tyle no i po obydwu takich karmieniach dziś obudziła się po niecałych 2h.. a potem było kolejne „normalne” (10 z jednej i z drugiej) no i obudziła się po dłuższej przerwie … ona nigdy tak krótko nie je stąd moje przypuszczenia

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • flowery Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 08:14

Bećka lubi tę wiadomość

• Wilga27 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowery wrote:
    A często próbujesz ją przystawiać? Też u nas był taki czas, że nie chciała jeść (tylko z butelki jadła bez żadnego problemu) i to było właśnie około 3 miesiąca. Ja akurat karmię od urodzenia na leżąco. Jak na jednym boku nie chciała jeść to ją przekręcałam na drugi i czasem działało, a jak nie to czekałam 10-15 minut i znowu, aż w końcu jadła. Musiałam podawać butelkę lub dwie MM, ale na szczęście jakoś to wszystko przeszło i się udało i jestem KP - po jakimś czasie sama przestała mnie odrzucać i zaczęła jeść normalnie. Ale nie próbowałam oddzielać na siłę jedzenia od spania bo by była do dzisiaj katastrofa chyba :P

Oj to chyba nie jest tak, że dziecko zawsze będzie jadło dwa-trzy razy. Może jakiś skok rozwojowy zaburza ten rytm? Z obserwacji mojego dziecka przez te 5 miesięcy wszystko zmieniało się już milion razy

Dzięki za odpowiedź! Bardzo liczę na to, że to przejdzie ale zaraz będzie już trzy tygodnie i jak dobijemy to miesiąca to niewiem czy dam radę dłużej ..
    Teraz próbuje ją przystawiać dosyć często, ostatnie kilka dni mamy 11-12 karmień na dobę. Pozycja nie gra roli bo próbowałam już wszystkich chyba :(
    Może masz rację z tym oddzielaniem, nie wszystko na raz? Już sama niewiem ..

Skok na pewno był z początkiem tego buntu na pierś i skok minął a bunt nie … :(

2-3 razy chodziło mi o to, że zawsze je 2-3x tyle co dzisiaj o tej 22. A nie że 2-3 razy w nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 07:53

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • flowery Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kasiek7 lubi tę wiadomość

• TBK Autorytet

Wysłany: 22 marca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia skończyła wczoraj 4 miesiące ❤️ jest już ogromna, we wtorek sczepienie, więc zobaczę ile waży. Tylko właśnie ma katar i się zastanawiam czy nie przełożyć szczepienia. Jak byście zrobiły? Lekarzowi w tej kwestii nie ufam, zwłaszcza, że to jakiś randomowy pediatra nas przyjmuje. U swojej lekarki młoda nie była ani razu. Głupie zasady w tej przychodni.

Młoda całą noc miała cycka w buzi, co jej zabrałam to się budziła. No tak się nie da funkcjonować. I o ile drzemkę w dzień mogę się przemęczyć, to w nocy nie dam rady jak jej tak zostanie. Od 4 miesięcy nie przespałam 2 godzin ciągiem.

Ja nie patrzę na OA, tylko na objawy. Jak widzę, że jest zmęczona to cyc i spanie, a w południe cyc i spacer. Ogólnie młoda ma 3 drzemki w dzień, okienka aktywności się wydłużają. Głośno się śmieje tylko do męża i młodszego syna i to raz na kilka dni.

Mmagda389, Paulivvv, Kropka89 lubią tę wiadomość

• Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno lepiej przełożyć
    Nam powiedzieli że jeśli to tylko katar ( u nas cały czas się utrzymuje chyba od refluksu ) to okej
    Unas też byliśmy tylko u pediatry naszego po urodzeniu ale umówiłam nas do niej tak żeby pogadać i żeby mi zobaczyła go bo mimo masaży i kropli te oczka po nocy dalej są zaropoale 🫠 i w nocy zaczął kaszleć
    Czekałam na wizytę tydzień prawie 🙈

• izzou97 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinok u nas było podobnie - Bruno przez pierwsze 3 msc nie ulewał jakoś bardzo, a potem już równia pochyła… zamiast mniej to coraz więcej, apogeum zaczęło się od drugiej dawki na rota. Byliśmy na USG i ma cechy cofania się treści pokarmowej do przełyku. U nas też częste chrząkanie i takie przełykanie plus brzuszek czasem ciężko dotknąć

10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po chrzcinach, było kameralnie, ale pięknie 🤍🩵 podrzucam zdjęcie tortu 🍰

6dad9478-4681-4887-a016-63d2af1dbb4d.jpg

Paulivvv, wellwellwell, Nadzieja32, edka85, kalinok, psaj91, Domisiek, Fabregasowa, nick nieaktualny, Kanola, Kropka89, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość

10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowery wrote:
    @Wilga27 Aaaa przypomniałam sobie jeszcze, że próbowałam nawet ''oszukać'' córkę i się udawało gdy nie chciała cycka - Podawałam jej butelkę z MM i jak wzięła to dosłownie po 2-3 sekundach zabierałam i od razu podstawiałam cycka i działało. Czasem musiałam tak zrobić kilka razy z rzędu aż złapała. Próbowałaś tak?

To chyba mi najbardziej pomogło zostać przy KP... :)

Robiłam tak ale ze smoczkiem .. ale już przestało działać :(

TBK boże współczuję :(

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 22 marca, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK wrote:
    Moja niunia skończyła wczoraj 4 miesiące ❤️ jest już ogromna, we wtorek sczepienie, więc zobaczę ile waży. Tylko właśnie ma katar i się zastanawiam czy nie przełożyć szczepienia. Jak byście zrobiły? Lekarzowi w tej kwestii nie ufam, zwłaszcza, że to jakiś randomowy pediatra nas przyjmuje. U swojej lekarki młoda nie była ani razu. Głupie zasady w tej przychodni.

Młoda całą noc miała cycka w buzi, co jej zabrałam to się budziła. No tak się nie da funkcjonować. I o ile drzemkę w dzień mogę się przemęczyć, to w nocy nie dam rady jak jej tak zostanie. Od 4 miesięcy nie przespałam 2 godzin ciągiem.

Ja nie patrzę na OA, tylko na objawy. Jak widzę, że jest zmęczona to cyc i spanie, a w południe cyc i spacer. Ogólnie młoda ma 3 drzemki w dzień, okienka aktywności się wydłużają. Głośno się śmieje tylko do męża i młodszego syna i to raz na kilka dni.

Ja słyszałam że katar to nie jest przeciwwskazanie do szczepienia ale nasza lekarka jest raczej za tym, żeby nie było nawet kataru.
    Ostatnio jak z nią o tym gadałam, to mówiła mi „lepiej zaszczepić tydzień później niż zaryzykować” i ona raczej nie jest chętna żeby zakwalifikować dziecko do szczepienia z katarem, więc ja pod tym względem uważam że ma rozsądne podejście.

TBK, Klekotka lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • flowery Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wilga27 lubi tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 22 marca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK wrote:

Ja bym zaszczepila chociaz na same rota, bo z tym sie trzeba wyrobic do 24 tygodnia, a resztę mozna przesuwac dowolnie. No chyba, ze u was nie ma problemow z terminami w przychodni. U nas jest wiecznie klopot z tym.

TBK lubi tę wiadomość

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalinok wrote:
    Dzięki! To przynajmniej wiem co mu dolega 😓
    teraz tylko muszę wymyślić skąd się to wzięło, nie miał wcześniej ani refluksu ani żadnych alergii...

A jesteście kp? Wybacz, nie pamiętam. Jeśli tak to musiałabyś przestudiować czy jest coś nowego co jadłaś, aczkolwiek jeśli nie ma innych objawów (bólów brzuszka, zmian skórnych, krwi w kupie) to nie musi być alergia. Nie był ostatnio szczepiony? Czasem refluks nasila się po szczepieniu na jakiś czas. Może też zaczął więcej pracować brzuszkiem czy więcej leżeć na brzuszku? Czasem to też powoduje nasilenie refluksu, a refluks mógł mieć już wcześniej, ale na tyle mało nasilony, że nie bolało

Kasiek7 lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 22 marca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK, ja bym pewnie przełożyła, ale u mnie w przychodni nie ma problemów z terminami. No i mamy cudowną lekarkę, kobieta z powołaniem co rzadko się zdarza w POZ. Ostatnio jak chciałam przełożyć o tydzień przy tej krwi w kupie po prowokacji to mówiła, że to nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia, ale mamy intuicja często wie lepiej, więc skoro tak czuję to przekładamy ❤️

TBK lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

3.11 3029g bobasa 🥹

age.png
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ