👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Wilga27 wrote:Dziękuję Ci za te wypowiedz, bo przygotowuje mnie też na scenariusz, że to wcale nie minie - z czym się powoli muszę zacząć oswajać 😞
Spróbuję Twoich rad od CDL i zobaczymy czy coś się poprawi
Jeśli już to wolałabym zostać przy swoim mleku a nie mm no ale nie widze tego organizacyjnie… muszę się jeszcze z tą myślą „przespac” (choć to będzie trudne heheh 🤣)
Mocno trzymam kciuki za Was! 💞
Wilga27 lubi tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Fabregasowa wrote:Moje dziecko tez wierzga w nocy jak ryba bez wody, ale nie łączyłam tego z refluksem a tez mamy dziwne placki na skórze. Faktycznie moze to po drugiej dawce rota (mimo ze mielismy 1.5tyg temu) bo tez nam wróciła nietolerancja laktozy, kupy sa co chwilę, zielone i pieniste a pieluchy mi sie nie odpieraja tak mocno barwia materiał. Młoda zaczęła tez ulewac co jej sie nie zdarzało, a nie odbija,ale przybiera ładnie, jak to jest refluks to sie zastrzelę, te szczepionki to shit 😬😬
Wilga27, tez bym sie skłaniala do tego ze to skok skoro w nocy je ładnie. I mam wrażenie ze im dalej tym gorzej Bo wszystko widzi i ja ciekawi- dzisiaj mam na sobie bluzkę w paski i nie sposób jej nakarmić. 🫣
U nas dzisiaj w nocy nie dało siw malej odłożyć przez 2h, najpierw ja przysnęłam, potem ona byla non stop z sutkiem w dziobie, próbowałam kilka razy Wyjąć to szukała z powrotem.
A maz który sie położył o 20 i przebudził o 3 pyta "dlaczego jej nie odłożysz ". NO KUŹWA bo sie tak dobrze bawię przeciez. To poczekałam 5min i odłożyłam, bo juz myslalm ze sie zsikam i ofkors mala sie obudziła bo suta brak. Dostal w łeb poduszka i powiedziałam ze teraz jego tura.
I mimo ze ja bujał po domu cicho to i tak nie moglam zasnac, zasnęłam dopiero jak ja obok mnie położył polspiaca. Jak widać ja mam lek separacyjny z dzieckiem a nie odwrotnie 🤯
Pewnie i was dojechal regres snu… u nas od 3 nocy pobudki co godzine. 🥲 z tym, ze moja cycka traktuje tylko i wylacznie jak bufet, nie uspokaja sie ani nie zasypia na nim, wiec ja teraz musze spac na siedzaco i trzymac mloda na rekach bo inaczej sie nie da. 🙃
Coz… kiedys minie. 🙈💩🔫
Co do szczepien to wiem, ze potrafia napsuć nerwów, ale moim zdaniem mimo wszystko daja wiecej pozytku niz zlego. Moja starsza cora przyniosla ze zlobka rsv, ona z zapaleniem oskrzeli, meza i tesciowa sponiewieralo, a ja z Adusia tylko katar… wiec mysle, ze to dzieki szczepieniu w ciazy i ze jednak te szczepienia daja realna ochrone.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:50
Nadzieja32 lubi tę wiadomość
-