👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiek7 wrote:Ten bioderma atoderm pomógł wam na te suche placki?
Wczoraj pierwszy obrót na brzuch zaliczony 😲😲
U nas najpierw mieliśmy sam balsam z tego, babka w aptece mi poleciła, no i po 2 dniach smarowania już było wiele lepiej, ale zamówiłam mu też ten olejek i odkąd kąpiemy go w nim kąpiemy to nie ma ani jednego „placka”. Nawet te mini zaczerwienienia/odparzenia przy pachach zniknęły.
Ma wszędzie tak gładką skórę że szok.
Także u nas zestaw olejek + balsam Bioderma Atoderm się sprawdził 10/10.
Kasiek7 lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
O nieeee i do nas wchodzi regres, skok i inne dojrzewania. Jaki wydzier że książeczka nie chciała sama odpowiednio wejść do buzi!! No kto to widział!! Trzeba była na nią naplakac, nawrzeszczeć i zapomnieć przy cycku 🫣
Mamy długich dzieci, kiedy wychodzimy w spacerówkę? Jeszcze trochę miejsca jest ale już powoli sufit 🫣
https://zapodaj.net/plik-99grXfrvkD
Bećka lubi tę wiadomość
-
Czy Wasze dzieciaczki zaczynają bać się obcych lub osób które widują sporadycznie? Bo u Melusi takie straszki się włączają 🙃
Mmagda389, Kanola, izzou97, Foksik 🦊 lubią tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Czy Wasze dzieciaczki zaczynają bać się obcych lub osób które widują sporadycznie? Bo u Melusi takie straszki się włączają 🙃
U nas narazie przeciwnie. Jak widzi kogoś nowego to jest ucieszony i bardzo zainteresowany twarzą.12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
No właśnie np. szczepienie jest u mnie triggerem, wjeżdża wtedy katastrofizacja, myśli typu "o nie po rota może być wgłobienie jelit' i już jak tylko płacze to właśnie te myśli wchodzą...
Sprawdzam kupki Małej jak pojebana, jak coś się zmienia np. więcej ulewa mniej śpi to pomimo że tu o tym gadamy to i tak wjeżdża chat gpt.
Duzo się obwiniam np. jak zrobię coś inaczej niż zawsze i nie zadziała to jest niezły pocisk samej sobie w głowie a jak zadziała to duma jakbym zdobyła góry 🫣
Wczoraj np na spacerze samej naszły mnie myśli "co jak zemdleje" " oj coś mi się kręci w głowie" ale sobie z nimi poradziłam. Są lżejsze bym powiedziała.
Przez ciążę czułam że mogę wszystko, lęki zniknęły, teraz powoli pojedyncze się przebijają ale jest lepiej w wielu tematach.
Niestety moja nerwica, to już odkryłam, lubi przewidywalność, rutynę, sen, sport - jak to jest to odsowa się w cień, niestety przy dziecku nie mam żadnego z tych aspektów.
Ale sonatow mam dużo mniej.
I najzabawniejsze, bo raczej staram się traktować nerwicę jak mogę z dystansem i żartem, miałam małe plamienie brązowa krwią, już jestem umówiona do ginekologa i czuję w brzuchu jakby mi się okres zbliżał i właśnie jak to poczułam to czułam swoisty lęk i smutek przed okresem 🤣🤣 nosz kurka jestem baba, on wróci prędzej czy później 😂
-
Anilorak, mam to samo. Nigdy nie czułam takiego spokoju. Wydaje mi się, że to zasługa hormonów, które dobrze wpływają na układ nerwowy
Nie chcę wywoływać wilka z lasu, ale czuję taki luz, jaki kiedyś osiągałam tylko za pomocą tony leków.
Btw, już ponad rok ich nie biorę.
Postanowiłam sobie, że nie chcę, żeby Ala miała zlęknioną matkę i tego się trzymam.
Ania, chwilę tak miała, obecnie się do wszystkich cieszy 😆
Fabregasowa, wellwellwell, Zumi lubią tę wiadomość
2025 🤱 -
https://zapodaj.net/plik-n0asDF2SJD
Jednak mamy jeszcze trochę miejsca wreszcie nie krzyczał jak go włożyłam do wózka i nawet bez kryzysu poszedl spać oby tak dalej 😁
Powodzenia na szczepieniach 😄
Foxy96, Bećka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, sledzicie dosc dokładnie okna aktywności czy usypiacie raczej jak bobas zaczyna ziewać?
Moja mala potrafi łączyć cykle snu tylko na spacerze, poza spacerami to tylko cyc I cyc😬 przeraza mnie wizja snu po regresie
Btw jak wam sie dzieci budzą ok 5 to probujecie dolulac czy juz pelne okno? Wstajecie itd?
Dzięki Paulina za polecenie olejku, moze tez go kupimy 🙂 ostatnio robiłam krochmal na te plamy i też nic nie pomogło, poza tym kąpiemy sie w mydełko Miś 4szpakow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 11:42
-
My wczoraj mieliśmy 2 dawkę 5w1, wszystko jest ok po niej
Niestety krew w kupie utrzymuje się cały czas, mimo tego, że nie jem absolutnie nic co ma w składzie nabiał lub jajka. Nawet, jeśli nie ma w składzie, a jest napisane na końcu, że może zawierać. Dostaliśmy skierowanie do gastrologa, ale na pilne jest termin na kwiecień przyszłego roku 🤡 także pójdziemy prywatnie do ordynatorki oddziału, bo wiem, że jak trzeba zrobić badania to kładzie na oddział na 2-3 dni, żeby nie trzeba było czekać i płacić. Dostaliśmy też puszkę mleka dla alergików, żeby była awaryjnie w razie gdybym (odpukać) nagle. zaniemogła.
Na szczęście mimo wszystko przybiera dobrze, trzyma się w swoim kanale między 75 a 90 centylem. Waży 6980g i mierzy 65,5cm
Nam na zmiany skórne pomaga balsam z biodermy, chociaż na odparzenie na szyjce, które zrobiło się przy prowokacji średnio pomogła bioderma, najlepszy efekt był po kąpieli w moim mleku i posmarowanie alantan plus. Mam trochę zapasów mleka, ale większość jest z początków, kiedy jadłam nabiał, więc będziemy wykorzystywać do kąpieli. Ale powiem Wam, że smród okropny jak się to mleko w wodzie rozpuści 🙈
Tosia, jak tylko nie boli brzuszek, jest wiecznie uśmiechniętym bobaskiem. Każdy może ją wziąć na ręce, do każdego się uśmiecha i z chęcią dyskutuje, nawet u lekarza
ostatnio byliśmy u brata męża i mówił, że dawno nie widział tak pogodnego dziecka. Byliśmy tam cały dzień i ani razu nie zapłakała 🥰
Fabregasowa, Foxy96 lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc