👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do plamek my mieliśmy podobne i dermatolog właśnie mówił że AZS ale czy to to nie wiem unas minęło z czasem
Przy RD nasilało się po zjedzeniu jajek które do dnia dzisiejszego w czystej postaci są omijaneWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 13:49
-
U nas też łóżeczko parzy. Na szczęście wózek i samochód jeszcze nie, dlatego jestem jedną z tych co to drogie paliwo przedłożyła na swoje zdrowie psychiczne i jak już nie daje rady, cierpliwość i pomysły już nie działają, jeżdżę dookoła komina jak swirnieta ;p
Najlepsze że ja sobie słucham muzyczki i jeżdżę patrząc jak śpi, a ludzie wracają i się spieszą do pracy, po pracy, po dzieci itp. a ja jadę jak na wakacje 🤣 w sensie bezpiecznie i nie za szybko 🤣
Dzisiaj zaliczyliśmy ostre obsranie przy cycku: ona, ja, poduszka do karmienia, koc na kanapie - wszyscy do prania. Po kąpieli czysta, pachnąca ja i ona wzięta na ręce ulala takim śmierdzącym już lekko strawionym rzygiem na moje ramię i siebie ...
Teraz oczywiście sen na cycku bo jakże by w łóżku spać, tylko nienormalni to robią 🤭🤭
Mimo że piszę wesoło dzisiaj jakoś tak psychicznie ciężko, zdałam sobie sprawę jak dużo siebie straciłam, ale też jak siebie mocno poznałam, okazuje się że jestem perfekcjonistką - płacze i umniejszam sobie gdy coś nie wychodzi z Mała za pierwszym razem ( usypianie, kąpiel itp) ale daje sobie dzisiaj płakać. Jesteśmy w tym razem dziewczyny, teraz i za rok i za dwa i za 18 scie 🤣🥹
Mmagda389, Klekotka, Kasiek7, Foksik 🦊, kalinok, Bećka, izzou97 lubią tę wiadomość
-
Poszłam usypiać Jasia i sama padłam a on chyba nie spał 😵💫 obudziło mnie jęczenie i pięści na twarzy 🤪. Oczywiście miałam masakryczne wyrzuty sumienia, że on leżał ze mną w łóżku a ja spałam a on cholera wie co robił. Padłam po tym szczepieniu z nim dzisiaj. W nocy co chwile chciał cycać. Marzę o spanku. Chyba przesilenie wiosenne mnie złapało. Kilka razy w tygodniu muszę brać leki na ból głowy i najchętniej bym cały czas spała.👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
flowery wrote:Jakie akcesoria kupujecie do RD? Z jakiej firmy kubki? Zaczynamy od kwietnia i czas się zacząć za czymś rozglądać… 😛
Kubek otwarty mały z medeli (35ml) i doidy cup. To na wodę.
Bidon ze słomką na spacery ten https://canpolbabies.com/p/canpol-babies-bidon-ze-skladana-rurka-silikonowa-270-ml-rozowy
Lub ten z rączkami
https://canpolbabies.com/p/canpol-babies-bidon-ze-skladana-rurka-silikonowa-370ml-rozowy-2
Do tego zwykły talerzyk z miseczką (nie wiem co mi wpadnie w oko) i sztućce, ale tu też jeszcze nie wiem jakie. Śliniaki z rękawkami i bez, cerata pod krzesło, żeby łatwiej było sprzątać.
W sumie to tyle. Bo z krzesełkiem się wstrzymuję do wakacji conajmniej.
flowery lubi tę wiadomość
-
Flowery znalazłam te sztućce
https://tulibo.pl/produkt/sztucce-dla-dzieci-stal-nierdzewna-niebieski-babyono/
https://lovi.pl/p/zestaw-pierwsza-lyzeczka-i-lyzka-stolowa-lovi-nude
Na później
https://tulibo.pl/produkt/sztucce-dla-dzieci-ze-stali-szlachetnej-szaro-rozowe-babyono/
Teraz widzę jakie ładne ma lovi, więc.moze te zamówię
https://lovi.pl/p/lovi-zestaw-naczyn-z-kubkiem-nudeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 18:23
-
Ranyyy boskie w Antośka dzisiaj wstąpił szatan 👹
Nie pasuje mu nic, cały czas jest jęczenie i marudzenie.
Głodny źle, daje mu jeść źle, na brzuchu źle, na plecach źle, spać źle, nie spać też źle, na bujaku źle, spacer też jest zły. Na rękach raz źle a raz dobrze, zależy jak wiatr zawieje. Wszystkie zabawki złe po 3min. 🫣
Jest mi blisko do wyskoczenia przez balkon 🫣
flowery, Mmagda389 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ciężko mi się na bieżąco udzielać bo u nas ostatnio dom wariatów i też skok rozwojowy i regres snu na pełnej 🤡 jest bunt na wszystko - spacery w gondoli kończą się rykiem i powrotem z dzieckiem pod pachą, jazda autem zupełnie odpada bo jest wrzask nie z tej ziemi, leżenie na macie na plecach czy brzuchu odpada, a nawet i noszenie na rękach go drażni. I też najczęściej uspokaja się po prostu na cycku i dopiero z cyckiem w buzi jest w stanie usunąć... Dobrze wiedzieć że to normalne na tym etapie i nie tylko u nas jest taki kabaret 🫠 jestem bliska obłędu i mam nadzieję że już niedługo wrócimy do normy 😅
Co do rozmiaru to Oliwer za 4 dni kończy 4 miesiące, waży około 6.7kg, ubranka nosimy w większości 68 (niektóre jeszcze 62 ale mało), no i też jesteśmy na pampersach 3 - zamówiłam już rozmiar 4 ale jeszcze mamy trzy opakowania trójek.
Ja to jeszcze w ogóle nie jestem gotowa na jego RD, przez to co on odwala przez ostatnie 3 tygodnie to ja mam ledwo czas się wysikać więc nawet mi przez myśl nie przeszło przygotowywanie posiłków 😂 ale planuje do tego podejść powoli i bez presji, raczej papki na samym początku i zobaczymy jak szybko załapie o co chodzi -
Kasiek7 wrote:Dziewczyny a co używacie do kąpieli jakiego płynu
Odkąd pojawiały mu się te czerwone suche placki, przypominające AZS to przeszliśmy na olejek Bioderma Atoderm i z tej samej serii balsam do ciała.
Wcześniej używaliśmy Musteli lub sama woda. -
Paulivvv wrote:Odkąd pojawiały mu się te czerwone suche placki, przypominające AZS to przeszliśmy na olejek Bioderma Atoderm i z tej samej serii balsam do ciała.
Wcześniej używaliśmy Musteli lub sama woda.
Ja tez uzywam do mycia tego olejku, dla dzieci i dla siebie, bo skora sucha jak wiór. -
Miałam to przez prawie 4 miesiące xDPaulivvv wrote:Ranyyy boskie w Antośka dzisiaj wstąpił szatan 👹
Nie pasuje mu nic, cały czas jest jęczenie i marudzenie.
Głodny źle, daje mu jeść źle, na brzuchu źle, na plecach źle, spać źle, nie spać też źle, na bujaku źle, spacer też jest zły. Na rękach raz źle a raz dobrze, zależy jak wiatr zawieje. Wszystkie zabawki złe po 3min. 🫣
Jest mi blisko do wyskoczenia przez balkon 🫣
@TBK dzięki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 20:09
-
flowery wrote:Jakie akcesoria kupujecie do RD? Z jakiej firmy kubki? Zaczynamy od kwietnia i czas się zacząć za czymś rozglądać… 😛
Ja dziś wpadłam w jakieś psychozy zakupów i nazamawiałam ze Smyka różne rzeczy do RD. Zamówiłam tyle jakiś talerzy i miseczek że Antoś to chyba będzie dostawał 3-daniowy obiad z deserem w tym 🤣
Jak chodzi o kubki, to wzięłam kubek treningowy z Lovi i bidon B.Box, chociaż różne są o nim opinie.
-
No właśnie ten bidon mnie ciekawi ale widzę, że nie każdy się na niego rzuca więc się zastanowięPaulivvv wrote:Ja dziś wpadłam w jakieś psychozy zakupów i nazamawiałam ze Smyka różne rzeczy do RD. Zamówiłam tyle jakiś talerzy i miseczek że Antoś to chyba będzie dostawał 3-daniowy obiad z deserem w tym 🤣
Jak chodzi o kubki, to wzięłam kubek treningowy z Lovi i bidon B.Box, chociaż różne są o nim opinie. -
Paulivvv wrote:Odkąd pojawiały mu się te czerwone suche placki, przypominające AZS to przeszliśmy na olejek Bioderma Atoderm i z tej samej serii balsam do ciała.
Wcześniej używaliśmy Musteli lub sama woda.
Również polecam olejek Bioderma Atoderm 🤞 -
flowery wrote:No właśnie ten bidon mnie ciekawi ale widzę, że nie każdy się na niego rzuca więc się zastanowię
Ja kupuje bidon bbox, bo inne mi przeciekaly a bbox nie… jakosciowa sa bardzo fajne.
ogolnie to bbox jest spoko tylko czasami ponoc trzeba przyciac w nim rurke (nie pamietam z jakiego powodu)
Oprocz bboxa jeszcze polecane sa bidony z Aventa, ale one nie maja tych obciaznikow (dla niektorych to plus)
A lyzeczki najzwyklejsze z Rosska za 8 ziko, polecam. 😁
Talerzyki tez najzwyklejsze z Ikea plastikowe. Kubeczek mam Doidy, ale na poczatek chce jak TBK taki malutki z medeli zakupic.
Po roku z metalowych sztuccow bardzo fajnie mi sie sprawdzal zestaw z Nanna’s Manners, bo sa fajne grube do chwytania.
-
U nas też jest dom wariatow 🤡 z przesłodkiego dziecka w sekundę bez powodu następuje ryk jakby ze skóry obdzierali. Snu w dzień zero, oczy jak 5 zł non stop, najlepiej się prezentują z gondoli z zastanawianiem kiedy się odpali

Podziwiam Was wszystkie , jesteśmy bohaterkami -
Cześć dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było… Postanowiłam wrócić na studia i na szybko ogarniałam sama cały materiał na sesję 😄 udało mi się wszystko zdać- choć lekko nie było.
Myślałam często o Was ale totalnie nie miałam czasu tu wchodzić, każdą moją minutę wypełniała nauka i dzieci.
U nas wszystko dobrze 😊 nadal kp nie poddałam się choć naprawdę miałam ochotę już wielokrotnie to skończyć przez ból (chyba do niego przywykłam). Konsultowałam się i z cdl i neurologopedą. Mała miała napięcia, zablokowaną szyję na kręgu (zapewne przez cc) + chyba trzeba będzie podciąć wędzidełko eh… trochę mnie to stresuje. Mimo wszystko cieszę się że karmię, zwłaszcza że dzięki temu ominęły nas afery z mm. Tak się przyzwyczaiła do cycania, że nie chce ani butli ani smoczka (więc już zaliczyła ze mna wykłady na uczelni 😅) Co do rozszerzenia diety to nie spieszę się z tym. Myślę że zaczniemy maj/czerwiec.
Mam nadzieję że u Was wszystko dobrze 🥰
wellwellwell, Anilorak88, Zumi, Paulivvv, edka85, Kropka89, Fabregasowa, Domisiek, Bećka lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o bidon ja też polecam biboxa pancerny (słomkę chyba się przycina ze względu na ten zaworek)
Canpol mi zawsze przeciekał ale nie wiem czy na takie trafiałam czy jak
Na koniec mieliśmy jeszcze tańszy akuku z obciążnikiem nie przeciekał ale ile wytrzymałby upadków na kostkę to nie wiem 🤷🏼♀️ bo później zabieraliśmy zwykła wodę