👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Foxy96 wrote:Mmm pomidorowa, praktycznie jedyne danie, na które nie reaguję mdłościami. Jutro zrobię ze świderkami
Są tu jakieś kręconowłose?Od początku ciąży mam wrażenie, że mój skręt słabnie z tygodnia na tydzień, nie wiem, jak to możliwe 🤔 Hormony, czy o co chodzi? Jeszcze niedawno miałam takie fajne sprężynki, a teraz jakieś smutne strąki xD
Ja, mam wg fryzjerów „afrykański skręt” 😅 trochę mniej się kręcą i bardziej puszą, ale nie wiem czy to przez hormony, czy przez zaburzoną równowagę PEH, bo nigdy nie byłam zbyt dobra w jej utrzymaniu 🫠Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Moja wizyta dziś dopiero o 18. Myślałam, że tak na luzie już, bo już blisko, a tymczasem w ogóle się nie wyspałam i budziłam 3 razy 🙈 na szczęście w pracy jestem do 16 i mam dużo maluszków to jakoś zleci, ale w poczekalni to chyba padnę ze stresu 🙈👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 kolejna wizyta
21.05 badania prenatalne
27.05 wizyta -
Foxy96 ja mam kręcone, ale od razu prostuje suszarką więc nie wiem jak ze skrętem 😅
Po 1 ciąży normalnie mi się później kręciły, ale moja mama miała przed ciążą takie afro mini loczków i po ciąży już zostały proste więc chyba nie ma reguły 😁Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:Ja robiłam njfty pro jeśli o to pytasz. Miałam delecje 5 chromosomu, tzw zespol kociego płaczu - dlatego pappa by tego nie wykryła. Nie pamiętam dokładnie ale wada byla chyba w sekcji "inne zespoły delecje/duplikacje" czy coś takiego.
Moja ciąża od początku kiepsko się rozwijała, zaczęłam mierzyć bete od wysokości 400 i kilka przyrostów które sprawdziłam były po 35-40%, być może progesteron który brałam sztucznie ja podtrzymywał. Na pierwszych usg ciąża była mlodsza niż om o 7dni, w 12 tyg już była o 12dni. Serduszko zobaczyłam chyba w 9tg w om więc późno.
Dlatego jeżeli u was od początku to wygląda dobrze to proszę nie stresujcie się - nie ma sensu sobie szkodzić. Ja sama mimo tej traumy wierzę że wszystko tym razem będzie dobrze 🥹 to nie była niczyja wina, kiepski traf losu. Tylko dziecka żal 🤧
Rozumiem, dziękuję
Ja jestem człowiek panika, mój mąż mówi że powinnam wytatuować to sobie na czole 🙈
Dokupię chyba rozszerzenie NIPT żeby mieć spokojna głowę -
Jak ktoś ma już dzieci to mowilyscie już o ciąży czy czekacie do tego 12 tygodnia ciąży jak względnie będzie bezpieczniej? Ja właśnie czekam . I nikt jeszcze nie wie i na Święta też nie mówię tylko jak będzie skończone 12 tygodni
Lovestory lubi tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Mmm pomidorowa, praktycznie jedyne danie, na które nie reaguję mdłościami. Jutro zrobię ze świderkami
Są tu jakieś kręconowłose?Od początku ciąży mam wrażenie, że mój skręt słabnie z tygodnia na tydzień, nie wiem, jak to możliwe 🤔 Hormony, czy o co chodzi? Jeszcze niedawno miałam takie fajne sprężynki, a teraz jakieś smutne strąki xD
Sama mam proste, ale moja przyjaciółka ma loczki sprężynki i bodajże w drugiej ciąży właśnie jej się rozprostowały mocno. Po jakimś roku od ciąży wróciły do normalnego stanu12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm -
Ania 89 wrote:Jak ktoś ma już dzieci to mowilyscie już o ciąży czy czekacie do tego 12 tygodnia ciąży jak względnie będzie bezpieczniej? Ja właśnie czekam . I nikt jeszcze nie wie i na Święta też nie mówię tylko jak będzie skończone 12 tygodni
Ja nie mam dzieci, ale na razie powiedziałam z rodziny tylko mamie, bo chcę, żeby wiedziała także w sytuacji, gdyby coś poszło nie tak, bo nie wyobrażam sobie jej powiedzieć dopiero wtedy od razu, że byłam w ciąży i ją straciłam. Gdybym miała dzieci, na pewno nie mówiłabym na tym etapie. Nie chciałabym musieć jeszcze im tego tłumaczyć, gdyby coś. My zamierzamy to ogłosić pod koniec maja, już po badaniach prenatalnych. -
Ania 89 wrote:Jak ktoś ma już dzieci to mowilyscie już o ciąży czy czekacie do tego 12 tygodnia ciąży jak względnie będzie bezpieczniej? Ja właśnie czekam . I nikt jeszcze nie wie i na Święta też nie mówię tylko jak będzie skończone 12 tygodni
Robię dokładnie tak samodopiero powiem po 12 tyg.
-
Kto jak szalony zjadł właśnie 4 parówki i zagryza chlebem z dużą ilością musztardy.🤣🤣🤣🤣 a potem się dziwi że zgaga…
Powodzenia dziewczyny dziś na wizytach! Moja jeszcze taaaak daleko(dopiero 18.04!), ale mam nadzieję że szybko zleci. -
Mamy dwójkę dzieci i jeszcze im nie mówiliśmy. Wstępnie planujemy powiedzieć w święta. Ale jak to będzie to zobaczymy co na wizycie czwartkowejZ 🩷 10.2016
👼 05.2020
M 🩵 04.2021
💔👼 04.2025 -
A czy też macie takie odbijanie? Ja obudziłam się o 6 ogólnie tak wcześnie się budzę na tym l4 i poprostu odbija mi się non stop chyba pora coś zjesc👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
🧑:w maju 2024 roku wyszła mi ferrytyna- 5,skończyłam 3 opakowanie Sorbifer -ferrytyna 65 ✅
-wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
Glukoza /insulina -96 / 6
- prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super )
Obydwoje USG tarczycy ok.
Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku
-( po miesiącu stosowania oleju Olejove - Ona , On oraz witaminy Fertistim dla niej i dla niego,choć nie wiem czy to ich zasługa )
23.04- next wizyta,serduszko już bije potwierdzone 1.04
-
Ja już po wizycie, przełożyłam na wczoraj ze względu na krwawienia i plamienia które miałam w weekend.
No i tak, mamy 3,6 mm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 😍
To jest najważniejsze, że jest mała kropeczka ❤️
Mam też krwiaka, dość dużego, czekam aż się oczyści, mam zmodyfikowane leki i odpoczywam na L4.
Kamień spadł mi z serca, w weekend wszystkie scenariusze były przetwarzane przez moją głowę, szczególnie, że szybka sobotnia kontrola u innego lekarza nie dawała dużo nadzieji.
Kolejna wizyta 📆 18.04
Miłego dnia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 09:31
Nana11, Lovestory, Fluffy, nnaciaa, izzou97, psaj91, Fabregasowa, Apatheia, kalinok, PaulaM10, Foxy96, Klekotka, Vergeet, Kropka89, Beatkaaa lubią tę wiadomość
🧑87 🧔85
AMH 0,13
Hashimoto, IO, suple, euthyrox, metformina
PAI-1 heterozygota
KIR BX, +2DS1, -2DS2, -2DS3, -2DS5, -3DS1
HLA-C ona C2, on C1
Morfologia 4%
✅ Zespół antyfosfolipidowy, Przeciwciała p genom jajnika, cytokiny, MUCHA
✅ Histeroskopia diagnostyczna, usunięcie polipa
09.24 stymulacja owulacji naturalnego cyklu
12.2024 1 IVF
-> 4 🥚->1 MII -> 3CC -> ET beta 0 ❌
02.2025 2 IVF
-> 3 🥚-> 2 MII -> 4BB -> ET beta 0 ❌
03.2025 cykl naturalny + ovitrelle
Beta 11 dpo 32
Beta 13 dpo 70
Beta 15 dpo 125
Beta 19 dpo 752 🍀🤞
Beta 23 dpo 3701 + pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🍀🤞
Beta 29 dpo 18780 + 3,6 mm człowieczka z bijącym serduszkiem ❤️ -
Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny!
Ja mam jutro cytologię i już się boję, że zacznę po niej krwawić.
W poprzedniej ciąży zaczęłam krwawić w 7 tygofni samoistnie i poroniłam w 8 tygodniu i panicznie boję się widoku krwi na papierze. 🥲🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
14.03 ⏸️
17.03 Beta 92,76 Prog 27,84
19.03 Beta 275,79 Prog 25,11
21.03 Beta 578,37 Prog 27,66
01.04 Beta 27089,64 Prog 17,38
Rośnij duży i silny groszku 🩵🤞🏻
25.03 Endo - TSH 2,15 ➡️ 24.04
🔷️ Euthyrox 112
01.04 Gin - widać echo zarodka
15.04 Nie widać serduszka - badanie do powtórzenia za tydzień, ale nie robić sobie dużych nadziei.
29.04 ⏳️ Gin
-
-
Kasiek7 wrote:A czy też macie takie odbijanie? Ja obudziłam się o 6 ogólnie tak wcześnie się budzę na tym l4 i poprostu odbija mi się non stop chyba pora coś zjesc
Ja nie mam mdlosci, ale odbija mi się non stop 😜 często popołudniami również gazy i wzdęcia, niezależnie co zjem -
U mnie wiedzą tylko moi rodzice i przyjaciółka, też uważam, że lepiej poczekać, ale cieszę się że takie małe grono wie, bo mam wsparcie od początku i mogę o tym pogadać 😃 Natomiast w poprzedniej ciąży, przez pewne okoliczności wydało się w 8 tyg, mimo tego, że też chcieliśmy poczekać z tą nowiną. Teraz siedzimy cicho i nie będziemy mówić, rodzina męża bardzo nas zawiodła i rozczarowała swoim zachowaniem po stracie, więc cała reszta pewnie dowie się nawet nie tyle po 12 tyg, co wtedy kiedy będzie widać 😂
Default.owa, Beta05, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Pappa z tego co czytałam to odbiera informacje od łożyska, dlatego czasem może wyjść fałszywie negatywny wynik.
Kręcone włosy prostując się podczas ciąży? Łał, pierwsze słyszę 🤣 Znaczy no nie wątpię, że tak MOŻE się komuś zadziać (ale mnie to osobiście przestraszyło). Jest przecież zmiana skrętu pod wpływem sposobu cięcia. A w ciąży ogólnie może się zmniejszyć witalność paznokci, włosów, bo keratyna... No i jak się je mało / monogamicznie, to wiadomo, że mniej się te włosy odżywia siłą rzeczy. U mnie są takie same na ten moment. Może bardziej suche, ale nie chcę mi się ich pilnować. Jak się puszą, to coś na domknięcie łyski włosa i elo. Struktura włosów nie może się zmienić. Ona jest zapisana w genach (właśnie patrzę, że dokładnie gen ten ma nazwę trichohyalin, nieźle). Jednak hormony mają na to wpływ, zarówno w ciąży jak i o okresie menopauzy te włosy kręcone mogą osłabić po prostu swój skręt. Ale to nie jest przesądzone według mnie, normalnie można podbijać ten skręt, aby był jak poprzednio albo lepszy.
Co do jedzenia - PODBIJAM - zupy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 10:28
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Mnie ginka ostatnio sprowadziła na ziemię mówiąc, że na KAŻDYM etapie ciąży jest ryzyko. Przed 12, a po 12 tyg. to ryzyko różni się o całe 2-4%.
My już powiedzieliśmy rodzinie żeby znieść trochę obowiązków z naszych ramion. Najbliższym przyjaciołom też. W pracy również, bo L4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 10:31
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
9+5 tc - 🩺
12+6 - I prenatalne
13+6 - 🩺