👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Apatheia wrote:Dziewczyny, też macie problem z jedzeniem? 😂 Mam wrażenie że jestem ciągle głodna i nie jestem w stanie tego głodu zaspokoić, a do tego nic mi nie smakuje, zupełnie nic. Na domiar złego podczas jedzenia mnie mdli. Głodna źle, jem źle. Poratujcie proszę co wam pomaga albo na co macie apetyt może znajdę ratunek 😂😂
Mam dokładnie tak samo i przyznam, że jest ciężko. Głodnieje od razu bardzo mocno co powoduje mdłości, ale jak myślę o jedzeniu to natychmiast mam odruch wymiotny. Jem głównie jogurty, banany, jabłka, budyń i płatki z mlekiem 🙈 dieta zdrowa i zróżnicowana jak nie wiem 🙈Apatheia lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 kolejna wizyta
21.05 badania prenatalne
27.05 wizyta -
Dzięki dziewczyny za wsparcie ❤️
Default.owa lubi tę wiadomość
👧 - 1995 🧑 -1994
Początek starań listopad 2023 r.:
👧 - PCOS, podwyższona PRL, nieregularne miesi@czki.
🧑 - teratozoospermia, 06.2024 r. - morfologia 0%,
10. 2024 r. - morfologia 0%,
12.2024 r. - morfologia 0%
02.2025 r. - morfologia 9%‼️
2025 r.:
28.02: B-HCG 65 ➡️ 3.03: 295
27 marca - mamy ❤️ -
Agni97 wrote:Dziewczyny, czekam na resztę badań, ale dostałam wyniki TSH i trochę mnie to zaniepokoiło..
Same widzicie dzisiejszy wynik.. z czego ten z września to wtedy byłam na podobnym etapie ciąży jak teraz. Oczywiście czat GPT mnie niestety nie uspokoił. Możliwe, że wizytę u lekarki będę miała w środę, ale wszystko zależy od tego, czy się coś zwolni 🤷🏻♀️
Nigdy nie miałam problemów z tarczycą, nawet dwa miesiące temu robiłam TSH i wszystko było w normie 😩
To normalne, oddychaj 😀 jesteś na euthyrox?
Pisałam o tym ostatnio, wraz ze wzrostem bhcg tsh mkze się obniżać bo tarczyca lepiej pracuje, masz lekka nadczynność. Ale wizyta u endo nie zaszkodzi, możesz też zrobić ft3 i ft4 -
Fabregasowa wrote:To normalne, oddychaj 😀 jesteś na euthyrox?
Pisałam o tym ostatnio, wraz ze wzrostem bhcg tsh mkze się obniżać bo tarczyca lepiej pracuje, masz lekka nadczynność. Ale wizyta u endo nie zaszkodzi, możesz też zrobić ft3 i ft4 -
Mam tak samo jestem głodna mnie mdli ,nie mam na nic ochoty jak coś zjem to jest na chwilę ok i zaraz znów mnie mdli.to takie dziwne uczucie jakbym miała gardło krtań pełne śliny 🫡 dziś zjadłam dwa talerze rosołu z wczoraj z grysikiem wszedł jak zloto. Miałam jesc zdrowo a jem cały czas to samo plus owoce ananas winogrono wchodzi jak złoto .
Apatheia lubi tę wiadomość
👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
🧑:w maju 2024 roku wyszła mi ferrytyna- 5,skończyłam 3 opakowanie Sorbifer -ferrytyna 65 ✅
-wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
Glukoza /insulina -96 / 6
- prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super )
Obydwoje USG tarczycy ok.
Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku
-( po miesiącu stosowania oleju Olejove - Ona , On oraz witaminy Fertistim dla niej i dla niego,choć nie wiem czy to ich zasługa )
23.04- next wizyta,serduszko już bije potwierdzone 1.04
-
Agni97 wrote:Nieee, nic nigdy nie brałam na tarczycę. U mnie to TSH raczej zawsze było w dolnych widełkach, ale nawet w pierwszej ciąży mi tak nie spadło.
Ja z kolei zawsze mam za wysokie TSH, moja ginekolog twierdzi, że lepiej sugerować się wynikami ft3 i ft4 bo TSH jest mało wiarygodne. Większą krzywdę zrobimy sobie zamartwianiem niż nam te hormony zrobią. Lekarz na pewno Cie uspokoiAgni97 lubi tę wiadomość
-
Apatheia wrote:Dziewczyny, też macie problem z jedzeniem? 😂 Mam wrażenie że jestem ciągle głodna i nie jestem w stanie tego głodu zaspokoić, a do tego nic mi nie smakuje, zupełnie nic. Na domiar złego podczas jedzenia mnie mdli. Głodna źle, jem źle. Poratujcie proszę co wam pomaga albo na co macie apetyt może znajdę ratunek 😂😂
Kiwi i melon praktycznie każdego dnia -
Anilorak88 wrote:Ja z kolei zawsze mam za wysokie TSH, moja ginekolog twierdzi, że lepiej sugerować się wynikami ft3 i ft4 bo TSH jest mało wiarygodne. Większą krzywdę zrobimy sobie zamartwianiem niż nam te hormony zrobią. Lekarz na pewno Cie uspokoi
-
Ja 👩 35, on 🧔♂️ 45
Starania od 2021 r.
2 x IUI, bez powodzenia
05.23 cb 💔
Allo mlr 0% ➡️ 11/12.23 szczepienia limfocytami 46%
06.24 ⏸️ pozytywna beta ❤️
10.24 ciąża zatrzymana w 19tc 💔, dziewczynka nasze upragnione szczęście 😭
25.02.2025 ⏸️ pozytywna beta
02.04 jest ❤️ 2.38 cm człowieczka
24.04 badania prenatalne
30.04 wizyta kontrolna
❤️ Okruszku mały walcz ❤️ -
Karolka11 wrote:Ja też jestem ciągle głodna, normalnie mąż się śmieje ze mnie że jemu się nie odbiło po obiedzie a ja już znowu jem 🤣 Tak samo zjem i zaraz jestem głodna I mnie mdli, mam dziwny posmak w ustach, taki jakby gorzki i dziwnie mi jedzenie smakuje. Mi najbardziej smakują owoce, odrzut mam na chleb, Bułki różne kanapki
O to to 😂 Ten posmak jest okropny i nie da się go niczym przygasić, to samo jak uwielbiam pieczywo to teraz nie przejdzie. Chyba będę się ratować owocami jak dziewczyny pisały i może jakoś przetrwam -
Beta05 wrote:Jestem po pierwszej wizycie dzisiaj.
Z kalendarza wynika, że mamy 10 tydzien, z usg - 8.
Wizyta prawie bezstresowa poza tym, że przy założeniu karty ciąży ciśnienie 140/90, a przy pobieraniu cytologii zaczęłam krwawić. Kiedy to zobaczyłam to po prostu myślałam, że się tam popłaczę. Pani doktor powiedziała, że może się tak zdarzyć i wieczorem powinno być ok. Póki co widzę, jakieś resztki... ☹️ co mnie oczywiście martwi.
Pozniej oglądaliśmy dzieciątko - miało bardzo wysoki puls, to ja już wgl prawie załamka na fotelu. Pani doktor powiedziała, że wszystko na ten moment w porządku.
Dostałam listę badań z krwi - bylam na czczo więc od razu zrobiłam, umówiłam się na usg prenatalne na 30 kwietnia i póki co czekamy.
Ze względu na mdłości, zmęczenie, bole głowy i ciśnienie dostałam zwolnienie do następnej wizyty, także.. trochę było nerwowo, ale mam nadzieję, że następna wizyta będzie spokojniejsza.
P.S. dobrze, że był ze mną mąż, bo wszystkiego bym nie zapamiętała.
Odpoczywaj i będzie dobrze ❤️Beta05 lubi tę wiadomość
-
Kurczę ja mam dokładnie tak samo z jedzeniem 😆 jak jem to źle, jak nie jem to masakra. Dzis na callu w pracy to ledwo co wytrzymywałam, powiedziałam w końcu że jestem przeziębiona i dlatego tak źle wyglądam. Swoją drogą też mam katar bo od dzieciaków się zaraziłam.
Dziewczyny chciałam jeszcze spytać czy mamy tu jakąś ekspertkę od leków? Byłam dziś w aptece pytać o te leki na nudności i oczywiście pani mi pokazała Xonvee ale mowi że to mega drogie i że ma to samo tylko trzy razy tańsze. Noctis Noc. I kurde wzięłam żeby chociaż poczytać ulotkę. Substancja czynna dokładnie ta sama. Dawka minimalnie inna, ale to są totalnie dwa różne preparaty w opisie na różne przypadłości. Jak to możliwe? Ktoś może z Was o tym słyszał? -
Kasiek7 wrote:Mam tak samo jestem głodna mnie mdli ,nie mam na nic ochoty jak coś zjem to jest na chwilę ok i zaraz znów mnie mdli.to takie dziwne uczucie jakbym miała gardło krtań pełne śliny 🫡 dziś zjadłam dwa talerze rosołu z wczoraj z grysikiem wszedł jak zloto. Miałam jesc zdrowo a jem cały czas to samo plus owoce ananas winogrono wchodzi jak złoto .
Ja dziś pomidorowa team. A to uczucie to myślałam że mam chore gardło … 😁 dopiero teraz mnie uświadomiłaś że toż to zgaga! 😂
-
Nadzieja, wszystko będzie dobrze na jutrzejszej wizycie!
Beta, w 8-9tc tętno dziecka osiąga wysokie wartości -nawet do 190 i to jest zupełnie normalne.
Agni, kiedyś miałam identyczną sytuację i z tego co pamiętam, to endokrynolog nic z tym nie zrobił 🤷
Ja unikam pappy jak ognia po tym jak przy pierwszym dziecku narobiła mi strachu swoimi wynikami. Okazało się, że wszystko jest w porządku,a tylko miałam wyjęte kilka tygodni życia z uwagi na tę statystykę. Nifty też nie chce robić. Będę opierać się tylko o usg.Beta05, Agni97 lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Nadzieja, wszystko będzie dobrze na jutrzejszej wizycie!
Beta, w 8-9tc tętno dziecka osiąga wysokie wartości -nawet do 190 i to jest zupełnie normalne.
Agni, kiedyś miałam identyczną sytuację i z tego co pamiętam, to endokrynolog nic z tym nie zrobił 🤷
Ja unikam pappy jak ognia po tym jak przy pierwszym dziecku narobiła mi strachu swoimi wynikami. Okazało się, że wszystko jest w porządku,a tylko miałam wyjęte kilka tygodni życia z uwagi na tę statystykę. Nifty też nie chce robić. Będę opierać się tylko o usg.🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
22.01 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON -
Vergeet wrote:Możesz opowiedzieć coś więcej o pappie i nifty? Jeśli nie chcesz do tego wracać to też oczywiście zrozumiem
-
Kropka89 wrote:Ja dziś pomidorowa team. A to uczucie to myślałam że mam chore gardło … 😁 dopiero teraz mnie uświadomiłaś że toż to zgaga! 😂
Są tu jakieś kręconowłose?Od początku ciąży mam wrażenie, że mój skręt słabnie z tygodnia na tydzień, nie wiem, jak to możliwe 🤔 Hormony, czy o co chodzi? Jeszcze niedawno miałam takie fajne sprężynki, a teraz jakieś smutne strąki xD
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Są tu jakieś kręconowłose?
Od początku ciąży mam wrażenie, że mój skręt słabnie z tygodnia na tydzień, nie wiem, jak to możliwe 🤔 Hormony, czy o co chodzi? Jeszcze niedawno miałam takie fajne sprężynki, a teraz jakieś smutne strąki xD
Ja akurat nie, ale moja siostra też ma sprężynki i właśnie tak jej wszyscy fryzjerzy mówili - żeby się cieszyć skrętem, bo w ciąży prawdopodobnie się rozprostują właśnie przez hormony. Ale - ona nigdy w ciążę nie zaszła więc nie miałyśmy okazji przekonać się czy to prawda czy tylko mit powtarzany od pokoleń, także nie mam żadnych potwierdzonych informacji 😊Foxy96 lubi tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox112; IO, stan przedcukrzycowy - metformina (przed ciążą)
01.2025 💔 (6+1)
22.03 - II
24.03 - beta 266, prog 23.5
26.03 - beta 651.3
29.03 - beta 2713.1, prog 21.5
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
06.05 - 🩺 kontrola
21.05 - 🩺 prenatalne
-
Ja kiwi też jem😁😁😁taaak to zgaga!!!ogólnie zauwaYlam że smaki zmieniają mi się co parę dni to co bym jadła zaraz nie mogę patrzec👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
🧑:w maju 2024 roku wyszła mi ferrytyna- 5,skończyłam 3 opakowanie Sorbifer -ferrytyna 65 ✅
-wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
Glukoza /insulina -96 / 6
- prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super )
Obydwoje USG tarczycy ok.
Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku
-( po miesiącu stosowania oleju Olejove - Ona , On oraz witaminy Fertistim dla niej i dla niego,choć nie wiem czy to ich zasługa )
23.04- next wizyta,serduszko już bije potwierdzone 1.04
-
Taaaak. Zjesz - źle, nie zjesz - też źle. Mnie totalnie odrzuciło od obiadów, a całe życie obowiązkowo musiałam raz dziennie zjeść coś ciepłego. Dziś się skusiłam i mam takie wzdęcia i odbijanie, że chyba mi brzuch rozsadzi 😫 Potem człowiek dodatkowo się nakręca, że to pewnie macica boli, a nie jelita.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 23:52
Default.owa lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
9+5 tc - 🩺
12+6 - I prenatalne
13+6 - 🩺