X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Bećka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię mieć porządek, ale teraz wolę spędzać czas z dzieckiem. Podłogę trzeba z dwa razy na tydzień odkurzyć, bo wala się pełno kłaków itp. Mój lubi mieć akcje, ze jak się weźmie za sprzątanie, to musi biegiem i lepiej nie podchodzić, dlatego ja wolę oddzielnie co innego sprzątać, On ogarnia łazienki. A jak mają być goście, to ja chodziłabym po ścianach, a mój na kanapie, bo przecież jest czysto.

Pingwinek kiwaczek ostatnio bardziej zainteresował małego, to te skrzydła przestały machać. Kilka razy poruszałam i działały, a teraz nic. Dawałyście może do reklamacji?

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

event.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne macie dużo racji z tym że jestem silna bo wiadomo że muszę przecież i pewnie za jakiś czas sobie to uzmysłowię ale na ten moment czuję się wyniszczona. I chciałabym żeby to się już nie powtarzało bo faktycznie te insta matki weszły mi w głowę, te "kwestia organizacji".

Co do pracy mojego męża to niestety w tej instytucji nie ma możliwości na takie planowanie wolnych etc. Ale! Jego szefu obiecał mu te 9 tyg od czerwca plus urlop jego więc wtedy Ignaś będzie miał 6-9 miesiecy to się wykaże przy ząbkowaniu 🤡Zawsze kibicowałam mu w awansach i sama kazałam mu piąć się w górę i jestem z niego dumna jak widzę Go na różnych wystąpieniach i jak inni go szanują a nawet zazdroszczą to stoję tuż obok albo za nim i mówię " Idź" nie byłabym sobą gdybym powiedziała mu że musi wybierać, bo wiem jak było ze mną, też mi mówił walcz o swoje i pewnie dzięki niemu wypracowałam to co mam w karierze. Tylko nie było Ignasia..który jest absorbujący do granic wytrzymałości, ale jak jest Mąż to Ignaś jest do rany przyłóż i faktycznie uśmiecha się, gada krzyczy nawet jak się na niego nie patrzy i przestał płakać jak się go wsadza do wózka pewnie to przypadek ale ja to łączę z powrotem męża. Rodziłam go 20h mało mi dupska nie rozerwało, był owinięty pępowina i mogło się to skończyć różnie, więc jeśli wytrzymałam ten ból dupska to musisz wytrzymać i to chociaż jest mi ciężko i czuję się samotnie.
    Mój tato mówi że trzeba wydrukować taki duży telebim męża w trakcie nieobecności w domu i jak będzie Ignaś płakał to wyciągać - pomyśl pryma sort 🙃

Pytajcie się o pomoc rodziny i znajomych, więc nie ma jej. Od kiedy urodziłam to żadna koleżanka nie odwiedziła mnie, gdzie ja latałam jak powalona z prezentami(wiadomo nie chodzi mi o te prezenty), podobno nie chcą przeszkadzać 🤡 co do rodziny Noo tutaj się pokłóciłam z mężem że teściowa wpada mi (bez uprzedzenia)w trakcie drzemek dziecka i go ostatnio rozbudziła i męczyła go 3h i żadne moje mówienie że jest zmęczony itp nie działało potem dostałam po dupie w nocy bo Ignaś spał mi tylko z cyckiem w buzi. A co do mojej mamy to usłyszałam że boli ją kręgosłup po spacerze z wnukiem a jak go bierze na ręce to na 2 minuty i odkłada. Dziewczyny to nie jest pomoc, już zresztą pisałam kiedyś o tym. Jedynie co do narzeczona brata bierze Ignasia i się bawi i się bardzo dobrze dogadują oboje. Jedynie mój Tato jak przyjeżdża co 3 tyg to bierze go rano z łóżeczka i sobie gadają dopóki nie zacznie płakać 🙃 Ja wolę już sama być dzieckiem niż mieć taką pomoc, zresztą nie oszukujmy jak jest Mąż to jemu ufam że nic złego nie zrobi dziecku do reszty nie mam przekonania.. . Ale to nie żal post, dziś nawet humor mam lepszy a jutro idę na pazurki 🥰
    Co do gryzaków to mój syn poleca ten :
    53eefd0b96cc5.jpghttps://zapodaj.net/plik-2EPGY6Dm7p

Mmagda389, Kanola lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Pingwinek kiwaczek- ale nie świeci 🙂

Co do porządków to ja tez staram sie ogarnąć choc jedna rzecz dziennie- albo stol albo blat, ile moge tyle robie ale nie biczuje sie. Pranie jewt totalnie na mojej glowie a bedac na wielo na same pieluchy pralka chodzi co 3dni.
    Maz ma totalny luz brudem- odpowiada za łazienki i odkurzanie - odkirza raz na tydzien a łazienki nie byly myte od 3tyg 🙃🙃🙃🙃 ja przeleciałam zlewy mokra chusteczka bo juz mnie obrzydzaly.

Co do gryzakow, które polecacie? Moja córka nie łapie jesxze zabawek rękami. Mamy zyrafke Sophie i chyba ja akceptuje ale słonia mombelle totalnie nie - az sie wykrzywia na ten silikon, podobnie jak na smoczki 😬

Może ten grzybek z Mombella?
    On ma cieniutką tą „nóżkę”, jest lekki no i jak bobas złapie za nożkę to góra grzybka przykrywa mu rękę, więc jak jeszcze średnio z łapaniem, to też to sprawia że z tej ręki tak łatwo nie wypada. Tylko minus, że do tego grzybka łatwo się przyczepiają paprochy.

I też z Mombella mamy taką wiewiórkę, u nas ona się nieźle sprawdza.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gryzakow te co wysłałam kupione na szybko w smyku akceptuje (kwiatuszek jest też grzechotka)
    Co do pomocy rodziny i znajomych ja również wolę być już sama niż się denerwować na wszystkich i wszystko
    Mój Julas jak widzi tatę reaguje tak samo do mnie po prostu się chyba przyzwyczail 🤣🤷🏼‍♀️

‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ