Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Bećka Autorytet

Wysłany: 27 marca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię mieć porządek, ale teraz wolę spędzać czas z dzieckiem. Podłogę trzeba z dwa razy na tydzień odkurzyć, bo wala się pełno kłaków itp. Mój lubi mieć akcje, ze jak się weźmie za sprzątanie, to musi biegiem i lepiej nie podchodzić, dlatego ja wolę oddzielnie co innego sprzątać, On ogarnia łazienki. A jak mają być goście, to ja chodziłabym po ścianach, a mój na kanapie, bo przecież jest czysto.

Pingwinek kiwaczek ostatnio bardziej zainteresował małego, to te skrzydła przestały machać. Kilka razy poruszałam i działały, a teraz nic. Dawałyście może do reklamacji?

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

event.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne macie dużo racji z tym że jestem silna bo wiadomo że muszę przecież i pewnie za jakiś czas sobie to uzmysłowię ale na ten moment czuję się wyniszczona. I chciałabym żeby to się już nie powtarzało bo faktycznie te insta matki weszły mi w głowę, te "kwestia organizacji".

Co do pracy mojego męża to niestety w tej instytucji nie ma możliwości na takie planowanie wolnych etc. Ale! Jego szefu obiecał mu te 9 tyg od czerwca plus urlop jego więc wtedy Ignaś będzie miał 6-9 miesiecy to się wykaże przy ząbkowaniu 🤡Zawsze kibicowałam mu w awansach i sama kazałam mu piąć się w górę i jestem z niego dumna jak widzę Go na różnych wystąpieniach i jak inni go szanują a nawet zazdroszczą to stoję tuż obok albo za nim i mówię " Idź" nie byłabym sobą gdybym powiedziała mu że musi wybierać, bo wiem jak było ze mną, też mi mówił walcz o swoje i pewnie dzięki niemu wypracowałam to co mam w karierze. Tylko nie było Ignasia..który jest absorbujący do granic wytrzymałości, ale jak jest Mąż to Ignaś jest do rany przyłóż i faktycznie uśmiecha się, gada krzyczy nawet jak się na niego nie patrzy i przestał płakać jak się go wsadza do wózka pewnie to przypadek ale ja to łączę z powrotem męża. Rodziłam go 20h mało mi dupska nie rozerwało, był owinięty pępowina i mogło się to skończyć różnie, więc jeśli wytrzymałam ten ból dupska to musisz wytrzymać i to chociaż jest mi ciężko i czuję się samotnie.
    Mój tato mówi że trzeba wydrukować taki duży telebim męża w trakcie nieobecności w domu i jak będzie Ignaś płakał to wyciągać - pomyśl pryma sort 🙃

Pytajcie się o pomoc rodziny i znajomych, więc nie ma jej. Od kiedy urodziłam to żadna koleżanka nie odwiedziła mnie, gdzie ja latałam jak powalona z prezentami(wiadomo nie chodzi mi o te prezenty), podobno nie chcą przeszkadzać 🤡 co do rodziny Noo tutaj się pokłóciłam z mężem że teściowa wpada mi (bez uprzedzenia)w trakcie drzemek dziecka i go ostatnio rozbudziła i męczyła go 3h i żadne moje mówienie że jest zmęczony itp nie działało potem dostałam po dupie w nocy bo Ignaś spał mi tylko z cyckiem w buzi. A co do mojej mamy to usłyszałam że boli ją kręgosłup po spacerze z wnukiem a jak go bierze na ręce to na 2 minuty i odkłada. Dziewczyny to nie jest pomoc, już zresztą pisałam kiedyś o tym. Jedynie co do narzeczona brata bierze Ignasia i się bawi i się bardzo dobrze dogadują oboje. Jedynie mój Tato jak przyjeżdża co 3 tyg to bierze go rano z łóżeczka i sobie gadają dopóki nie zacznie płakać 🙃 Ja wolę już sama być dzieckiem niż mieć taką pomoc, zresztą nie oszukujmy jak jest Mąż to jemu ufam że nic złego nie zrobi dziecku do reszty nie mam przekonania.. . Ale to nie żal post, dziś nawet humor mam lepszy a jutro idę na pazurki 🥰
    Co do gryzaków to mój syn poleca ten :
    53eefd0b96cc5.jpghttps://zapodaj.net/plik-2EPGY6Dm7p

Mmagda389, Kanola, flowery, Zumi, kalinok, Foxy96 lubią tę wiadomość

15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 27 marca, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Pingwinek kiwaczek- ale nie świeci 🙂

Co do porządków to ja tez staram sie ogarnąć choc jedna rzecz dziennie- albo stol albo blat, ile moge tyle robie ale nie biczuje sie. Pranie jewt totalnie na mojej glowie a bedac na wielo na same pieluchy pralka chodzi co 3dni.
    Maz ma totalny luz brudem- odpowiada za łazienki i odkurzanie - odkirza raz na tydzien a łazienki nie byly myte od 3tyg 🙃🙃🙃🙃 ja przeleciałam zlewy mokra chusteczka bo juz mnie obrzydzaly.

Co do gryzakow, które polecacie? Moja córka nie łapie jesxze zabawek rękami. Mamy zyrafke Sophie i chyba ja akceptuje ale słonia mombelle totalnie nie - az sie wykrzywia na ten silikon, podobnie jak na smoczki 😬

Może ten grzybek z Mombella?
    On ma cieniutką tą „nóżkę”, jest lekki no i jak bobas złapie za nożkę to góra grzybka przykrywa mu rękę, więc jak jeszcze średnio z łapaniem, to też to sprawia że z tej ręki tak łatwo nie wypada. Tylko minus, że do tego grzybka łatwo się przyczepiają paprochy.

I też z Mombella mamy taką wiewiórkę, u nas ona się nieźle sprawdza.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gryzakow te co wysłałam kupione na szybko w smyku akceptuje (kwiatuszek jest też grzechotka)
    Co do pomocy rodziny i znajomych ja również wolę być już sama niż się denerwować na wszystkich i wszystko
    Mój Julas jak widzi tatę reaguje tak samo do mnie po prostu się chyba przyzwyczail 🤣🤷🏼‍♀️

• Rudka Autorytet

Wysłany: 27 marca, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja tego grzybka nie lubi 😃 za to uwielbia kwiatek z grzechotką i piłkę oball. W sumie to nie mamy za dużo zabawek i nie używamy tych grająco-świecących. Podczas leżenia na brzuszku lubi krowę wałek z balibazoo. Ostatnio najlepszą zabawą są stopy :D
    Co do sprzątania to ja się totalnie tym nie przejmuje, nie mamy chlewu ale też nie jest pedantycznie czysto - dom żyje. Systematycznie co jakiś czas przychodzi pani do sprzątania i wtedy ogarnia dokładniej.
    Czy kupowałyście już maty na podłogę? Jeśli tak to jakie polecacie?
    I jeszcze jedno pytanie… co na ząbkowanie ? 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 21:38

🧞‍♀️34l 🧞‍♂️37l
    💙K 11l
    🩷A
    age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy grzyba wiewióra kwiatka i liska,niedawno kupiłam taka kule z kolcami w Smyku i najbardziej chyba lubi ją . Mate kupiłam Nukido na allegro i jest spoko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 17:17

Rudka lubi tę wiadomość

• Domisiek Autorytet

Wysłany: 27 marca, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Czy kupowałyście już maty na podłogę? Jeśli tak to jakie polecacie?

Ja mam matę puzzle z 4fizjo:
    IMG-0792.jpg

I mamy jeszcze matę z Kinderkrafta:
    IMG-0793.jpg

Obie polecam. 4fizjo jest super do leżenia na brzuszku. Kinderkrafta używamy już jakieś 2msc, dalej Leon ją lubi. W zestawie super piłka sensoryczna i karty kontrastowe.

Rudka lubi tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mata też się rozgląda ale ja potrzebuję duża i w miarę wytrzymała
    My mamy dentinox

Rudka lubi tę wiadomość

• Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mata to byl gamechanger. Wcześniej kładlismy dziecko do lozeczka drewnianego ale tylko sie tam wkurzała wiec non stop byla na rękach lub kolanach. Odkąd jest mata plus rozne zabawki to odzyskałam ręce bo ona sobie chętnie tam leży. Mamy z 4fizjo ale piankowa nie puzzlowa, kupiona na allegro- jest super.

Tylko teraz jest dramat bo obraca sie na brzuch jak pojebana i co chwilę wyje bo jej sie tam nie podoba po tym obrocie 🫣 na cycku swoja droga dzisiaj to samo. Skok na bank.

Rudka, dalej jestes na wielo, udało sie?

flowery lubi tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • flowery Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 08:15

• Jjkm97 Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z tych, którym balagan nie przeszkadza tzn. Staram się sprzątać i w syfie nie siedzimy, ale zdarza się, że wyprane rzeczy czekają kilka dni w misce aż je ułożę na półki, albo kurzu jest ciut więcej niż powinno być. Ale podczas drzemki wolę wypić sobie kawę czy zjeść śniadanie, a nie w pocie czoła ogarniać wszystko dookoła. Mój mąż z kolei ma fioła i głównym powodem naszych sprzeczek jest balagan, plus to że nie gaszę światła.
    U nas dzień trzeci kataru, kaszlu nie zaobserwowałam, ale brak apetytu dzisiaj już tak.. musiałam w dniego dosłownie wciskać… oby jutro było lepiej, jak nie to będziemy szukać lekarza który nas przyjmie w weekend. Mnie gardło boli też trochę, oby mały to zwalczył, okropnie jest patrzeć na cierpienie dziecka… W takich chwilach jeszcze bardziej podziwiam Cię psaj i wysyłamy sto uścisków. Super wiadomość, że te zmiany maleją- oby tak dalej.

psaj91, Domisiek lubią tę wiadomość

• Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 09:48

• Rudka Autorytet

Wysłany: 27 marca, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chodziło mi o taką piankową matę. Dzięki za polecajki. Małą mamy z pałąkami i babygyma
    @Fabregasowa jesteśmy i na wielo i na jedno. W dzień wielo w nocy jedno no i jak mąż ją ogarnia to jedno 😃 a Wy jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 21:46

🧞‍♀️34l 🧞‍♂️37l
    💙K 11l
    🩷A
    age.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 27 marca, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam porównanie Jasia teraz a Jasia noworodka...To i tak nie było zdjęcie zaraz po porodzie, miał z 10 dni 😭😭😭😭. Taki okruszek był a teraz już bobas śmiejący się i gadający jak pterodaktyl. Całymi dniami obroty ćwiczy, ehhh leci ten czas. Jak był noworodkiem to czas mi wolniej leciał, sama nie wiem czemu. W tym szpitalu mi się dłużyło bo byliśmy dwa razy, potem w domu było ciężko i jakoś tak nie mogłam się doczekać jak miną 3 miesiące w nadziei, że przestanie ulewać. A teraz czas zapierdziela jak zły. Budzę się rano i myślę, że jeszcze chwila i będę kładła się spać wieczorem 😪

d608c3ac398f6.jpghttps://zapodaj.net/plik-Tf107EuCcJ

Kasiek7, flowery, Bećka, Rudka, Mmagda389, kalinok lubią tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

narodziny Jasia 6.11.2025

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 09:48

• Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas regres snu na pełnej 🥴 od 3 budziła się co chwilę i po 7 już pobudeczka, żeby zacząć dzień 🤪 czekam na drzemkę, zrobimy ją razem w łóżku 😅

Psaj, cudowne wiadomości ❤️ niezmiennie trzymam kciuki z całych sił ✊️✊️i nie wyobrażam sobie co musiałaś przechodzić po pierwszej kontroli 🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 08:35

psaj91 lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • flowery Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 08:15

• Mamasitta Autorytet

Wysłany: 28 marca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie, będę dawać najpierw pojedyncze smaki, żeby popróbowała, potem będę gotowac zupki, placuszki z kaszy. Jedynie tak myślę, że rybę będę dawać ze słoiczka, bo bałabym się, że ominę jakąś ość.
    Aczkolwiek jeszcze aż tak.nie myślę o tym RD, narazie cieszę sie wyłącznym karmieniem piersią, bo szybko czas mija i niedlugo to sie skończy a dla mnie to cudowny czas.

Fabregasowa, flowery lubią tę wiadomość

• Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    No właśnie chodziło mi o taką piankową matę. Dzięki za polecajki. Małą mamy z pałąkami i babygyma
    @Fabregasowa jesteśmy i na wielo i na jedno. W dzień wielo w nocy jedno no i jak mąż ją ogarnia to jedno 😃 a Wy jak tam?

Podobnie 😀 w nocy głównie jedno dlatego ze zal mi nieużywanych pajacykow😅 ale jak zakładam grubszy spiworek i bodziaka to wjeżdżają formowanki i gatki 🙂 maz ogarnia wielo ale jak zapyta czy moze założyć pampa to jest najszczęśliwszy😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 14:37

Rudka lubi tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 28 marca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak88 wrote:
    Tyle co z mężem rozmawiałam, że Wojtek ma dopiero 4 miesiące a wydaje się, że od jego urodzenia minęły wieki a takie nieruchome nemo to był sto lat temu.

U nas to samo, ja gdyby nie zdjecia to nie pamiętałabym tego okresu noworodkowego juz. I te myśli wtedy ze juz nigdy nie wyjdę z domu bo dziecko non stop na rękach lub cycku 🫠 porodu tez malo co pamiętam, wydaje mi sie ze to było tak daaawno temu. A teraz bobas starszy a problemy inne 😀

👩‍🦰1990🧔1986

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ