Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Maddie_Ist Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    Jak czytam ten opis to jestem w szoku, że u nas było identycznie 😮. Jedynie z tym snem w dzień ciut lepiej. U nas z kolei kupa co kilka dni 🥺. Ale ten niespokojny nocny sen jest dalej i jestem w nocy kopana. Rozważam próbę kładzenia go do dostawki po mojej stronie łóżka bo kręgosłup mam do wymiany przez to niewygodne spanie.

U nas też kopanie w nocy i budzenie konkretnie na cyca inaczej jest płacz. A macha nogami i rękami. W dzień robi się trochę lepiej bo wróciła u nas gondola i jak dziecko śpi na rekach to znowu potrafi 1.5 h a nie 30 min. W aucie też zaczął cykle łączyć... Tylko te noce masakra. Do tej pory zasypiał z cycem. Od 2 nocy zasypia po zjedzeniu na leżąco ze mną ale w moich objęciach. Żałuję go w policzek i powoli usypia 🥹

Zaczęły się też mocno regularne drzemki, tylko czas ich trwania jest różny...
    Jedno co się zmienia na gorsze to że prawie co godzinę karmię 😅

🚶🏼‍♀️29l 🚶🏼31l

10.24 - luźne starania
    10.24 - ⏸️
    11.24 - 8td puste jajo 💔

02.25 - starania
    02.25 - ⏸️🎉

Robert SN 30.10.2025 -3100g 28tc+3

04.02 - 74 kg ➡️ 95kg - 30.10 ➡️ 74kg - 16.02

age.png
  • Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje polecajki zabawki ktora ruszające się grające delikatnie świecące coś co zajmie na chwilę dziecko (ale w miarę łagodne dla ucha męczy mnie hałas 🫠 )
    Dzisiaj zdecydowanie mam dość muszę się wesprzeć jednak czymś grającym
    Zdecydowanie nie mam już siły nosić od rana do nocy maluch i ogarniać płaczącego starszaka w tym samym czasie a chłop wychodzi o 8 i wraca jak śpią 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 17:51

• Paulivvv Autorytet

Wysłany: 26 marca, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda389 wrote:
    Potrzebuje polecajki zabawki ktora ruszające się grające delikatnie świecące coś co zajmie na chwilę dziecko (ale w miarę łagodne dla ucha męczy mnie hałas 🫠 )
    Zdecydowanie nie mam już siły nosić od rana do nocy maluch i ogarniać płaczącego starszaka w tym samym czasie a chłop wychodzi o 8 i wraca jak śpią 🙄

W miarę przyjemne dźwięki są w tym akwarium Baby Einstain. Może być muzyka albo szum.
    U nas jeszcze od wczoraj jest szał na wańke-wstańkę sowe z Askato. Ona tylko stuka jak się ją uderzy ale u nas teraz chyba wskoczyła na 1 miejsce, nawet ta psychiczna kałamarnica już nie robi takiego szału jak to.

Mmagda389, Kasiek7, Kropka89 lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 26 marca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    U nas 2 doba po rota, noc z wtorku na środę i cała środa też na paracetamolu bo zagorączkował, dziś bez gorączki, ale dramatyczna noc, co chwile pobudki, jest marudny strasznie. Zastanawiam się czy go nie „łamie w kościach” i czy nóżki go nie bolą i chyba dam paracetamol jeszcze 😕 EDIT Bo my i rota i 6 w 1 i prevenar. Po rota jak na razie wodniste sraczki, ale wygląda na to, że bez bólu brzuszka.

No my tez szczepilismy wszystkim 2. dawke, ale jakos tak zalozylam, ze to po rota, bo nie chciala jesc z piersi. A rano sie jakos w miare ogarnela po 💩.

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • Kanola Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, przede wszystkim masz prawo czuć tak jak się czujesz i czuć TO co czujesz, i tak, gadam jak potłuczony psycholog, ale tak jest. Jak to zaakceptujesz że jest ci źle i jest Ci ujowo, to automatycznie mniej będziesz wpadała w czarną dziurę. Narazie w niej jesteś z synkiem i okej, czarne dziury są też fajne, bo po wyjściu z nich widzisz i wiesz więcej :)
    Niektóre przetyral poród, niektore połóg, niektóre macierzyństwo a inne żyją jak paczek w maśle z sześciopakiem na brzuchu po 4 miechach od porodu. Ale UJ z tym, Ty jesteś tu, a będziesz za chwilę tam o niebo silniejsza. Teraz wrócił ten Twój rycerz, powinno być lepiej bo naprawdę odwalilas kawał dobrej roboty... I też krzyknęłam na dziecko jak już nie wiedziałam o co jej chodzi, zaśmiała się małpa wredna... Będzie z niej pyskate ziółko.. o właśnie, może w nagrodę dorastanie będziesz miała bezproblemowe 🤣🤣 poczekaj, zobacz :D

Te zabkujace na piersi, też zrobiły sobie u Was z sutka gryzaczek że boli jak w połogu znowu? Memlocha jedna sobie gryzie patrząc mi w oczy i jeszcze się uśmiecha a wiem że już nie pije 🫣🫣

Asia091 lubi tę wiadomość

Weronika vel wiercik 👶🏼🥰 24.11.2025

age.png
  • flowery Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 08:15

• Bećka Autorytet

Wysłany: 26 marca, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu miałam przerwę i nadrobiłam co u Was. Ogarniamy temat chrzcin i wczoraj byliśmy na pierwszej wycieczce z małym. Skorzystaliśmy z ostatniego dnia pogody i było bardzo fajnie. Mąż ma tydzień urlopu, mial ochotę na góry, ale pogoda nie dopisała.

Flowery - płacze jak trochę zje i wtedy wiem, że chce odbić, tylko później niekoniecznie chce dalej jeść...

Noce tak samo jak piszecie, niespokojne. Śpi już tylko ze mną, najczęściej na boku, nogi oparte na mnie i jeszcze rękoma wymachuje.
    Myślałam pytać o ból sutków i proszę, nie ma to jak forum 😉 wczoraj w nocy zaczęłam czuć. Może o te dziąsła, częste jedzenie i co tam jeszcze...
    Też zaczęłam przyjmować 1 saszetkę słodu dziennie.

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

event.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕
  • Maddie_Ist Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda389 wrote:

Kaczka Monika jest super. Mamy też karuzelke Tiny love I też jest spoko

Mmagda389 lubi tę wiadomość

🚶🏼‍♀️29l 🚶🏼31l

10.24 - luźne starania
    10.24 - ⏸️
    11.24 - 8td puste jajo 💔

02.25 - starania
    02.25 - ⏸️🎉

Robert SN 30.10.2025 -3100g 28tc+3

04.02 - 74 kg ➡️ 95kg - 30.10 ➡️ 74kg - 16.02

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 26 marca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez ostatnio bardzo bolesnie szlo karmienie, wiec tez mi teraz przeszlo przez mysl czy te nasze krzyki i foch na cyc to moze zeby a nie rota… albo combo.
    Widze u mojej kreseczki na dolnych jedynkach, ale nie umiem ocenic czy to kwestia paru tygodni i faktycznie juz ja meczy czy to jeszcze zajmie miesiace. 🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 21:07

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 26 marca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w takim wielkim Smyku u nas w mieście. Miałam ochotę Jasiowi kupić wszystko 🤪. Jednak wiedzą jak wyeksponować towar, wszystko jest takie piękne kolorowe i równo poukładane. Kupiłam mu taką książeczkę z "futerkami zwierząt" do dotykania.

Udało mi się uśpić Jan Jana dzisiaj bez większych szaleństw, trochę tylko uciekał mi na brzuszek. Ogarnęłam bajzel po zakupach i ogólnie taki lekki lifting mieszkania udało mi się zrobić żeby rano się nie załamać przy śniadaniu xD. Jutro i tak dzień sprzątania bo w sobotę mamy gościa. Powiem Wam odkąd jest Jan to gorzej znoszę odwiedziny. Nie umiem zaakceptować bałaganu, to jest dla mnie too much. Co innego jak jesteśmy sami a co innego jak ktoś przyjdzie. Też tak macie?

Dostałam od męża krem do twarzy. Cieszę się na niego jak dziecko na lizaka 😆 idę się myć i przetestuję nowość. Staram cieszyć się z małych rzeczy. W ogóle ostatnio mam dzień świstaka i rano mam takie myśli "znowu się budzę w tym samym miejscu a dopiero co był poprzedni dzień". Dlatego cieszę się, że wyszliśmy dzisiaj na zakupy do galerii bez Jasia. Dziadkowie trzymali wartę.

wellwellwell, Mmagda389, Maddie_Ist lubią tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

narodziny Jasia 6.11.2025

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: 26 marca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    Powiem Wam odkąd jest Jan to gorzej znoszę odwiedziny. Nie umiem zaakceptować bałaganu, to jest dla mnie too much. Co innego jak jesteśmy sami a co innego jak ktoś przyjdzie. Też tak macie?

Ja nie, natomiast mój mąż strasznie. Dla Niego porządek był zawsze na podium życiowych priorytetów. Nawet mieliśmy spinki o to, bo ja go proszę by zerknął na Leosia, żebym np. poszła się wykąpać, a wychodzę z łazienki i Młody ryczy, a on sobie odkurza w najlepsze. Przeszło mu jak pokazałam mu filmik, na którym były uśmiechy niemowlaka, pierwsze obroty, kroki itd. aż w końcu taki przedszkolak i na koniec podsumowanie, że „a mogłam to przegapić bo trzeba było zapakować brudne naczynia do zmywarki”. Wtedy mu powiedziałam, że brudna podłoga nie minie, a czas niemowlęcy Leosia tak. Od tamtej pory mu przeszło 🙂 Dalej dbamy o porządek, ale ile się da. Leoś jeszcze podłogi nie liże, my też więc bez spiny 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 22:12

psaj91, Kropka89, Bećka, nnaciaa lubią tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciężko znoszę nieporządek i hałas 🫠 ale mając 2dzieci i psa🤷🏼‍♀️ to nie jest super czysto dobija mnie to psychicznie bo nie wiem od czego zacząć jak mam 20min 😔 ale mam robota który " przecież sam odkurza"🙈

• Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ktoś ma przyjść to też Mam hopla, żeby mieszkanie ogarnąć, ale na szczęście rzadko ktoś przychodzi 🤪🤪 na codzień wolę spędzać czas z Tosią niż sprzątać, na sprzątanie jeszcze przyjdzie pora 😁

Co do gryzienia, to Tosia też zaczyna mnie gryźć w sutki. Jak robi to tak naprawdę mocno to jej zabieram i mówię ała, mamę to bolało, tak nie wolno i za chwilę daję znowu. Nie chcę, żeby się nauczyła, że może tak robić, bo jak wyjdą zęby to będzie masakra

Kanola lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 27 marca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a858dcd476fef.jpghttps://zapodaj.net/plik-DaM42IgCb3
    Zaopatrzyłam się w łatwe gryzaki dla małych rączek które jeszcze słabo ogarniają wygrywa żyrafa 🤣

• anna.90 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja więcej czytam wątek jak się udzielam ale jestem obecna gdzieś w tle, czasem się odzywam również.
    Chyba poprostu córka pochłonęła każda wola chwilę, daje tyle radości. Dzisiaj w nocy coś jej dokuczał brzuszek, więc wjechał termofor z wiśni i Espumisan.
    Dziewczyny które dokarmiają dzieci MM, jak Wam się udało je wprowadzić? Nasza córka się tak krzywiła, miała odruch wymiotny i później już nawet buzi nie chciała zamknąć z butelką 🥴 chciałam wprowadzić chociaż raz dziennie, zobaczyć czy zaakceptuje ale coś nie wyszło 🫣

• Paulivvv Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sprzątaniem to ja mam coś z głową na punkcie porządków 🤣 kocham porządek i wszystko musi być wysprzątane i ułożone tak jak sobie to wymyśliłam w głowie.

Jedyne czego czystość mnie najmniej obchodzi to okna bo nienawidzę ich mycia. Myje je jak już ledwo przez nie widać i tak bardziej z poczucia że wypada, a nie że jakoś bardzo przeszkadza mi ich stan 🤣

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda389 wrote:

Pingwinek kiwaczek- ale nie świeci 🙂

Co do porządków to ja tez staram sie ogarnąć choc jedna rzecz dziennie- albo stol albo blat, ile moge tyle robie ale nie biczuje sie. Pranie jewt totalnie na mojej glowie a bedac na wielo na same pieluchy pralka chodzi co 3dni.
    Maz ma totalny luz brudem- odpowiada za łazienki i odkurzanie - odkirza raz na tydzien a łazienki nie byly myte od 3tyg 🙃🙃🙃🙃 ja przeleciałam zlewy mokra chusteczka bo juz mnie obrzydzaly.

Co do gryzakow, które polecacie? Moja córka nie łapie jesxze zabawek rękami. Mamy zyrafke Sophie i chyba ja akceptuje ale słonia mombelle totalnie nie - az sie wykrzywia na ten silikon, podobnie jak na smoczki 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 10:52

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 23:55

Domisiek, wellwellwell, nick nieaktualny, Kanola, Fabregasowa, Bećka, Paulivvv, Rudka, Nadzieja32, Klekotka, Zumi, izzou97, kalinok, Foxy96, nnaciaa lubią tę wiadomość

• Domisiek Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Co do gryzakow, które polecacie? Moja córka nie łapie jesxze zabawek rękami. Mamy zyrafke Sophie i chyba ja akceptuje ale słonia mombelle totalnie nie - az sie wykrzywia na ten silikon, podobnie jak na smoczki 😬

My mamy ten viralowy grzybek, nawet nie pamiętam jakiej to firmy ale faktycznie Leoncio ma bzika na jego punkcie. A ja pierdolca dostaje bo ciągle to myje, bo zbiera ten silikon każdy okruszek, czy włos. Przy 3 kotach to masakra 😃

Ktoś też pytał o zabawki itp. my dostaliśmy te karty kontrastowe i są super, Leon bardzo lubi na nie patrzeć:

IMG-0664.jpg

Mmagda389, Fabregasowa lubią tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 27 marca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 07:46

psaj91, Domisiek lubią tę wiadomość

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ