Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • flowery Ekspertka

Wysłany: 30 marca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 08:10

Maddie_Ist lubi tę wiadomość

• Belma Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny których bobasy mają alergię na BMK jakie miałyście objawy? U nas od 3 dni kupa z nitkami krwi i prężenie przy jedzeniu, kup dużo i trochę śluzu w nich. Też więcej płaczu i nie wiem czy to skok rozwojowy (teraz powinien jakoś być) czy alergia..
    Dodam, że suche placki na całym ciele praktycznie, dermatolog stwierdził łzs, ale po smarowaniach średnio się poprawia, a najgorzej wygląda buzia bo tam się drapie 😔

• Jjkm97 Ekspertka

Wysłany: 30 marca, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, mleczka barista to moja mała odskocznia w tym życiu bez nabiału. To o smaku cynamonowej bułeczki smakuje jak mleczko po ciniminis 🫠 Lubię jeszcze zwykłe sojowe alpro waniliowe, smakuje jak taki budyń waniliowy 😏 Za to nie polecam mleczka barista z rossmana z zielonego groszku ani czekolady vege z Wedla takiej niby orzechowej 🤢
    A z takich mniej zdrowych propozycji bez mleka proponuję pączki te donuty różowe z lidla, lody carte dor orzechowo-bananowe i nutelle just plant taką z zieloną zakrętką. Smakuje jak zwykła. W sobotę jak robimy sobie cheat meal z mężem to u mnie wjeżdżają te rzeczy praktycznie co tydzień XD

Belma wrote:
    Dziewczyny których bobasy mają alergię na BMK jakie miałyście objawy? U nas od 3 dni kupa z nitkami krwi i prężenie przy jedzeniu, kup dużo i trochę śluzu w nich. Też więcej płaczu i nie wiem czy to skok rozwojowy (teraz powinien jakoś być) czy alergia..
    Dodam, że suche placki na całym ciele praktycznie, dermatolog stwierdził łzs, ale po smarowaniach średnio się poprawia, a najgorzej wygląda buzia bo tam się drapie 😔

U nas nitki krwi w kupie, ale nie świeże czerwone tylko ciemnobordowe i czarne. Zdarzały się kupy mocno śluzowate. Wynik na krew utajoną dodatni. Słabe przybieranie na wadze i właśnie prężenie i napinanie. Po wprowadzeniu diety przeze mnie i dokarmianiu bebilonem pepti syneo te objawy minęły. A no i refluks utajony. Mały odbijał i cofało mu się do buzi, po czym to wszystko połykał z powrotem i płakał. Po prowokacji, która wyszła przypadkiem znowu prężenie i właśnie ciemne nitki w kupce. U nas za to skórnych objawów nie ma żadnych.

Belma, Kasiek7, Maddie_Ist lubią tę wiadomość

• Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:

U nas był przeokropny refluks. Rzadko ulewało się na zewnątrz, ale cofało niemal cały dzień i było widać, że ją to boli. Często się wyginała, prężyła, najgorzej było zawsze po jedzeniu. Od tego refluksu miała aż taki kratniowy głos. Kupy miały ostry, kwaśny zapach, odparzały, mimo tego, że zawsze był natychmiast zmieniany pampers i mimo stosowania maści zrobionej specjalnie w aptece z recepty. Były też zmiany na skórze, nieduże ale były. Później doszła też krew w kupie i tak jak u Jjkm97, była taka ciemnobrodowa, jeden raz tylko nitka żywoczerwonej krwi. Było też sporo śluzu. Przy kp śluz może być, ale było go naprawdę dużo i właśnie ten śluz był z krwią.
    Przy łzs smarowanie często nie daje efektu, z tego co wiem to przy tym raczej się wysusza zmiany, a nie nawilża.
    No i jedyną rzeczą, która pozwala zdiagnozować alergię na białka mleka jest prowokacja. Najpierw 4-6 tygodni diety eliminującej nabiał, jeśli widzimy, że faktycznie jest poprawa to po tym czasie w ramach próby prowokacji, wracamy do jedzenia nabiału I obserwujemy. Jeśli objawy wrócą to jest to potwierdzenie alergii, które upoważnia do wpisania jej w dokumentację medyczną dziecka. Nie wiem jak dokładnie to wygląda przy mm, ale pewnie podobnie, z tym że podaje się pewnie inne mleko w ramach eliminacji

Belma lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja podasz namiar na tego gastroenterologa? Mieszkam na granicy Śląska i tak pomyślałam że może umówimy się tam

• Asia091 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy u fizjo z Ignasiem:
    -rozejście mieści brzucha
    -języka ucieka na jedną stronę (krótkie wędzidełko trzeba podciąć)
    -refluks żołądkowo-przełykowy
    -napięcie w stopach
    -boli go okostna bo zęby mu się wyżynają
    Zalecone ćwiczenia i wizyty fizjo oraz mamy mówić spokojnie do dziecka i bez gwałtownych ruchów bo to stymulacja która objawia się napięciem ciała i potem jest problem z zasypianiem.
    Nocki od 2 tyg bez zmian, śpi z cycem w buzi ze mną całą noc, próbuje go milion razy odkładać skutkuje to jego płaczem a moim wołaniem o pomoc do Matki Boskiej. Czeka nas sporo pracy. Drzemki u nas nie istnieją. Czuję się sponiewierana przez macierzyństwo.

Dziś zamówiłam sobie masażystę do domu bo nie czuję już prawej ręki nawet kubka nie utrzymam a o kręgosłupie nie wspomnę bo chyba wziął sobie wolne.

Co do RD to mam kupione całe NIC. Ja nie myślę jeszcze o tym jedynie wiem że będę robić na parze jedzonko bo jak młody nie zje to ja dojem albo pies.

Podsumowując u mnie chujowo i stabilnie 🤡

Kropka89 lubi tę wiadomość

15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Nadzieja podasz namiar na tego gastroenterologa? Mieszkam na granicy Śląska i tak pomyślałam że może umówimy się tam

Dr Iwona Sakowska-Maliszewska, ja się umawiałam w Centrum Malucha Madame Docteur, bo do Niej nie mogłam się dodzwonić, żeby iść do tego Jej prywatnego gabinetu. Wizyta 380zł. Termin mieliśmy na 9.04, ale 24.03 zadzwonili, że zwolniło się miejsce na 25.03 czy chcemy, więc się udało szybciej :)
    Mówiłam Jej w trakcie wizyty, że mamy skierowanie, ale termin na pilne jest na kwiecień przyszłego roku w szpitalu na Klimontowie, to podała numer, na który miałam zadzwonić i się umówić w piątek i nas wcisnęła na nfz na kontrolę, bo mówiła, że zawsze się uda gdzieś upchnąć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 11:25

Kasiek7 lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • flowery Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• izzou97 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, to dobrze że chociaż jakiś ogarnięty Fizjo, chociaż wiecie nad czym pracować, żeby Ignasiowi było lepiej 💪🏻

Oby masaż przyniósł Ci ulgę, to dobrze że dbasz też o siebie 🫶🏻

10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 31 marca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia jesteś mega silna babka! ❤️‍🩹

U nas wesoło… mój mąż wczoraj skręcił sobie staw skokowy, więc mam tak jakby dwoje niechodzących dzieci, w domu z tysiącem schodów 🤦🏼‍♀️

A poza tym boli mnie chyba każdy mięsień w moim ciele. Chodzę do fizjo dość regularnie, tak co 2/3tyg ale chyba musiałabym co 2 dni jeździć żeby mnie nie bolało nic, w szczególności plecy 🥲

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, współczuję Ci, bo domyślam się co przechodzisz. Popracujcie z Ignasiem i będzie lepiej. 💞

Co do RD to ja na pewno będę robić na parze. Sama lubię więc zawsze mogę zrobić dla nas też. Ogólnie mam taki klasyczny garnek - na dole gotuje się woda, a na górze kładzie się jedzenie, ale mam też parowar z 3 „półkami”, dostałam kiedyś od mamy (z 5lat temu 😅) i czekał na swój czas, więc idealnie wykorzystamy na RD.

Co do kubeczka to ja już kupiłam Aventa i ten treningowy i te na zapas na później też. Jakoś tak wszystko mamy tego Aventa - smoczki, butelki, nawet laktator. Sprawdza się u nas dobrze, więc przy tym zostaje i nie kombinuje. Miseczki, sztućce - jeszcze nie patrzyłam, ale mam jeszcze czas 😄

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym u nas słodko-gorzki czas. Wczoraj też mieliśmy fizjo i tu w sumie super, poza tym, że dalej ma napięcia w szyjce, ale ciężko się już z nim ćwiczy tę głowę. Jest tak ciekawy wszystkiego, kręci tą głową, że no większość tych ćwiczeń nam nie wychodzi 🤡 Trochę też zaciska piąstki jeszcze. Ale poza tym to już próbuje wysokiego podporu, fizjo stwierdziła, że jest gotowy by ten podpór wspierać, więc ćwiczymy by go prawidłowo robił 💞

Z gorszych rzeczy to u nas spanie w nocy w cały świat. Każdą nockę zastanawiam się jaka nam się dziś wylosuje 🤡 Raz śpi ciągiem, raz budzi się co godzinę. Także regres się dobrze bawi xD Dodatkowo wykończy mnie nasilenie ulewania po szczepieniu. Ciągle chlusta, ulewa i się krztusi znowu. Mam wrażenie, że śpię z jednym okiem otwartym w razie „w”.

PS
    I wprowadziła nam się kuna pod dach. 🔫☠️

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

age.png
  • flowery Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Domisiek Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czuję się jakbym miła dwubiegunówkę xD Jednocześnie chciałabym mieć w końcu choć trochę czasu dla siebie, żeby się chociaż umalować, a z drugiej strony on tak szybko rośnie, tak ten czas jest ulotny, że chciałabym mieć dla niego wieczność, żeby na pewno dobrze „odrobić pracę domową” pod tytułem Mama. 🥲

IMG-0878.jpg

flowery, Anilorak88, Foxy96, izzou97, wellwellwell, Klekotka, psaj91, Zumi, Bećka, Kropka89, Asia091 lubią tę wiadomość

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

age.png
  • TBK Autorytet

Wysłany: 31 marca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chowałam dzis rozmiar 68 do pudła i jakoś tak nostalgicznie się zrobiło. Za szybko ten czas ucieka.

Domisiek ja też jeszcze nic nie mam, ale już w koszyku powoli zbierają się rzeczy, w połowie maja się coś wybierze. No ten avent ponoć najlepszy na rynku jeśli chodzi o bidon 🙂 więc na pewno go kupię, do tego kubeczek z medeli i doidy. Większy problem mam z innymi rzeczami. Nie chcę silikonowych rzeczy, bo przechodzą smakiem, zapachem i są szybko do wywalenia. Zestaw z lovi jest spoko, ale nie ma przyssawki 😔 No i krzesełko zamierzam kupić na wakacjach, ale już czytam i nic mi nie pasuje. Chcę coś w stylu stokke tripp trapp, ale chyba tysiak to trochę za dużo.
    Mój mąż za to przebiera nogami i już chce swojskie mieso od znajomego kupować i mrozić 😅 taaa, bo to nie on to będzie sprzątać codziennie, weekendowo to i ja mogę rozszerzać.

Flowery tyle wody ile dziecko chce 🙂 mlekiem nadrobi picie, a z czasem się nauczy pić z kubka tyle ile potrzebuje.

flowery, Klekotka lubią tę wiadomość

• Domisiek Autorytet

Wysłany: 31 marca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK wrote:
    Domisiek ja też jeszcze nic nie mam, ale już w koszyku powoli zbierają się rzeczy, w połowie maja się coś wybierze. No ten avent ponoć najlepszy na rynku jeśli chodzi o bidon 🙂 więc na pewno go kupię, do tego kubeczek z medeli i doidy. Większy problem mam z innymi rzeczami. Nie chcę silikonowych rzeczy, bo przechodzą smakiem, zapachem i są szybko do wywalenia. Zestaw z lovi jest spoko, ale nie ma przyssawki 😔 No i krzesełko zamierzam kupić na wakacjach, ale już czytam i nic mi nie pasuje. Chcę coś w stylu stokke tripp trapp, ale chyba tysiak to trochę za dużo.

Ooo, to z tym Aventem to fajnie w takim razie, bo ja po prostu leciałam po firmie 😅 Co do krzesełka to my kupujemy właśnie Stokke, ale ze względu na grawer, personalizacje i ze względu na to, że może zostać z dzieckiem na kilka lat. Tylko dlatego ta cena jest dla nas akceptowalna. Chcemy by Leoś miał typowo swoje miejsce przy stole.

TBK lubi tę wiadomość

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

age.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, dobrze, że jesteście odpowiednio zaopiekowani i działacie. Trzymam kciuki.
    Paulivvv, współczuję, zdrowia dla męża.
    W paczkomacie czekają już na mnie akcesoria do RD, teraz tylko schować je głęboko w szafie, żeby nie kusiły.
    Jeśli chodzi o krzesełko, to u nas będzie klasyczne z Ikei, ale myślę, żeby je trochę podrasować, coś w tym stylu: https://wildbabydesign.com/product/zestaw-akcesoriow-ikea/
    PS. Jest fajna promocja w H&M online, 20% zniżki przy zakupie minimum 4 produktów i 25% przy zakupie minimum 7 :)

Domisiek, Asia091 lubią tę wiadomość

2025 🤱
  • Jjkm97 Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już kupiliśmy Stokke, stoi nawet złożone i grzecznie czeka na swoją kolej. Na stronie stokke były promocje więc wyszło kilka stówek taniej no i kupiliśmy z drewna Bukowego. Dąb chyba z 400 zł droższy, a buk też dobre drewno… dzisiaj małemu dałam troszkę dyni to otwierał paszcze z zaciekawieniem i chyba mu smakowało xD ale nie uważam żeby był jeszcze gotowy na rozszerzanie diety. Nie wygląda na mocno zainteresowanego jedzeniem no i tak słabo się koordynuje. Chociaż ciekawe kiedy będzie siadał, bo od jakiegoś czasu ciągnie głowę do przodu i chce być w pozycji jak najbardziej siedzącej🫠 chociaż obrotów jeszcze nie ma opanowanych. Kulnął się kilka razy ale to nie było takie „świadome”…

TBK lubi tę wiadomość

• Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/miseczka-miska-z-przyssawka-antyposlizgowa-melaminowa-dla-dzieci-canpol-18274892647
    Jeśli chodzi o miseczkę ja miałam taką bo też nie lubię silikonu

TBK lubi tę wiadomość

• Domisiek Autorytet

Wysłany: 31 marca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jjkm97 wrote:
    Chociaż ciekawe kiedy będzie siadał, bo od jakiegoś czasu ciągnie głowę do przodu i chce być w pozycji jak najbardziej siedzącej🫠

Pytałam o to fizjo, bo mój Leon też to robi, ale to nie jest chęć siadania, a sprawdzanie swojej siły i możliwości. Niemowlęta nie siadają w ten sposób. Sa dwie drogi do siadu przez niemowle, fizjo mi pokazała i użyła skomplikowanych nazw, których nie powtórzę xD Ale do siadu to długa droga jeszcze, przynajmniej u nas.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

age.png
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ