👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Domisiek wrote:Pytałam o to fizjo, bo mój Leon też to robi, ale to nie jest chęć siadania, a sprawdzanie swojej siły i możliwości. Niemowlęta nie siadają w ten sposób. Sa dwie drogi do siadu przez niemowle, fizjo mi pokazała i użyła skomplikowanych nazw, których nie powtórzę xD Ale do siadu to długa droga jeszcze, przynajmniej u nas.
Z czworaków albo z amfibii xD to takie lezenie na boczku z podparciem w lokciu. xD
Ale do RD jak cos nie musi dziecko umiec samodzielnie siadac tylko stabilnie siedziec posadzone w krzeselku tj. nie zjezdzac na boki. Moje dziecko usiadlo samodzielnie dopiero na 10 miesiecy, wiec to by byla masakra karmic tyle czasu na kolanach. 🙈
Foxy no ja wlasnie sobie tak podrasowalam Antilopa:

Domisiek, Bećka, Mmagda389, Nadzieja32, Kropka89, Anilorak88 lubią tę wiadomość
-
My po kontroli u fizjo, zostało nam czesanie główki, masaż i jedno ćwiczenie - obciążenie odpowiedniego boku przy sięganiu do zabawki. Cieszę się, bo z takim wiercipiętą też różnie wychodzą te ćwiczenia i bobas będzie miał więcej luzu/zabawy. Na wizytę pójdziemy dopiero wtedy, jak będzie szykować się do siadu.
Jutro idziemy do dermatologa dziecięcego (w mojej okolicy ciężko dorwać kogoś z taką specjalizacją) z tymi plamami na skórze, serce mi się kraje jak na nie patrzę i chcę mieć pewność co to jest. Niby pediatra mówi o łzs, nie alergiczne, ale ja myślę czy nie abmk.
Współczuję ciężkich nocy i łączę się w bólu. Już nie wiem ile nocy mały śpi tylko z nami w łóżku, większość czasu ma nogi oparte o mnie, a i tak śpi niespokojnie, cyc co godzinę. -
Domisiek wrote:Pytałam o to fizjo, bo mój Leon też to robi, ale to nie jest chęć siadania, a sprawdzanie swojej siły i możliwości. Niemowlęta nie siadają w ten sposób. Sa dwie drogi do siadu przez niemowle, fizjo mi pokazała i użyła skomplikowanych nazw, których nie powtórzę xD Ale do siadu to długa droga jeszcze, przynajmniej u nas.
O kurcze to nie wiedziałam, dzięki za informacje ❤️ To i tak zabawne całkiem że co chwilę sprawdza swoją siłę i możliwości.. Oby się nie szykował do jakiegoś ataku na matkę xD.
U nas też idzie pierwszy ząbek… wydaje mi się że widzę taką kreseczkę na dziąśle, jakby szła mu lewa jedynka. Pasowałoby to bo ostatnio głownie chce na rączki, jęczy więcej niż dotychczas i widać że mu jest lepiej jak masuje mu dziąsełka gryzakiem. No i więcej luźniejszych kupek robi. Najpierw połączyłam to z tym katarem co go męczył i w sumie pozostałości nadal ma, ale coś mi nie pasowało, bo przez kilka pierwszych dni ja ten Katar był najbardziej uciążliwy to nie był aż tak marudny jak teraz. W ciągu dnia nadal 20 minutowe turbodrzemki, ale mam wrażenie ze jest ich więcej. W nocy nadal ładnie śpi na szczęście 🫣 Ale żeby nie było, że mi się popsuje chłop- nie chwalę! 😂 -
My też przerobiliśmy akcję „zęby”, 2 tygodnie marudy i grymasów, a nam wysiadły plecy od noszenia. 2 dolne jedynki naraz, dzisiaj się przebiły. Myślałam że będzie spokój a ten dalej to samo i gryzie te ręce u góry, patrzę a tam dwie górne jedynki już zeszły tuż nad linie dziąseł. 4 zęby naraz 😵💫😵💫😵💫😵💫😵💫
-
https://zapodaj.net/plik-tfmyJyVN47
Czy wasze bąble też tak szaleją po łóżeczku?? W środku nocy tak ją zastałam a rano nogi miała na barierce 🙈 -