Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Mamasitta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nieźle, moja jeszcze nie pełza ale potrafi sie turlać w którąś jedną stronę jednym ciągiem i zaraz jest zupelnie gdzie indziej. Podnosi pupę do raczkowania zdarzyło sie czasem, że stanęła na czworaka ale od razu klapnęła w dół, bo nie miała siły sie utrzymać. Z gadania to od kilku dni nowy hit to "baba" i "wa" . Jest mega cierpliwa jestem w szoku, do wszystkich sie uśmiecha, jak jest glodna to.nie placze czasem postękuje ale częściej poprostu ssie swoje paluszki intensywnie jak odkurzacz, ale nie placze. Nawet z mokrymi plecami gdy przecieknie pampers to potrafi nie narzekać tylko cierpliwie czekać czasem tylko dając znać.
    Jest przesłodka. Ogladalam dziś zdjęcia sprzed lat i nie dowierzam jaka bylam chuda kiedyś mam poczucie, że to lata świetlne temu było. Niezbyt mi idzie ten powrót do wagi

• Justa877 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ciężko zrzucić wagę, widzę że jestem szczuplejsza w talii ramionach niż dwa miesiące temu natomiast na wadze nic mniej. Dziwne.. ćwiczę na macie 6x w tygodniu, może przez to że nie mam deficytu kalorycznego. Tu jakieś ciasto wleci, tu grill, ciągnie mnie do jedzenia. Przestałam karmić piersią, tak zdecydowałam.
    Jagódka nie podnosi się , widzę że skacze tą pupą do góry np w wózku, na macie obraca sie brzuch plecy przez to poprzesuwa sie w różne miejsca. Nie siedzi jeszcze, czytałam że inne dzieci juz siadają. No cóż każdy ma inny czas.
    Baby dostsła sie do żłobka państwowego, w grudniu wracam do pracy. Cieszę się że udało sie dostać bo wiadomo w państwowym u nas największe branie. I nie mogę spać 🙃 obudziłam się i już oglądam fb. Normalnie nałóg!

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa877 wrote:
    Mnie też ciężko zrzucić wagę, widzę że jestem szczuplejsza w talii ramionach niż dwa miesiące temu natomiast na wadze nic mniej. Dziwne.. ćwiczę na macie 6x w tygodniu, może przez to że nie mam deficytu kalorycznego. Tu jakieś ciasto wleci, tu grill, ciągnie mnie do jedzenia. Przestałam karmić piersią, tak zdecydowałam.
    Jagódka nie podnosi się , widzę że skacze tą pupą do góry np w wózku, na macie obraca sie brzuch plecy przez to poprzesuwa sie w różne miejsca. Nie siedzi jeszcze, czytałam że inne dzieci juz siadają. No cóż każdy ma inny czas.
    Baby dostsła sie do żłobka państwowego, w grudniu wracam do pracy. Cieszę się że udało sie dostać bo wiadomo w państwowym u nas największe branie. I nie mogę spać 🙃 obudziłam się i już oglądam fb. Normalnie nałóg!

Inne dzieci juz siadają w 6m2t? Raczej nie 🙂

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    U mnie stabilnie 😁 Tośka już coraz bardziej samodzielna, pełza po mieszkaniu i zaczyna robić bałagan. Gada coś po swojemu i generalnie jest mało problematyczna.
    Mam sporo wyjazdów treningowych z pierworodnym. Chłopak uprawia duzo sportów. Ostatnio wygrał zawody w judo, a teraz przygotowuje się na ostatni w tym roku szkolnym turniej taekwondo. Oprócz tego gra jeszcze w koszykówkę i piłkę nożną. Ja nie wiem skąd on ma tyle energii 🤦 Zresztą pozostała trójka przedszkolaków też jest bardzo żywotna i nigdy nie są zmęczeni. Prawie codziennie chodzą na jakieś zajęcia typu taniec, basen, akrobatyka...a i tak wieczorem mają na wszystko siłę. Przydałoby się również mnie doładować tą ich energią, bo już po południu czuję się jak dętka 🙈

O to super u nas brak większego poruszania

Super że uprawi sporty i coś osiąga 😍
    Co do energii przedszkolaka to ja też codziennie się zastanawiam skąd ja posiada mój 😂

• edka85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Inne dzieci juz siadają w 6m2t? Raczej nie 🙂
    Tak, są takie dzieci. Moja już siedzi sama 😉
    32ef3da473bd7.jpghttps://zapodaj.net/plik-Kl0EV8bvDA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca, 12:30

Justa877, flowery, Fabregasowa lubią tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszak też siedział po 6miesiecy

flowery lubi tę wiadomość

• Ann35 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny daje znać, ze nasza tęczowa gwiazdka przyszła na świat w poniedziałek 8.06 🩷🌸
    Jesteśmy mega szczęśliwi i zakochani. Sara jest zdrowa i piękna . Nic lepszego nam się nie mogło przytrafić po naszych przejściach 🌈♥️
    Pozdrawiam was i zaglądam z chęcią co u was słychać 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 21:28

Mel 456, Fabregasowa, edka85, TBK, Mmagda389, psaj91, Opheliac, Kiki2025, Domisiek, Rudka lubią tę wiadomość

👩🏻 36 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
    11.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc T13
    08.06.2026- 👧🏼 🩷🌈 39+3 3740g 53cm
    ———————————————————
    Szczęśliwi w komplecie 🩷
  • Mel 456 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 wrote:
    Dziewczyny daje znać, ze nasza tęczowa gwiazdka przyszła na świat w poniedziałek 8.06 🩷🌸
    Jesteśmy mega szczęśliwi i zakochani. Sara jest zdrowa i piękna . Nic lepszego nam się nie mogło przytrafić po naszych rozejściach 🌈♥️
    Pięknie 🩷
    Wszystkiego dobrego!

Ann35 lubi tę wiadomość

💙 10.11.2025

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 wrote:
    Jesteśmy mega szczęśliwi i zakochani. Sara jest zdrowa i piękna . Nic lepszego nam się nie mogło przytrafić po naszych rozejściach 🌈♥️

Gratulacje!!!!
    Jak sie czujesz?🥰🥰🥰

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Gratulacje!!!!
    Jak sie czujesz?🥰🥰🥰

Fizycznie i psychicznie super. Poród miałam dosłownie jak andziax 😅 zzo od 7 cm, pozycja boczna i 8 minut parcia.
    Kp mnie dojeżdża i ból ogromny sutkow jedynie. Ale daje radę jakoś

Mmagda389, Fabregasowa, Domisiek, Rudka lubią tę wiadomość

👩🏻 36 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
    11.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc T13
    08.06.2026- 👧🏼 🩷🌈 39+3 3740g 53cm
    ———————————————————
    Szczęśliwi w komplecie 🩷
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, to wspaniała wiadomość! To chyba najpiękniejsza tęcza, jaka w życiu zobaczysz 😉

Ann35 lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann gratulacje 🥹

Ann35 lubi tę wiadomość

‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ