👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Agni97 wrote:Jestem po wizycie!
Bobas zaczyna wyglądać jak Bobas 🥹❤️ mierzy już ponad 3 cm, serduszko pięknie bije 🥹❤️
upload picture icon
Co do tego niskiego TSH - póki co mam się tym nie martwić, powtórzymy badanie przed kolejną wizytą. W tym tygodniu ciąży jest największy wyrzut beta HCG, więc to może mieć wpływ. Możliwe, że przez to niskie TSH miałam większe mdłości (bo właśnie mogą być też przez to). Także same dobre wieści ❤️ no i oficjalnie od dzisiaj jestem na l4 🤭Agni97, Epidrac, Kropka89 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
22.01 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON -
Ja byłam dzisiaj na pobieraniu krwi, muszę wyglądać średnio dobrze, bo panie pielęgniarki głaskały mnie i pocieszały, że wkrótce będę czuć się lepiej. Glow down zdecydowanie 🤓
Przyszłam i od razu weszłam, nie było nikogo w kolejce :o Babek czekających na wizytę też było niewiele. Zaczynam dostrzegać ten niż demograficzny.
Dodo, ja biorę Magne B6 Forte.Vergeet lubi tę wiadomość
-
Bobas zaczyna wyglądać jak Bobas 🥹❤️ mierzy już ponad 3 cm, serduszko pięknie bije 🥹❤️
upload picture icon
Co do tego niskiego TSH - póki co mam się tym nie martwić, powtórzymy badanie przed kolejną wizytą. W tym tygodniu ciąży jest największy wyrzut beta HCG, więc to może mieć wpływ. Możliwe, że przez to niskie TSH miałam większe mdłości (bo właśnie mogą być też przez to). Także same dobre wieści ❤️ no i oficjalnie od dzisiaj jestem na l4 🤭Agni97 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje udanych wizyt
to już bobaski zaczynają się robić ☺️
Agni97 lubi tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:Zawsze są osoby które będą kombinować, czy w ciąży czy nie. Zauwaz, że w większości krajów nie uznaje się l4 z racji ciąży (patrz, mamy tu kolezanke z Niemiec) i większość kobiet pracuje do 7miesiaca jak nie dłużej. Tylko u nas l4 rozdaje się jak cukierki, dużo kobiet ma super samopoczucie w 2trymestrze a mimo to nie wraca do pracy bo im sie po prostu nie chce 🙂
Nie do końca tak jest. Ja raczej nie wrócę, bo nie chcę znowu dezorganizować pracy. Jeżeli poogarniają sobie wszystko przez 2 miesiące i mam wrócić też tylko na 2 miesiące i będą musiały na nowo się organizować, to według mnie jest trochę bez sensu. Narobi to tylko problemów. Ja np. pracuję na godzinówkę, więc ogarniczanie czasu pracy dla mnie nie ma sensu, bo później wyjdzie mi słaby macierzyński.
Zresztą za pół roku będziemy tak wykończone, że coś nam się od tego kraju należy 😉 Zwłaszcza, że przeciwdziałamy niżowi demograficznemu 😉 Ja odbieram teraz te wszystkie chorobowe z ostatnich kilkunastu lat, które powinnam wziąć, a szłam do pracy. 😉Default.owa, Beta05, Maddie_Ist, Vergeet, Karolka11, Klekotka, sofiz, izzou97, Zumi, nnaciaa lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
9+5 tc - 🩺
12+6 - I prenatalne
13+6 - 🩺 -
Vergeet wrote:O kurczę to już naprawdę jest bobas! Gratulacje, że wszystko idzie pięknie i zazdro odpoczynku na L4. Odpoczywaj i ciesz się tym 🩷🥹
Od maja rusza do żłobka, więc liczę, że coś pod koniec maja uda się odpocząć jak się trochę zaklimatyzuje 🤞😄 -
Dodo200 wrote:Przeżyłam dziś koszmar rano, dzień zaczął się od mocnego krwawienia byłam pewna że to już koniec…
Pojechałam na sor ale Na szczęście okazało się że z zarodkiem wszystko ok ❤️
Dostałam luteinę i mam brać magnez 3xdziennie
Jaki magnez polecacie?
Ja przy poronieniu dostałam zalecenie Magne B6 Forte 3 razy dziennie. Teraz doktor zaleciła mi brać to samo, ale dwa razy dziennie.🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
14.03 ⏸️
17.03 Beta 92,76 Prog 27,84
19.03 Beta 275,79 Prog 25,11
21.03 Beta 578,37 Prog 27,66
01.04 Beta 27089,64 Prog 17,38
Rośnij duży i silny groszku 🩵🤞🏻
25.03 Endo - TSH 2,15 ➡️ 24.04
🔷️ Euthyrox 112
01.04 Gin - widać echo zarodka
15.04 Nie widać serduszka - badanie do powtórzenia za tydzień, ale nie robić sobie dużych nadziei.
29.04 ⏳️ Gin
-
upload picture icon
Co do tego niskiego TSH - póki co mam się tym nie martwić, powtórzymy badanie przed kolejną wizytą. W tym tygodniu ciąży jest największy wyrzut beta HCG, więc to może mieć wpływ. Możliwe, że przez to niskie TSH miałam większe mdłości (bo właśnie mogą być też przez to). Także same dobre wieści ❤️ no i oficjalnie od dzisiaj jestem na l4 🤭Agni97 lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
14.03 ⏸️
🔷️ Euthyrox 112
15.04 Nie widać serduszka - badanie do powtórzenia za tydzień, ale nie robić sobie dużych nadziei.
29.04 ⏳️ Gin
-
upload picture icon
Co do tego niskiego TSH - póki co mam się tym nie martwić, powtórzymy badanie przed kolejną wizytą. W tym tygodniu ciąży jest największy wyrzut beta HCG, więc to może mieć wpływ. Możliwe, że przez to niskie TSH miałam większe mdłości (bo właśnie mogą być też przez to). Także same dobre wieści ❤️ no i oficjalnie od dzisiaj jestem na l4 🤭
U mnie w zeszlym tyg tez juz byl maly czlowieczek😊
Kirde musze powiedziec w koncu w pracy ale pracuje zdalnie i niebardzo sa okolicznosci🫣
Dodatkowo moj przelozony aktualny jest bardzo anty dzieciowy, raczej czlowiek typu zartowanie z bombelkow i jak tylko jest temat dzieci to o swoim kocie opowiada. W poprzedniej ciazy wyszlo naturalnie i poprostu powiedzialam prezes
Agni97 lubi tę wiadomość
-
psaj91 wrote:Nie do końca tak jest. Ja raczej nie wrócę, bo nie chcę znowu dezorganizować pracy. Jeżeli poogarniają sobie wszystko przez 2 miesiące i mam wrócić też tylko na 2 miesiące i będą musiały na nowo się organizować, to według mnie jest trochę bez sensu. Narobi to tylko problemów. Ja np. pracuję na godzinówkę, więc ogarniczanie czasu pracy dla mnie nie ma sensu, bo później wyjdzie mi słaby macierzyński.
Zresztą za pół roku będziemy tak wykończone, że coś nam się od tego kraju należy 😉 Zwłaszcza, że przeciwdziałamy niżowi demograficznemu 😉 Ja odbieram teraz te wszystkie chorobowe z ostatnich kilkunastu lat, które powinnam wziąć, a szłam do pracy. 😉🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
14.03 ⏸️
🔷️ Euthyrox 112
29.04 ⏳️ Gin
-
Ja dzisiaj byłam na badaniach w laboratorium, pojechałam do szpitala z nadzieją że zapłacę trochę mniej niż w prywatnym laboratorium a zapłaciłam 500 zł bez złotówki 😂
Szaleństwo normalnie .
22.04 musze zrobić pappa z krwi i wolna podjednostka beta hcg , ktoś już robił to prywatnie ?🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
Vergeet wrote:
Fabregasowa wiem że to skupisko zarazków i bardzo się boję ale moja głowa przez te zawirowania na początku mnie nie puszcza. Może po kolejnej wizycie o to zagadam, zobaczę jak kropek będzie rósł, czy wszystko będzie dobrze.
A nie możesz pójść do rodzinnego i uczciwie powiedzieć, że jesteś w ciąży, nie chcesz się narażać na zarazki ale też nie chcesz jeszcze, zeby w pracy wiedzieli. Ja tak spędziłam pierwszy miesiąc ciąży na zwykłym l4 od rodzinnego, nie było żadnych problemów. Jedynie co no to płatne 80% ale spokój w głowie. Dla koleżanek z pracy miałam grype. Jak było serduszko to poszłam na ciàżowe l4 i przeprosiłam koleżanki za ściemyFabregasowa, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Miałam to samo.. wieczne dogaduszki od jednej takie 43 latki która wpadła w wieku 18 lat ,no kiedy dziecko no to już twój ostatni czas ,mówię ci moja koleżanka później nie mogła mieć bla bla .później dogaduszki od kierownika no że to już czas bo jemu się urodziło dziecko itd itd doszło do tego stopnia że dwa lata temu jak dostałam umowę na stałe przyleciał do mnie że prezes pyta czy jestem w ciąży a ja na to że w tym miesiącu nie 🙈 dramat👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
🧑:w maju 2024 roku wyszła mi ferrytyna- 5,skończyłam 3 opakowanie Sorbifer -ferrytyna 65 ✅
-wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
Glukoza /insulina -96 / 6
- prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super )
Obydwoje USG tarczycy ok.
Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku
-( po miesiącu stosowania oleju Olejove - Ona , On oraz witaminy Fertistim dla niej i dla niego,choć nie wiem czy to ich zasługa )
23.04- next wizyta,serduszko już bije potwierdzone 1.04
-
Ja od razu poszłam na l4 ale firma produkcyjna ,nocki i x czynników szkodliwych👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
🧑:w maju 2024 roku wyszła mi ferrytyna- 5,skończyłam 3 opakowanie Sorbifer -ferrytyna 65 ✅
-wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
Glukoza /insulina -96 / 6
- prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super )
Obydwoje USG tarczycy ok.
Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku
-( po miesiącu stosowania oleju Olejove - Ona , On oraz witaminy Fertistim dla niej i dla niego,choć nie wiem czy to ich zasługa )
23.04- next wizyta,serduszko już bije potwierdzone 1.04
-
Mylove wrote:Ja dzisiaj byłam na badaniach w laboratorium, pojechałam do szpitala z nadzieją że zapłacę trochę mniej niż w prywatnym laboratorium a zapłaciłam 500 zł bez złotówki 😂
Szaleństwo normalnie .
22.04 musze zrobić pappa z krwi i wolna podjednostka beta hcg , ktoś już robił to prywatnie ?Pszczółka1900 lubi tę wiadomość
-
Vergeet wrote:Co do pracy to ja mam wciąż blokadę w głowie żeby za wcześnie nie powiedzieć i później się tłumaczyć. No ale pomaga mi to, że czuję się super. Oprócz bólu piersi to wszystko jest ok. Może jeśli na kolejnej wizycie prawidłowo przyrośnie i wszystko będzie ok to coś zacznę wspominać. Póki co nie puszcza mnie głowa 🙈 zazdroszczę wam prac zdalnych i ogólnie jakiejś takiej w miarę anonimowości, że poinformowanie przez was nie znaczy że już wszyscy będą wiedzieć. U mnie informacja wiązałaby się już z około 35 osobami wtajemniczonymi, całkowitą zmianą organizacji placówki także kosmos.
U mnie niestety szef bardzo kręci nosem na pracę zdalną, mimo że teoretycznie jak najbardziej mogłaby być wykonywana przynajmniej w części obowiązków. Ja na razie też nie mówię, bo mała firma i wszyscy od razu też będą wiedzieć, tym bardziej że chce poinformować współpracowników chociaż z miesiąc zanim pójdę na zwolnienie, bo mamy dobre relacje i nie chciałabym odchodzić z dnia na dzień. Chwilowo się wstrzymuję wydaje mi się, że przynajmniej do wyników prenatalnych z mówieniem w pracy12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm -
upload picture icon
Co do tego niskiego TSH - póki co mam się tym nie martwić, powtórzymy badanie przed kolejną wizytą. W tym tygodniu ciąży jest największy wyrzut beta HCG, więc to może mieć wpływ. Możliwe, że przez to niskie TSH miałam większe mdłości (bo właśnie mogą być też przez to). Także same dobre wieści ❤️ no i oficjalnie od dzisiaj jestem na l4 🤭
Woooow, cudnie😍Agni97 lubi tę wiadomość
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm -
Fabregasowa wrote:Nie ryzykowałabym na twoim miejscu, masz styczność z taką iloscia wirusów i bakterii ze głową mala.
Ja jestem chyba ostatnia z wizyt, dzisiaj pierwsza, jest zarodek CRL 0.48cm z bijącym ❤️ wszystko wygląda super, kamien z serca. Chociaż Pani dr odradziła mi lot w 9tyg i nie wiem co robić 🥹
Edka, proszę o zmianę daty na 2.12, jednak dzidziol idzie rowno z owulacja która była w 21dc.
A powiedziała Ci dlaczego? Ja jestem w podobnej sytuacji, wizytę mam jeszcze później bo 18.04. I też mamy lot na majówkę. W pierwszej ciąży się mega źle czułam i nie poleciliśmy. Potem 7 lat przerwy w podróżach, zarezerwowałam w końcu i…wysiusiałam 2 kreski…a staraliśmy się od 3 lat! Też nie wiem co robić.
-
Agni, piękny bobas 🤩
Ja pracuję w punkcie pobrań między innymi i tylko w ciągu ostatnich dwóch tygodni mieliśmy pacjentki z toxo i z różyczką… więc też ryzykowna sprawa, a że czuję się różnie to zobaczymy, może od maja poproszę o zwolnienieAgni97 lubi tę wiadomość
-
Agni gratulacje! Ale super, że te małe Kropeczki, powoli zamieniają się w mini czlowieczków 🥹❤️
Agni97 lubi tę wiadomość