👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Agni, to już kawał bobasa! 😁
Lilit, jak już coś migało, to musiał być żywy zarodek. Po prostu musiał mieć jakieś 2mm i trudno w takiej sytuacji było go uchwycić.
Kropka89 wrote:To ja mam 7 i 5,5 latka którzy nawet obecnie leżą chorzy (młodszy już na antybiotyku bo zapalenie ucha jako powikłanie( a starszy ogromny kaszel mokry i gorączka). Sama ledwo co oddycham tak mam zawalone zatoki i zawroty głowy też przez to. Nudności też nie odpuszczają więc ewidentnie pakiet premium mi się dostał na samym początku. 😁
Lilit lubi tę wiadomość
-
Kurczę no macie rację oczywiście dziewczyny, niby mogłabym tak zrobić z tym rodzinnym tylko znów- wszystko zależy od charakteru danej pracy. U mnie wygląda to tak, że pracuję z tymi samymi i to tylko dwoma dziewczynami od 6 lat, mówimy sobie zawsze wszystko, jak któraś z nas idzie na zwolnienie to wiemy o tym pierwsze, widzimy siebie codziennie więc widać jak kogoś coś rozkłada itp. No i przez te wszystkie lata to był niebywały plus, ale teraz stwarza to problem… Więc ta sytuacja z rodzinnym w naszym przypadku się nie sprawdzi. Tak samo muszę wprowadzić rodziców moich wychowanków że zmieni się wychowawca grupy. No ale oczywiście macie rację, to jest tylko praca, a nasze zdrowie jest najważniejsze i myślę, że po wizycie poniedziałkowej jeśli wszystko będzie dobrze to im już powiem i będę myślała o zwolnieniu od maja. Zaraz święta, majówka więc tak naprawdę dużo tych dni pracy nie zostaje.
No i podziwiam was kobietki jak macie przedszkolaka albo przedszkolaki w domu, a do tego chore! 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 21:35
Kropka89 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
22.01 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON -
Dziewczyny o co chodzi z tą cytologia? Jak robiłam trzy miesiące temu to nie muszę ?
natka002 lubi tę wiadomość
-
Ja we wtorek wizyta . Mam jakieś badania porobić. Także w piątek muszę się wybrać na badanie krwi 🫠
-
Ania 89 wrote:Dziewczyny o co chodzi z tą cytologia? Jak robiłam trzy miesiące temu to nie muszę ?
Ponoc cytologie najlepiej zrobic 5/6 miesiecy przed ciaza najpozniej. Ja ostatnia robilam w sierpniu wiec musialam zrobić ponownieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 05:51
-
Czy wy też budzicie się tak wcześnie ja od 5 nie śpię👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
🧑:w maju 2024 roku wyszła mi ferrytyna- 5,skończyłam 3 opakowanie Sorbifer -ferrytyna 65 ✅
-wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
Glukoza /insulina -96 / 6
- prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super )
Obydwoje USG tarczycy ok.
Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku
-( po miesiącu stosowania oleju Olejove - Ona , On oraz witaminy Fertistim dla niej i dla niego,choć nie wiem czy to ich zasługa )
23.04- next wizyta,serduszko już bije potwierdzone 1.04
-
Kasiek7 wrote:Czy wy też budzicie się tak wcześnie ja od 5 nie śpię
ja niestety tak mam, tylko budze sie ok 3 xD i z jednej strony jestem śpiąca z drugiej zasnąć nie mogę. W ogóle z rana to boli mnie wszystko.. a piersi to tak masakrycznie, że żadna pozycja nie pomaga i tak się kręcę do 5 potem już wstaje -
edka85 wrote:Agni, to już kawał bobasa! 😁
Lilit, jak już coś migało, to musiał być żywy zarodek. Po prostu musiał mieć jakieś 2mm i trudno w takiej sytuacji było go uchwycić.
Ja też mam teraz zawalony nos 🤧 Bo ten młodszy tydzień temu przyniósł wirusa i na ten tydzień zafundował chorobę mi oraz dwójce starszakow 🙄
migało to może za dużo powiedziane, z raz jak tak przybliżyła to pikneło i mówi że tu na górze coś jej się wydaje że miga ale jest za małe. Nie powiedziała wprost ale odczułam że dla niej to późno że nie widać tam zarodka ale nie chciała nic przesądzać i kazała umówić się za tydzień. Ja w tym cyklu na prawde mało współżyłam bo byliśmy ciągle chorzy więc ten konkretny raz był 8.03, więc z mojej opinii ta ciąża może mieć niecałe 5 tyg, też nie wiadomo kiedy się zagniezdziło to wszystko itd. -
Klekotka wrote:Ponoc cytologie najlepiej zrobic 5/6 miesiecy przed ciaza najpozniej. Ja ostatnia robilam w sierpniu wiec musialam zrobić ponownie
Tak, coś koło tego, ja miałam robioną przed pierwszą ciążą, więc na tą się już 'przeterminowała' i musiałam wykonać kolejną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 06:48
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
14.03 ⏸️
17.03 Beta 92,76 Prog 27,84
19.03 Beta 275,79 Prog 25,11
21.03 Beta 578,37 Prog 27,66
01.04 Beta 27089,64 Prog 17,38
Rośnij duży i silny groszku 🩵🤞🏻
25.03 Endo - TSH 2,15 ➡️ 24.04
🔷️ Euthyrox 112
01.04 Gin - widać echo zarodka
15.04 Nie widać serduszka - badanie do powtórzenia za tydzień, ale nie robić sobie dużych nadziei.
29.04 ⏳️ Gin
-
Lilit wrote:ja niestety tak mam, tylko budze sie ok 3 xD i z jednej strony jestem śpiąca z drugiej zasnąć nie mogę. W ogóle z rana to boli mnie wszystko.. a piersi to tak masakrycznie, że żadna pozycja nie pomaga i tak się kręcę do 5 potem już wstaje
Tak! Ja się wybudzam w nocy ciągle! Dziś koło północy, ale to siusiu i wróciłam do spania, a potem koło 2 i chyba z 2-3 godziny się kręciłam z boku na bok. Do tego piersi bolą, nie każda pozycja jest dobra do spania, bo ciągną. Myślę żeby kupić jakiś top do spania, bo z moim rozmiarem to jest naprawdę ciężko już spać bez. Zasnęłam koło 4-5 i wstałam koło 6.00. Aż strach pomyśleć co będzie jak brzuszek urośnie.🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 06:53
Lilit lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
14.03 ⏸️
17.03 Beta 92,76 Prog 27,84
19.03 Beta 275,79 Prog 25,11
21.03 Beta 578,37 Prog 27,66
01.04 Beta 27089,64 Prog 17,38
Rośnij duży i silny groszku 🩵🤞🏻
25.03 Endo - TSH 2,15 ➡️ 24.04
🔷️ Euthyrox 112
01.04 Gin - widać echo zarodka
15.04 Nie widać serduszka - badanie do powtórzenia za tydzień, ale nie robić sobie dużych nadziei.
29.04 ⏳️ Gin
-
Default.owa wrote:Tak! Ja się wybudzam w nocy ciągle! Dziś koło północy, ale to siusiu i wróciłam do spania, a potem koło 2 i chyba z 2-3 godziny się kręciłam z boku na bok. Do tego piersi bolą, nie każda pozycja jest dobra do spania, bo ciągną. Myślę żeby kupić jakiś top do spania, bo z moim rozmiarem to jest naprawdę ciężko już spać bez. Zasnęłam koło 4-5 i wstałam koło 6.00. Aż strach pomyśleć co będzie jak brzuszek urośnie.🙈
dokładnie... wiem o czym piszesz, duże piersi to czasem przekleństwoteż myślałam o jakimś bawełnianym topie bo to faktycznie katorga
Default.owa lubi tę wiadomość
-
Lilit wrote:migało to może za dużo powiedziane, z raz jak tak przybliżyła to pikneło i mówi że tu na górze coś jej się wydaje że miga ale jest za małe. Nie powiedziała wprost ale odczułam że dla niej to późno że nie widać tam zarodka ale nie chciała nic przesądzać i kazała umówić się za tydzień. Ja w tym cyklu na prawde mało współżyłam bo byliśmy ciągle chorzy więc ten konkretny raz był 8.03, więc z mojej opinii ta ciąża może mieć niecałe 5 tyg, też nie wiadomo kiedy się zagniezdziło to wszystko itd.33 lata | AMH 3,8
1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔
Start IVF I - 13.11.20 punkcja
❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
1 FET • 14.01.21 ❌
2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
3 FET • 04.11.23 ❌
IVF II 21.11.23
7.12 punkcja
❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)
4 FET • 27.03.2024 ❌
5 FET • 13.07.2024 ❌
✅Kariotypy
✅Czynnik V (Leiden)
✅Czynnik V (R2)
✅Czynnik II (protrombina)
✅CD 138
✅EndomeTrio
❌MTHFR
❌PAI-1
❌Trombofilie
❌Cross Match 23,4 %
✅Allo MRL 25 %
IVF III start sierpień
❄️❄️ PGT-A ✅✅
6 FET • 08.01.25 ❌
7FET 6.1.1 • 09.03.25 | 6dpt ⏸️
7dpt 89,50 uml/ml
9 dpt 316 uml/ml
11 dpt 968 uml/ml
💔 6+4 dni. Ciąża zatrzymana. -
Ja cytologię robiłam z dwa tygodnie temu
a co do spania,oj tu bywa bardzo różnie
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 wizyta kontrolna ⌛️
28.04 prenatalne ⌛️🩷💙
-
Molahonkeey wrote:@Agni97 🥹 piękny bobasek ❤️ wygląda już całkiem jak człowiek 🤭🥰
@Lilit ooo maleństwo 🥹to mamy tego samego dnia wizytę ❤️
Co do L4 ja uważam że bardzo dobrze że jest możliwość na nie iść - to jeden z najbardziej ważnych biologicznie momentów życia kobiety, złe samopoczucie daje we znaki, bo organizm tworzy człowieka - musi stworzyć zdrowego człowieka i pracuje jak wół. Więc ja uważam że w ciąży L4 powinno być rozdawane jak cukierkiczy dla głowy czy dla ciała - należy się! I żadne powroty do pracy… 🤦🏼♀️ w większości stanowisko już jest oddane komuś innemu…
Ba ze stanowiskiem, ja powiedziałam, że jestem pod opieką perinatologa, który upiera się bym poszła na L4, to w pracy pierwsze co, to bili się o mój fotel i biurkoAle obowiązków nikt nie chce przejąć
-
Awokado30 wrote:Miałam dokładnie taką samą sytuację przedwczoraj na wizycie. Z tym że ja znam dokładny dzień bo miałam transfer zarodka
-
Ja robiłam cytologie i HPV jakieś dwa miesiące temu, usg piersi to z 1,5 roku temu i nie wiem czy w ciąży się robi ?
-
Dziewczyny tak jak narzekałam na zatwardzenia … tak od prawie dwóch tygodni rozwolnienia 😵💫😵💫😵💫 schudłam 2 kg 😵💫 nie jest to jakoś mega dużo , dwa razy w ciągu dnia i czasami w nocy ekstra , ale poprzedza to taki skręt jelit ze czasami mam aż zimne poty 🥴 poza tym cały czas ból sutkow , płonące żywym ogniem dosłownie i bez tych płatków na sutki czy maści nie umiem funkcjonować dosłownie, robią mi się twarde i grube
-
Ania 89 wrote:Dziewczyny o co chodzi z tą cytologia? Jak robiłam trzy miesiące temu to nie muszę ?
Ja z poerwszej ciazy mam zle wspomnienia z cytologii, robilam chyba w 5-6 miesiacu. Jak zeszlam z fotela to wyplynela na podloge ze mnie krew😬 zawalu twm prawei dostalam. Gin zrobila mi usg i iwszystko ok, dostalam na 1 dzien l4 i mialam odpoczac -
Słyszałyście o tym teście domowym na płeć z sody i siuśków ? 😅
Ja z ciekawości robiłam i jestem ciekawa czy się sprawdzi- dowiemy się za dwa tygodnie 🤩 dziewczyny doczekać się nie mogę 🥰 bardzo chcemy córkę, no ale wiadomo, jak będzie syn- pokochamy jak własne 🤪🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 08:43
Default.owa, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Ann35 wrote:Ja robiłam cytologie i HPV jakieś dwa miesiące temu, usg piersi to z 1,5 roku temu i nie wiem czy w ciąży się robi ?
Ja się właśnie zapisałam. I w tej i w poprzedniej w I trymestrze kazano zrobić usg piersi.Ann35 lubi tę wiadomość