👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ann, z wielkim skutkiem czyta się Twój ostatni wpis 😞 Jest w nim tyle bólu, że aż trudno sobie to wyobrazić... Prawdziwa rozpacz...Jak już uporasz się ze wszystkim, proszę, rozważ wizytę u psychologa / terapeuty 🙏
Księgowa lubi tę wiadomość
-
Ja mam dzisiaj prenatalne o 11.20. Nie stresowałam się w ogóle, wczoraj miałam bardzo dużo na głowie. A dzisiaj rano obudziłam się sama z siebie o 5. Weszłam tutaj, przeczytałam trochę postów do tyłu I zaczęłam mieć taki stres sama z siebie, że chyba zaraz zwymiotuje
-
Capricorni wrote:Ja mam dzisiaj prenatalne o 11.20. Nie stresowałam się w ogóle, wczoraj miałam bardzo dużo na głowie. A dzisiaj rano obudziłam się sama z siebie o 5. Weszłam tutaj, przeczytałam trochę postów do tyłu I zaczęłam mieć taki stres sama z siebie, że chyba zaraz zwymiotuje
Będzie dobrze, trzymam kciuki 😊 ja też dzisiaj mam część prenatalnych bo pobierają mi krew przed wizytą. Coraz bliżej poniedziałku. 12 maja mam urodziny i mam nadzieję, że to nie przypadek, że na ten dzień pani w rejestracji umówiła mnie na prenatalne. Życie nie może mi się chyba aż tak zaśmiać w twarz...👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Zazdroszczę Wam dziewczyny tych prenatalnych, ja jestem dopiero 10+5 i muszę jeszcze 2 tygodnie czekać 😁 trzymam za Was kciuki dzisiaj ✊️✊️✊️
U mnie wróciły mdłości 🤢🤢🤢 tydzień temu już prawie nie było i myślałam, że jak minęły to już nie wrócą, a tu taki psikus 🫣🫣👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
-
Dziewczyny zwariuje! dziś 9+1 a ja bardzo martwię się brakiem jakichkolwiek objawów. Najbardziej tym, że piersi są miękkie jak guma i to dosłownie. To moja 6 ciąża...w każdej poprzedniej straconej bolały...ostatnie usg tydzień temu i serce biło 132 ud/min. tez wydaje mi się że to nie jakiś super wynik... bardzo się martwie a kolejna wizyta za tydzien, boje sie ze uslysze ze serduszko juz nie bije. Czy jest ktoś kto też nie ma żadnych objawów???????????
-
Nadzieja32 wrote:Zazdroszczę Wam dziewczyny tych prenatalnych, ja jestem dopiero 10+5 i muszę jeszcze 2 tygodnie czekać 😁 trzymam za Was kciuki dzisiaj ✊️✊️✊️
U mnie wróciły mdłości 🤢🤢🤢 tydzień temu już prawie nie było i myślałam, że jak minęły to już nie wrócą, a tu taki psikus 🫣🫣
Ja tak samo ale 10+3. Pisałam ostatnio że minęły mi bóle brzucha, a od wczoraj wróciły, nie są jakieś mocne ale zawsze coś tam się czuje 🫣🫣 i mdlosci też mam jakieś takie mocniejsze, zwłaszcza z rana 😁
Wczoraj miałam tez wizytę u immunologa i zwiększyła mi dawkę heparyny do 60 mg. Ale mówiła , że to dobry znak że już 11 tydzien i wszystko dobrze. W tą ciaze zaszłam od razu po lyzeczkowaniu po drugim poronieniu..
A tak z innej rury zakupiłam sobie ten detektor tetna Jumper o którym pisały dziewczyny.. Na początku miałam problem ze znalezieniem tętna dziecka, łapało mi jakby przepływy z tętnic? Ale wczoraj udało mi się i jestem spokojniejsza, mam mniejszy stres przed jutrzejszą wizytą. 😁 A za dwa tygodnie prenatalne 😁 -
Ann, kochana, tak bardzo mi przykro…
Dużo dzisiaj wizyt, trzymam za was kciuki.Ann35 lubi tę wiadomość
-
Ja jutro wizytuję, ale mam humor dosłownie pod kundlem, mam nadzieję, że z dzieckiem wszystko dobrze. W poniedziałek dowiedziałam się o śmierci mojej przyjaciółki z dzieciństwa, ostatni raz pisałam z nią w zeszły piątek. Nie bagatelizujcie swojego oraz bliskich zdrowia psychicznego. W piątek jest pogrzeb, jutro się zapytam lekarki, czy moja nerwica i takie wydarzenie to dobry pomysł, bo jednak powinnam unikać stresu, a ja jestem spięta od tej wiadomości okropnie. Nie chcę zaszkodzić bąblowi 😟
-
@anna.90 Wszystkiego najlepszego! 🎂
@izabela1996_96 Wiesz, moja znajoma cały pierwszy trymestr nie miała żadnych objawów. Każdy organizm, a nawet każda ciąża jest inna, więc nie ma co się nakręcać, bo głowa robi swoje. Jak się martwisz to może spróbuj się wbić na wizytę jeszcze w tym tygodniu - przynajmniej trochę się uspokoisz.
@Foxy96 Bardzo mi przykro, moje kondolencje 😞
Dziewczyny, jak sobie radzicie z bólem głowy? Od wczorajszego wieczoru wciąż mnie boli, chyba zaraz mi łeb rozsadzi. Myślałam, że po nocce będzie lepiej, ale obudziłam się z takim samym bólem jak się kładłam 😕 Cała okolica czołowa. Nigdy migren nie miałam.anna.90 lubi tę wiadomość
-
Foxy, o rany...Ale cios...Ona targnęła się na swoje życie?
-
Ann, serce pęka… życzę Wam miłości i siły na najbliższy czas ♥️🥺
Ann35 lubi tę wiadomość
-
izabela1996_96 wrote:Dziewczyny zwariuje! dziś 9+1 a ja bardzo martwię się brakiem jakichkolwiek objawów. Najbardziej tym, że piersi są miękkie jak guma i to dosłownie. To moja 6 ciąża...w każdej poprzedniej straconej bolały...ostatnie usg tydzień temu i serce biło 132 ud/min. tez wydaje mi się że to nie jakiś super wynik... bardzo się martwie a kolejna wizyta za tydzien, boje sie ze uslysze ze serduszko juz nie bije. Czy jest ktoś kto też nie ma żadnych objawów???????????
Ja też nie mam za bardzo żadnych objawów w tej ciąży, nie bralabym tego za zaden wyznacznik. Ale jesli sie bardzo stresujesz to moze sprobuj przyspieszyc wizyte i podejrzec co u malucha?
@Foxy96 o matko, bardzo współczuję straty bliskiej osoby. 💔
@psaj91 u mnie bole glowy zazwyczaj wynikaja z problemów z niskim ciśnieniem, a przy takich zawirowaniach pogodowych jak ostatnio to jest ciezko, ratuje sie duza iloscia wody i kawa w malej ilosci.
Ale paracetamol jest bezpieczny w ciazy, wiec w kryzysowych sytuacjach mozna wziac.psaj91 lubi tę wiadomość
-
psaj91, tak samo od poniedziałku męczą mnie bóle głowy, wcześniej zero migren. Nie biorę żadnych przeciwbólowych, po prostu chodzę z tym bólem, co jest trudne. Po pracy kładę się po prostu do łóżka w ciemnym pokoju.
Od poniedziałku zauważyłam u mnie jakiś wzrost emocjonalności. Nagle mogą mi napłynąć łzy bez powodu, ale mówię o takich krokodylowych. Wczoraj 10 minut zanosiłam się płaczem, nie umiałam przestać.
Dzisiaj siedzę w pracy, a tu zaczynają płynąć łzy.
Też tam macie?
Dodatkowo pojawiła się zgaga, której wcześniej nigdy nie miałam, a dzisiaj mdłości powróciły, ale zwymiotować nie potrafię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 10:59
-
izabela1996_96 wrote:Dziewczyny zwariuje! dziś 9+1 a ja bardzo martwię się brakiem jakichkolwiek objawów. Najbardziej tym, że piersi są miękkie jak guma i to dosłownie. To moja 6 ciąża...w każdej poprzedniej straconej bolały...ostatnie usg tydzień temu i serce biło 132 ud/min. tez wydaje mi się że to nie jakiś super wynik... bardzo się martwie a kolejna wizyta za tydzien, boje sie ze uslysze ze serduszko juz nie bije. Czy jest ktoś kto też nie ma żadnych objawów???????????
Ja też nie miałam żadnych objawów i niepotrzebnie się stresowałam. Piersi dopiero teraz się powiększyły.🚶🏼♀️29l 🚶🏼31l
10.24 - luźne starania
10.24 - ⏸️
11.24 - 8td puste jajo 💔
02.25 - starania
02.25 - ⏸️🎉
28.03 - 🫘8 tydzien jest ❤️
18.04 - 🍋🟩11 tydzień 4.45 cm
24.04 - 🥝12 tydzien 5.12 cm chłopca 💙
12.05 - 🍎15 tydzień 8.65 cm
09.06 - 🫑19 tydzień 248g
02.07 -🍌 22 tydzień II prenatalne PRAWIDŁOWE
07.07 - 🍆 23 tydzień 475g
07.08 - kontrola 🩺
04.02 - 74 kg ➡️ 82.5kg - 24.07
-
Edka, tak, miała dwójkę dzieci. Mam nadzieję, że gdziekolwiek jest, to odnalazła wreszcie spokój.
W piątek wysyłałam jej zdjęcie mojego brzucha, śmiała się, że rosnę.
Miś, ja raczej nie płaczę bez powodu, ale na przykład wystarczy, że pomyślę o tym, że moi rodzice się starzeją, to zaczynam… nie trzeba mi wiele. Strasznie emocjonalnie podchodzę do wszystkiego. -
Mnie nie boli głowa całe szczęście, ale mam mało energii i jestem taka zamulona, mówię sobie, że to o tą pogodę, bo niby drugi trymestr powinien być pełen energii 😅
Raz w 10 tygodniu miałam migrene z aurą (kiedyś miewałam), wzięłam magnez, zjadłam banana i się położyłam. Po 2 godzinach przeszło, wtedy też była brzydka pogoda.86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy
17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊 -
Foxy96 wrote:Edka, tak, miała dwójkę dzieci. Mam nadzieję, że gdziekolwiek jest, to odnalazła wreszcie spokój.
W piątek wysyłałam jej zdjęcie mojego brzucha, śmiała się, że rosnę.
Straszne i zostawiła dwójkę, aż gęsiej skórki dostałam.
Wiadomo, że przyjaciółka i chciałoby się być na ostatnim pożegnaniu, ale myślę, że strasznie to przeżyjesz. Pogrzeby są trudne, a jeszcze w takim stanie emocjonalnym 😑 Zapytaj lekarza i się zastanów, bo, że nie będziesz, to też będzie Ci przykro. Aj, trudna sytuacja.86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy
17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊